189 Responses to “Semakan Keputusan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2014”

  1. ahmad shufian says:

    bila boleh dapat tau tarihk sebenar keluar keputusan sekolah teknik dan vokasional 2014….

  2. zul says:

    bile boleh dapat tahu keputusan vokalsional 1214 ?sape tahu

  3. handsome says:

    Hari isnin minggu hadapan

  4. zyqa says:

    memang ad interview k??? interview dy mcm mn??

  5. iejhah hadijah says:

    Mcm mana nak thu dpat atau tak kolej vokensional?

  6. Muhammad says:

    Bila boleh dapat tahu keputusan SM Teknik 2014?Sapa tahu…

  7. Dila says:

    Assalamualaikum
    Nk tny
    Bile agknye result permohonan kolej vokasional 2014 keluar ye ?
    Sebab kwn2 sye kebykkn nye telah dihubungi oleh pihak kv sendiri untuk dtg interview tapi sye tak ade dpt ape2 panggilan pun ..
    Adakah itu tanda nye sye tidak diterima oleh pihak kv itu ?
    Mntk jawapan nye secepat yg bole ye ,.
    Trime kasih

  8. ahmad says:

    SAya ada memohon ke kv . Tapi sampai skg masih belom ada jawapan dri pihak kv. Kawan 2 saya yg memohon ada yg dh dpt panggilan utk interview . Ada yg masih ckp keputusan dh keluar . Boleh check online tapi sy check x de pun web die. So . yg mne satu ni . Sy ke yg x dpt kv tu .

  9. ruzaini says:

    salam…
    saya pon mcm tu la..kawan2 da dpt cal dri KV ..tpi saya still x dapat knape yek?
    teima-kasih

  10. aleeya shuck says:

    Kenapa tak ade call @ msj dri.pihak SM kv .semue org dah tak sbr nk msk SM kv.cpt lah jwp.

  11. wan says:

    bila keluar keputusan sebenar

  12. Sunyi Sepi says:

    knp kwan2 sye ade yg dah dipanggil temuduga.. sye blum dpt ape2 call lgi.. saye nak sangt msuk.. sbb sye tau saye lemah dlm pelajaran.. and sye x blh blaja kls akaun..
    harap sangt2 dpt… n harap sangt2 mak ngan ayh saye bgi..

  13. Dayahh says:

    Kawan2 semua dah dapat call dri vokay. hm.. kenpa sy belum lg ni ? :(

  14. atin comot says:

    saya pun ada aply gak tp masih blom dpt panggilan dr vk.mm…entahlah.

  15. dan says:

    interview kv hari ini (khamis 9 jan 2014). Anak tak jadi nak pergi sebab tak minat pula vokesional

  16. Che muhd muzakkir aiman bin che razak says:

    Thank you

  17. sani says:

    vokesenel jer kot kena interview….

  18. Azidee says:

    Bila keputusaan SMT Teknik keluar

  19. Zombie says:

    bro tlg bg link ja bro bkan yg moe.gov tu……tp yg trus ke keputusan tu bley tak……member2 saya ada yg dah dapat dah……saya ja x dapat lg bro…. PA CITAA???

  20. a.y says:

    Salam, boleh saya tahu tarikh Keputusan Kemasukan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014.

  21. oshi boys says:

    sye dh mohon ke kv tapi knp masih tiada pnggilan lagi….kwan sye ad yg dh dpt…tapi sye blum

  22. alviloryn says:

    aku nak tahu bila keputusan permohonan ini akan dikeluarkan….??

  23. MOHD AZHAR says:

    ASSALAMMUALAIKUM SAYE DAH BUAT PERMOHONAN TPI SAYE XDAPAT PANGGILAN LAGI KAWAN2X SAYE ADA YG DAH DAPAT TPI SAYE BLOM ADAKAH SAYE X DAPAT …..

  24. P-Jie says:

    Bila keputusan kolej vokasional keluar ye?

  25. Nasrul.. says:

    smua dharapkn brsabar..sya pn mhon kv jgak,tpi xdpt call lg..mreka yg dpt pngilan mngkin khususnya kpda yg mngmbil aliran yg brkaitan ngn mkanikal.wlau apa2 pun,trikh semakan sbnar adlah 13 JANUARI 2014.hrap bnyak2 brsabar. ^_^

  26. Nasrul.. says:

    p-jie,sbar la.kawe check blako dh lman web kv..dya kata tarikh semakan 13 januari 2014.(isnin)

  27. ASMAH says:

    BILA KEPUTUSAN SEKOLAH VOKASIONAL 2014..KATA 11 JANUARY 2014..TILL KNOW CHECKING..

