77 Responses to “Permohonan Kursus Maktab Perguruan 2014 KPM Lepasan SPM”

  1. arummai says:

    Pls sent you info

  2. anis says:

    macamne ni?saye dh antar pengesahan tapi saya tersilap tulis email..macamane nak buat?memang dah tak blh nk kemaskini ke?

  3. jack says:

    Bila permohonan maktab dibuka semula

  4. adda says:

    nie untuk pengambilan bulan berapa ?

  5. ponvin says:

    Kalau lelaki minima berapa A diperlukan..??

  6. Ricky says:

    Time to apply after SPM result is limited. Can it be possible to extend the closing date ? I think there are so MANY MANY students miss this Golden chance and yet they are qualify to apply for it.

    Please consider.

    Thank you.

  7. wawa vanilla says:

    macam mana nak semak yg layak utk ukcg ..

    • Zaliha says:

      Ya saya pun ingin tahu macam mana nak semak kelayakan temuduga ni..dahcari tp tak ada utk semakan 2014. Yg ada 2013 je

  8. LEI Mei says:

    kalau saya tersilap letak sjkc tu mcm mane…nk tukar pun x dpt sebb katany pemohonan dh sah….b.cina saya dahlh lemah…

  9. elvies says:

    macam mana nak semak calon yg layak utk ukcg..?? xda inform kat laman web kpm pun..??

  10. noor liza says:

    bila lagi boleh buat permohonan ? sebab saye tak mohon yang march tue . kalau spm saya dapat 5A bole tak ?

  11. praba says:

    kalau terlambat hadir ke ujian ukcg blh buat rayuan ah

  12. junn says:

    mcm mna mox bt rayuan klu sy x smpt mohon y mac 2..spm sy dpt 7a…

  13. Pavi says:

    Bila tarikh pengumuman untuk membuat rayuan. ??

  14. How to apply it?? I’ve been looking for the correct website but I can’t find it.. Can’t you extend the date til May? I really hope so you did.. In what subjects do you require an A and the rest of it? Please reply quickly.

  15. JESSICA says:

    saya dah mohon, tp xsmpat nak tgok saya layak temuduga or x?…knapa cepat sgt, tutup,, adakah admin akan hantar surat bg kelayakan temuduga?……please give me info.

  16. JESSICA says:

    please..give me info , adakah admin akan give me surat tawaran temuduga?…. melalui penghantran post? ke rumah? … ke sememangnya perlu print at web side je?…. tarikh da tutuppppppppp. xbole tgok result…………………………………………………………………………………..

  17. Mag says:

    saya x dpt ukcg blh x saya membuat rayuan?bila bolh membuat rayuan?

  18. ena says:

    bleh ke buat rayuan ke maktab sekiranya tidak berjaya dipanggil untuk kemasukan????/

  19. nazirah says:

    boleh tak tukar kursus dari pendidikan awal kanak kanak ke bimbingan kaunseling.

  20. Nur says:

    Saya telah dipilih untuk temu duga IPG dan telah ditawarkan program diploma bahasa inggeris di UPSI. Saya nak tanya kalau keputusan temuduga keluar 10 jun 2014 jika saya menerima tawaran untuk belajar di UPSI adakah IPG saya terbatal? Saya harus menerima atau tidak tawaran Upsi sebelum 17 Mei dan perkara ini amat merunsingkan saya. Saya amat keliru. Tolonglah bantu saya.

  21. Nura says:

    Saya telah dipilih untuk temu duga IPG dan telah ditawarkan program diploma bahasa inggeris di UPSI. Saya nak tanya kalau keputusan temuduga keluar 10 jun 2014 jika saya menerima tawaran untuk belajar di UPSI adakah IPG saya terbatal? Saya harus menerima atau tidak tawaran Upsi sebelum 17 Mei dan perkara ini amat merunsingkan saya. Saya sejujurnya amat menginginkan IPG lebih dari UPSI tetapi ibu menasihati untuk tidak menolak UPSI terlebih dahulu kerana bimbang saya tidak lulus temu duga IPG. Apa yang saya perlu lakukan? Patutkan saya menerima UPSI terlebih dahulu?

