61 Responses to “Cara Bayar Yuran Pendaftaran Matrikulasi Sesi 2014/ 2015”

  1. ZANRAY says:

    elaun tu semua pelajar ke dapat atau camana?

  2. khamsarin says:

    Kalau kita dah dapat tempat matrik….perlukah kita tnggu kputusan UPU….adakah penempatan t6,matrik dan upu dibawah satu bumbung….dimana salah satu dapat yaan lain akan ditutup…

  3. eika says:

    saya nak buat pembayaran yuran..tapi.. kenapa dalam surat tawaran tu tak bagi no akaun BSN matrikulasi yang sy dapat tu… mohon beri penjelasan

  4. inur says:

    dekat dalam surat tu,ade tulis,,yang pembayaran dilakukan atas nama pengarah kolej matrikulasi dimana kita ditempatkan,,mcm mna tu ea? masa,nk buat pembayaran tu nak kena isi borang jugak ke?

    • mira says:

      Cube check pada web kolej yang terpilih or tekan je perkataan yang ade kaler biru or no. 11… Then tekan pada pelajar baru… Kat situ ade tulis no. Akaun tempat kolej yang terpilih…

  5. mira says:

    Assalammualaikum…
    Saya ade pergi ke kaunter bsn… Dia ade suruh isi borang untuk pembayaran…
    Tapi saya tak berapa faham macm mane caranye… Saye ade baca yang pembayaran perlu dibuat atas nama pengarah ea?? Kakak yang jage kaunter tu cakap tak tau… Boleh tak tolong jelaskan lg???

  6. ain says:

    as-salam…bilakah tarikh tutup pembayaran yuran pndftran ni? atau sehingga tarikh pendaftran masih boleh di bayr melalui bsn

  7. Lily says:

    Bg KMM /melaka
    daftar online pada 5-19mei. Pelajar prlu membayar yuran terlebih dahulu sebelum daftar online.

    Bilakah tarikh tutup pembayaran yuran matrik ni?

  8. zie says:

    macam mana nk daftar online? tak boleh pun 🙁

  9. azfa says:

    Salam. saya dpt matrikulasi kedah. Bila tarikh tutup pembayaran yuran? semua matrik sama ke tarikh tutup membayaran 19 Mei?

  10. mun says:

    jap, tolong saya boleh. adakah slip bsn tu kena sahkan ? kalau ye, apa maksudnya?
    sahkan dekat pegawai bank ke? sahkan dekat orang lain? tolong sgt

  11. mazlan says:

    Nak tanya…anak dapat matrik.bayar yuran lepas 19 hb boleh tak.

  12. Ira says:

    Salam,nak tanya, mcm mn nak tahu mana satu ‘no. slip pembayaran bsn’? dekat slip bank saya byk sgt no smpai confuse saya -.-” sya takut x sempat daftar online nnt

  13. mirah says:

    Klau byr guna atm boleh x?

  14. hana says:

    19/5 tarikh tutup bayaran online je kan,,bayaran secara manual di kaunter bsn boleh di buat sebelum pendaftaran kan? penjelasan please

  15. ridhuan says:

    kalo dah terlepas bayar camne?..

  16. najihah nazri says:

    salam..byaran manual 2 sblum trikh lapor di di matrik k?

  17. umi safiqah says:

    salam macamana ni..saya lupa nak print e-pendaftaran kolej matrikulasi kedah..e-pendaftaran tu dah tutup..camana nak buat
    tolong balas

    • nurul izzati says:

      Assalamualaikum sis,saya calon pelajar matrikulasi perak sesi 2016/2017,saya pun menghadapi masalah yang sama dengan sis,jadi macam mana ya sis?saya harap sis akan reply secepat mungkin walaupun jarak 2014-2016 sangat jauh,saya risau sangat ni

  18. aaron aziz says:

    Tak pa kot 🙂

  19. Azyla says:

    Mcm mna kalau slip pmbyran yurn bsn tu hilng? Sy dh cari tp tak jumpa2…hmm

  20. Semangat Belajar says:

    Nak kena bawak original slip bsn sekali ke? Salinan saja boleh?

  21. mas says:

    salam . sy dah cek kesemuanya tp tak jumpa2 pung akaun bank bsn yang sy nak utk byar yuran ni 🙁 mcm mane nii ? bayar guna mesin atm takpe ke ? sy dpt matrik kedah . aduhaii .

    • lol says:

      akak baca dulu Surat tawaran..
      panduan2 pendaftaran….

      lepas tu masuk website kolej matrik Kedah ..
      di sana ada panduan utk pendaftaran pelajar baru..

      Dan no akaun bayar yuran..
      bayar kat dalam bank..kaunter..

      relax.. ada byk masa lagi.

  22. luqman says:

    Salam, elaun tu dpat sebulan seribu lebih ke seratus lebihh, (1+++ or 1++)?
    Pastu dgn result matrik tu blh gune utk dptkan pinjama dr mara x ? Pastu program satu/dua tahun mcm mana nk pilih?

  23. Wawa says:

    Hai korg..nk tnye nie..sya nk tnye..sya g kt website KM kelantan..sya xjmpe pn yg dy ckp sal pendaftaran budak baru pn..sya tkut sya trlepas pandang je tarikh2 penting..sya plk jnis xske menimbulkn mslah..huhu..tu yg bt sya tkut..

    • Ck says:

      Sama laaa haha mgkn lambat sikit kot update . Ni dok tertunggu jugak cmne nk daftar online utk matrik kelantan . Bersabarlah huhu btw hai 🙂

  24. zahari says:

    boleh tak yuran pendaftaran bayar selepas seminggu selepas daftar sebab saya tunggu keputusan IPG pada 6 June 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge