188 Responses to “Semakan Tracking Number Pos Laju Malaysia Online”

  1. Mohd Jamli Mustafa says:

    Bungkusan no.EF 482224595MY telah diposkan pada saya hari Jumaat 31 Oktober 2014. Bungkusan itu sepatutnya sampai kepada saya hari Sabtu 2 November 2014. Sehingga hari ini 4 November 8pm saya masih belum menerimanya lagi.Rumah saya tak sampai 2km daripada pejabat poslaju di kampung Cerang. Dimana letaknya KPI poslaju. Kalau tak dapat hantar hubungi saya melalui nombor diberi.
    Saya buat trekking dan saya pergi ke pejabat. Petugas kata dalam perjalanan.Hingg saat ini 8pm van belum sampai lagi

    • a says:

      Saya pun sama. Barang dipos 31hb yang lepas tapi barang tak sampai lagi.

    • nuradjuwin says:

      saya pun mcm to.. sy pjual online..
      sy pos brang kat alamat customer pada hari selasa ni
      smpai sekarang brang xsampai.. xpasal2 customer
      mara saya.. padahal saya dah pos..
      cek no tracking kat online no record plak..
      pening daaa..

      • Nur Qibtiyah says:

        sama la.. saya pon macam tu..barang di pos pada 19hb ari tu.. tp sampai sekarang xsampai2 ag.. mohon kepada pihak yg bertanggungjawab..sekiranya alasan mengatakan xjmpe alamat,bole call no yg da di beri..mohon sangat..mne pegi nye??

      • Aimi says:

        Same lah kier. Dah dekay seminggu saya tunggu. Setiap hari check. Tpy no record. Camne tuh. Brg yg dipos bknnye murah

    • Elly says:

      Sama jugak lah. Dh seminggu saya tunggu barang saya x smpai2. Saya check online asyik delivery process pstu unsuccesful delivery after that delivery process. Bila nak smpai brg saya ni.. Bukit Mertajam dengan saya bkknya jauh pun (T-T)

    • shakthi says:

      Saya pun sama. Barang dipos 1st april yang lepas tapi barang tak sampai lagi…my ep020078619my

    • uzair akif says:

      saya pun mcm tu jgk..pos 4 jun,skang ni dah 8 jun ..tp bsrg xsampai sampai lagi..penjual on9 tu pon pning knp brg xsmpai sampai lagi..haduiii yaii..ni ke pos laju?
      (LAJU LAH SANGAT)

    • Eya says:

      dimanakah barang saya sampai laa nie x sampai lagi… heiyshh jenuh leww menunggu sampai semiggu… hurmmm macam menunggu ayam jantan bertelur jew… haiyshhhh =( siapakah yang nak di salah kan dalam hal nie… check trekking asyik no record.. hurmmm sabar nye la

  2. faza says:

    .tw xpe.sYe da nk maki sorang hambA Allah ni,dye jual oN9
    dye kta da pos..sYe tgu 3 hari x smpai2.ap kes.chek nO tracking,nO recoRd.
    perhHh. panas je.isAu kne tiPu.rUpe nye ble kol pos laju ,ckp.ptg tU bwu sampai.

    PLEASE PANTAS BUAT KERJA.KAMI BAYAR OK 🙂

    • wawa says:

      rasanya nak salahkan perniaga 0n9 x bole juga,mmg meke dah pos,tapi poslaju yg lmbt kot..kata laju ek…

      • nur ainsyafira says:

        sy pon hadapi mslh yg sama..sy peniaga online..tpi silap sy jgk..sblom nk hntr traking no..kertas hilang..skrg cust mrah2..ad sape2 tahu x nk cek barang ad kt mne cmne tanpa traking no..

    • ruslan says:

      byar kos pun murah der…hrap fahamilah mreka di pos laju tu

  3. mohd zamani abas says:

    Saya telah diberitahu card bank telah dihantar pd 28hb oct 2014 tp hingga kini x dak terima dapat pehak semak no bungkusan ED242166593MY dgn segera kerjasama tuan amat dihargai

  4. Erlina Mudiar says:

    Barang dah sy pos kan,tp kenapa semak kt no tracking pos,not found
    no tracking pos EF 55 122 006 6MY

  5. Jokowi says:

    kata Pos Laju….. Laju la sangatttt…
    Barang aku masuk hari dah 5 hari masih xsampai2 lagi…

    celaka punya pos laju

  6. Ana Sp says:

    Poslaju lambat sungguh…

  7. azmah says:

    Kawan saya hantar barang (EP 007575375MY)hari rabu(3 Dec). Hari khamis saya semak dah pun sampai kat Pej Pos Bertam,Kepala Batas, tapi kenapa sampai hari ni Jumaat (5 Dis) tak sampai kat saya lagi, Pejabat pos bertam bukannya jauh sangat dari rumah saya,Pos laju apa macam ni….

  8. eiza says:

    Mne BRG sya…dh seminggu.Poslaju Pkn.Nanas..tlg hantar brg sya segera.

  9. Nor Najwa says:

    Barang saya belum sampai lagi,pos 8hb sepatutnya sampai,10hb tapi sekarang 12hb barang tu penting bagi saya…
    Tolonglah saya nak esok barang saya sampai…Saya tengok hari2 posmen hantar barang tapi barang saya x ada pulak…kata pos laju…sama je macam pos malaysia…errr…

  10. Anne says:

    Tracking EF 597262589 di pos kan kepada saya pada hari selasa 16hb. Sampai sekarang tak terima lagi. Lamanya nak tunggu.

  11. ZAHIDAH says:

    pos laju mmg selalu macam ni entah la diorg ni wat keje cem mane er??? i selalu pos barang mmg kene macam ni je tau..boleh x naik taraf lebih sikit kat perkhidmatan pos ni????menyusahkan ramai org tau terutama yg berniaga,agak2 la klu nak jd lembap pun!! mmg panas jer kat pos laju ni,entah la lajunye tang mane.so HARAP MAKLUM OK!!!!

  12. nurul says:

    Barang no EF 59694349 2MY tidak sampai lg sepatut nye hari Jumaat…hantar pada 24/12/14…smpai skrng tidak sampai lg…mengapa bleh jadi mcm nie….