  22. me says:

    jkalau sy llus tmuduga dn brjaya ke ipg,ttapi sy mnolak krna memilih ipta..adakah sy akn dikenakn tindakan sprti di blacklist??

  23. me says:

    please answer me ASAP..

  24. ila says:

    salam…saya tertinggal info. ini. bila boleh apply lagi. sangat rugi sebab tak tahu. memang nak sangat.ingat tak ada lepasa spm….boleh panjang tarikh tak???

  25. Jessy Joshua says:

    salam..saya memang dah terpilih utk IPG ni, tapi sayang nya saya terlambat untuk temuduga disebabkan saya masih menjalani PLKN 2014…hermm, mungkin bukan rezeki saya untuk tahun ni..bila tarikh permohonan IPG utk sesi ambilan 2014/2015 ?

  26. Lalitha sanasi says:

    I’m interested in teaching. But i didn’t gt 5A’s in SPM. I juz gt 2 Credit oni. And i nt pass in sejarah oso. I’ll take resit 4 sejarah. Cn i gt tis chance. Coz itz my ambition. Pls. Pls reply.
    Thank u.

  27. zaty ikram says:

    salam .. ppismp ada ambilan kedua tak ?

  28. maria says:

    macam mana nak buat rayuan jka tak brjaya dlm temuduga..???

  29. Jenny Sarian says:

    boleh merayu ka jika gagal mndpt tawaran?sedih nyaaa. pelik sgt sy xdpt sbb masa interview sy lbih byk bercakap dr calon. kwn yg pendiam pula dpt. knp bole bgitu?ada disbbkan kuota tidak mncukupi?ada ambilan kdua tak?sy betul nk jd cikgu..rkan yg cuba nasib jer yg dpt pula. tak adil

  30. erin says:

    macam mana nak buat rayuan jika kita gagal? memang rayuan akan dibukakah ? betul ke ada ambilan kedua? oh god , pliss amswer me . sdeh nye 🙁

  31. Rebecca Alissa A/P Lourdes says:

    Saya ingin membuat rayuan kerana nama saya gagal tersenarai dalam tawaran kemasukan walaupun telah mnghadiri temuduga.
    Diharapkan mendapat tawaran setelah membuat rayuaan.

  32. sharon valerie says:

    Nak tanya, penggangur lepasan SPM 2008 masih boleh memohon tak? Keputusan SPM cukup syarat.

  33. kecewa says:

    lupakan lh sekarang nak jd cikgu…..

  34. windaria says:

    Saya nak msuk maktab.tpi xsmot. Mcm mn nie sya ckup syarat.

  35. windaria says:

    Bila permohonan.sterusnya dibuka?

  36. fyera says:

    ada lg tak ambilan slps bln julai ni ? ambilan gantian kedua ?

  37. Nair says:

    Bila ambilan selepas bulan Julai?

  38. Jo says:

    Saya sgt meminati kursus perguruan.disebabkan masalah peribadi saya tidak dapat menyambung pelajaran saya…sekarang saya dah berumur 29 tahun dan ingin menyambung pelajaran dlm bidang perguruan..boleh tak sesiapa bantu saya untuk memohon kursus tersebut

  39. anupravin says:

    Saya minat khursus perguruan,saya berumur 26 tahun, bolehkah saya memohon kursus ini, adakah saya dilayak? bila ambilan seterus untuk tahun ini.

  40. Mimi says:

    Bila tarikh pengambilan seterusnya?

  41. ikmal says:

    tarikh pendaftaran bagi pelajar 2014 tahun ini bila ?

  42. THRESA JOY KALIDASS says:

    BILAKAH PERMOHONAN UNTUK TAHUN 2015 DIBUKA?

  43. ahmad jalis says:

    kenapa had umur 20 tahun je. naik sikitlah bagi peluang yg menganggur.

  44. admin says:

    Bila tarikh permohonan dibuka semula?

  45. faridah bt baharom says:

    assalamualaikum. syarat masuk maktab perguruan sihat tubuh badan. Adakah bermaksud orang kurang upaya, seperti berkaki palsu tidak boleh memohon? terima kasih

  46. Izaham Abd Rani says:

    Slm,

    Saya berkelulusan Diploma Perniagaan dari UITM. Boleh ke saya memohon melanjutkan pelajaran dalam Ijazah Perguruan. Boleh ke saya memohon untuk ijazah perguruan ini guna diploma dan utk thn 2015, bila kemasukan di buka ?

