115 Responses to “Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2015/ 2016 KPM Online”

  1. syuz says:

    Nice info..complete instruction and good website, thanks admin..

  2. JulianJunior01119565202 says:

    harap – harap dapat masuk kolej matrikulasi labuan program 1 tahun next year . god bless all the spm candidates for this year πŸ˜€

  3. Izhar says:

    Bila last nak bayar no.pin unik id tu?

  4. Mohd says:

    No pin BSN boleh tak wakil belikan atau perlukan pelajar itu sendiri hadir ke BSN?

  5. LALOLA says:

    sy dah isi permohonan but tak print lagi sebab isi dekat hp. so kalau nak print tu kena pergi kat kemaskini ke?

  6. LALOLA says:

    sy dah isi permohonan but tak print lagi sebab isi dekat hp. so kalau nak print tu kena pergi kat kemaskini ke?

    Sumber: Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2015/ 2016 KPM Online | melvister.com

  7. muhdzuls says:

    kenapa aplikasi permohonan tak boleh buka?

  8. lieya.syafya says:

    kalau akedamik kurang memuaskan , dia tgk koko jugak ke ?

  9. CMC says:

    saya nak kemaskini permohonan saya tetapi tak dapat…..kenapa ye???

  10. amir says:

    Kenapa x boleh buat pilihan pusat matrikulasi mana ? Klik x response..amende

  11. aliya says:

    Salam. Saya nak tanya tarikh pembelian no pin matrikulasi telah dilanjutkan ke?

  12. nur atiqah says:

    Salam…bila boleh buat pembelian no pin ?? Atau dh terlambat ?

  13. Nayli says:

    Adakah keputusan peperiksaan percubaan SPM perlukan dimaklumkan kepada Matrikulasi?

  14. zara says:

    Salam…saya tak ambil add math..bolehkah saya mohon matrik?…jika saya dpt maths A…tq

  15. Arnisa binti ismail says:

    Berharap sangat dpat masuk kolej matrikulasi labuan(kml) .. Pilihan prtama after spm..

  16. ain says:

    Saya dh terhilang kan number matrik(bukan no pin bsn) tu. macam mana ye?

  17. hi says:

    Saya dah hantar permohonan, tapi sya tidak print borang permohonan sbb application dah closed. So skrg mcm mana ye ?

  18. Lepasan SPM says:

    salam sejahtera, knp website utk kemakini permohonan tak boleh buka ?

  19. shu says:

    Assalammm .. keputusan tawaran matriks utk budak2 spm 2014 boleh cek masa bulan 4 ye ??

  20. john su says:

    tahun 2015 baru Spm, bila membuat permohonan Program Matrikulasi dan progam asasi

  21. aina says:

    klu dh beli pin tpi x isi borang.. n bru nk isi skrg masih boleh ke??

  22. aina says:

    klu dh beli pin tpi x isi borang n bru nk isi skrg masih boleh ke

  23. May says:

    Saya bakal ambil SPM 2015. Bilakah tarikh sesuai membeli nombor pin? Bilakah tarikh sesuai daftar matriks?
    harap balas.

  24. mad says:

    borang permohonan matrik tu kalau tak cetak pon tak ada masalah kan??

  25. noor fariza says:

    Kalau saya nak minta matriks teknikal tetapi saya hanya ada fizik, kimia, matematik tambahan dan lukisan kejuruteraan sahaja boleh tak. Saya xde mp teknikal seperti PKA/E/M. Saya sekolah harian biasa

  26. liya says:

    saya dah isi borang permohonan tapi saya tak cetak lagi. dah try nak cetak, tapi tk boleh. mcm mana ya?

  27. kalaiv says:

    Hai,sy dah apply utk matrik bila keluar keputusannya?

  28. wawa says:

    Kalau terlepas pandang tarikh kemaskini n saya x print lg permohonan ue x pe ke?

  29. Aina says:

    Knpa sya nak kemaskini tak boleh ye? tarikh akhir utk kemaskini bile ye?

  30. husnina says:

    kalau saya dah kemaskini masa feb tu .. saya letak aliran sains ,,tapi slps dpt result spm saya nk tukar ke aliran akaun ke bole x?? mohon penjelasan

    • Nurul says:

      erm,maaf menyampuk.. tl cikgu saya kata , bg pelajar aliran sain yg resultnya x memuaskan, tp layak utk akaun, dia automatically dpt akaun..

  31. Daruni says:

    MENGAPA SAYA NAK KEMASKINI TAK BOLEH????

