132 Responses to “Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online”

  1. suha says:

    Hi,
    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?

  2. kavita says:

    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?

  3. KOMALA says:

    Hi,
    Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana yer caranya?pin no pun i dah lupa

    Sumber: Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online | melvister.com

  4. Zamri says:

    Salam sejahtera,

    Saya ingin membuat pendaftaran utk tahun 1 seisi 2015/2016.
    Namun terdapat kekeliruan tentang daerah : Petaling Utama/Petaling Perdana.

    Saya ingin menndaftar anak saya masuk ke sek Keb Petaling Jaya. Lokasinya bersebelahan dgn Uitm Kampus Jln Othman.

  5. TUN says:

    aku pun xprint jugak..
    tp aku check email..
    ada semua detail..nasib baik..korang semua check email..
    ada je no pin korang…

  6. Nak tanya, saya dah daftar, tp belom print. so bile sy nk semak pendaftaran untuk nk print balik borang permohonan, tak boleh. macam mana
    Sumber: Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online | melvister.com

  7. Eifa says:

    Saya tersilap letak tarikh lahir anak. Cuba kemaskini, tetapi tidak boleh dilakukan, Macam mana nak betulkan ye?

    • ivy says:

      sorry saya nak tanya u tersilap letak tarikh lahir anak after sumbit. so u tengok balik dapat exchange the date?

  8. puan Arisa says:

    Area puchong perdana
    Daerah
    Petaling perdana or
    Petaling utama..

    Minta di beritahu.

    • SYAH says:

      Untuk daerah pilihan boleh periksa di google sekolah daerah ….. lepas tu mesti keluar nama sekolah yang puan mahukan. Semua ada di siarkan. Selamat google..

  9. nsyzwns says:

    saya nak tanya saya tidak faham yang bilangan abang/ kakak bersekolah sekolah di pohon? apa maksudnya mohon respon

  10. khalila says:

    kene print jgk ke ?

  11. jaja says:

    klu daftar tp takde print tu mcm mana ye? sy rasa dah pg skolah tu last year tp dah lupa la.klik kat semak keputusan tak boleh pulak

  12. NUR ATIKAH says:

    hai,saya nak tanya saya dah buat benda tuu tapi tersilap taip dan tersave borang tuu macam mana nak cancelnya balik yee

  13. zai says:

    Macam nak print buat laman web server problem so nak print macam. DAH PI HANTAR PUN KERANI TAK TERIMA SEKARANG MCM INI SUSAH LA MCM INI

  14. Marni says:

    Salam, saya dah daftar online, tapi dah lupa no.pin…. mcm ne nak trace balik no.pin ye ? pergi skola, skola mintak no pin…harap bantuan … tq..

  15. ZAITON IDRIS says:

    Salam. Saya baru isi sebentar tadi. lepas isi saya print.. ingat nak save lepas tu.. tapi tak boleh kembali ke page yang sebelumnya. sekarang ni macam mana nak dapatkan no pin pendaftaran???

  16. karimah says:

    Salam, saya cuba buka website hari ini (30 mac 2014), tetapi “service is unavailable”.
    Kenapa yea?

  17. Amat says:

    salam : saya dah buat pendaftaran utk tahun 1 (2015)
    untuk ruangan pilihan sekolah tu kenapa tiada kawasan Subang. sekolah yang saya ingin pohon di subang jaya

  18. Kamil says:

    Hi,

    Saya mohon bantuan,
    bagaimana nak print?
    saya terlupa no pin?

  19. Rohaida says:

    Saya dah pergi sekolah untuk serahkan permohonan yg print tu tapi pihak sekolah tak terima dan minta saya download borang dan bawa bersama dokumen2 yg lain. Masalahnya sekarang ,saya tak tahu borang mana yg perlu doenload tu

  20. zania says:

    td saya daftar ank pastu nak print komputer buat hal.tak sempat nak print so mcm mane ye nak buat..please help..klu boleh sapa2 bgth cara.no pin saya ada..klu leh hrni sbb sok suami dah mta cuti

  21. Rostam says:

    Kenapa saya nak register untuk anak “Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online”. anak lahir tahun 2011 bermakna utk sessi 2016. Tapi tempat tarikh lahir hanya tahun 2008 dah 2009 jer ada. tahun lain takde. Camna tu nak register ?