  13. afizan says:

    Bla nk hntr brg di rmh sy..hri ni dh msk 5 hri…tarikh hntr 23/12/14..no EP023522725MY..TLG ELERT YER…rmh bkn jauh kt bkit setongkol jer…

  14. khairol alif bin seman says:

    Mana barang aku pos laju klang dah seminggu aku tunggu x dapat barang.aku call x dapat sekarang korang buat aku angin satu badan la.jenis perhikmatan apa korang buat ni.aku trking dlm prses tapi x sampai2 gak.ini no ef558578255my

  15. Zulkifly says:

    Barang saya dipos drp johor hari Ahad pagi 28/12/2014
    EP002033602MY DAN EP002033593MY
    Sehingga ke hari ini khamis 01 / 01/ 2015 saya masih tidak menerima brg tersebut . 5 hari sudah..jam skrg 4 .35 ptg..nampknya esok masuk hari ke 6..tel PPL kuatan lbih 10 kali x dijawab….apa dah jadi dengan service pos malaysia.

  16. Zulkifly says:

    Pengurus pos laju harus ditukar kerana gagal dalam mengelola perkhidmatan pos laju….kata 2- 3 hari sampai barg di kawasan semenanjung
    Skrg berlaku kelewatan yg berlarutan…sekian lama…

  17. anonymous says:

    tapi jangan lupa hanya pos laju je yg boleh masuk ke kawasan kawasan tempat yang jauh teceruk kampung.perkhidmatan lain tak semua boleh buat kan?nak tak nak kita kutuk kutuk pun kena guna jugak.sebb xde perkhidmatan lain yg macam pos malaysia.setiap negeri,setiap daerah,setiap kawasan ade officce die.Kalau rasa tak puas hati dengan perkhidmatan pos malaysia,guna lah perkhidmatan courier lain.pos malaysia tak paksa pun anda guna perkhidmatan die.anda yg nak guna.kalau nak barang tu smpai cepat sangat ,terjamin pegi suggest dekat seller saya nak guna fedex.segalanya ditanggung oleh pembeli .sebab nak barang sampai selamat.xde masalah pun bnde ni.selesaikan.ape2 risiko kena lah terima.dah nama beli online.kalau rasa tak percaya beli online,pegi sendiri beli barang tu naik kereta.redah jem.bayar parking.kena hujan panas.ni dah hantar depan rumah .tinggal pos laju hon je nk ambik barang.merungut lagi.nak mudah macam mane lagi?semua nak mudah.kalau rasa tak puas hati jangan cakap dalam ni.pegi call pos malaysia bahagian service 1-300-300-300 cakap dengan dorang masalah ni semua.boleh cakap dengan pegawai diorang.Datang Sendiri office pos malaysia.bincang.cara nak perbaharui perkhidmatan mereka. ataupun email kat care@pos.com.my.tunggu pihak mereka reply.ini tak cakap belakang je.tindakan ada ambik?takde….duduk diam je.pandai cakap.tindakan takde.pegi lah bertindak.Benda boleh berbincang.Bukan duduk saja.hai….susah orang kita ni.Ni lah masalah nya.Rata Rata orang yang komen ni semua orang kita.Malu lah.Perangai yang sama.Pelik.Uabh la Mentality tu.Ok lah.saya pun malas nak cakap lebih lagi.Kaum kita ni,tak boleh kena jentik sikit.nanti mula lah protes tak tentu pasal.tak rasional langsung.Ubahlah pemikiran tu.Sebelum Complaint Fikir.Apa perlu buat.Semuanya kena Fikir.Bukan Terus serang.terus maki.terus gaduh.Itu Akan mengeruhkan lagi keadaan dan memalukan bangsa.Sekian..

    • amirul says:

      Awak yg terasa kenapa? Xkena batang hidung memang pandai cakap,bila fah kena nanti baru tahu melatah ke tak””! Takut melompat terus je!! .apapun kami dipihak yg benar..tengoklah perjanjian penghantaran,kita bayar bro”!..bkn mintak tolong bang posmen boleh hantarkan saya pasel nie tak,tolong yer!! Klau camtu memang xpatut marah..kan???

      • ruslan says:

        bayar kos murah mau bising ka…aduhh org kita ni..simpan sikit melayu tu

        • Miss D says:

          saya aneh. dah dua kali saya beli barang online (tudung) tiada masalah pula berkenaan poslaju ni. malah, cepat je barang sampai. harini penjual post, esoknya sampai ke rumah saya. dan boleh check tracking number sekali. tetapi, apabila saya membeli barang online (phone) barang saya 3hari still tak sampai2 dan tracking number saya takdapat check online “record not found”. adakah masalah ni semua melibatkan barang dalam parcel? penjual kata dia dah post. tolonglah poslaju, jangan buat kami risau. dah ramai mengalami perkara begini. tapi sampai bila? atau sebenarnya poslaju nak sabotaj barang mahal customers? saya tak tuduh, cuma risau.

          • Miss AO says:

            tu la kan. sama laaa. bila beli tudung elok je sampai sehari. tp bila beli phone tak sampai2 pulak. risaunyaaaa. masalah kita sama ni. saya pun beli phone tp bila check tracking number saya “no record”. dah seminggu dah 🙁

  18. chirawan says:

    sudah lima hari barang saya belum sampai lagi no tracking saya ef469807194my cepat la sikit buat aku naik angin dok chek no tracking saja setiap hari

  19. marlon orejudos says:

    dear sir/ma’am i have tracking number i cnt found would u help me for some favor.please help me to find out this tracking number sir/ma’am EF 63 386 704 1MY thank you.

  20. EymaLalola says:

    dear sir/ma’am i have tracking number i cnt found would u help me for some favor.please help me to find out this tracking number sir/ma’am EF 03 838 642 5MY thank you.

  21. wawa says:

    Kenapa apabila saya periksa no tracking saya yg keluar ini
    “Record Not found
    EF602879212MY
    No information for the following shipments has been received by our system yet.
    Please try again later or contact Customer Service at 1-300 300 300 for further assistance.”
    betul2 la sikit..org dah pos tapi tulisnya mcm tu, boleh ke begituuu???

