219 Responses to “Borang Permohonan UPU Sesi Akademik 2014/ 2015 Online”

  1. Hafiz says:

    Hello,nak tanya kejap, kalau GCE a level tersenarai dalam kategori ape ye?

  2. Maklumat yang sangat berguna, thanks.

  3. ameer says:

    nak tanya beli no pin sama ja kan semuanya?xde katogeri kan? dikatogerikan semasa nak isi permohonan sahaja right?

  4. Noor Azizah says:

    salam nk tny knapa tk boleyh nk isi borang upu ni ??? tiap kali msuk portal laman tersbut msti tk boleh ..

    • ARFIANA says:

      ntah lh..sya masuk laman ni pun x bleh…

    • ali says:

      tu ada masalah sistem..sye pun mcm tu..bila masuk je keluar ralat dgn screen warna merah..
      awk kena tel dia suruh baiki,,
      INGAT,bila dah dpt tu, suruh minta tolong terus baiki..(sbb mmg susah nk dpt,line bz)
      diorang slalunya beri mcm2 alasan(x nak tolong),kata mcm2, password salah..itulah..inilah
      so kalau boleh dpt tel tu bagi tau terus terang mmg tak boleh..
      klau bleh bg je diorang isi utk awk(bg ic n password)
      senang kerja

      so good luck!!
      sory reply lambat..:)
      (tarikh tutup pmohonan upu utk lepasan spm 2013 – 7/4/2014)

      • zain says:

        Salam saya nk isi brg upu taip tarikh dah tutup mcm mana yee nk buat..tpi permohonan kan d buka semula kn pd.bln may

        • Jenyfer Andrew says:

          Biasa yg isi bulan May isi utk Fasa 2. Khas utk yg ada isi Fasa 1 (yg isi sebelum 7 April). Jd Fasa 2 cuma utk kemaskini borang bagi yang baru keluar result keseluruhan (yg ambil ulangan sem 3)

          • nadiah says:

            nak tanya kalo sya dah isi fasa1 tpi sya x hntar borang2 kat uitm, peluang utk dpt msuk ker uitm susah ker?? sya dah pening tgk tarikh2 penting.. sya lepasan stpm/setaraf.. nak minx tlng blas kat email sya boleh… secepat yg mungkin.. terima kasih..

          • illmi says:

            kalau tak isi yang fasa 1 kira x leh isi yang fasa 2 ke??

        • Fahmi says:

          sama la kita bro.. entah lah cane, pening da skrg ni.. fasa 2 dah buka belom ?

  5. saya merupakan pelajar lpasan spm thun2012 dgn kputusan 11 kredit..tpi bila dah isi upu,sya tdk dpt apa-apa twaran pun..trmasuklah matrikulasi

    • Jenyfer Andrew says:

      Kita org pn sma..nk tk nk minta form 6.. lpas msuk f6 klau msih brmnat nk msuk upu, msh bleh try apply.. klau dpt pn biasa nya utk program diploma. .

  6. sya pelajar lpasan stpm tahun 2011, boleh tak sya memohon utk kemasukan pelajar ke ipta 2014? prlu tak sya hantar semua borang2 perrmohonan sya tu secara pos??? sebab ada kwn yg bgtau borang2 tu prlu dicetak dan juga prlu dihantar…

  7. Rafisya says:

    salam…sya nk tnye,no pin nie bleh beli kat mesin ‘cash deposit’ jugak ke?

  8. jr says:

    mcm mna ek.. tk padap nk print borang permohonan.. tolong bantuan buntuh ni

  9. sofia says:

    assalamualaikum ,kalau habis belajar bulan 7 bila boleh mohon sbb dlm tu tulis for pelajar abis study before april ??

  10. raider says:

    slam sjahtera,sya lpasan spm 2012 tpi tarikh lahir 1992.nak pilih kategori B X dpat hnya kategori C shja mnta bntuan?

  11. asyraf says:

    saya calon spm lepasan 2013,saya ada masalah,saya sudah mengisi borang pemohonan upu bagi tahun 2014/2015 dgn bjaya,masalahnya saya tlupa untuk click di button pengesahan maklumat dan terus tekan button sah dan hantar,macamana saya nak print silp pengesahan maklumat, saya telah cuba kemaskini kembali tetepi x boleh kerana terdapat masalah di bahagian pemilihan kategori yang x boleh dipilih,macamana cara nak mgatasi masalah saya.harap bantuan.