  22. shahira says:

    saya dah daftar. dah print pun semakan status permohonan tapi pihak sekolah tak terima. diorang kata saya salah borang. diorang nak borang yang ada nama ibu bapa sekali. boleh bagi link tak kat mana nk print borang tersebut?

  23. Adnan says:

    Saya nak daftar ank saya dekat sekolah USJ 20 subang jaya nak pilih yg mana.. petaling perdana ke….saya kompius ar…tolong bagi info kat saya yg mana harus saya pilih

  24. Ida says:

    masa daftar, nama sekolah yang nak pilih tu tak de ..camne tu..

  25. Syiekin says:

    saya dah print tp check no tel salah key-in cmne ye nk tukar no tel tu…

  26. zakaria says:

    nak tnya,saya dah daftar tpi x print dan terlupa nk ltk almt e-mail..macam mane nk buat

  27. aien says:

    nak tanya anak saya lahir tahun 2019 saya tak daftar lagi camne nak buat ek?

  28. Ruspal says:

    Saya nak tanya, saya telah mendaftar anak saya bagi tahun 2015 pada 03/01/2014 dan telah mengemukakan dokumen-dokumen yang dikehendaki di sekolah tersebut.

    Tetapi check hari ini saya nak login in to untuk check status baru, screen keluar (no mykid tak wujud) ?

    Pada awal pendaftaran saya telah pun dapat no. pin ?

    Harap balas.

  29. ida says:

    Anak lahir 2011 bkn sekolah 2018 ke?!

  30. Ai Mei says:

    Anak saya 2008, saya telah membuat pendaftaran kepada dia do sekolah biasa. Sekarang, terdapat anak saya adalah pembelajaran lambat. Saya nak tukar dia kepada sekolah oku sekolah cina. Macam mana tukar dan saya akan apply oku kepada anak. Selepas saya apply oku kad, adakah saya terus pergi sekolah oku atau kena pergi jabatan pelajaran? Apa sepatut saya Lena buat?

  31. huda says:

    Salam, saya na tanya .. Keluarga saya mengambil anak angkat yg berusia 6tahun , tetapi keluarga kanak2 tersebut lambat mendaftar kelahiran anaknya di jpn .. Keluarga saya telah mengambil budak tersebut dan baru sahaja mendaftar sijil kelahirannya . Kami telah menerima borang perakuan penerimaan borang daripada jpn yg mngesahkan permohonan sijil kelahiran diluluskan , tetapi borang itu belum menyatakan no my kid dan mungkin mendapat sijil kelahiran yang sah dlm bulan seterusnya. Jadi, sekiranya saya ingin membuat permohonan online untk mndaftarkan dia ke darjah satu , adakah boleh atau saya perlu mendaftar sendiri di sekolah trsbut. Diharap pihak tuan dpt membantu . Tq

  32. Mohd Fauzi bin Husin says:

    Saya terlupa nak daftar anak kedua saya dalam masa yang ditetapkan dan baru malam ini saya dapat tahu tarikh pendaftaran telah tamat.

    Macam mana saya ingin merayu ?

    Kakaknya telah bersekolah di SK Bandar Tun Hussein Onn dan saya ingin mendaftar adiknya di sekolah yang sama.

    Mohon bantuan sebab saya betul-betul terlupa.

    • LILISURIATI says:

      kak,,,,sy lagi teruk sekarang blm daftar,,,blh tunjuk ajar mcm mn nak daftar?

    • jajabinks says:

      saya pun sama.. xboleh daftar sebab masalah tempat tinggal sekarang menumpang di rumah abang di keramat..sedang mencari rumah sewa di kawasan berdekatan.. tolong bg tau macam mana nak selesai kan masalah ni..