  22. amirul says:

    Hai yg peliknya 1 daerah pun boleh makan 2-4 hari, bkn jauh !!…nie yg bermain dlm benak hati yg menunggu@menghantar..yg kata laju tu kan pos malaysia yg kata,2-3hari berkerja. Boleh sampai!!! Jd salah siapa? Kata xserupa bikin..itulah standartnya.
    Cakap memang pandai!!! Ini syarikat besar bkn kecil xmalu ke ??

  23. arai luvers malaya says:

    selamat tengah hari… saya nak buat aduan,, barang saya dari singapore tak sampai-sampai lagi (ER 399156392 SG),, dari tarikh 22/1/15-27/1/15.. bile cek no tracking ,, no found.. tolong lah ye barang to bukan murah..

  24. SHAHRIL says:

    Barang belum sampai.. sepatutnya hari jumaat, sebab saya sudah pergi ke pejabat pos untuk mengambil barang tetapi di katakan dalam perjalanan untuk menghantar.. hingga hari ini barang itu belum sampai..

  25. Shahril says:

    Barang sayang still x smpaii..pos 1hb..tapi smpai hari ni brang x smpai..no tracking takde dlm reko lh..adoiii

  26. hanisah mohd yunus says:

    parcel belum sampai since 30hb january tracking no: EF 637009154MY

  27. Lim Gaik Hwa says:

    EF453414084MY

  28. nur atikah says:

    Asslmkm ermm np ye dr 4.2.2015 pos smpi skg xsmpi2 lg?

  29. Rohana says:

    Knp bila saya check no tracking ‘Record Not Found’.. Lepastu bila call customer services bz je.. kalau x jwp panggilan mcm nana nk tau brg kita kt mana.. dari 6feb smpai skrg x dpt2 lg brgnya..

  30. Maznah says:

    Saya telah menghantar cek di poslaju klang pada 6/2/2015 kepada penerima saya, sepatutnya cek tersebut sampai pd 9/2 @ 10/2/15 tetapi apabila saya call cek tersebut ada lagi di pej.poslaju klang utk apa simpan cek tersebut sedangkan penerima saya hendak bank in cek tersebut LHDN

  31. sue says:

    EF 4488328906MY.. knpe sya cek Record Not found…

  32. sakit hati says:

    worst service ever. kol pos ofis 1300300300 xda yang jawab. kol pos ofis bertam 04-5751207 just angkat fon then tros letak. barang saya unsuccessful delivery and now tgh de dekat pos ofis bertam since 11feb now 13feb. kol x jawab pulak. teruknya perangai

  33. Nurra Azahiera says:

    Asal saya punye barang belom sampai lagi ? . patutnye hari nie dah patut sampai . no tracking
    ef629309537my . Tolong lahh , Saya dah lama tunggu . barang tu dah di pos pada 12/2 , tapi masih belom sampai . tolong lahh dipercepatkan . barang tu bagi saya amat bermakna . tolong lahh nama pon poslaju . jadi tolong lahh laju sikit . hehe jgn marah . Tapi saya mohon sangat sangat , percepatkan lahh . please

  34. Nurra Azahiera says:

    Saya harap sangat sangat Barang saya tu dapat cepat . Kawan sayan dah pos dah pada 12/2 haritu . tapi Sampai sekarang saya tak terima barang tu . Saya mohon sangat sangat percepatkan lahh Post tu . bagi saya , barang tu sangat sangat sangat bermakna bagi saya . So please lahh Cepatkan penghantaran tu . tolong lahhh ! tolong lahh . Ni no tracking EF 629309537my . tolong lahh Saya mintak tolong sangat sangat sangat . Mohon jasa baik pihak poslaju mempercepatkan penghantaran tu . saya amat amat berharap . tolong lahh . budi baik tuan/puan amat saya hargai . Nama oon poslaju , mestilah semua penghantaran semua laju laju . jangan marah . tolongggggggggg lahhhhhhhh ! . Okay

  35. nama aku says:

    Pos laju poyo…tracking poyo.. barang aku dah delivery poyo… check balik petang tu tetibe cancel poyo.. pos laju mmg poyo..!!!!!!!!! meh sini CEO poyo pos laju aku nak Smack Down ko.. CEO kat Branch Manager ke.. HR dia ke.. meh sini aku nak belanja makan nasi goreng..

    semua POYO… hati sakit tapi hati ni memoyokan keadaan supaya aku tak POYO..!!

    • nama aku says:

      Nurra Azahiera …. Ko Jgn Poyo boleh tak… CEO diorg pemalas… staff2 tido dalam van pos laju.alih2 8 bulan baru sampai barang tu… itu pun van poslaju dia jalan sendiri..

      dah ko jgn poyo lagi Nurra Azahiera ..

      Sumber: Semakan Tracking Number Pos Laju Malaysia Online | melvister.com

    • ruslan says:

      bayar murah..bising lebih,,,simpan skit melayu tu

  36. nama aku says:

    Nurra Azahiera …. Ko Jgn Poyo boleh tak… CEO diorg pemalas… staff2 tido dalam van pos laju.alih2 8 bulan baru sampai barang tu… itu pun van poslaju dia jalan sendiri..

    dah ko jgn poyo lagi Nurra Azahiera ..

  37. derndiar says:

    Apa kata kita pakat saman pos laju.baru dia orang reti bahasa

  38. sisto marah says:

    Sepatutnya brg sy smp dh.. Tgok abg posmen hntar surat hri2… Brg sy xda pun dia bg.. G kaunter ckp otw.. Cek tracking brape hri dh smp situ tp lum wt deluvery proses.. Beli brg bkn murah kot.. Ribu riban.. !! Punya la kumpul duit nk bli.. Smp tekoyak poket.. Hilang brg ni siap lah poslaju niii… !!! Samann!!!