  12. sazzy says:

    why asyik tak boleh bukak permohonan upu ni. dah banyak kali cuba but still tak boleh. macam mana nak mohon ni

  13. marinah says:

    Kalau lepasan stpm 2012 kategori A atau B?

  14. aniza says:

    macam mana kalau terlebih kemaskini?masih dapat diterima tak?

  15. Khairul says:

    salam. tolong beri penjelasan sikit berkenaan pemohon yg mengambil stpm 2012 dikategorikan dalam kategori mana? saya tak paham. takut trsalah beli nnti. terima kasih

  16. Asmidah Isdal says:

    Salam…knpe x bleh bukak ni??bnyak kli sya try..help me please..

  17. sue says:

    tlong sya….sya x boleh checklah

  18. nurunnajah says:

    salam popup kat laptop saya tak kluar..macam mana nak print

  19. umi nadia wahida says:

    mcam mane nak isi borng permohonan lepas kluar result..permohonan sesi 2?

  20. Muhammad Iqbal says:

    Bagaimana caranya untuk memohon memasuki IPG lepasan SPM ? Saya berminat kerjaya dibidang perguruan.

  21. herra says:

    saya dah buat permohonan sebelum result stpm keluar. sebelum ini ia tanya keputusan spm sahaja. sekarang i want 2 update my stpm result,but i cant open bcs dah kemasikini lebih 3 kali. macam mana ini,permohononan di fassa 2 boleh kan??

  22. Amjad maher says:

    bagaimana cara mohon masuk ke IKBN ?

  23. Amjad maher says:

    sesi julai 2014 ?

  24. norismanizam mohd nor says:

    Mcm mne nk apply upu online ni.. I dh klik kat borang permohonan tu.. tp xkuar borangnye pn.. harap blh bg info mcm mne nk dpt kn borang online 2.. or ade waktu tertentu je blh online borang permohonan tu??

  25. Anis says:

    salam..saya nak tanya ,sy pljar lepasan SPM 2012..sy ada beli no pin tp kategori A pnye,so blh x sy gnekn no pin tuh utk aplly upu sbb sy tgk information diatas yg kategori A hanya utk pemohon yg mneggunakn slip spm 2013 . so, adakah boleh sy mnggunakan no pin kategori A tuh dgn slip SPM 2012 sy?

  26. Ashwinnie says:

    when the result of our application will come out?? so, if get IPTA when we will join ?

  27. shahirah says:

    Tumpang tanya..selepas dapat result spm..perlu buat apa apa x?contohnya kemaskini ke..

  28. rafi says:

    nk tnyeee niie mcm mnee nk msuk result spm dngn markah koko dlm permohonan ari tuee
    hrap jwab

  29. Raja Helmi says:

    salam, saya nak tanye. Macam mane nak update permohonan upu ni??

    • Ashwinnie says:

      boleh guna no Id yg sama..dan terus kemaskini ur permohonan…

      • LOGES says:

        i cuba update guna result spm yg baru keluar ini utk adik saya. tapi tak blh update pun termasuk sekali markah koko pun tak blh. awak dah update guna result ke. tlg bantu sbb tarikh tutup semakin hampir.

  30. sarah says:

    Assalamualaikum , saya ingin bertanya. kenapa saya tidak dapat membuka website upu untuk mengisiborang kemasukan secara online ya ? http://upu.mohe.gov.my/

    saya belum mengisi lagi borang ini. dan tarikh tutup juga semakin hampir. harap dapat membantu

  31. nonamanis says:

    saya nak tnya knpa saya x bole apply politeknik ya .. kotak utuk apply politeknik x keluar .. yg politeknik konvensional,ilka jaa yg ada .. bole tolong x?

  32. Iznie Juzailah says:

    Assalam. Tunmpang tanya. UPU ni kena isi untuk fasa kedua kan? Agak2 bila boleh isi untuk fasa kedua tu?

  33. betty says:

    saya sudah klik sah button tetapi di laman semakan tdk dpt keluar borang permohonan hanya tulis ipta gagal berfungsi. adakah hanya saya mangalami masalah tersebut

  34. sakinah says:

    Assalam..tumpg Tanya.upu ni bla boleh isi fasa kedua ya.??