  33. tashrif says:

    Saya ingin bertanya.. adakah saya masih lg boleh daftar melalui online untuk kemasukan 2015? Kerana saya lambat daftar.. kalau tak boleh dimana saya harus pergi untuk pendaftaran?sekian.

  34. Lin says:

    Saya terlupa nak daftar anak untuk kemasukan 2016.
    Jadi boleh ke kalau sy nak daftar sekarang?kalau boleh
    macam mana ye?

  35. aizal elias says:

    Salam,saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan april 2104 untuk kemasukkan tahun satu 2016.Apakah tindakan yang perlu saya lakukan untuk membuat pendaftaran?

  36. sueanne says:

    bagaimana utk membuat pertukaran sekolah setelah selesai membuat permohonan online & telah submit ke sekolah.

  37. Norazina says:

    sy tersilap daftar sekolah anak.. sekolah yg sy daftar tu sekolah utk perempuan saja… anak sy lelaki.. macam mana saya nak tukar sekolah lain… boleh tahu pihak mana sy nak berurusan utk pertukaran sekolah..

  38. zuriana says:

    saya tak th no pin selepas pendaftaran td

  39. MARIANAH says:

    sy nak tanya cam mane nak buat daftar on line untuk sekolah seksyen 20,tak ade pun di senaraikan dalam pilihan sekolah.

  40. shah says:

    Banyak masaalah diatas tidak berjawab..apa masaalahnya ni? Terutama tentang bagaimana nak print semula halaman yang sepatutnya di print…..
    ke jawab melalui email?…huuuuuhhhh!….

  41. Cikgu Hong says:

    Salam sejahtera,
    Perkara : Tidak hantar borang permohonan ke sekolah.

    Saya sudah buat permohonan dan print out borang permohonan anak saya yang akan masuk Tahun Satu pada 2016. Tetapi saya belum menghantar permohonan tersebut ke sekolah yang dipohon untuk pengesahan. Saya bercadang untuk menunggu pendaftaran ulang sesi kedua tahun ini. Barulah saya akan hantar borang ke sekolah tersebut.
    Namun, saya tidak tahu bila lagi tarikh untuk pendaftaran kedua itu, sama ada bulan September ini atau bila?
    Bolehkah saya daftar sekali lagi anak saya? Atau saya kena hantar terus ke PPD sahaja?

  42. nurul syafiqah says:

    salam,saya dah mohon tapi mykad tu saye tertulis saye punya lepastu bile die suruh tulis ape berkenaan awak ngan murid saye pilih lain2 lepastu die suruh tulis ape jadi saye tulis diri sendiri.Soalan kedua saye nak Tanya macam mane nak cetak boring permohonan tu semula.Harap boleh ajarkan sebab saye berumur 12 thn

  43. mama's says:

    Asalamualaikum….saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan mac/april 2014 untuk kemasukkan tahun satu 2016.

    soalan dari saya..
    1)Apakah tindakan yang perlu saya lakukan untuk membuat
    pendaftaran?
    2)bagaimana saya nak tahu daerah utk sekolah yg telah ditetapkan, dimana sumber yg boleh saya perolehi?

  44. azira says:

    Jika saya ada anak utk darjah 1 tahun 2016 tp terlupa hendak mendaftar. Lihat tarikh sudah tutup. Bagaimana ye?

  45. Winnie says:

    Would like to ask, as i understand we need to register 2 years in advance for our kids who going to standard one.

    I have a daughter which born in year 2010′. What i know is i have to go to the school and register for her on March next year.

    What about on-line registration? When i need to do the on-line registration?

    Very much thanks for your advise.

    • cikgu says:

      Winnie

      For now, application is only to those kids born between 2008-2009. As for your daughter, you have to wait next year to register her online first. Once u have done that, u need to go to the choosen school to do Pengesahan (bring along birth cert as they will stamp at the back of the cert).Hope this helps

  46. wawa says:

    Asalamualaikum….saya terlepas tarikh pendaftaran online pada bulan mac/april 2014 untuk kemasukkan tahun satu 2016.