  39. mangsa keadaan says:

    aku pn mcm korg jge..dh la ku pos borang kebenaran kawin..smpai
    skrg xsmpai2 lg kt tng aku..adoi lth la mcm ni..kte pos laju.iklan dlm tv kemain lg.cepat dn pnts konon?pnts kpla hotak korg..klu xnk hntr 2 bg blik srt yg aku pos 2..dh brg ku nk kawin..hntr la wei.cian la kt aku sme..

  40. olive says:

    peh seller tu kata hari isnin 2mac haritu dah pos barang nya tapi sekarang dah ahad 8mac. dah seminggu. pasai pa tak sampai lagi ni pos laju woi

  41. Mohd Nidzam Fitri says:

    Ep052981175my

  42. norakma satilla says:

    Saya pun sama juga..sy bila barag on9.st bnkin duit 4hb
    Org tu tu kata pos 5hb.smpy krg brang sy x smpy lagi.cena pos laju wt keja ek ?check no tracking tpi tak boleh..lepas ni tak boleh harap pos laju dh..hrap ampa fhamkata pos laju.x laju mana pun..

  43. norazian says:

    askum,brg dari trngganu ke KL..d pos kn 2hb3,smpi kl 5hb3,dan dh d serahkn 6hb3 d ats penerima.
    aku sign pn x…TAPI smpi skrg xd..aku pn x suka bising2,tp brg ni terlalu urgent!!ckp lmbut or ksar ttp sme..blh d katakn ari2 kte cll pos laju,check tracking no bagai..ble cll ckp dh anta kluar n dh ad d tnggan penerima,6hb tu aku 24jam kt umh tnggu..tp TAK ADA,seminggu tnggu..ble cll lg aku mtk ats nme sape yg buat pnghntran area gmbk,still kne tnggu 3ari..TUNGGU LGI,x blh la buat mcm ni..pihak pos laju kne bertnggjwb!!!

  44. norazian says:

    MANA POSLAJU LETAKK BARANG AKUU!!!!!! DH BG NO FON KNP X CALL KALO X JUMPA UMH…AKU BIASA JE ORDER BRG,SMPI JE DPN UMH..X DPT BLH JE CLL ..TIBA YG NI KNP X CLL!!!! HARAP PIHAK POS LAJU BERKERJASAMA!!!! DN BERTNGGJWB ATS HILANG BRG SY!!!! BKN RM10 OR RM20,TP BERATUS2..DEKAT PETI SURAT X DA,SMPI KE TNGGAN SY PN X DA!!!! TQ

  45. Zul says:

    Macamna bisnes online nak berkembang mcm ni…disatu pihak iaitu pengusaha online sentiasa bersemangat, tapi disatu pihak yg lain iaitu POSLAJU lh kat sini… mcm kerja di takuk lama jer…Info terbaru dari kurier swasta…Poslaju ada ‘cut off’ walaupun byk parcel nk kena sorting…. Pelik kan!!!.

  46. haikal says:

    Wehhhj barang aku mana ha!!!!

  47. nurul huda bte asari says:

    Minta cek brg saya EP06513210MY

  48. nurul huda bte asari says:

    EP065123180MY

  49. Nida says:

    Ble check tracking no. No record found..kt spe nk dpsalahkn? Nk ckp problem kt seller(kalo bli brg on9) diorg xkn nk btggungjwb..Adoi ssh la cmni

  50. ieja says:

    Barang tak sampai lagi sampai 3barang pulak tu.adehhh . Dah smggu tgu

  51. ieja says:

    Apa ni ? Agak-agak lah polaju buat kerja mcm mana???buat orang tertunggu2 . Kami ni banyak lagi bnda nak kena buat dari duk tggu barang ja.aduii.memang buat orang naik angin betul lah . Barang aku pos dari 12hb haritu tapi apa pun tkda sekarang. Nak tggu sampai lama mana lagi ni poslaju oii . Tolong lah hantar barang aku secepat mungkin .kalau tk smpai jugak dalam 2hari . Memang aku tknak berurusan dah dgn kome !!!!!!!!

  52. shida says:

    no tracking EF614276355MY da 3 kali delivery proses…sejak minggu lps lg…aku tunggu dr pg smpai prg hari k..last minit unsuccessful delivery. ….3 kali tau..bkn sekali eh….lg 1 knp kol bz nak mamposs ek…dr pg smpai ptg…x benti ckp kat phone ke????ssh sgt ke nak cari umah aku?serius aku sakit hati….byr postage la bido..bkn free2!!

  53. apa2 ajelah says:

    no tracking sy EF667765174MY barang still belom smpai lg… kol dari semalam smpai arini still bz ajer…system pos laju down ke ape nih…alahai barang dh lah nak pakai cepat …pos selangor to selangor jek kot.. takkn ambil mase sampai 1week..

  54. tika says:

    ntah.sakit hati. lmbat betul.kata pos laju!

  55. are ziey says:

    tracking saya EP053728365MY.Bila sya cek Record Not found….pos dari 11/3/15 lagi..sy terpaksa ganti balik brg cust..skali dua ok lg bila bekali2 naik geram jugak..bila call pjbt pos asyik busy memanjang..

  56. Fazlina Isahak says:

    Sya bli brg online.seller pos 9hb mac.smggu brg xsmpi sya da cuak.rekod not found kt website..tnye seller..seller plk blek kg line xdak..18hb seller repost blek disebabkn phk poslaju kluarkn slip tp cnfius nk masuk blek kt parcel yg mba 1..tu sbb diorg hold brg sya..18hb repost ptut da smpai plg lwt 20hb..tp xsmpi jg..cek blk rpa2nye plastik parcel tu da koyak n brg trabur..phk poslaju xinform pon..seller yg cari sndri..siap kne marah lg seller tu dgn pslju..harini 24hb bru ade dlm rekod n dlm dlvry process.tp blom smpi jg lg..bygknla dr 8-24hb..brpa lma tu?

