29 Responses to “Tarikh Pembayaran Elaun Bulanan Pinjaman Pelajaran MARA”

  1. Hafuza says:

    salam

    nk tanye, mase cuti sem elaun sara hidup dapat x?

    • cikmila says:

      Wslm yaa ttp dapat sbb dlm pjnjian tu xda pla dinyatakan klu cuti elaun x d beri..sbb elaun tu bulanan sma ada cuti atau x. Elaun ttp ada 😊😊..sbb sy trima tiap bulan wlupn cuti sem.

  2. Puteri Hanis says:

    MARA mmg bmasalah… sy tpksa pergi ke pejbt MARA di KL utk tnya kenapa pinjaman sy xdpt2 smpai 4bulan lamanya.. bila pergi hari ini.. esok pagi terus masuk.. sakit hati betul.. naseb baek sy drp perak.. klau kena yg jauh2???

  3. nurul says:

    bila MARA akan beri duit pinjaman untuk application bulan October 2014

  4. Mariam says:

    Bila agaknya MARA akan masukkan duit untuk permohonan bulan oktober ni.Kawan saya semua dah dapat..

  5. farah says:

    bila mara masukan esh jan bg oct application ? yg baru apply memang dapat lambat ke?

  6. nina says:

    Kenapa elaum mra saya untuk januari 2015 belum msuk lg..?kawan2 semua dah dapat

    • Wan says:

      Sama la nina. Saya pun blum dpt

    • Puteri says:

      Saya pun belum dapat juga. Saya bimbang kalau2 tak masuk terus.

    • Shafiq says:

      Sama lah ngan saya mohon bgi sesi januari 2015 Tapi smpai jawapanlsekarang tak ade jawapan

      • adhan says:

        skrg byk mara byk problem.. mcm kawan aq..first mohon dpt tawaran pinjaman penuh..then baru2 result mara dia check duit dlm bank x de pon elaun mara sedangkan kawan2 yang lain da dapat elaun mara.. so cuba check cukai pendapatan ibu dan ayah korang..sb mara da naikkan syarat cukai pendapatan ibu bapda utk mendapat pinjaman mara secara penuh atau separuh

    • zura says:

      nak tanya. elaun kamu berdua dapat bila lepas up kat blog ni ? sebab saya punya elaun sekarang sorang je, tak masuk lagi. classmate lain dah dapat. huhu..

  7. shafiqah says:

    mcm mana nak tahu sama ada mara lulus atau tidak..?? saya apply bulan oktober 2014 tapi sampai skrg januari 2015 saya tak dapat berita..

  8. syafiqa says:

    Saya pon apply Oct 2014…tapi duet masih xmasuk …mcm mane nk tahu…permohonan sy lulus…

  9. amelynna syafiqa says:

    Saya pon apply Oct 2014…tapi duet masih xmasuk …risau gak

  10. sha says:

    Elaun sy untuk bulan ni belum masuk .kawan2
    semua dah masuk . hmm

  11. asyera says:

    hi… kami sudah memohon pinjaman mara oktober tahun lepas sem 1 .. skrang kami berada di sem kedua dan sudah pun cuti midsem.. kami masih lg belum mendapat elaun mara… dan sy x tahu nak buat apa kalauu selepas cuti sem ini pun kami x dpt.. entah2 sem 3 baru dpt.. xkan nak pakai duit mak ayah lg masuk utk sem 3 … 800 bayar tiap sem, ibu bapa sy x dpt utk itu… 600 asrama 200 pndaftaran.. elaun x masuk2 lg padahal unikl yg lain dah dpt :'(

  12. Manos says:

    Boleh saya tahu bila elaun buku, elaun perkakas diberikan?

  13. Nana says:

    nak tanya..kenapa elaun untuk bulan ni belum masuk sedang kan dah hujung bulan ? and bila elaun akan masuk ?

  14. marini says:

    Assalamualaikum saya nk tahu jgk , elaun mara saya tak msuk lagi nim , mara menmang lambat masuk ke ? patah hati menunggu

  15. siti says:

    yuran pengajian mara bila ye bole dapat. Selalunya pertengahan bulan dah masuk sekarang dah nak dekat bulan 8 pun tak masuk lagi..

  16. Azri says:

    Berkenaan elaun sara diri pada bulan ini telah dikereditkan ke akaun saya pada 16/08/2016 dalam sistem ebaki, tetapi kenapa sehingga hari ini 19/08/2016 elaun tersebut belum dikereditkan ke dlm akau saya?

Leave a Reply

CommentLuv badge