    BOLEHKAH SAYA DAFTAR SEKARANG?

  47. azlan says:

    nak tanya kalau untuk pra sekolah mcmner?

  48. abe ngah Says says:

    saya nak tanya.macam mana nak tukar sekolah tahun 1 2015..saya daftar anak saya sekolah shah alam lepas tu saya berpindah ke balakong.saya nak tukar anak saya sekolah kat balakong.macam mana cara nya

  49. LILISURIATI says:

    anak sulung saya patut darjah satu tahun 2015 tapi blm daftar,,,,boleh tolong macam mana cara daftar?

  50. Hanida says:

    saya nak daftar anak masuk darjah satu.saya ikut step yang diberikan.step 1 dan 2 boleh masuk tapi step 3 dan 4 dah tak boleh,dia tulis 400 bad request.macam mane ye.

    • khair says:

      saya pun same gak..nk trasfer anak Darjah 1..dah call PPD Shah Alam..dia mintak cuba pd waktu yg lain..so maybe blah tgh malam kot blh try

  51. ONG AI LEE says:

    Saya nak tanya kenapa anak jiran dapat sekolah yang dipohon, anak saya tidak dapat sekolah yang sama ? Kami buat permohonan pada hari yang sama. Saya sudah buat rayuan pun tak dapat. Kawan saya guna alamat palsu pun dapat sekolah tersebut. Saya rasa sangat tidak adil dan tidak puas hati. saya dengar kakak saya cakap jirannya bagi rasuah wang RM3000 kepada guru besar sekolah tersebut, anaknya pun dapat masuk sekolah tersebut. Saya guna cara yang betul dan tidak buat rasuah untuk membuat rayuan, saya nak tanya kenapa masyarakat ini begitu banyak rasuah?

  52. ank sy lahir pada thun 2010 mcm mne ye nk mndaftar says:

    Ank sy lahir pada thun 2010..mcm mne ye hndak mndaftar nye

  53. an says:

    bila blh daftar utk kemasukakn tahun satu bg sesi 2017?

  54. Thiang Yin Sin says:

    Hi,

    Nak Tanya, anak saya lahir 2009 tapi permohonan online sudah tutup. Bila saya boleh buat permohonan lagi? Sekarang boleh me?

  55. mala says:

    hai
    sy msih tak daftr lg utk anak.sepatutnya anak darjah 1 pada 2016.camne ye?

    • zalina says:

      Saya pun ada masalah yang sama, belum daftar utk anak darjah 1 tahun 2016. Saya dah call semua nombor di PPD Petaling Perdana pada 29/12/2014, tapi tak ada satu line yang diangkat oleh pegawai.. Harap pegawai PPD dapat membantu…

  56. norfazila wahid says:

    saya terlepas tarikh daftar sekolah anak tahun satu sessi 2016.so nak tanya,apa yang perlu saya buat?

  57. Azrai says:

    Salam, macam mana nak daftar anak darjah satu sesi 2016/2017?
    Tgk sampai 2015 je…

  58. Mas says:

    Saya pun punyai masalah yg sama.. baru dpt call PPD petaling & dberitahu pendaftaran online perlu dibuat dahulu mulai March 2015

  59. lina says:

    Saya terlepas pandang tentang kemasukan Tahun 1 untuk 2016…perlukah saya pergi ke Jabatan Pendidikan Selangor untuk membuat permohonan.

  60. nur says:

    aslm,sy dah daftar anak untuk 2016 tapi ingat nak tukar sekolah semula..mcm mana nak edit ya? reply email sy please,tq

  61. sha says:

    sy nk daftar online tak boleh…die tulis offline…cmne?

  62. nur fatin says:

    apa email yg nk chek detail and no pin???