  57. Cik D says:

    saya beli barang online..penjual tu dah hantar kat pos laju 23Mac2015(Isnin) dan dijangka barang sampai 24Mac2015(Selasa). Hari ni 25Mac2015(Rabu), saya msg penjual tu & dia suruh saya check tracking number atau pegi pejabat pos. Saya check tracking number EP 02 968 392 4MY tapi bila sy check dia tulis “An error has occured. Please try later.” dari semalam check tp camtu jugakk… saya cuba sabar, saya berjalan kaki pergi pejabat pos sebab dekat je ngan rumah. Tanya sis tu then dia mntak tracking number.. dia check pastu dia cakap barang tu masih ada kat tangan posmen lagi & harini baru sampai mungkin . Yang saya tak faham tu semalam ada org PosLaju call saya tanya nama penuh…saya ingat barang tu dh boleh sampai semalam. Rupanya hari ni pun takde. Hampa. Kecewa.

  58. nurul says:

    saya ada jugak masalah cmni.. supplier pos barang hri sabtu..21/3/15 ..spatut nyy isnin slasa dh smpyy.. cek tracking number..asyikk error sjaa..spa yg harus d salahkan?adakah sya plu p ke poslaju untuk buat aduan??

  59. moon says:

    poslaju memg lmbp,kmi peniga on9 kcil2an ni yg jd mangsa kne maki dgn cstmr…

  60. Kin says:

    Rracking saya ef711925757my. Bila saya cek, selalu keluar record found..
    Penjual dah pos 18/3/2015 lagi dan sampai sekarang belum sampai. .
    Kata poslaju tapi smpai skrang tdak smpai-smpai. .
    Poslaju ni tdak amanah ke apa? Lama saya tunggu. .bersabsr dan terus bersabar. .tpi smpai bila saya hrus bersbar. .!!!

  61. syaeerah mohd says:

    barang sy blum sampai pos dr johor 29 mac tp smpai skrg 1 april belum smpai lg. tny sis yg pos, dye pergi cek semlm 31 mac blh tercicir plak sy punyer parcel. tp hr ni 1 april cek still lg no recorded founded…
    ni sy punyer tracking no. EP010216151MY

    • azween says:

      Saya jadi mcmtu. Sy selleR. Stockist post brg. Bg seller tracking no. Sy check no recOrd. Brg customer lain semua dah sampai… saya call tya post office branch dorg cakap xda record means x post. Stockist ckp dah post which i percaya dia. Pos laju service sgt teruk…

  62. Insan Biasa says:

    unsuccesful delievery tu maksud nya barang saya x dhntr ke?

    • Hamba Allah says:

      setahu saya unsuccesful deliievery mmg pun brg x hntr. tapi ada sebab.. sebab hujan lebat or xde org kt rmh k tu yg dia ckp unsuccesful delievery tu. mybe. brg tu akn dihntr next time shingga smpai k tngn org yg mmbelinya.. klu x puas hati cuba call operator pos laju.. nanti dia bagi tahu lah sekian dan sekian.. sebab saya pun pernah macam ni juga.. naik gelisah dibuatnya pun ada.. tup tap .. call operator lpstu amek brg tu sndiri kt pjbt dia..

  63. Anonymus says:

    Bole ke pos Hp menggunakan pos laju? saya ada beli hp online.. dari Kl-Sabah.. seller tu bgitau sy yang counter tu ckp klau barang tu xsmpai dorang x tanggung.. bole ke mcm tu?

  64. SYAK says:

    KENAPE NO RECORD FOUND EN176121554MY

  65. kathelena says:

    No record found.. np tu..
    Brg da pos.. tlg cek ep017345632my

  66. kathelena says:

    Tlg cek ep017345632my

  67. saya says:

    Adehh, saya check dekat track tu kata dah sampai. Penjual pos hari isnin 11/5 sepatutnya mesti dah sampai depan rumah 13/5 or 14/5. Btw, kenapa tak sampai lagi? If dah sampai pun depan rumah, kenapa card tiada? Its means mmg posmen tak sampai lagi or lagi dua tiga hari kena tunggu lagi? Saya nak guna barang tu dlm minggu ni. Why lambat sangat perkhidmatan pos laju ni? Boleh explain?

  68. saya says:

    If unsuccesful delivery sekalipun, why tak inform by card? Why? Barang kalau murah takpa. Ini mahal. At least saya boleh pergi ambil sendiri dipejabat poslaju berdekatan.

  69. saya says:

    Why saya call always busy? Hello? Orang lain pun kerja jugaa, tapi takda la sampai busy memanjang. Ke talian busy call orang lain? Menipu la kalau semua pekerja dalam poslaju office tidak pegang handphone sekarang. Please la. At least inform, call or hantar by card. Jangan buat pelanggan menunggu. Please laa win win situation. I think poslaju perlu banyak kan kemajuan. Tingkatkan prestasi pekerja.

  70. ferrero says:

    Kno sy ln tracking number record not found.pos da lana.ke sbb sbnrnya peniaga tu pis lmbt tp ckp da pos???

  71. Apit says:

    salam . saya beli barang dengan peniaga dah seminggu dah . tapi cek tracking masih “no record found ” . EF753056938MY .

  72. Nena says:

    Sya penjual on9. Bile customer cek tracking not found. Alih2 kita juga yg kne maki dengan customer. Sbb segelinter customer bukn paham. Padahl kita da bagi image resit siap ade cop lagi dri pjabt pos. bile kita buat aduan da lama. Xpasal2 kita kne gnti blk duit customer. Bile mintak pos laju gnti maximum rm80 shj di bayar. Padahal brg kita pos beratus2. Tu macm mane plk tu

  73. nur ainsyafira says:

    ad sape2 thu x nk cek brang kat mne lau traking no hilang

  74. sharifah zulkarnain says:

    saya ada beli barang online di qrezo watch jam tangan bila tanya orang tu napa barang belum sampai dalam proses penghantaran dari 19/5-02/6 dah berapa hari lewat tolong lah cek no EF755888409MY bila cek tracking number no record found , padahal dah 2 minggu gelisah sudah hati , nama sak pos laju

  75. nadin says:

    pehal barang saya EF 792780162 MY tak smpai lg..mne pos laju ni,,pos 8/6/2015 spatut nya da smpai barang tu kerumah kelmarin, tak pon semalam..dan hari ini saya tunggu tak juga smpai..kan ad nombor untuk dhubungi susah sgt ke nak call…kalo tak jmpe rumah tu call la..rumah saya bukan pedalaman sgt pon..tepi jalan besa kot.. erghhh sakit nya tuh disini !!