  28. adib ahorif says:

    VOKIASIONAL NI KOLEJ ATAU SEKOLAH MENENGAH BIASA,, MENGIKUT YANG SAYA TAHU. VOKASIONAL SUDAH DIUBAH SEBAGAI KOLEJ, ADA TAK APA-APA BERUBAHAN BARU DALAM SISTEM PENTADBIRAN SEKOLAH2 VOKASIONAL ATAU PERUBAHAN DALAM PERATURAN-PERATURAN KOLEJ VOKASONAL NI.

    • Aspa says:

      Kolej Vokasional tak de SPM lagi..2 tahun pra-diploma..kalau lulus sambung lagi 2 tahun dapat Diploma Kemahiran. Boleh sambung IPTA dan IPTS yang berkaitan dengan bidang yang telah diambil. Kolej dah bukan mcm sekolah biasa.

  29. alviloryn says:

    boleh tak guna result PMR sebenar….aku TESILAP baca arahan …aku telah isikan dengan mengunakan keputusan sebenar PMR aku ….. sesiapa boleh tolong bagitau aku kalau cara yang aku guna tu boleh diterima atau tidak…

  30. Bihun Lembik says:

    kalau permohonan di tolak macam mane…..

  31. Nisa Norizam says:

    Hmm, kalau tak dapat jugak tak tau lah. Hailaah, orang lain yang ada “D” semua dah pergi interview. Aku ada A,B,c tapi belum dapat lagi result untuk vokay. Its not fair, I don’t to learn add math. Pecah kepala otak aku. Hmmmmmmm :(

  32. Najiha says:

    Salam. Saya telah mendapat panggilan beberapa hari yang lepas untuk menghadiri temu duga. Sekiranya saya tidak pergi ke temu duga tersebut, masih boleh kah saya membuat rayuan? Atau bagaimana? Sila bagitau saya kerana saya benar benar ingin pergi ke vokasional…

  33. najwa says:

    assalamualaikum. macam mane nak tau dpat msok kv ke tak? dpat panggilan or kena semak sendiri . kalau semak sendiri nak semak dkat mane? tolong bagi link please? kawan2 pon ramai yg dah dpat panggilan tapi saya belum dapat lagii

  34. Aina says:

    Kenapa kawan sy dah dapat mesej . Tapi sy tak dapat lagi :( Tarikh keluar 13/1 ke ?

  35. izzati says:

    sye nk link please !!

  36. iman kok keli says:

    saya nk thu dia punya tarikh keluar result

  37. zyqa says:

    dh 13.1 da.. mn lmn web nk cekny???

  38. nasarudin says:

    Dah 13/1 dah ni…nape tak boleh check lagi??bagi link dia please !

  39. nuyuzahid says:

    Nk check dekat mana ? Tak tahu link .. Tnlg bgi link , please :)

  40. nuyuzahid says:

    Tolong bagi link . Tak tahu nk check dekat mana ..

  41. As har says:

    Sya buka www. Meo. Gov. Tkde pn keputusan kemasukkn pelajar kolej vokasional 2014.. Tkde link yg derect ke senarai nama yg di terima ke.. Klu Ad kt senang.. Mm

  42. Leroy says:

    ada org kata 13HB kluar kputusan KV .. tp ari nie dah 13HB tp blm ada lg berita ..O.o

  43. Aza says:

    Dok check dr td x da pun result nyee

  44. Shea says:

    Keputusan kemasukan dah keluar belum? check di MOE belum ada…

  45. beat says:

    knpa kwan len dah dpt pggilan sedangkan kptusan sy lbih bek drpda kwan yg dptpggilan tu .. comfused !

  46. Aza says:

    Haissss..tensen btoi la..dok bka web site x boley2 pun

  47. AhmadMuz says:

    Saya Dapat Msg , Tawaran Diterima Dia Suruh Print Borang Berkaitan Di Laman Web..Mane Nak Cari Laman Web ??? (**+)

  48. sufi says:

    website mna stu…bleh share x…

  49. farhana says:

    kenapa tak boleh nk check keputusan lagi???

  50. Mhammad Athir says:

    kenapa takleh bukak wed site ni

  51. zulfirdaus says:

    mne adew nyee . da bukak beratus kali xde punn
    hurrmmm … :(

  52. unknown says:

    macam mana nk tahu keputusan kemasukan pelajar tahun2014. saya telah check website, tapi yg keluar hanyalah “the web suspended” atau “invalid url”

  53. nisaa says:

    saye dok tunggu2 la panggilan ,, tak dapek jugak, kalau minggu ke-3 x dpt bukak mksudnye tak lulus lah permohonan saye,, gitu??