  63. Norhamiza Abdul Halim says:

    Assalamualaikum saya NK bertanya jika saya x daftar tahun lepas macam-mana saya nak daftar utk tahun depan pada tahun ni

  64. ummi says:

    Salam…
    saya nak tumpang tanya,nak register pelajar tahun 1 untuk 2016 belum buka ke.saya dah banyak kali buka website tapi error.adakah saya perlu direct dengan sekolah?lokasi seksyen 3 bandar baru bangi.
    sekian.

  65. anna says:

    assalamulaikum.. saya nk tanya saya dh daftar utk murid thn 1(2016) tapi skg saya nk tukar alamat. saya dh pergi ke PPD klang and org PPD ckp blh tukar online tapi bila saya try nk tukar online sampai skg x blh nk nk kemaskini. Saya harap PPD dapat membantu saya menpercepatkan penukaran alamat saya. Sekian tq..

  66. Zura says:

    salam..
    saya pon nak tanya,macam mana nak buat pendaftaran untuk pelajar tahun 1, sesi 2016 ? saya dah bukak web tapi tak ada..atau pun saya kena pergi ke sekolah tu sendiri?
    ( Sekolah Kebangsaan Taman Desaminium )

  67. Alvindra says:

    Selamat Pagi,

    Anak saya lahir pada tahun 2010. Saya nak tahu bila saya kena daftar anak saya untuk Sekolah Rendah?

    Terima Kasih

  68. sarifah begum says:

    As salam.. Nak tanyez sy nk daftr ank sy untk tahun 1 2016… Bila prndftrn akan dibuka? Mohon pencerahan… Tq.

    • Ummi Anie says:

      Assalam…

      saya baru call sekolah… katanya pendaftaran untuk anak darjah 1 tahun 2016 akan dibuka online http://apps.moe.gov.my/esppsel/ pada March 2015 ni… katanya sila register online dan print out with pin number and bring all the documents relevan to the school. Thank you..

  69. fiza says:

    Salam,

    saya nk tnye bila pendaftaran online utk darjah 1 2016 akan dibuka? website apps.moe.gov.my/esppsel offline la.

    sekian

    • mad says:

      Assalam…pendaftaran utk kemasukan tahun 1 tahun 2016 akan mula dibuka pada 1 mac 2015 – 30 april 2015. So sesape yg masih belum mendaftar, boleh la berbuat demikian lepas ni. Saya pon masih belum daftar. Hehe..

  70. Arm says:

    Saya nak Tanya naper BRIM saya x masuk lagi….SERAM Nih…Org lain semua dah dapat….

  71. Teohcn says:

    Hi,
    Nak tumpang tanya ye.
    I cuba daftar online untuk kemasukan Tahun 1 (2017).
    Tapi masa ‘Hantar’ ada kesilapan ‘ID’.
    Tapi ID MyKid dah betul.
    Keluar pula mesej ‘Kesilapan ID’.
    Jadi, apa yang saya harus buat ye?
    Terima Kasih.

    • Jackie says:

      I am having the same issue. Got this error. Please advice. Thanks.

      Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar
      Terima Kasih

    • TIM says:

      SAMALAH…SAYA PUN MENGHADAPI MASALAH YANG SAMA..NAK RUJUK KT MANA YER? DIA KUAR MESSAGE NIE “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar
      Terima Kasih”

    • matto says:

      salam..utk pengetahuan semua,pendaftaran tahun 1 bg tahun 2017 hanya boleh dibuat pada tahun 2016..utktahun 2015 ni hanya utk pendaftaran tahun 1 bg tahun 2016 sahaja..sy dh tepon PPD Gombak tadi utk pengesahan..tq

      • Ong says:

        Hi Matto, tetapi KL punya sudah register, saya cuba cari pengumuman ini di website SPN tetapi gagal. sila update kalau ada info lagi. tq…

  72. AlanOh says:

    Dah cuba dafter untuk Tahun 1 (2017), ic bermula 10xxxx-xx-xxxx.
    tapi dapat mesej “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar
    Terima Kasih ”

    Mohon pencerahan.