  76. arif says:

    brang EP062554322MY nk dkat 2 mnggu x smpai..buat kerje ape lmbat sngat…!!

  77. Lau says:

    Saya sedang menunggu kiriman surat rasmi daripada Jabatan Pendaftaran melalui kiriman Pos Laju. Tapi sampai hari ni tak ada lagi. sudah 2 minggu ni. Pihak jabatan pulak suruh saya tanya Pos Laju. Puas saya call, tak ada orang yang jawab. Sekarang mana saya dapatkan trace number dan dapatkan document tu?

  78. stnr says:

    Saya lagi lahh.. Beli barang online bank in duit puasa ke-4 rasanya tapi sampai puasa ke-14 tak sampai2 lagi . Ade kea orang yang saya order brang tuh kata ambik masa 14 hari bekerj . Saya order kasut. Kalau take sampai lagi tak tahu laa nak cakap APA. Memang tak pakai kasut raya laa tahun ni! Harap je pos laju tapi terhegeh hegeh

  79. jajaa says:

    BaRangg aq manee wehhh!! dahh banyakk harii aq tungguu nii .korongg buat krjee mcm mnee hahh !menyusahkann laaa .buatt kejee mcm gampanggg !!!!

  80. rashidah yahya says:

    knapalah brg sy xsmpai2 niii… 7hb blang dah pos tpi skali cek tracking number dkat pos laju brg masih dkat sem!!! cepat2lah pos pakposmen…..org nk pkai raya niii!!!!!!!

  81. rafy says:

    nak tnya ada x spa2 check.dkat no tracking data not found…tp brg da sampai….

  82. pokwan says:

    EF170534605MY no recOrd found????????

  83. ozaki ira says:

    Sya pon tgh menunggu parcel smpai… Perlukan kesabaran…
    hm… Heran lah… Pesal org marah2, maki2 dkat cni… Bukan nya depa bca satu2 komen dkt cni pon… Klau ada yg bca pon mampus nk menjwb stiap komen… Direct la… Bru depa boleh nak bergerak laju ckit…

    • sally says:

      Org nak share masalah antara satu sama lain…sy pernah sampai 2 minggu barang yang dipos tu baru sampai kat tangan. Turun naik post opis 2 kali tanya, sampai kaunter dia tanya, ada pos opis kol ke? Sy kata tak ada, tapi barang sy dah lama sgt ni..tak jumpa alamat ke ape? Dia kata, tggu pos opis kol baru ambik barang kat kaunter. Masalahnya bila kita cek ‘delivery unsuccessful’ sampai 2 , 4 hari..kita nak tau la apa masalahnya kan. Takde penyelesaian..org kat kaunter cua bagi tau…maaf cik, kami kerja kat bahagian kaunter…agih-agih barang orang dalam uruskan..soooo?

  84. ozaki ira says:

    Yg kata dkt dgn pejabat poslaju tu, xsbq sngt p la ambik sndiri…. Klau dah x sbaq sngt la…

  85. puterie anies sofiea says:

    EH 011190107 MY

  86. unknown says:

    Nak Tanya laman web pos laju ada problem ker? Sy nak cek no.track tpi Tak dpt msuk pun. Mslh HP ker atw web ytu memg yang ada mslh? Answer me plz

  87. sally says:

    Aduiiii…sabar je la kan.. ape masalah la pos laju ni. Barang sy pos dari 2hb lagi…skrg dah 8hb kot..mana batang idungnya? dah la 11hb ni sy nak fly 2 minggu…opkos la nak bawa barang yang kita order tu kan..ada lagi 2 hari je ni. Stress rasenya…hurmmm

    • Sherly says:

      OMG I FEEL YOU! MY flight saturday ni but my parcel that was posted 3/9/2015 still belum sampai lagi. Whats worst, cuba track parcel but no record found. Now I started to doubt the seller I bought my stuff from padahal orang lain yang beli barang dari seller tu dah dapat dah their parcels. Zzzzzzzzz pos laju really frustrates me this time *Long heavy sigh* anddd lagi teruk, I topup rm10 just untuk call poslaju customer careline service, but guess what? Dari topup tu rm10 sampai lah ke rm0.00 tak jugak poslaju sambut i call. Hahahaha. Sakit hati

      • Karen says:

        🙁 Em… Samalah… Barang yang saya oder pun tak sampai-sampai dan check no record found juga… telifon care line pun tak angkat… Pos Laju Pekerja dan System Slow je…. 🙁

  88. sister says:

    pleaz lar… barang saya ni sangat penting. knape hampir seminggu xsmpai2 lagikitorang bayar kot

  89. Fak poslaju says:

    Berjanggut tunggu ‘poslaju’ kepala bana ni. Kerja serupa siput babi.

  90. nurul huda binti jasmin says:

    Tracking number

  91. Lina Ali says:

    Kepada pos laju malaysia.Tolong segerakan penghantaran pesanan pelanggan saya.Dah pick up tapi tak de updated dalam sistem.Record NOT FOUND!!! Jangan rosakkan perniagaan kecil saya & beri kerjasama.

    °°° EF867215518MY
    °°° EF867219245MY

  92. luqman says:

    cek track n trace number utk barang sy tp still xda update dalam sistem.. sepatutnya ia online system..bile kite hntar barang utk pos,dia automatic akan update dalam system..ni x..dripda pukul 2 petg smpai lah skrg dh petang pukul 7, masih lagi ckp item not found..customer ragu2 dh dgn kite bile dia cek dl teack and trace poslaju..diorg complain item not found..xkan nak tunggu tengah malam baru nk update..update dlm fb pun lgi laju maa…memg la kami tau kerja poslaju bnyk brg..tp dah nama nye service awam, kena la update benda2 mcm ni.. mana org poslaju o ada anak beranak poslaju ke..tolong tnya detailed hal ini..mcm mana benda ini boleh terjadi..

  93. Syaa says:

    Apasal saya check no record found EP165743107MY

  94. Syaa says:

    Apasal sy check no record found
    EP165743107MY

  95. ademond says:

    sy pun sma..mok 1 mggu x smpai…ckap 2 3 hri brg tu mok smpai..

