45 Responses to “Permohonan Kemasukan UITM Sesi Akademik 2014/ 2015 Online”

  1. az mad says:

    no slip tu yang sama dgn untuk yg upu tu ke?

  2. aniesa says:

    rayuan memohon bile ye?

  3. lina says:

    prmohonan boleh mohon lgi x skrung..

  4. aizat says:

    dalam borang upu saya telah buat uitm sebagai pilihan ke 3.tapi sekarang saya berminat utk ke uitm dip kej sebagai pilihan pertama .mcmana

  5. diana says:

    ermm…sya ada dpt surat twrn dri utm..adakh sya boleh mndftrnya…sya rasa berminat dngn twrn trsebut…

  6. arif says:

    Permohonan UiTM Ambilan Kedua Sesi 2014/2015 bile akan diadakan?

  7. Zahidah says:

    kalau yang tak berkerja boleh mohon pengajian luar kampus ke?

  8. sahfika says:

    saya nak tnye,ble permohonan sesi kedua buka yer??bagi tahun 2014.

  9. Zatil says:

    saya nk tny..kwn saya dpt politeknik tp dia x berminat sbb dia nk msuk uitm..so dia kna buat rayuan la kn nk msuk uitm??bila ye tarikh rayuan dibuka??

  10. hye , yg bulan mac sy ada hntar borang d uitm sndri . sbb hari tu , sy ad pg ekspo pendidikan , sy kena bagi borang permohonan . tpi , bila sy cek result uitm , nama sy teda dlm senarai . sedihnya . huhu

  11. aleeya raisyia says:

    Salam, nak tanya. Sy ade dapat tawaran ke politeknik Macam mana ye nak buat permohonan uitm ambilan kedua ?

  12. Fateha aisya says:

    Sya ditawarkan untuk ke politeknik konvensional tetapi dalam pada yang sama saya ingin biat rayuan ke uitm atau politeknik premier dalam bidang sains kesetiausahaan .macam mana nak buat rayuan tersebut dan adakah boleh? Tolonglah saya sebab saya sedang buntu.kerjasama anda amat dihargai.

  13. dz says:

    salam . bila permohonan untuk sesi kedua buka ye ? sebab haritu saya dpt tawaran ke uitm tp saya tak sempat pergi temu duga dia . saya nak apply balik untuk sesi kedua . bila tarikh buka ?

  14. nas says:

    as’kum bila pengambilan kedua dibuka?

  15. agak-agak says:

    Pengambilan kedua kalautak silap buka julai 2014

  16. Nursyahmir Rafiq Bin Rahim says:

    Asalamualaikum.

    Saya Nursyahmir Rafiq Bin Rahim yang no.ic : 960903 – 56 – 5423.Saya disini ingin mohon rayuan agar permohonan saya untuk memasuki UITM Shah Alam dapat dipertimbankan serta diterima.Buat masa kini saya berada Latihan Khidmat Negara di Gunung Semanggul dan dijangja tamat pada hujung bulan Jun.
    Kerjasama daripada pihak saya hargai.

  17. Larabani says:

    Upu saya gagal diterima. So,ada kemasukan ke uitm lagi tak? Saya ingin ke bidang fesyen.

  18. nur amira says:

    Bila tarikh permohonan uitm panggilan kedua ?

  19. Khairul Edzlan says:

    Kalau x silap permohonan pnggilan kedua pada 30 jun 2014 utk kemasukan bulan november
    http://online.uitm.edu.my/index.cfm

  20. Syafizah says:

    Assalamualaikum,
    sy nk tnya , utk prmhonan ambilan kdua tu kna bli no pin yg bru kw ?

  21. dahyun says:

    Untuk pengambilan uitm sesi ke-2 perlu beli pin upu ke?tq.

  22. otoi says:

    Bila intake degree uitm sesi kedua?thank you

  23. fazira says:

    Bila intake sesi kedua uitm ?

  24. Aira says:

    intake kedua uitm bukak 30 june ni. tp tak silap masuk bulan november or disember. korang boleh beli number pin dkt bsn. ckp je nak beli number pin uitm. and lagi satu uitm ade buat program mengubah destini ank bangsa (mdab)korang boleh print borang ni dkt portal uitm. program mdab ni kena buat pra dip for 6 months. then baru boleh proceed untuk buat diploma. kalau korang tak minat nak buat pra dip ni, ape kata korang buat surat rayuan dkt uitm hantar dkt main uitm shah alam. mana tahu ade rezeki. sesama la kte berdoa. paling penting jgn putus berdoa sbb allah suka mendengar doa hamba-nya. keep faith in allah :)

  25. Husna says:

    Untuk sesi akedamik kedua bila yer?
    untuk sambungan ke ijazah lepasan diploma?

    terima kasih

  26. yuszaida says:

    salam..confrm ke second intake dibuka hjung bln jun ni..