    Terima Kasih

  73. adam lee says:

    KEPADA TUAN,
    Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2017
    Online

    Anak aku lahir pada tahun 2010, ingin membuat pendaftaran untuk tahun satu 2017.

    tetapi website tuan tidak ada?

  74. Chao says:

    Saya ada masalah dibawah. Setiap kali key in hantar, error message keluar:-

    “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar
    Terima Kasih”

    Minta pencerahan. My Kid dah di isi dengan betul pada 3 kotak yang di sediakan.

    Terima kasih

  75. Kenze says:

    I try to register for Year 1, hit problem MyKid incorrect. But the MyKid number is correct. Pls advise what to do

  76. Zaiton Idrus says:

    Saya cuba register anak saya yang dilahirkan pada tahun 2010 secara online. Tetapi sistem error mengatakan ID Mykid Pelajar silap. Sidah beberapa kali saya masukkan data yang betul masih keluar error message yang sama. Sila beri pencerahan. Tq

  77. Kitty says:

    Dear Sir/Mdm,

    1)Tried several times to register my daughter born in 2010 with error in MYKid ic, please advise when to submit the online registration? Is it in March 2016 for child born in 2010?

    2)For Seri Kembangan school is selected under Petaling Utama or Petaling Perdana?

    Thank you. Your kind response is highly appreciated as we, the parents do not want to miss the dateline of EPPSEL.

  78. Lennykhuah says:

    I dah registered ,tapi I check Balik system send Balik takada pendaftaran.
    Pls email back
    Thanks

  79. syed says:

    saya mngalami masalah yg sama untuk kemasukan tahun 1 bagi tahun 2017.
    Dah cuba dafter untuk Tahun 1 (2017), ic bermula 10xxxx-xx-xxxx.
    tapi dapat mesej “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar
    Terima Kasih ”

    Mohon pencerahan.

    Terima Kasih

  80. Tan Oi Foong says:

    Saya cuba register anak saya yang dilahirkan pada tahun 2010 secara online. Tetapi sistem error mengatakan ID Mykid Pelajar silap. Sudah beberapa kali saya masukkan data yang betul masih keluar error message yang sama. Sila beri pencerahan. Tq

  81. myusri says:

    saya juga gagal daftar anak yang lahir pada 2010. saya ke sekolah, mereka cakap 2010 kene isi tahun depan sebab system hanya terima anak yang IC 2009 sahaja.

    • Hana says:

      tq for ur info….sy pun mempunyai masalah yg sama klu macamtu anak2 2010 register taun depan la kan…

      • Fizah says:

        Sy juga menghadapi masalah yang sama bila keyin pd awal bulan mac.. Tetapi apabila sy keyin dalam pertengahan bulan mac ic anak 10xxxx berjaya diisi.. walaubagaimanapun tahun depan tetap kena buat pengemaskinian.

  82. lina says:

    komen punya byk…xde sape pon yg nak reply???

  83. lina says:

    dah berkali2 isi borang online.
    tapi tak bole…
    masalah silap id.
    sedangkan dah berjuta kali semak.
    xde apa yg salah.
    bila call susah sangat nak angkat telefon.
    agaknya semua staff di pejabat pendidikan selangor dah berenti kerja

  84. Redzuan says:

    Saya cuba nak register anak saya yang dilahirkan tahun 2010.
    Cuba lebih sepuluh kali masih dapat error yang sama “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar”.

    Kepada siapa hendak dirujuk? Pihak bertanggungjawab tidak menyediakan No telefon dan alamat email untuk pertanyaan lanjut.

  85. Ng says:

    ya , I called the school , they said the system for the application student 1 , 2010 was changed , had to register next year. This apply to Selangot state only. for Wilayah Persekutuan ,I think can go to scholl for register direct as according to my friend stayed in WP

  86. ksCheah says:

    Dear Parents,

    As now sesi 2017 allow to do entry,kindly read this line as the statement in tatacara, they expecting us to key the mykid id in a form of DDMMYY instead of original YY/MM/DD, and that’s how the system reject us!!!