  54. zul says:

    bile keluar result nie ? aku tnggu dri mnggu lepas nie

  55. zetyadzmi says:

    hari ni kan dah 13/1 kenapa tak kelua lagi ehh keputusan?

  56. zul says:

    semua kwan2 dah dpt call ..tpi aku test bukak website nak tengok online ta boleh pun ? hari nie kan keluar ?

    • ash says:

      asal kt internet x de pon lmn web nk cek sm teknik pnye status prmonan,,,aq da tnggu lme da ni,,haishhh….,, ckp kuar ari ni..,,tpi x de pon…,!!!apsal???

  57. Azyan says:

    Hari tu saya dah dpt pnggilan ,lepas tu dia srh saya chck laman web http://www.moe.gov pada trikh 13/1 . Saya cari takde pon . Tlong bagi link dgn saya boleh tak :)

  58. paan says:

    bile nk keluar result ni kata ari ni keluar result…

  59. syamiza says:

    Kata keluar hari ni , tapi x da pun :'(

  60. Khairi says:

    keputusan teknik keluar bila ye ? kena tengok keputusan dekat laman web moe ye ?

  61. Bella says:

    hari ni dah 13.01.2014 . kenapa masih tak boleh nak check .. aduhh please cepatkan sikit

  62. nadia says:

    boleh ke saya antar surat rayuan ?
    then pos ke ?

  63. TOLONGSAYE says:

    Saya dh Check Online tapi X Dpt .Saya Nk SAngat Msok Ke Kv . MINAT SANGAT .KALAU BUAT RAYUAN ONLINE X BOLEH KA ? DAN BILA TARIKH AKHIR BUAT RAYUAN .TOLONG .SAYA NK SANGAT MSOK KE KV ERT SETAPAK AMIK SENI KULINARI

    • Aspa says:

      Rayuan terus buat online kat tempat tempat check tu..lagi senang kalo walk in jer

    • cik ita says:

      rayuan buat surat rasmi ke vok yg kamu mohon tu…. itu sahaja. lg bagus hantar by hand…jumpa staf di sana. sbb pegetua yg akan pilih berdasarkan kekosongan vok tu sendiri….

  64. ikhwan says:

    kenapa lambat sgt website nie

  65. fatin says:

    kenapaaa laman web tu tak boleh bukakk yea ?kenapaaa ?tlong laa reply :)kami perlukann jawapann dari pihak andaa :)

  66. Aspa says:

    Thanks Melvister!…dah boleh print dah. Alhamdulillah berjaya

  67. Mazexora says:

    dah bole semak kemasukan ke kolej vokasional or teknik just klik kat link di atas…

  68. Are LoNg says:

    Boleh tak kalau nak buat rayuan secara online ??

  69. hensem says:

    nk check keputusan permohonan ni laman web dy apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/index.cfm

  70. Syaza_Nadiah says:

    Salam, saya dimaklumkan sukacita diterima untuk ke KV melalui SMS..tetapi semakan secara online memaklumkan dukacita permohonan sy tidak berjaya…apakah tindakan yang perlu sy lakukan?dan mana 1 yg betul..sukacita atau dukacita?

  71. ainin sofea says:

    as salam.nk tnya..kna walk in or tulis surt ryuan je ke vokay brkenaan sbb vokay yg sya mhon trletak jauh dr tmpt tggal..or blh je walk in ke vokay yg trdekat?

  72. myza says:

    dpt result 8a1b.tp twrn ditolak. -_- npe ye?
    x ckup bgus ke.

  73. nur farah says:

    saya ade mohon banyak kv .. tpi nk check yg lain mcm mne ye?? sye dh try byk kli ,tpi still naik bnde yg sme ..

  74. azam says:

    aku benci sgt2 dgn kolej ney,dia nak ambil org pandai2 je,kita ney tak nak di ambil ,,aku benci kolej ney

  75. harith says:

    knpa saye mohon 2 saye dpt tengok satu je lagi satu x leh

  76. nadia says:

    saya nak tahu macam mana kita nak minta permohonan semula ke sekolah teknik.

  77. mieza says:

    saya teringin sangat nak masuk . tapi x dapat . agak2 7a boleh masuk x ?

  78. NUR says:

    SLM..BAGI PERMOHONAN UTK RAYUAN KENAPA TIDAK SECARA ONLINE JEW..KAN SENANG….MOHON DIBUKA RAYUAN SECARA ONLINE….