  27. izzni says:

    Nak mohon uitm sesi kedua niyh kena beli no pin baru kew? Or guna yang lama…no lama dah lupa lah hm..n cara nak isi borang tuh macam mana..x ade pon borang yang isi secara on9 tuh..

  28. anis says:

    Second intake poli boli bkak ??

  29. fiera says:

    borang permohonan on9 tu at mna?? sy nak isi xde pn..

  30. nurakmal says:

    macam mana hendak mendaftar pengajian jarak jauh @ separuh masa, kerana telah bekerja.

  31. ima says:

    Bila no pin blh beli erh untk second intake nih ?

  32. razif says:

    as salam. anak saya mendapat keputusan spm pada mac tahun ini. dia ingin memasuki ke uitm. boleh tuan bantu saya dengan memberi maklumat terperinci untuk dia mendapat tempat ke uitm? buat masa sekarang dia tidak tahu dan agak hilang dalam mendapatkan maklumat. terima kasih

  33. amirul uitm says:

    assalamualaikum. saya ingin memberitahu bahawa permohonan sesi kedua masih dibuka sehingga bulan 8 tak silap. kemasukan untuk november. korang kena beli number pin uitm baru di kaunter bsn. lepastu masuk ke laman web ini.

    http://online.uitm.edu.my/permohonan.cfm?id=D

    dan pergi ke bawah sekali dan anda akan dapati ada borang permohonan. klik di link yg berwarna biru itu.
    dan selamat mengisi borang. :)

    • h.eeizal says:

      Bleh ke sy mohon untuk ke uitm ni..sbb sy dpt ke politeknik dan telah bersetuju untuk sambung blajar kt sana tp sy tidak mendaftar belar lg skrg..bleh x bntu sy??

  34. welfred says:

    sekarang sya tlh belajar di politeknik tetapi sya kurang berminat ,jika saya memohon uitm bsgi sesi 2 2014,dpt atau tidak sya menyambung blajar di uitm

  35. atikah says:

    Salam . Bile sesi kedua 2013/ 2014 dibuka ? Saya nak confirmation . Nombor pin perlu beli yg baru ke ?

  36. husna says:

    Assalamualaikum
    Sy lpasan matrik klau nk mohon utk ambilan kedua uitm 2014/2015 utk smbg ijazah mcm mne ye?ble prmohonan d buka n mmohon scre online ke?n lgi stu no pin bsn utk lpasan matrik ade ke?n ble bleh mula beli?

  37. wawa says:

    Salam…saya pelajar matrikulasi sesi 2013/2014 , macam mana nak buat permohonan sambung ijazah untk ambilan november 2014 di UITM. Bila tarikh akhir permohonan ditutup? Harap dapat membantu ..

    • sya says:

      ambilan kedua untuk ijazah adalah pada bulan mac 2015. permohonan akan dibuka pada 29 september 2014 hingga 3 november 2014

  38. yaya says:

    hype..
    saya pelajar SPM 2011..
    tapi baru bercadang untuk sambung belajar..
    saya berminat dengan program dip/deg yang ada di UiTM..
    oleh itu, saya inginkan kepastian..
    samaada saya harus mendaftar melalui UPU..
    atau ada borang lain bagi pelajar seperti saya..
    dan saya ingin bertanya..
    dengarnya UiTM ada intake December 2014..
    macam mana untuk mendaftar intake ini bagi pelajar seperti saya..
    harap boleh emberi penjelasan dengan lebih terperinci..
    sekian~

    • min says:

      hi awak boleh daftar thru upu tapi buat for next year la sebab tahun ni dah lepas.

      uitm mmg buat ambilan sesi kedua setiap tahun, sesi kemasukan pada nov. awak perlu beli no pin di bsn *maaf taktahu berapa* tapi nyatakan no pin uitm nnt dorg tahulaa. saya baru tgk last daftar online is esok 25 nov. kalau cepat beli, cepatla boleh isi n daftar k :)

  39. naz says:

    salam, saya nak tanya keputusan second intake uitm bila? di mana boleh check? nanti dia mesej kita ke mcammana?

Leave a Reply

CommentLuv badge