  35. Naza says:

    Asalam.Saya pelajar lepasan SPM 2013. Semasa saya membuat online upu, saya tertarik pada satu kos yang saya minati iaitu seni bina. Saya mendapati Uitm menawarkan terus kepada pelajar lepasan SPM untuk program ijazah. Boleh tolong ceritakan sikit tentang program ini.

  36. nicole says:

    sy sdh berulang kali mahu membuka laman semakan tetapi tdk dpt.adakah hanya sy mengalami masalah…..tolong sy kalau ada cadangan lain

  37. Amira says:

    Assalam. nak tnya. saya ada buat permohonan sebelum result spm keluar. jadi saya perlu isi apa2x lagi tak utk lepas result keluar? sbb sebelum ni, kakak saya ada fasa 1 n fasa 2. tolong….

  38. dahlia says:

    asalam.knape sy bli no pin di bsn kategori b dan die ckp no id salah.sedangkan sy pelajar lepasan spm 2012.telefon talian asyik sibuk.mohon bagi penjelasan secepat mungkin.

  39. sheila says:

    sapa yang blh tlg…ngapa no ID/PIN yg dibeli di ATM BSN tak boleh key in….message yg keluar adalah

    Sila isi ruangan berikut :-
    Unik ID yang dimasukkan adalah salah

    &

    Peringatan:

    Anda dinasihatkan agar mengemukakan permohonan secara berasingan. Sila selesaikan permohonan terlebih dahulu sebelum membuat permohonan calon lain.

    Harap ada yang sudi membantu…

    sheila

  40. ting heng soon says:

    macam mana utk print help me

  41. Adam says:

    tumpang tanya,.. Saya lepasan spm 2013,kalau terlupa password upu takpe kan? kiranya masa buat semakan online UPU nanti, kena taip password gak ke? ataupun just ic. no only? nak penjelasan sikit. Thanks.

  42. Fiefa says:

    nak tanya apa maksud mencetak maklumat permohonan untuk dihantar bersama salinan dokumen yang telah disahkan ke IPTA pilihan?salinan dokumen apa yang dia mahu??

  43. laladioxoxx says:

    can i know when can we check our UPU and SPA ? tq

  44. laladioxoxx says:

    macam mana kita nak tau dapat atau tidak?
    adakah dia hantar melalui emel atau surat?
    say dah anta pmohonan itu. adakah itu je?

  45. pika says:

    saya lepasan 2012 tapi terbeli pin upu kategori A, sebab sy memang tak tahu ada ketegori ni.. what should i do ? beli baru ? huhuh

  46. kavi says:

    nak tanya i tak boleh buka borang permohonan kenapa ye…………kalau buka pun ia kata the connection is non avalable ataupun the secure is unbelievable..

  47. sallysanda says:

    salam sejahtera
    sy ada kekeliruan untuk mengisi lapan pilihan program. kenapa pilihan program yang diberi(apabila kita klik pilihan) tidak memberikan pilihan program yang berkaitan dgn bidang keutamaan yg dipilih? Cth, sy pilih bidang ekonomi/prinsip per/peng perniagaan, kenapa pilihan program tidak menyenaraikan uitm, politek sebagai opsyen, sebaliknya sy dpt memilih drp uthm kursus engineering, upsi kursus pendidikan?
    Adakah sistem jammed atau sy sorang yg ada masalah ni?
    Tlng lah bantu , sy confused sgt2.tk

  48. nur fatih says:

    salam..nk tanye,lps mohon upu online,kne hntar lak ker salinan permohonan n dokumen2??lau kne hntar,nk hantar kat mane n dokumen ap yang kne sertakan skali??

  49. muni says:

    tlom…plezzzz..knpe sye x bleh bukak borg upu niiii…

  50. AdwaHana says:

    saya nak tau bila kena update result spm bagi lepasan spm? Harap dpat bagi feedback. terima kasih.

  51. KAMARUL says:

    nak tya klau sy lpsan stpm 2012 kategori mane nak isi borang upu itu

  52. Eustass says:

    bila baru dapat kemaskini permohonan upu??

    #need help ..Thanks

  53. fadzilah says:

    Hi. Im fadzilah. Saya candidate apm 2012. And bercadang nak apply upu like what spm 2013 did. Soalan saya ialah, adakah saya boleh apply asasi(eg:usim, ums, auitm)? Tq :)

  54. Nurfarhana says:

    Sy bru lpasn SPM..Bleh ke sy nk msok UITM/IPTS..Sy cme gagl 1 je

  55. AILLEEN says:

    HYE. ..u all. ..sy nak kemaskini brg prmhonan upu tp sy lupa kata laluan mcm mn u???

