88 Responses to “Tarikh Beli Nombor Pin Unik ID UPU Sesi 2016/ 2017”

  1. Mohamed Shahzal bin Abdul Majid says:

    Boleh tak ibubapa letak nama mereka pada borang biru bsn dan beli no pin untuk anak?
    Boleh tak ibubapa mengisi 2 borang dengan nama mereka untuk ambil 2 no pin selagi.

    • lol says:

      ibubapa boleh belikan no pin di bsn..
      tapi letak nama anak dan no ic anak yg nak memohon..

      nak beli 10 pun boleh.. tapi letak nama anak yg nak memohon

  2. zati says:

    nak tanya . saya lepasan stpm2014 . kalau saya nak buat degree , saya kene mohon sekali dengan student lepasan degree2015 ke ada intake lain yg dia akan buat ?

  3. Eila says:

    Permohonan utk ke maktab perguruan perlu beli no pin juga atau tak?

  4. nana says:

    kalau saya lepasan spm 2014 mcm mne pulk?

  5. Wilthon says:

    Apa beza no. Pin Upu dan no. IPG .. confuse ku.. tlg explainkan

  6. nesh says:

    Permohonan ipg dah buka ke???

  7. Nerissa Geoffrey says:

    kalau utk ipg, perlu beli pin ke?

  8. Superhero says:

    Sesi 2016/2017 ni untuk calon yg akan duduk spm tahun ini ka atau yg sudah tahun lalu?

  9. fazilah says:

    salam, nak kepastian. saya lepasan stpm 2013 , pin upu kategori apa yg patut saya beli?? .takut tersilap beli kategori. terima kasih 😃

  10. Rhubarb says:

    Saya calon lepasan SPM 2012, boleh memohon UPU ni ke? Tadi masa nak mendaftar ada dua je pilihan kategori;

    Kategori A (Calon lepasan SPM 2015)
    Kategori B (Calon lepasan SPM 2014/2013)

    Kategori C (Calon lepasan SPM 2012 ke bawah) dan Kategori D (Calon lepasan SPM Ulangan) tak juga disenaraikan seperti tahun-tahun sebelumnya.

  11. xxty says:

    Salam saya nak mohon politeknik dan beli pin unik iD melalui kaunter bsn
    sy budak lepasan sijil ikm.bagaimana cara mohon pin unik ID

  12. Anonymous says:

    hi, saya lepasan spm2015 dah beli no pin and dah isi borang semua tapi bila saya try nak log in balik tak boleh kena wrong password/ic/jenis lepasan but before this boleh pula. saya try buat lupa kata laluan but tkda update dkt gmail saya. macam mana eh?

  13. kimberly says:

    Sy budak lepasan spm..sy belum lagi mempunyai no id dan sy kurang faham apa itu no id??harap penjelasan

  14. fzrl says:

    klu pelajar yg nak ulang spm thun ni, and dia nak mohon matriks untuk next year boleh tak?

  15. nrulzaty says:

    tarikh tutup pembelian nombor pin untuk Politeknik bila?

  16. Syakireen says:

    saya nk tanya..saya akan habis praktikal diploma pada pertengahan bulan 6 dan keputusan muet sy mungkin akn keluar pada akhir bulan 5. saya tak tahu sama ada saya boleh atau tidak mohon upu untuk ijazah bulan 9? sebab pensyarah sy kata saya boleh mohon pada mac 2017..

    • lol says:

      kalau akak ada semua dokumen yg UPU minta..
      boleh la mohon…
      kalau tak da.. maknanya tak boleh mohon..

      uitm dan bbrapa uni ada intake mac 2017

  17. wan says:

    salam kalau saye nak masuk ikbm ..nak jugk ke beli pin upu

  18. Faizal says:

    Salam..
    Saya nak tanye?.. klau saye terlambat beli nombor pin ketika tu tarikh nombor pin dah tutup.. nnti ade tk second intake yeh lgi untuk beli nombor pin?

  19. janieyy says:

    Ada lgi kha tarikh seterusnya pmbeli upu . Sesi 2016

  20. asma atiyah says:

    Mcm mna yea klau nk beli pin upu tu tpi tarikh dah ttup ?

  21. Einfa says:

    Salam.. sy pelajar lepasan spm 2016 dan masih belum beli no pin upu. Bila lagi tarikh utk beli no pin tersebut? Boleh ke kalau sy masuk ke poli tanpa no pin upu? Terimas..

  22. zira says:

    selamat ptg.. nak tanya ni ,bila lg bole beli no pin upu untuk program lepasan spm/setaraf untuk melanjutkan pelajaran sesi 1/2017 ni? ..nak tau tarikh pentg pembukaan jualan no pin upu ..?

  23. Nad says:

    Hai. Saya lepasan diploma politeknik. Bulan 4 haritu saya da beli pin utk apply degree utk masuk U. Nak tanya no pin tu boleh pakai lagi ke skrg sbb saya nak apply degree utk politeknik yg di buka mulai esok? Atau kene beli no pin baru? Terima kasih

  24. isha says:

    Nak tanya.tgal brpa erk pin second intake keluar for poli n uitm??
    Tq

  25. lolita says:

    boleh bagitau bila permohonan IPG akan dibuka lagi untuk lepasan diploma ?

  26. sidhu says:

    saya ingin apply upu tatapi tidak membeli pin ada ke chance kedua pada tahun ini saya lepasan diploma

  27. syuhada says:

    Assalamualaikum,saya nak tanya,bilakah tarikh permohonan upu bagi intake degree ya?

  28. Asyah says:

    salam saya. nak tanya. saya lepasan stpm 2015.. tak berjaya dalam upu lepas. adakah masih ada peluang lagi? untuk mohon universiti.

  29. Asyah says:

    bila ye tarikh mohon upu intake mac 2017 ni dan tarikh beli no pin.

  30. Kkkkk says:

    assalamualaikum..sya bdak spm thun ni..boleh x sya nk bli no pin dan aply mna2 U guna result trial?ada dengar crita boleh ada kata tak boleh?sya xfham..boleh tlg jelaskan?

  31. d says:

    saya lepasan matrikulasi, nak mohon intake degree mac 2017..
    saya patut pilih no pin yang mana? sebab tadi saya beli, saya tekan uitm then penerapan. confused.

  32. Fify says:

    Hi..saya pelajaran lepasan diploma. Saya baru habis diploma bulan Oktober ni tadi. Bila lagi saya boleh beli nombor UPU Sarjana Muda untuk tahun ni 2016? Adakah saya perlu tunggu awal tahun 2017 baru saya dapat beli nombor pin BSN? sebab kat situ ade tulis penjualan nombor pin BSN untuk STPM dan setaraf hanya setahun sekali.. terima kasih untuk respon anda.. 🙂

  33. ayed says:

    saya dah tnya bank BSN PENJUALAN UPU bulan FEBRUARI tarikh tak tetap lagi…

Leave a Reply

CommentLuv badge