62 Responses to “Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online”

  1. suha says:

    Hi,
    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?

  2. kavita says:

    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?

  3. KOMALA says:

    Hi,
    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?pin no pun i dah lupa

    Sumber: Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online | melvister.com

  4. Zamri says:

    Salam sejahtera,

    Saya ingin membuat pendaftaran utk tahun 1 seisi 2015/2016.
    Namun terdapat kekeliruan tentang daerah : Petaling Utama/Petaling Perdana.

    Saya ingin menndaftar anak saya masuk ke sek Keb Petaling Jaya. Lokasinya bersebelahan dgn Uitm Kampus Jln Othman.

  5. TUN says:

    aku pun xprint jugak..
    tp aku check email..
    ada semua detail..nasib baik..korang semua check email..
    ada je no pin korang…

  6. Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana
    Sumber: Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online | melvister.com

  7. Eifa says:

    Saya tersilap letak tarikh lahir anak. Cuba kemaskini, tetapi tidak boleh dilakukan, Macam mana nak betulkan ye?

    • ivy says:

      sorry saya nak tanya u tersilap letak tarikh lahir anak after sumbit. so u tengok balik dapat exchange the date?

  8. puan Arisa says:

    Area puchong perdana
    Daerah
    Petaling perdana or
    Petaling utama..

    Minta di beritahu.

    • SYAH says:

      Untuk daerah pilihan boleh periksa di google sekolah daerah ….. lepas tu mesti keluar nama sekolah yang puan mahukan. Semua ada di siarkan. Selamat google..

  9. nsyzwns says:

    saya nak tanya saya tidak faham yang bilangan abang/ kakak bersekolah sekolah di pohon? apa maksudnya mohon respon

  10. khalila says:

    kene print jgk ke ?

  11. jaja says:

    klu daftar tp takde print tu mcm mana ye? sy rasa dah pg skolah tu last year tp dah lupa la.klik kat semak keputusan tak boleh pulak

  12. NUR ATIKAH says:

    hai,saya nak tanya saya dah buat benda tuu tapi tersilap taip dan tersave borang tuu macam mana nak cancelnya balik yee

  13. zai says:

    Macam nak print buat laman web server problem so nak print macam. DAH PI HANTAR PUN KERANI TAK TERIMA SEKARANG MCM INI SUSAH LA MCM INI

  14. Marni says:

    Salam, saya dah daftar online, tapi dah lupa no.pin…. mcm ne nak trace balik no.pin ye ? pergi skola, skola mintak no pin…harap bantuan … tq..

  15. ZAITON IDRIS says:

    Salam. Saya baru isi sebentar tadi. lepas isi saya print.. ingat nak save lepas tu.. tapi tak boleh kembali ke page yang sebelumnya. sekarang ni macam mana nak dapatkan no pin pendaftaran???

  16. karimah says:

    Salam, saya cuba buka website hari ini (30 mac 2014), tetapi “service is unavailable”.
    Kenapa yea?

  17. Amat says:

    salam : saya dah buat pendaftaran utk tahun 1 (2015)
    untuk ruangan pilihan sekolah tu kenapa tiada kawasan Subang. sekolah yang saya ingin pohon di subang jaya

  18. Kamil says:

    Hi,

    Saya mohon bantuan,
    bagaimana nak print?
    saya terlupa no pin?

  19. Rohaida says:

    Saya dah pergi sekolah untuk serahkan permohonan yg print tu tapi pihak sekolah tak terima dan minta saya download borang dan bawa bersama dokumen2 yg lain. Masalahnya sekarang ,saya tak tahu borang mana yg perlu doenload tu

  20. zania says:

    td saya daftar ank pastu nak print komputer buat hal.tak sempat nak print so mcm mane ye nak buat..please help..klu boleh sapa2 bgth cara.no pin saya ada..klu leh hrni sbb sok suami dah mta cuti

  21. Rostam says:

    Kenapa saya nak register untuk anak “Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online”. anak lahir tahun 2011 bermakna utk sessi 2016. Tapi tempat tarikh lahir hanya tahun 2008 dah 2009 jer ada. tahun lain takde. Camna tu nak register ?

  22. shahira says:

    saya dah daftar. dah print pun semakan status permohonan tapi pihak sekolah tak terima. diorang kata saya salah borang. diorang nak borang yang ada nama ibu bapa sekali. boleh bagi link tak kat mana nk print borang tersebut?