  56. aida says:

    sy xkemaskini upu pun ,xpe ke???????????help me.

  57. Aida Afandi says:

    nk tny….akak ada anak tiri…dia org dpt masuk politeknik kakak dan adik masuk matrikulasi…dia org x dpt masuk kn ic mak diaorg dlm borang permohonan sbb mak diaorg warga singapura…betol ker…klu guna ic akak bole ker…

  58. mimi says:

    Salam . Tarikh permohonan sesi akademik 2 2014/2015 uitm bermula dan tamat tarikh bila ?

  59. daus says:

    kenapa pihak bank hanya menjual 2 kategori?
    a dan B

    -saya lepasan diploma dan ingin memohon untuk ijazah, tetapi pihak bank memberikan saya number pin kategori B, yang terang terang kategori saya ialah C, apabila saya bertanyakan kepadanya, dia memberitahu ini adalah arahan dari UPU sendiri, boleh saya tahu apa yang perlu saya lakukan, kerana tarikh tutup ialah pada 7 april ini, secepat yang boleh.

  60. angilanah Binti Limban says:

    I have submit my application for the UPU, but not able to print the copy of the application. what shall I do because it was required to send a copy. I tried to retrieve after sending but still cannot

    Please advice

    Angilanah Binti Limban

  61. syafiqah says:

    nk tnya klau nak apply kat KUIM mcmna, dh cari tapi x jmpa la

  62. Sasa says:

    Hi, kalau mau kemskini pgi mana?

    • yayaya says:

      dekat kemaskini… sy dah buat tadi.. kat ctu la

      • LOGES says:

        minta tolong adik. saya nak update brg upu dengan result spm yg keluar baru-baru ini utk adik saya yg lepasan spm 2013. tapi saya tak dapat kemaskini utk memasukkan result spm dan juga markah koko. macam mana ya tlg bantu secepat mungkin terima kasih

        • sallysanda says:

          dear loges,
          for your info, result spm dan juga markah koko telah pun di “online” oleh pihak upu dgn kementerian pendidikan dan sekolah adik anda. itu sbb borang upu ada mintak u isi angka giliran dan tahun ambik spm. di harap tak confuse lagi ya.

  63. yay@nadia says:

    selamat pagi… tumpang taye,, sy lepasan diploma n then mperlu antar dokumen berkenanaan tapi dokuman ya dikehendaki no 13) Salinan Cetakan Akreditasi MQA (http://www.mqa.gov.my/MQR/CAkreditasi.cfm)….. dokuman apa ni?? boleh terangkan.pless help me.. :(

  64. habib says:

    salam. knpew syew masok ke halaman upu x bleh.. dh ttp ker server down..

  65. sallysanda says:

    salam semua.
    tq afi 4 d reply. skrng ni, sy nak tanya, perlukah sy mencetak dan hantar permohonan online tersebut? jika ya, kepada siapa, alamat??? atau adakah copy itu untuk simpanan sendiri shj in case system tak terima? tq

  66. CHANDRASEEGAR says:

    Semasa membuat permohonan ke UPU online, tiada maklumat kemasukkan gred matapelajaran spm. memang tiada ke?

  67. jo says:

    Saya nk tanya.
    Saya pelajar spm 2011 Dan saya ambil semula 2 subjek spm pada tahun 2013..kalau saya isi upu ni nak pakai angka giliran spm yg mana Ye?yang 2011 ke 2013..

  68. jo says:

    Ouh lupa..saya ni pelajar matrikulasi..harap balas..terima kasih

  69. Faizun says:

    mane saye punya borang upu? tak tertera pon.

  70. viavic says:

    tumpang tanya…kenapa unik ID yg dibeli di BSN xdpt nak log in?apa masalah?apabila log in, tertera ANDA SALAH KATEGORI. :(

  71. fathin says:

    macam mne nk semak balik borang pemohonan yg sye dh isi

  72. sharulaznie says:

    Salam,saya nak bertanya,kata borang tu selepas kta klik sah dan hantar,dia surh kita buat semakan pada papan pop up or new tab,taoi takde pon.please…

    • afi says:

      ada. awak pakai google chrome ke?
      kalu awak pakai tuh, awak ada nampak tak dekat belah atas bookmark tuh, ada dia tulis something. cu awak try. nnti tanya sya balek

  73. shida says:

    kenapa saya punya no unik id tidak sah ye?

