28 Responses to “Berita Terkini Kes Rogol 2 Wanita 38 Lelaki Di Kelantan”

  1. zzz says:

    hukum gantung je semua ni~!! semua hati binatang~!!

  2. Taguila says:

    Jahat betul….orang macam ni kena hukum potong zakar, ambil batang besi cucuk punggung!! ..masuk dalam sudah ada orang yang akan ajar dia orang…takde otak punya orang..

  3. fisabilillah says:

    Pnjara dgn sebat je???? Hukuman tak setimpal langsung..

  4. Apek says:

    dibawah pemerintahan pas pun kes mcmni bleh berlaku.asal jenayah je kelantan yg masuk berita. aku malu la negeri aku dilahirkan popular dgn jenayah rogol.

  5. mohd aidil says:

    kesian dgn budak tu….

  6. sh says:

    Jahat yg sangat sangat. hati setan semuanya.

  7. betui says:

    Sebeb tulah kerajaan Malaysia berusaha tidak menghalang dengan menyokong untuk memastikan Hukum Kanun Syariah (Hudud)di malaysia dikuatkuasakan. Hanya orang yang bersalah sahaja yang takut.

  8. neo says:

    para pembaca sekelian
    harus difaham fakta kes..
    disebabkan mangsa adalah dibawah umur, mengikut undang2 malaysia, istilah rogol digunakan. Cuba baca betul2 laporan diatas, mangsa dibawah pengaruh dadah dan kemaluan mangsa ada bekas koyakan LAMA DAN HYMEN ( SELAPUT DARA) CUMA ADA SISA SAHAJA!!
    juga terdapat sedikit koyakan pada anus..
    dalam kes ini, mangsa sebenarnya rela dgn perlakuan sex itu.. mungkin ada sedikit perselisihan faham, maka laporan polis dibuat..
    itu aja.. masalah sebegini wujud diserata malaysia.. bukan di kelantan sahaja..

    • Ava Adork says:

      tak kesah la selaput dara dia dah koyak ke ape, kes rogol tetap rogol la!!! tak kesah la 38 orang ke sorang ke ROGOL TETAP ROGOL!!! kalau budak2 tu bukan bawah umur pun takde beza lah! kau tau betul ke budak2 tu memang rela??? jangan main cakap je kalau tak tau. itu fitnah namanya! bagitau kat aku perempuan mana yg rela lakukan seks dengan 38 orang lelaki dalam masa yg sama?? pelacur pun tak buat macam tu la!!

      • BudakGemok says:

        walaupun suka sama suka sekali pun..dalam hidup ni Allah jadikan manusia sebagai khalifah. kaum adam melindungi dan menyayangi kaum hawa. selalu dengar ka wanita merogol kaum lelaki???? tidak bukan. kalau lelaki seorang yg berpegang pada agama..walaupun kaum wanita durjana menggoda sekalipun seharusnya dia menghindar kerana wanita itu bukanlah utknya. andai lelaki itu turutkan kemahuan wanita, maka 1, dia telah korbankan imannya..ke2: kalau godaan wanita + godaan syaitan pun dh tewas, layakkah lelaki menjadi pemimpin keluarga?? dari kata lain menuruti kata-kata syaitan dari perintah Allah swt.

        wanita itu umpama kanak2 yg perlu dididik, dilindungi dan disayangi..bukan utk diambil kesempatan.

        firman Allah dlm surah Yassin Yaa Siin 36:60: “Bukankah Aku telah perintahkan kamu wahai anak-anak Adam, supaya kamu jangan menyembah Syaitan? Sesungguhnya ia musuh yang nyata terhadap kamu!

  9. DURUGA says:

    Laporan oleh pengadu tak masul akal.How could a parents give coke n panadol when their daughter claiming she having stomachache & bleeding?? Can anyone imagine what would happen to some one if had raped by 38man?? Anyway thank god, she still alive

  10. ulali creep says:

    Dia ckp suspek yg d bwh pengaruh dadah la.bukan mangsa…aduiyai

  11. badron says:

    tak usah debat dasar tak ada iman

  12. badron says:

    nasi sdh jd bubor bising2 apa bikin

  13. Oneal says:

    jika 38 binatang ini semua terbukti bersalah. hanya satu sahaja hukuman yg setimpal terhadap binatang2 ni. hukum gantung sampai mati. Sebab binatang2 ini telah “MEMBUNUH” kesucian dan kehormatan mangsa tanpa memikirkan belas kasihan dan berperikemanusian terhadap mangsa. Tidak kira tengah berkhayal atau tidak, hanya hukuman mati yg setimpal kepada semua binatang2 ini utk mengelakan pekara sebegini berulang lagi dan menjadi pengajaran kepada semua orang.