  23. Adnan says:

    Saya nak daftar ank saya dekat sekolah USJ 20 subang jaya nak pilih yg mana.. petaling perdana ke….saya kompius ar…tolong bagi info kat saya yg mana harus saya pilih

  24. Ida says:

    masa daftar, nama sekolah yang nak pilih tu tak de ..camne tu..

  25. Syiekin says:

    saya dah print tp check no tel salah key-in cmne ye nk tukar no tel tu…

  26. zakaria says:

    nak tnya,saya dah daftar tpi x print dan terlupa nk ltk almt e-mail..macam mane nk buat

  27. aien says:

    nak tanya anak saya lahir tahun 2019 saya tak daftar lagi camne nak buat ek?

  28. Ruspal says:

    Saya nak tanya, saya telah mendaftar anak saya bagi tahun 2015 pada 03/01/2014 dan telah mengemukakan dokumen-dokumen yang dikehendaki di sekolah tersebut.

    Tetapi check hari ini saya nak login in to untuk check status baru, screen keluar (no mykid tak wujud) ?

    Pada awal pendaftaran saya telah pun dapat no. pin ?

    Harap balas.

  29. ida says:

    Anak lahir 2011 bkn sekolah 2018 ke?!

  30. Ai Mei says:

    Anak saya 2008, saya telah membuat pendaftaran kepada dia do sekolah biasa. Sekarang, terdapat anak saya adalah pembelajaran lambat. Saya nak tukar dia kepada sekolah oku sekolah cina. Macam mana tukar dan saya akan apply oku kepada anak. Selepas saya apply oku kad, adakah saya terus pergi sekolah oku atau kena pergi jabatan pelajaran? Apa sepatut saya Lena buat?

  31. huda says:

    Salam, saya na tanya .. Keluarga saya mengambil anak angkat yg berusia 6tahun , tetapi keluarga kanak2 tersebut lambat mendaftar kelahiran anaknya di jpn .. Keluarga saya telah mengambil budak tersebut dan baru sahaja mendaftar sijil kelahirannya . Kami telah menerima borang perakuan penerimaan borang daripada jpn yg mngesahkan permohonan sijil kelahiran diluluskan , tetapi borang itu belum menyatakan no my kid dan mungkin mendapat sijil kelahiran yang sah dlm bulan seterusnya. Jadi, sekiranya saya ingin membuat permohonan online untk mndaftarkan dia ke darjah satu , adakah boleh atau saya perlu mendaftar sendiri di sekolah trsbut. Diharap pihak tuan dpt membantu . Tq

  32. Mohd Fauzi bin Husin says:

    Saya terlupa nak daftar anak kedua saya dalam masa yang ditetapkan dan baru malam ini saya dapat tahu tarikh pendaftaran telah tamat.

    Macam mana saya ingin merayu ?

    Kakaknya telah bersekolah di SK Bandar Tun Hussein Onn dan saya ingin mendaftar adiknya di sekolah yang sama.

    Mohon bantuan sebab saya betul-betul terlupa.

    • LILISURIATI says:

      kak,,,,sy lagi teruk sekarang blm daftar,,,blh tunjuk ajar mcm mn nak daftar?

    • jajabinks says:

      saya pun sama.. xboleh daftar sebab masalah tempat tinggal sekarang menumpang di rumah abang di keramat..sedang mencari rumah sewa di kawasan berdekatan.. tolong bg tau macam mana nak selesai kan masalah ni..

  33. tashrif says:

    Saya ingin bertanya.. adakah saya masih lg boleh daftar melalui online untuk kemasukan 2015? Kerana saya lambat daftar.. kalau tak boleh dimana saya harus pergi untuk pendaftaran?sekian.

  34. Lin says:

    Saya terlupa nak daftar anak untuk kemasukan 2016.
    Jadi boleh ke kalau sy nak daftar sekarang?kalau boleh
    macam mana ye?

  35. aizal elias says:

    Salam,saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan april 2104 untuk kemasukkan tahun satu 2016.Apakah tindakan yang perlu saya lakukan untuk membuat pendaftaran?

  36. sueanne says:

    bagaimana utk membuat pertukaran sekolah setelah selesai membuat permohonan online & telah submit ke sekolah.