  74. Naja says:

    salam , saya nak tanya lepas kita print , kita kena faks atau hantar ke borang permohonan tu ?

  75. sharul says:

    nak tanya, klau tak cetak borang permohonan tu takpe ke? sbab skarang dah ta bleh nak cetak lagi sebab link dia dah takde.. boleh ke klau pos dokumen2 kat U tanpa borang tu? untuk sarjana muda.. please reply.. ty

  76. afi says:

    lepas kita dah hantar borang pemohonan tu, kita kena cetak ke?
    sya simpn buat rujukan sndiri je.
    macam mana? saya tak pahamlah.
    tapi borang sya telah selamat smpai kat mereka.

  77. nabila says:

    Permohanan ni ada untuk second intake ke?

  78. syah says:

    assalam.nk tnya, saya bru tamat asasi uitm sesi 2013/2014. malangnya sya trlpas pndng tarikh ttup utk permohonan upu ni. sya tak sempat isi fasa satu. sya nk tahu, sya masih boleh isi untk fasa dua atau tak ? thanks !

  79. sam says:

    jika tak mohon upu fasa 1 bolehkah memohon upu fasa 2 kerana semasa upu fasa 1 saya sedang menjalani latihan praktikal dan masih tiada final transcript dan cgpa.

  80. iera says:

    salam.. ingin bertanya .. saya dah apply dan save slip permohonan tu.. tapi masalah tak disangkakan..laptop terkena virus.. semua hilang .. sekarang dah tarikh tutup,dan bila saya nk masuk balik dah tak dapat,macam mana kalau tak dapat print slip permohonan?? harap sangat dapat membantu.. buntu ..

    • noRwaNi says:

      sebenanye saya pun kene bnde y same just mine sbb kesalahan sndiri ilang.huhhu!!so anyone knows cane nak solve prob ni?

      • iera says:

        saya ada call pihak UPU.. he tells .. hantar yg mana ada.. dah memang xtak boleh dapatkan yer slip permohonan itu ??

  81. najib says:

    saya nak tanya kenapa tak boleh buka untuk tengok apa yang saya mohon? sebab saya nak print

  82. Aisha says:

    I dah print borang permohonan tu. Then nak buat apa. Someone please reply to this question

  83. noRwaNi says:

    assalam.nak tanya after done register online kan, perlu hantar any document to every university y kte apply ke? kalau ye, document apa y perlu hantar?

  84. Isma says:

    Assalamualaikum,nakk tnya,kalau kita tak isi lansung borang upu nie,boleh tak nak buat permohonan pd fasa ke 2? Lagi satu,permohonan fasa ke 2 bila yee ?

  85. anisthasia says:

    klau masalah sya plak, sya lupa print borang pmohonn upu time isi hri 2.. skarang ni upu dh ttup, nk update knonnya nk print skali tp, dh x bleh dh.. mcm ma eh?

  86. Intan says:

    Borang permohonan tu kita kena print ke ? Saya lupa nak print , lepastu tengok dah tak ada :|

  87. nur azie says:

    salam saya nak tanya saya terlepas untuk beli no pin upu di bsn, sedangkan tarikh untuk beli pin dah ditutup. adakahh pembelian no pin upu untuk second intake akan dibuka oleh bsn?

  88. saleh says:

    Sye nak tanye bile tarikh sijil calon baru kat upu?sye tak tau lah

  89. saleh says:

    Blh bagi link registerasi upu

  90. sakit hati says:

    apa ni?? kata semakan boleh dibuat seminggu lepas tarikh tutup tapi ni cakap mei pulak apa ni??

  91. man says:

    Tolong …..!!
    Tak sempat print weyy..
    Nk buat cam na ni….?????

    • kaka says:

      maaf, sepatutnya sebelum permohonan tutup awak kena download dahulu atau print terus permohonan upu awak. Sebab sekarang semua link upu tak boleh access dah.

  92. kaka says:

    bila tarikh keputusan upu akan keluar? yang precise?

  93. Fwh says:

    saya tak print borang upu haritu, tapi dah download file pdf. haritu dah sure memang nama saya dalam borang tu, tapi harini saya check borang pdf tu nama orang lain!! borang pdf yang saya download tu orang dari sarawak punya (saya selangor) macam mana ni??