    5.

    Sila masukkan data Maklumat Pemohon dengan teliti terutama ketika mendaftarkan nombor MyKid. Masukkan Tarikh Lahir dengan cermat mengikut urutan hari/bulan/tahun dengan merujuk dokumen kelahiran yang sebenar. Lengkapkan semua ruang maklumat lain yang diperlukan/berkaitan sehingga selesai. Sila semak semua maklumat yang dimasukkan dengan teliti sebelum menekan butang Hantar. Lengkapkan modul pemilihan sekolah dan modul berikutnya sehingga selesai dan laksanakan cetakan borang.

  87. CHONG says:

    Saya cuba nak register anak saya yang dilahirkan tahun 2010.
    Cuba lebih sepuluh kali masih dapat error yang sama “Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar”.

    Kepada siapa hendak dirujuk? Pihak bertanggungjawab tidak menyediakan No telefon dan alamat email untuk pertanyaan lanjut.

    Sumber: Pendaftaran Murid Tahun 1 Negeri Selangor 2015/ 2016 Online | melvister.com

  88. FC CHEN says:

    Facing the same problem here. Keep on reject due to Harap Maaf .. Terdapat kesilapan pada ID yang dimasukkan ..Sila masukkan ID menggunakan My KID Pelajar.

    I have try to key in MYKID in DD/MM/YY but fail too.

  89. WA LEE says:

    You may now register for sesi 2017 online. I hv done registration for my daughter. Pls try again.

  90. nora says:

    sy nak daftar anak darjah 1 tp portal x bole bukak

  91. nurfadilah says:

    Sy da daftar ,tapi terlupa nk tekan print borang pemohonan. Macam ner ye nk bt

  92. masrinah jani says:

    saya lupa no pin dan belum mencetak borang. minta pertolongan.

  93. anne says:

    Hai..sya dh dftarkn ank di sklh nirwna tpskrg sya ingin mnukar ank ke sklh lain..bgaimana ye?

  94. rina says:

    Cam mane nak daftar anak masuk pra sekola kene daftar online ke

  95. iraina says:

    tumpang tanya saya nak daftar tapi kenapa di tutup sementara

    macamana nak daftar kalau di tutup

  96. rizal says:

    anak saya lahir 2010,tetapi saya telah terlewat untuk mendaftar bagi tahun 1,bolehkah jika saya mendaftar pada bulan jun 2015.

  97. ida says:

    saya telah mendaftar secara online untuk kemasukkan darjah 1 untuk sesi 2015/2016 tahun lepas. Masalah sya, kami akan berpindah rumah dalam masa terdekat ni..dan sudah pasti anak tidak akan kesekolh disekolah yg telah didaftarkan. Macamna cara nak tukar sekolah baru. adakah secara online juga?

  98. Mohd rizal b. Najmi says:

    Assalam….saya nk tanya.anak saya dijangka bersekolah darjah 1 dikampung,pahang dahulu sementara saya berkursus di luar negara..dijangka saya akan tukarkan anak ke sekolah di sekitar selangor dalam bulan mei/jun 2016…bagaimanakah proses untuk anak saya bertukar sekolah..adakah perlu menggunakan online juga kerana saya tak pasti lagi dimanakah tempat sebenar saya akan posting…mohon penerangan dari yg pernah mengalami situasi begini

  99. vijay says:

    salam sejatara, saya dah daftar ank saya tahun 1 pada tahun 2016, masih belum menerima apa apa maklumat sari pada pendidikan pelajar, tolong sesiapa tahu macam mana nak check status ,
    090928-10-1944 my kid, JANANI A/P VIJAYANAND, TOLONG CHECK STATUS DAN EMAIL SAYA v_anand14@yahoo.com

  100. Elly says:

    Salam.
    Sy terlepas pandang ttg pendaftaran snk sy utk sesi 2016/2017. Anak sy lahir pada 2009. Apa patut sy buat.harap pihak tuan dapat bantu saya.

Leave a Reply

CommentLuv badge