  14. Lan Ampang says:

    Bukan nak stereotype ke apa ke, but benda camni selalu sangat berlaku kat kawasan2 kampung di negeri2 seperti Kelantan dan sebagainya. Mesti disiasat kenapa, dah tahu punca, senang nak cegah.
    Ni yg di report, kalau tak direport cemana? Sbb dah teruk sampai berdarah tak renti baru la dorang nak report polis.

    Memang confirm ramai lagi mangsa2 rogol dan ahli2 keluarga mereka yg tahu mangsa2 rogol ini di rogol tapi berdiam diri dan takmo report.

    pikir2 kan lah sendiri.

  15. hamba allah says:

    korang ni sume skadar bace ‘dirogol’ je ke? tgk laa dulu hasil siasatan..haymens bdk pmpn ni tgl sisa je,kesan koyakan pn da lame,60% kes ni ‘suka-suka’ bkn dirogol and title ‘dirogol’ sbb bdk pmpn ni bwh umur..bkn laa sokong mereka yg 38 org tuh,mereka ttp salah and layak terima hukuman tp korang sume nk maki dorg tuh,korg ade at sana ke? yakin sgt bdk pmpn ni dirogol? nape sorg je yg buat aduan? sorg lagi yg kena rogol mane? tntu ade silap ant pngadu ngan suspek sbb tuh die buat laporan polis..rasenya yg bace ni sume umur bkn laa 15 tahun kn? kite sume bkn ade at sana,jgn tllu yakin sbb kita akn bhadapan ngan ALLAH sbb klw ianya tk btul,fitnah! lagi besar dosanya drpd mrogol,mmbunuh and sbagainya..just think,jgn main sebat je..

    • anon says:

      Hamba Allah,

      Walaupon budak tu suka2 direla, tapi ia tetap salah sbb mangsa adalah bawah umur.dia dulu dara ke tk dara ke itu adalah bukan soal utama sbb kes ni bukan nak carik org yg pecahkan dara dia.saya tak salahkan mangsa langsung sama ada dia rela atau tidak relasbb dia masih bawah umur.ada pakcik umur 40 thn kt sana yg boleh elak dari benda ni berlaku.tapi apa dia buat?dia join skali.

  16. Makcik says:

    Memang betul doktor sahkan kanak-kanak ini bukan lagi dara, tetapi jika dia telibat dengan aktiviti seksual tanpa rela, sewaktu dia pengsan ditampar lelaki 40 an, maka itu sudah kes paksa. Paksa seks berbeza dengan rela.

    Sama lah juga kalau seorang isteri yang sudah beranak, bukan lagi dara tetapi dipaksa seks dengan lelaki. Konsepnya dipaksa. Faham semua? Baguuuuuss!

    Jadi perlakuan memaksa itu TETAP salah dan mesti dihukum.

  17. mr.j says:

    Luck gurl 2 dpt kpuasan bganda.ada hikmah d sblik kjadian.

  18. anna says:

    Kes ini kategori rogol sbb melibatkan budak bawah umur.
    Aku kecewa dgn mak bapak budak yg tak mahu bantu anak dia buat report. Lantak la pempuan tu bohsia ke apa ke.
    Lelaki2 tu wajar dihukum.
    Budak2 perempuan kelantan tlg jgn naif sgt. Jgn percaya dgn lelaki. Mudah2 naik motor sana sini. Yang dah kena rogol pergi hospital dptkan bukti pastu minta doktor buat laporan polis

  19. supersaiyan says:

    biar je la..x yah nk cbuk2..

  20. sayang76 says:

    Bukan nya nak sibuk-sibuk…tapi komen atas dasar kasihan dan perihatin…tak kena “Batang Hidung” sendiri tak apa…klu dah kena…baru tau rasa…baru nak sedar…”Langit itu tinggi atau Rendah”…!!

  21. Nadzmil says:

    Budak Camtu Tak Patut Di Maafkan..Kalau La Aku Kan..Aku Dah Lama Bunuh Budak Perogol Tu..!!Pandai2 La Sendiri Nak Tanggung Dosa Tu..Kat Neraka..

  22. Nadzmil says:

    Tak Memberi Kemanusian Betul..Kalau Kakak Adik Diorang Ke Yg Kena Rogol..Diorang Marah Jugak Tu..Sebagai Kaum Lelaki..Harus La Menjaga Maruah Sendiri..Sama Jugak Tu..Bukan Hanya 2 Wanita Tu..Yg Meruah Nya Hancur..Tapi 38 Hamba Syaitan Tu..yg Tak Pandai Jaga Meruah..Sebab Tu Sebelum Buat..Kena Fikir Dulu..Sebab Kita Ada Kakak And Adik..

Leave a Reply

CommentLuv badge