  94. K says:

    Assalamualaikum , bila kita boleh tahu keputusan pemohonan UPU eh ? dan dkt mana nak ceck?

  95. Pavitra says:

    mohon tanya.. klu x beli pin num, masih bole apply ke fasa 2??

  96. Pavitra says:

    slmt sejahtera.. nak tanye.. klu x beli num.. masih bole apply kew fasa 2?? fasa 2 bila ye?

  97. amira says:

    salam,sy tak cetak pn slip permohonan upu tu.slip permohonan tu penting ke tak?

  98. nadirah says:

    salam,
    sye nak tnye bagaimana jika sye tdak print borang permohonan tersebut?? adekah akan mmberi kesan pade mane2 proses ketika tmuduga?? mohon mmbantu ..

  99. willie says:

    nk tanya ni..klau blum cetak borang permohonan upu kmasukan ke ipta,xpa kah?

  100. syafiq says:

    salam , saya nak mohon tapi tarikh daa tutup . apa yang saye perlu buat ? help me please .

  101. zul says:

    salam, sy baru membeli no pin pada 7 april 2014, dah try bukak website sampai 19 april 2014, xde nampak link nak apply pon.. mohon bantuan

  102. nur says:

    salam..saya dah isi upu dan dah print tp knapa xda pun emeldari upu smpai lam inbox saya..mohon bntuan..

  103. din says:

    salam..nak tanye sikit..sy diploma kejuruteraan mekanikal am..nk smbung ijazah dlm universiti..soalan nye…subjek yg dlu sy ambil xbole carry forwardkn ke? wajib 8 semester ke untuk ijazah kalau saya sambung? tolong berikan pencerahan?

  104. Nur Zanariah says:

    Hello .. nk tanya mcm mna kita nk tahu kita dpt interview tu??? By email or sms?? .. Because one of my friend received a message from UPSI regarding the Jun intake for English Diploma .. and if I not mistaken I also applied English Diploma in UPU for UPSI ..How come I didn’t receive any message from UPSI??.. Boleh tolong jelaskan? Terima kasih :)

  105. Nur Zanariah says:

    Please help .. :(

  106. zack says:

    salam ,sy ingin bertnya . sy bru hbis diploma di politeknik . saya dah beli no pin upu . tp saya terlambat isi permohonan untuk sambung degree .so skrg niy nk tnya ada x pengambilan pelajar untuk ambilan ke-2 bg yg ingin smbung degree ??? .sekian.

  107. Saya dah mohon dan disahkan hantar tapi saya lupa nak cetak slip permohonan. adakah permohonan saya diterima?

  108. kavi says:

    selamat sejahtera.saya nak tanya sikit.kenapa saya x blh nak kemaskini upu fasa 2.padahal saya dah apply fasa 1.

  109. muhammad azreen says:

    mintak tolong.. nk tanye nih.. klau cetakan pemohonan upu kita hilang nk cetak dari mana lgi?

  110. Vinod says:

    Nama saya Vinod. Saya mendapat keputusan cemerlang dalai spm 2013 iaitu 8a1b.Saya mempunyai masalah keluarga menyebabkan saya tidak mempunyai masa untuk memohon upu.Saya innings membuat rayuan agar saya dapat memohon upu balik.Harap rayuan saya dapat diterima.Terima Kasih.

  111. mira says:

    Salam . . Tumpang tnya sy nie lepasan dploma tp sy trlambat nk ambk muet . N skrg sy bru dpt results je . . Tp permohonan upu bru nie sya belum lg antar result muet . So skrg nie cmne ? Adakah permohonan sy trbtal ? Hurmm

  112. cici says:

    salam.. i nak tanya.. kenapa i isi upu dan poli or what else,bile i chek dia akan keluar ‘MAAF.REKOD ANDA TIADA DALAM SISTEM’ whats dat ?? i dh minx dan sumbit.. chek for many time … mean i xdapat ke?? i nak buat rayuan xboleh.. dia cakap hanya orang yg gagal dapt je boleh.. so plizz .. bg pencerahan kat i.. dah serabutt ni :’( :’(

  113. pown says:

    Slmt sejahtera.. saya da isi borang upu fasa 1.. dan sangat berharap agar dpt kemaskini semula pada fasa 2.. tpi, apabila da smpi tarikh untuk kmskini fasa 2, rupanya hnya pelajar yg mengulang penggal 3 shaja dpt mengemaskini borang upu fasa 2.. selepas melakukan semakan permohonan bertemuduga, sy dpt twrn temudga ukm dgn kos yg sy tdk mnt.. masi bolehkah saya isi permohonan upu utk thn hdpn? Terima kasih,

  114. ana lia says:

    assalamuaaikum mcm mna nk dptkn borg online ni……..????