  79. Nayli Farisha says:

    Keputusan gagal macam mana nak buat rayuan? apa prosesnya.
    Tolong share info

  80. iman says:

    SLM, HARI TU SAYA DAH APPLY ONLINE UTK SMT, TAPI TADI BILA CHECK KEPUTUSAN..DIA KATA TIADA PERMOHONAN DIBUAT..ADA YG BOLEH TOLONG?

  81. Khairul says:

    adakah kalau kita nak buat rayuan kita kena call nombor kolej vk yang kita nak ??

  82. balqis says:

    huuu…sya x dpt pergi kv sedih nya :(

  83. lyza says:

    semlm sy baru pegi ke sekolah teknik utk amik borang rayuran kemasukan ke sek teknik. Isi balik borang dan sertakan sekali salinan ic dan salinan result pmr. Panggilan kedua utk kes rayuan akan dipanggil selepas raya cina atau pd 5 Feb 2014 utk siapa yg berjaya saja.

  84. PuanLini says:

    Hi,
    Anak saya gagal dalam permohonan ke SMT, untuk urusan rayuan, boleh ke saya memohon di SMT yang lain dari yg saya pohon sbelumnya? Tq

  85. Syazana says:

    Assalam sy membuat semakan online status mengecewakan kerana status menyatakan sy tidak pernah membuat sebarang permohonan online sedangkan sy awal2 lagi memohon setelah keluar result tryer PMR n menghadiri temubual yang diadakan oleh KV yg sy pohon…walaupun kecanggihan IT namun masih berlaku jgak kesilapan begini..now menunggu KV berkaitan apa tindakan yang perlu sy lakukan dr bersemangat dah down dik kerana kecanggihan IT…Allah jua yg maha mengetahui n sempurna..

  86. zul says:

    Assalam….saya ingin bertanya adakah pendaftara pada 20/1 ini pelajar akan terus masuk ke asrama????

  87. hafiz says:

    salam encik esok sya hendak buat rayun bolhh ke

  88. Syazana says:

    Assalam di mana kecangihan ICT bila pmasalahan gini berlaku..

  89. saya_cocopie says:

    apesal saya dapat 7A tak dapat SM Teknik, kawan saya dapat 5A pun dapat, ini tak adil

  90. Siti Mazzura says:

    Salam agak kecewa x terpilih tapi nak tanya anak
    saya x minat belajar dia minat dalam salon.
    Ada cara lain ke?

  91. fatin says:

    tumpang tanya. bila tarikh terakhir untuk rayuan ke sekolah teknik? saya ingin pergi ke teknik tersebut dan apakah prosedur untuk melakukan rayuan?

  92. azam says:

    kolej ney tak adil,macam mana kwn aku blh dpt,hurmm ,nak kasi duit baru nak bg masuk ke,byk segal punya kolej,

  93. M.Fajri says:

    ble lh thn

  94. ieta says:

    bila saya call ke kv sg buloh dia kata buat rayuan dlm online..tapi smpi ni tk blh nak buat rayuan..apekah sume ini ? mane satu yg betol terus ke kv berkenaan atau rayuan dalam online

  95. Asyraf says:

    camne nk buat rayuan online…

  96. ieta says:

    bg link utk rayuan blh tak..

  97. mat rempit says:

    oii … budak2 semua x kira lh mna skul awak blajar. skolah biasa khh kolej vokasional khh. yg penting semangat untuk terus blajar jngn sampai lunturr .. anyway gua pun sememngnya mmng kecewa dngn kolej vokasional ni snggup melukai hati ini .. permohonan aku jg ditolakk .

  98. aqilah says:

    cadangan sy bg yg nk masuk kv pergi buat rayuan ke kv yg dipilih. x ada rayuan secara online. Rayuan itu bergantung pada kekosongan kv yang dipilih. cepat…sebab semester pertama akan bermula 27hb ini….

  99. surya says:

    macamana masuk kv online

  100. surya says:

    saya nak masuk kolej vokasional tapi ke rayuan ada kosong lagi tak nak masuk kolej vokasional……

  101. zee says:

    salam macamana nak tau kolej vokasional dimalaysia ni mana yang ada jurusan automotif untuk lepasan pmr.