  32. anonymous says:

    nak tya kalau english D boleh apply tak? sbb syarat tulis D saya nak apply untuk akaun setahun/ 2 tahun
    BM A
    BI D
    AKAUN A
    EKONOMI A
    SEJARAH A
    P ISLAM A+
    SAINS A-
    MATEMATIK B+
    P. KEUSAHAWANAN B+
    MATEMATIK TAMBAHAN E

  33. kekwa kuninh says:

    hai..nak tanya..kalau kimia spm dapat D ada peluang lagi tak nak masuk matrikulasi atau ipta ?

  34. badlisya says:

    kalau admath dpt d bole mohon tak?

  35. naddy. says:

    saya nak tanya kalau kimia dapat D layakkah untuk masuk matrik?
    PI A+
    BM A
    BI B+
    SEJ A
    M3 A
    CHEM D
    FIZ C+
    BIO C+

  36. Nurul says:

    erm, admin… program matrikulasi ni terima pelajar bkn bumiputera x? saya ada seorang kawan yg mak ayahnya bkn warganegara tp dia warganegara… keputusan spm nya 5A jd dia boleh x masuk matrikulasi?

  37. MOHD LOQMAN says:

    assalam.nk tnya nk dftr untuk kmsukan matrix mcmna?? dh ttp ke?

  38. syahnaz says:

    salam admin..saya nak tnya..wktu isi brg matrik ada x kna pilih program 1 tahun or 2 tahum..saya dh x igt sbb lama dh isi..add math saya dpat D…mohon pertolongan…thank you

  39. hasbi says:

    klu bi pangkat D masih blh apply utk matrik kejuruteraan
    BM B+ mekanikal B+ kimia n fizik D
    BI D LKJ A
    MM A PAI A
    AM A- sej B +

  40. nez says:

    salam..tarikh untuk rayuan ke matrikulasi akan bermula bile..?

  41. Man says:

    Salam, website matrikulasi di moe dah tak boleh bukak. Tapi surat permohonan online tu saya tak cetak lagi. so macam mana? boleh jelaskan?

  42. Fadila says:

    As’salam.. Klw bi dpt D blh msuk matrikulasi kh..??
    harap pertanyaan saya ni dpt balasan..

  43. ROZITA says:

    as salam…da x boleh mohon ye utk matrikulasi bg spm 2014….

  44. dorothy says:

    bila tarikh untuk mengisi markah keputusan dalam borang

  45. Yen says:

    keputusan spm sy takde A dan addmath sy mndapat E, sub lain smua krdt,adakh sy lyak utk ke mtrikulasi?

  46. NICK says:

    kalau bi dpat D tapi yg lain semua A bleh x masuk matriks.

  47. jue says:

    nak tanya . klau bio fiz dpt C tpi kimia dpt D..layak ke msuk matriks???

  48. jue says:

    klau bio fiz dpt C tpi kimia dpt D..layak ke msuk matriks???

  49. Yun~a says:

    Assalamualaikum, nk tny nih kputusn spm sy xda A suma kredit tpi addmath e , bole diterimakah ntuk jurusan prakauanan ?

  50. An says:

    erm..bule tanya ada tak markah merit minimum untuk msuk matriks..?

  51. An says:

    erm..ada tak markah merit minimum utk masuk matriks..?

    • lol says:

      Jurusan Sains

      C dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik Tambahan dan Kimia
      B dalam Matematik
      C dalam salah satu mata pelajaran daripada Fizik atau Biologi

      Jurusan Perakaunan

      C dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Matematik
      E dalam Matematik Tambahan
      C dalam dua mata pelajaran daripada Prinsip Perakaunan, Ekonomi Asas, Keusahawanan, Perdagangan, Sains Tambahan, Fizik, Kimia, Biologi atau Mata Pelajaran Teknik (Pengajian Kejuruteraan Awam / Pengajian Kejuruteraan Mekanikal/ Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik / Teknologi Kejuruteraan/ Lukisan Kejuruteraan)

      Aliran Teknikal

      C dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik Tambahan dan Fizik
      B dalam Matematik dan Lukisan Kejuruteraan
      E dalam Kimia
      C dalam satu mata pelajaran daripada Pengajian Kejuruteraan Awam / Pengajian Kejuruteraan Mekanikal/ Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik atau Teknologi Kejuruteraan

  52. raudhah says:

    ADmin saya ada soalan.
    saya dah dapat masuk matrikulasi .
    tapi saya x print surat tawaran sbb skrg website tu dh x leh buka . x apa ke??

    • lol says:

      saya tlg jwb ya..
      akak perlu print Surat tawaran Dan semua dokumen..

      kalau tidak.. tak boleh masuk la.. πŸ™‚

  53. mml says:

    saya tidak mendapat tawaran ke kolej matrikulasi dan saya telah membuat rayuan.adakah permohanan rayuan saya berjaya jika saya mendapat semua A tetapi D dalam bahasa inggeris?