  115. ana lia says:

    borg online sesi julai??

  116. farhana says:

    tumpang tanya, bagu USM.. kalau saya tak apply masa fasa1, automatik saya tak boleh isi USM dah la? :(

  117. fiza says:

    saya spm 5A. saya keluarga susah. tak dapat tempat di upu. dah buat rayuan…..camna ni…..tolonglah nak buat camna bagi dapat uitm.

    • ira says:

      salam. memang kita x blh 100% bergantung harap pd upu. kenapa tak cuba buat rayuan dkt uitm sendiri? ataupun saya cadangkan kolej yayasan mara?

      • Haisa says:

        Kalau tak dapat uitm awak boleh mohon kolej polytech mara under uitm. sukatan pelajaran semua sama saja dengan uitm. Yuran juga sama saja cuma awak belajar di kolej polytech mara tapi under uitm.

  118. ira says:

    salam. saya nak tanya, masa buat e-rayuan utk upu tu, perlukah buat semakan@kemaskini? it’s not necessary, isn’t it? saya masih ada baki kemaskini 3.

  119. Sarrah says:

    Salam saya nak tanya bilakah tarikh permohonan untuk diploma second intake uitm sesi 2014/2015?

  120. kasz says:

    sy ada problem kmaskini upu…asl mau save un tuk bhgian terkahir tu..sistem ckap QUERY failed..so,sy dh try mgkin lbihh 3 kali da…so,adakah kmaskini tu dy kira 3 kali jgak..tq

  121. ain marseila says:

    salam…saya tak sempat nak print slip permohonan upu..jadi macam mana ye ? sebab link upu semua takboleh bukak…harap boleh bantu :(

  122. Haisa says:

    Sila bantu saya. Saya baru saja tamatkan final exam diploma uitm pada bulan april hari itu. Tapi Hari tu saya terlepas untuk mohon penerapan dari diploma ke degree. Jadi macam mana saya nak mohon untuk kemasukan degree saya ke uitm ye? Ada tak permohonan untuk second intake degree? Kalau ada kebiasaannya bulan berapa permohonan itu akan buka? Terima kasih.

  123. kamil says:

    tumpang tanya…saya lepasan spm 2013..saya telah buad permhonan upu tetapi bila disemak keputusan..MAAF MAKLUMAT TIADA DALAM DATA…tolong bagi petunjuk ade cara lain untuk saya masuk ke ipta? saya tak mampu untuk masuk ke ipts…tolong bantu saya

  124. zuka says:

    sye nk tnye..adakh mendtgkn mslh sekiranye sye tidak kemaskini permhonan upu untuk fasa 2..sye merupakan lpsn mtrikulasi..

  125. anonymous says:

    bolehkah lepasan asasi apply untuk second intake dkat uum?

  126. zue says:

    assalamualaikum….nk tny skit nih….bila tarikh no pin upu utk pendaftaran 2014/2015 dijual lg ek..???sbb bln jan lps sy sy da t’lepas tarikh l…..blh tolong sy x..???? TQ

  127. hi, i am polytechnic students. when second intake for apply University 2014? Second intake should buy pin number early ?

  128. akif says:

    hye sye nak tnyer.. lepas tarikh kemaskini fasa 2 upu bagi lepasan matrik.. boleh atau tidak untuk sye menyemak semula borang upu berkenaan..??

  129. akif says:

    sye masih x print lagi borang upu sye… kalaumse sekarang sye nk print mcm mne ae??? bole bagi link x??

  130. ina says:

    Saya spm tahun ni 2014. Tapi bila boleh buat permohanan untk upu ye? Takfaham lah

  131. usun says:

    hi saya student stpm. result sy boleh dikatakan ada kelayakkan masuk U. tapi bila sy apply x kena. jadi sy cuba buat rayuan saya xdpt lansung masuk laman web UPU sbb ada masalah dengan adobe reader. sy sdah cuba download berapa kali tapi masih jga tidak dapat. tambahan pula saya tinggal diluar Bandar jadi masalah ini agak rumit bagi saya.

Leave a Reply

CommentLuv badge