  96. ademond says:

    chklh..num trcking sy nie..EP09237692MY

  97. shariff says:

    saya nak gtaw .. knpa saya pos menggunakan pos laju asyik2 lambat sampai ! . hari tu lambat sampai . yg nie minggu lalu sampai hari nie sya pos takde sampai2 lagi .. sye tanya staff at pos laju tu dia ckap 3 hari mcm tu barang sampai .. ! kalau sememang nya penghtar pos laju tu x taw alamat tu , kan ada nombor telefon kat nota kiriman tu .. nie da banyak kali saya da kol-kol ke 1300300300 sama jugak ! talian dapat . tpi tak d angkat panggilan tu.. da 10x kali d kol 10x lah tak d angkat . ! saya harap pihak pos dapat beri kerjasama . wasalam

  98. syakila says:

    poslaju!tlg jgn susahkan kami sbgai perniagaan kecil ni.. brg da post 15-12-15..ni dah tak sampai2 lagi.. esok cust dah mintak refund! bila check tracking “NO RECORD FOUND”!! dorg da ingt kne tipu.. tlg cpt sikit servis tu..bayar pun dah..bkn free..😢

  99. Rusyaidi says:

    Aduhh poslaju ni buat kerja ke tak? Sya buat online business.. Barang dah hantar pon kat seller tp dah 3 hari check tracking no still no record found… Ah fuvk lah cust dok marah marah sya smpai sya rasa nak nangis je dah la sya bru je mula online business kenpa jdi mcm ni.. Cust sruh jugak sya settle minggu ni.. Pening lah kepala sya.. Sya nak buat apa ni -.-

  100. ferwani says:

    saya tunggu barang tak sampai sampai..call poslaju PJ tak angkat..sekejap jer line ended macam tak beroperasi jer no phone yg diberi. call ibupejabat pos laju pun sama jugak tak dapat..adui.. check tracking no kata “item arrived at destination” tp saya tak terima pun barang. kalu services macam ni gayanya mampus la pengguna.

  101. Zint says:

    Ape ni poslaju….barang d order dari tgl 30hb blum lgi smpai…
    EP207382052MY xde dlm sistem.. Xkn barang org nk d tapau….Hampeh btul larhh…

  102. ruslan lan says:

    Salam u all..
    Pos semenyih 29.12.15(selangor)
    Item sampai ke ranau 8.01.16(sabah)
    ====10hari bekerja da sampai melalui udara…….
    Alhamdulillah….
    Mcm best plk guna khidmat pos ni dah la murah…mcm nk post
    Barang seterusnya hihihi……..
    Cuma yg saya tak suka ialah call 1300300300 untuk pertanyan
    Tap dari segi sevis khidmat plggan sgttt slow……bole abis kdt je
    Rm 5 jadi 00.00……asyik komputrr betbicara……..

  103. Musa says:

    Klu cerita pasal poslaju ni….amat memalukan. Perkhidmatannya amat buruk. Ramai pekerjanya tidak bertanggung jawab, tidak amanah, jauh sekali jujur. Apakah hak anda sebagai pengguna yang boleh dijamin oleh undang2 malaysia berkaitan barangan pos? Di manakah anda patut mengadu sekiranya penipuan berlaku? Kita bukan seperti negara lain. Nasib kita rakyat mesia……
    Saya mengepos satu dokumen ptptn anak saya ke umk kelantan pada oktober 2014. Saya ulang oktober 2014. Anak saya merimanya pada Julai 2015. Saya ulang Julai 2015. Anda akan ketawa mendengarnya……itulah yang berlaku…….

  104. ean says:

    pe la mslhnye poslaju ni ek..tlis kt tracking..delivery process..aq tggu dr pg smpy ptg..xd pn org ktok pntu or org call..tbe2 tlis kt tracking unsuccessful delivery..da la tgu lme brg tu..notis pn xtglkn lgsg..erghh..nk g pjbt dye jaoh lk..

  105. suzanne says:

    mohon ambil perhatian ya,brng sy kemarin post 15/01/2016 ..hari ni sy check no record found ..number tracking saya EH145706975MY..takut nnti dikirim kepada pengirim,pengirim dah belajar kat luar negara ..mohon ambil perhatian

  106. Cahaya indah says:

    Banyaknyaa aduan .. sy Alhamdulillah buat masa ni kalau order barang online tak pernah tak sampai . Kalau diorg hantar kat rumah tapi tak de orang diorg akan tinggalkan notis untuk pergi ambil barang tu kat office diorang .. sekian itu saje dari sy ..

  107. noor farahin says:

    Mne sye punyee barang x smpai lagi msuk ni da 6hari x smpai ag.. Brg yg sye beli dahlaa mahal .

  108. syaf says:

    samalah,sebelum ni saya beli brg2 kosmetik dan tudung,cepat je smpai,kali ni beli hp,2biji dari supplier di sabah,sepatutnya dah smpai.brg dipos pd 7hb /2 tp smpai skarang 20hb/2 tak sampai2 lg..pos laju tolong ceptkan pnghntran

  109. sofiah says:

    sayaa pun mcm tuh jugk .. barang dah poat tpi tak sampai sampai lgi ..

  110. Dayang says:

    BARANG SY DIPOS DT KL PD 1 MAC 2016, SAMPAI SY TPAKSA CALL PENGIRIM SBB INGTKN DAH KENA TIPU. RUPA2NYA SANGKUT KT POST OFFICE. SAMPAI SKRG TAK TERIMA BRG LG (7 MAC). CALL POS LAJU MEREKA KATA AKAN HANTAR KE ALAMAT ESK.HARAP2 BETUL2 ADA.