  54. dee says:

    kalau bi D boleh masuk rayuan matrikulasi tak ?

  55. yt says:

    Kalau saya amik bio,kimia and add math tpi x amik fizik,bolehkah sya memohon masuk matrik pada julai 2015 nanti??

  56. Domion says:

    Saya pelajar lepasan spm 2014. Saya mendapat keputusan yang agak baik iaitu 7A 2B tetapi tidak mendapat tempat di ipta dan matrikulasi. Baru-baru ini rayuan ke matrikulasi juga tidak berjaya. Mengapakah perkara ini terjadi sedangkan rakan-rakan saya yang mempunyai keputusan yang lebih rendah mendapat tempat di ipta dan matrikulasi. Markah ko-kurikulum saya ialah 7.77. Saya berasa amat kecewa seakan-akan mendapat keptusan spm yang cemerlang dan markah gerko yang tinggi tidak membawa saya ke mana-mana.

  57. Mohamad farid says:

    Keputusan rayuan mtrikulasi sudah kluar.tapi jika saya baru untuk mmbuat rayuan bole ke tidak?

  58. Nurul Farahana says:

    Tumpang tanya, saya akan mengambil spm 2015 tahun ini….so saya nk tanya bolehkah saya mendaftar pada tahun sekarang…
    tq

  59. siti says:

    nk isi kt mna???? aplikasi tu x bole un

  60. man says:

    saya punya resit takda no pin. hanya ada no unik id. macamana tu?

  61. Eileen says:

    mesti mau ambil Matematik Tambahan?

  62. adam says:

    tumpang tanya..why the website is not loading? it says got prob..how can i apply to matriculation? or the date over already?

  63. Aidil Shafiq says:

    Salam admin, harap boleh tolong jawabkan. Sy belajar spm tahun 2014. Boleh tak sy memohon masuk program matrikulasi sesi 2015/2016? Harap boleh tolong jawabkan :(. Harap dpt memohon.

  64. teng says:

    saya dah masukkan no pin dan ic tapi keluar nama orang lain

  65. emildo milan says:

    admin bila boleh isi permohonan matrix untuk tahun 2016?

  66. lol says:

    kenapa tak boleh nak connect website

  67. Masrani Paiman says:

    Saya cuba apply, keluar mesej ini:

    The web site you are accessing has experienced an unexpected error.
    Please contact the website administrator.

    Sehingga bila error ini. Tarikh tutup oermohonan sudad dekat. Ada alternatif lain untuk buat permohonan matrikulasi? TQ.

    • tiqa says:

      saya pun sama! saya dah isi, i just need to print it out but the web wont open. harap sangat admin boleh tolong. cause tarikh tutup pun dah dekat. :'(

  68. lol says:

    PERMOHONAN KE PROGRAM MATRIKULASI KPM SESI 2016 / 2017 TELAH DILANJUTKAN SEHINGGA 30 NOVEMBER 2015

  69. Shah says:

    Assalamualaikum…blh x sy msuk matrikulasi jurusan sains jika sy mndpt d bg sbjek bi n addmt..
    bm A-
    Sej A
    Mat A-
    pai b+
    kim c+
    fiz c
    bio B

  70. Naka says:

    Assalamualaikum…saya mempunyai masalah apabila saya terlupa Kod Pendaftaran selepas register…borang saya print juga hilang…adakah saya masih mempunyai peluang melanjutkan Matrikulas..??Adakah Boleh memohon menggunakan IC …Selain itu,Jika Masalah pertama saya dibenarkan , Adakah dengan Gred BI saya D Layak Memohon ke Matrikulasi?
    BM B+
    BI D
    Sejarah B+
    Pendidikan Islam B
    Prinsip Akaun B
    Matematik A
    SAins A
    Addmath D
    Ekonomi Asas C

  71. unknown says:

    Assalamualaikum..jika sy mndpt D bg subjek bi n addmt blh x sy mlnjutkan pelajaran di kolej matrikulasi sains…

    BM A-
    SEJ A
    MAT A-
    PAI B+
    KIM C+
    FIZ C
    BIO B

  72. Khairunnissa nisa says:

    Markah minimummerit utk matrik ape

  73. ez says:

    Assalamualaikum. Saya nak tanya kalau result spm hanya mendapat 2A boleh ke sambung matrikulasi? Subjek A saya hanya pada math dan sejarah shj
    Subjek sains saya mendapat:

    Add math C+
    Fizik B
    Kimia B+
    Bio C+

Leave a Reply

CommentLuv badge