  37. Norazina says:

    sy tersilap daftar sekolah anak.. sekolah yg sy daftar tu sekolah utk perempuan saja… anak sy lelaki.. macam mana saya nak tukar sekolah lain… boleh tahu pihak mana sy nak berurusan utk pertukaran sekolah..

  38. zuriana says:

    saya tak th no pin selepas pendaftaran td

  39. MARIANAH says:

    sy nak tanya cam mane nak buat daftar on line untuk sekolah seksyen 20,tak ade pun di senaraikan dalam pilihan sekolah.

  40. shah says:

    Banyak masaalah diatas tidak berjawab..apa masaalahnya ni? Terutama tentang bagaimana nak print semula halaman yang sepatutnya di print…..
    ke jawab melalui email?…huuuuuhhhh!….

  41. Cikgu Hong says:

    Salam sejahtera,
    Perkara : Tidak hantar borang permohonan ke sekolah.

    Saya sudah buat permohonan dan print out borang permohonan anak saya yang akan masuk Tahun Satu pada 2016. Tetapi saya belum menghantar permohonan tersebut ke sekolah yang dipohon untuk pengesahan. Saya bercadang untuk menunggu pendaftaran ulang sesi kedua tahun ini. Barulah saya akan hantar borang ke sekolah tersebut.
    Namun, saya tidak tahu bila lagi tarikh untuk pendaftaran kedua itu, sama ada bulan September ini atau bila?
    Bolehkah saya daftar sekali lagi anak saya? Atau saya kena hantar terus ke PPD sahaja?

  42. nurul syafiqah says:

    salam,saya dah mohon tapi mykad tu saye tertulis saye punya lepastu bile die suruh tulis ape berkenaan awak ngan murid saye pilih lain2 lepastu die suruh tulis ape jadi saye tulis diri sendiri.Soalan kedua saye nak Tanya macam mane nak cetak boring permohonan tu semula.Harap boleh ajarkan sebab saye berumur 12 thn

  43. mama's says:

    Asalamualaikum….saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan mac/april 2014 untuk kemasukkan tahun satu 2016.

    soalan dari saya..
    1)Apakah tindakan yang perlu saya lakukan untuk membuat
    pendaftaran?
    2)bagaimana saya nak tahu daerah utk sekolah yg telah ditetapkan, dimana sumber yg boleh saya perolehi?

  44. azira says:

    Jika saya ada anak utk darjah 1 tahun 2016 tp terlupa hendak mendaftar. Lihat tarikh sudah tutup. Bagaimana ye?

  45. Winnie says:

    Would like to ask, as i understand we need to register 2 years in advance for our kids who going to standard one.

    I have a daughter which born in year 2010′. What i know is i have to go to the school and register for her on March next year.

    What about on-line registration? When i need to do the on-line registration?

    Very much thanks for your advise.

    • cikgu says:

      Winnie

      For now, application is only to those kids born between 2008-2009. As for your daughter, you have to wait next year to register her online first. Once u have done that, u need to go to the choosen school to do Pengesahan (bring along birth cert as they will stamp at the back of the cert).Hope this helps

  46. wawa says:

    Asalamualaikum….saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan mac/april 2014 untuk kemasukkan tahun satu 2016.

    BOLEHKAH SAYA DAFTAR SEKARANG?

  47. azlan says:

    nak tanya kalau untuk pra sekolah mcmner?

  48. abe ngah Says says:

    saya nak tanya.macam mana nak tukar sekolah tahun 1 2015..saya daftar anak saya sekolah shah alam lepas tu saya berpindah ke balakong.saya nak tukar anak saya sekolah kat balakong.macam mana cara nya

  49. LILISURIATI says:

    anak sulung saya patut darjah satu tahun 2015 tapi blm daftar,,,,boleh tolong macam mana cara daftar?

  50. Hanida says:

    saya nak daftar anak masuk darjah satu.saya ikut step yang diberikan.step 1 dan 2 boleh masuk tapi step 3 dan 4 dah tak boleh,dia tulis 400 bad request.macam mane ye.

    • khair says:

      saya pun same gak..nk trasfer anak Darjah 1..dah call PPD Shah Alam..dia mintak cuba pd waktu yg lain..so maybe blah tgh malam kot blh try

Leave a Reply

CommentLuv badge