  102. khadijah says:

    macam mana nak buat pemohon memasuki kolej vokasional untuk tahun 2015…

  103. BigSmoke.Smoker says:

    Asslamulaikum…sya ingin memohon ke Sekolah Teknik 2015 Di SMT Kuching SARAWAK…boleh mintak tolong x http://www.melvister.com untuk menghantar Memaklumkan kepada saya jika KPM mengeluarkan borang secara Online untuk melanjutkan ke SEKOLAH Teknik 2015..Hantar ke Email ini pieekilat@gmail.com….Terima Kasih

  104. Mieroal says:

    Vokay ni swasta ke kerajaan

  105. Zaeck says:

    Boleh buat pemohonan lagi tak utk masuk sekolah Kolej Vokasional lagi buat masa ni ? Please… Harap sgt…

  106. zaeck says:

    Boleh buat permohonan lagi tak sekarang ni ? Hmmm… Please…

  107. jamaliah bt kasim says:

    assalamualaikum,bila borang permohonan kemasukan smt akan keluar dan bagaimana syarat kemasukan

  108. ila says:

    Bilakah permohonan untuk kemasukan tahun 2015 ke SMT dibuka?

  109. anna says:

    kalau saya tidak bersekolah dari tingkatan 3 sampai tingkatan 4 dan tidak menduduki PMR macam mana ?

  110. Nurshazliatul Aziemah binti Sarin says:

    Adakah permohonan kemasukan ke kolej vokasional 2015 telah dibuka?

  111. Hanizah Binti Mohamed Yunus says:

    Bila permohonan kemasukan ke kolej vokasional akan dibuka untuk tahun 2015. Macamana nak apply. Bila tarikh tutup permohonan kemasukan 2015?

  112. Assalammualaikum saya nak sangat masuk kolej vokasional tapi macam mana nak cari borang permohonan dan bilakah borang permohonan untuk pelajar pt3 di buka????? saya harap sangat dapat masuk kolej vokasional……

  113. SANGEETHAA MURUGIA says:

    Selamat sejahterah,

    saya ingin tahu bila permohoman untuk sekolah teknik dan vokesional akan dibuka untuk sesi 2015

  114. ABGHANIE9 says:

    PERMOHONAN THN 2015 ..MUNKIN BLN OCT 2014.GUNA PT3.
    MOHON MELALUI WEBSITE KOLEJ ITU SENDIRI.KALAU KOLEJ VOKASIONAL KLUANG CARI WEB KOLEJ TERSEBUT.KELAYAKKAN KURSUS ADA SYARATNYA..MUNKIN NK 1/2/3 A DLM SAIN/MATH/BM/BI DAN ADA JUGA NK B ATAU C SYARAT MINIMA.BACA SYARAT DULU BARU PILIH KURSUS.TK SEMUA KV TAWARKAN KURSUS YG DIMINATI.KV LEBIH KPD KEMAHIRAN DARI AKEDEMIK.
    2THN PRA DIPLOMA & 2 THN PROGRAM DIPLOMA.TARAF DIPLOMA SAMA DGN DIPLOMA TEMPAT LAIN.JIKA POINTER 3.5-4 FLAT BOLEH LANJUT KE IJAZAH DI U YG ADA NAMA TEKNOLOGY.
    KEKOSONGAN 20K YG MOHON HAMPIR 90K PELAJAR.

  115. nur iffah says:

    Bila buka permohonan kolej vakosional 2015.

  116. Asri says:

    Tarikh permohonan pada 01 NOVEMBER 2014.

  117. amy ibrahim says:

    cam mana nak go to link online application utk ke kolej vokasional 2015?…dekat sehari dok cari tak jumper…

    tolong saya yer..

  118. amy ibrahim says:

    dapat info…permohonon kolej vokasional dan Sek Men Teknik dibuka hari ni..info dari jabatan pendidikan…tapi cari punya cari tak jumpa link tersebut..letih nyer satu hari depan computer mencari..

  119. Atiqah says:

    Sorry … nak tanyer for students PT3 .. how nk mohon ?? so far i read .. byk ckp yg pelajar cemerlang x dpt msuk skolah KV or SMT .. may i know why ?? If ade informatioon .. please inform me ..

  120. Atiqah says:

    sye interested nk blajar di KV or SMT … But, may i know how to mohon ?? Sye amik PT3 .. So, when can i mohon .. And dimana sya boleh mohon ??

  121. irene ryzal says:

    bile eh pembukaan permohnan untuk 2015 bgi form 4?

  122. Phressylia Dora says:

    tumpang tanya boleh ? saya dah cuba isi borang tersebut secara online, tapi bila sampai kat muka surat kedua, dia minta isi gred keputusan untuk tingkan 3, macam mana saya nak isi eh ? kalau result belum keluar. boleh tolon terangkan ?

  123. syazana says:

    nak tanya. sekolah kv ni boleh mohon banyak tempat ke? or boleh satu tempat je?

  124. tira says:

    nak tanye jap . apa perbezaan kolej vokasional , sekolah menengah teknik n sekolah menengah vokasional eh ??

Leave a Reply

CommentLuv badge