    Wslm.

  47. Wan Sholihah bt Wan Baharudin says:

    Macam mane nak mohon ? Saya calon spm 2014 . , bilakah pemohonan buka. ?

  48. Adebb says:

    Assalamualaikum..saya lepasan spm 2014..
    Bila tarikh permohonan berikutnya akan dibuka ?

  49. shaa says:

    salam . sy lepasan spm 2013 . menerima tawaran msu pd may’14 . sy terlepas pandang dgn tawaran yg dibuka maktab . jika sy berhenti msu dan menduduki temuduga maktab . sy masih boleh lg diterima atau tidak ?

  50. rafi says:

    Salam… saya lepasan diploma… kalau saya ingin memohon guru boleh ke tidak? Kalau boleh macam mana cara nya… kalau tak boleh, ada cara lain lagi tak?

  51. mir says:

    I am 23 and i’m interested to join this but it stated there, anybody who is not under 20 is not eligible. How can you state such terms & conditions? I bet a lot of ppl missed their chance. They might be the ones who have potential to be a good educator. Consider your terms & conditions bcs it is kinda ridiculous.

  52. Nabilah says:

    Saya dah ade diploma, so macam mana cara saya nak jadi cikgu ye?

  53. hafiz says:

    bagi sesi 2015 lepasan spm 2014 .. permohonan dibuka bila?

  54. Amirah says:

    Bagi sesi 2015 lepasan SPM tahun 2014, permohonan dibuka bila?

  55. RAIHAN says:

    Salam. Kalau bagi lepasan SPM yang akan dapat result bulan 3 ni , bila ye permohonan akan dibuka?

  56. ieva izzul says:

    macam mana nak mohon & bila permohonan 2015 di buka?

  57. syazwan says:

    sy lepasan SPM batch 94.. sebelum ini sy study bidang juruterbang.. tetapi tidak dapat teruskan atas sbb2 tertentu.. jadi sekarang sy ingin mohon ipg,, adakah masih layak?

  58. Don says:

    17 feb ambilan 2015

  59. adlin mastura says:

    asslm klu pljr matrikulasi x bule apply ker

  60. fatin nur alia says:

    bila tarikh permohonan dibuka semula untuk pelajar spm 2014 ???

  61. Denne Freddy says:

    Slm,

    Mrujuk dari salah satu syarat kelayakan asas, calon mesti aktif dalam kegiatan kokurikulum. Adakah calon yang kurang aktif dalam kokurikulum secara automatiknya tidak diterima?

  62. alfadilah says:

    mcm mna nak apply nhe?

  63. abd rahman says:

    kenepa x boleh nak daftar baru

  64. Dorothy kulih says:

    Mcm mna nak apply ni?????

  65. SariffAh says:

    Saya SariffAh…
    Result spm 5A Tp umur 23
    Boleh apply lgi?

  66. Nabila says:

    Bagaimanakh cara utk membuat rayuan pismp2015???

  67. Tamil says:

    Hi , sye lepasan diploma pendidikan awal kanak-kanak . sye ingin nk sambung degree dlm bachelor education in tamil languange (primary school ) . blh sye tahu mcm mne nk mohon maktab ? Atau ada cara lain utk sambung degree I dlm mata pelajaran tersebut ? Tq

  68. Tamil says:

    Hi , sye lepasan diploma pendidikan awal kanak-kanak . sye ingin nk sambung degree dlm bachelor education in tamil languange (primary school ) . blh sye tahu mcm mne nk mohon maktab ? Atau ada cara lain utk sambung degree I dlm mata pelajaran tersebut ? Tq

    Sumber: Permohonan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan PPISMP 2014 | melvister.com

  69. vinitha d/o raja says:

    Saya ponmalar
    Result spm 4A 3b 3c Tp umur 18
    Boleh apply lgi?

    Sumber: Permohonan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan PPISMP 2014 | melvister.com

Leave a Reply

CommentLuv badge