  111. ami says:

    So far sy x ada mslh dgn pos laju.. sentiasa sampai ikut time yg diberi..kitaorg jauh di pedalaman..so if krm isnin..rabu or khbs baru sampai..so quite ok la..but..this is the first time parcel x sampai2 and sistem show no record at all.. I bought things online..seller kata dah post 15.3 until now..xde dpt.. hurm.. 2014 penah beli barang oversea..laju je sampai..around 20 to 25 days sj.. I don’t know who to find..post laju or..seller…

  112. Amir hisyam says:

    Saya punya belum sampai . Adik member post pada 22 march 2016 dari banting tapi sampai sekarang belum sampai kat kelantan stuck kat shah alam. Saya dh call PL tpi diorang kata barang belum sampai je .Apa yang patut saya buat ye ??? Pls bantu 😔

  113. customer says:

    Knp eak kalau kita bila buat aduan yang pos laju laju lambat, tak jaga customer rmai yang sentap?mungkin dorang keja kt pos laju kot. Tak kurang plak yg bila kt ckp, org2 ni ckp byr murah nk servis tiptop. Hbis nk suh byr 2.6 bilion dlu ke baru nk bg servis terbaik? Ni bkn masalah byr byk mn to masalah amanah org tu sedara. Org kita mcm ni lh bru kn komen skit msti nk salahkan balik. Mmg btl pn kalau x kn btg hdung sendiri sdp mulut je brckp. Kalau dh kena meroyan aku rasa..senang citer kalau xleh nk terima sgt komen dr customer kn tubuhkan satu lg bg menggantikan pos laju yg terlajuuu sgt ni. Bila ad persaingan n customer dh x gn perkhidmatan diorang bru nk wt kja leklok kot. Tak ckp sume pos laju mcm tu tp kesian lh bg worker pos laju yg effort tggi utk htr brg kt customer tp terpalit disebabkan worker yg pemalas ni

  114. No one says:

    Saya ada beli barg online. Penjual kirim hari ahad 23/4/2016. Tapi kol penjual pun skrg xleh. Sampai sekrg xsampai2. Check online ckp no record found. Kol org pos laju Hotline pun ckp xde dlm record. Mcm mana ni. Parcle saya pergi mana? Ni no tracking dia.EH207362883MY

  115. zul83 says:

    salam sye ade pengalaman gak psl kelewatan delivery ni..alhamdulillah call customer servis berjawab dan ambik report..call local poslaju office bukit ubi kuantan xberjawab sampai sudah..kes pernah terjadi pada saya barang pusing sampai ke dungun dulu pastu pusing balik ke kuantan. origin dari shah alam..memang pening betul.. apa yang diamati sini adalah bila barang smpai di Hub KLIA tersalah lokasi..antara sebab volume barang yang diproses oleh POSmalaysia yang terlalu tinggi. Antara sebab kebelakangan ini berlaku kes kelewatan adalah disebabkan peningkatan transaksi “Beli Online” dikalangan masyarakat.. so kene terima juga hakikat tu..dulu mana ade beli2 online ni..so nak murah POslajulah..fikir fikirlah. ade duit lebih boleh pilih kurier lain..tapi coverage kurenglah..

  116. azwani says:

    salam…sy check no tracking sy xboleh….ep199948440my
    pdahal brg sudah pos hari isnin mnggu ni

  117. Siti says:

    Sye mmg bengang btul dgn poslaju skrg ni..supplier dah pos tdg 24hb ri tu tapi sampai skrg x smpai lagi..kl-batu gajah je pon..sye nye tracking number EH266942963MY..mmbe yg order tudung pon rmai cancel order sbb tdg tak smpai2..sy yg rugi..baik bagi nama pos lmbab instead pos laju le sgt..

  118. nurul says:

    Saya order brg online, seller da pos 24 jun sampai harini 4 julai saya still tak dpt barang and lagi sedih bila check tracking number ‘record not found’ . saya beli baju raya and of course la nak pakai utk raya 😭 kenapa tak boleh nak trace barang saya? Ni no tracking En098755706my. Thank u 😖

  119. NORIZAN ABDULLAH says:

    Saya pos brg kpd kwn sy di almt Sk meru klang,persiaran alang hamzah,42200 kapar klang,slgr.pd 5 ogos 2016.to kwn sya call xterima bungkusan tersebut smpai hr ni.ni no tracking EN 24 338940 2MY.MHN YA.SB BRG TU UNTUK DIA BRGKT KE TNH SUCI MEKAH.

  120. Niza says:

    salam. korg yg ble trace tracking number dpt “no record found”, dh dpt blum parcel tu? cepat ke lmbt?

  121. Syakir says:

    Woi! apasal aku check no tracking not found!!! kepala babi betul la pos laju nie!!! nak aku saman ke!!!! tak amanah dan tak jujur!!!! kalau ko rase ko tu amanah sangat. barang aku mesti kene dapat jumaat nie!!!!!

  122. Rosdi says:

    EN243735251MY aku pon sama. Seller dh pos brg hari khamis 18/8/16. Bila aku check dia tulis-
    Tracking information is not available or has not been updated in the system. Please ensure that the tracking number is correct or try again later. Macam mana nk buat ni kalau brg tak sampai2 juga.

  123. Nik says:

    Saya pon sama pos dr hari rabu )24/08/2016) sampai ke hari ni isnin (29/08/2016) usahkan barang samlai check dlm sistem pon xde record tracking num.. Harap2 cepatla sampai,customer pon dh bising.. Kesian kat kami.

  124. Geram says:

    Setiap hari dr pagi sampai petang menunggu org pos laju dah seminggu tak sampai-sampai. Pagi check tracking dah ada kt machang tp xde juga sampai. Malam tracking lagi sekali… “Unsuccessful delivery. Please contact 1 300 300 300 Future delivery”. Apa masalah?? Tak jumpa cari rumah ke apa?? Apa guna no tel kita kt kiriman tu klu dorg xtau nak call… haishhh… geram betul.

  125. mohon bantuan says:

    macam mana eh nak buat kalau resit nombor tracking tu hilang dan barang tak sampai lagi? boleh lagi ke nak tracking barang saya kat mana?

  126. mohon bantuan says:

    y pon hadapi mslh yg sama..sy peniaga online..tpi silap sy jgk..sblom nk hntr traking no..kertas hilang..skrg cust mrah2..ad sape2 tahu x nk cek barang ad kt mne cmne tanpa traking no..

Leave a Reply

CommentLuv badge