26 Responses to “Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 1 2014 Online”

  1. Helena says:

    Pada pelajar yg belum submit online, dinasihatkan submit secepat mungkin. Tahun lepas system crash the last 2 days due date submission…. Dan interview di MRSM berhampiran rumah anda mungkin dah penuh and terpaksa buat di MRSM yg jauh sikit.

  2. amin says:

    Nak tanya , MRSM akan automatik rejectkan permohonan kita kalau kita dah terima tawaran SBP . Walaupun kita layak . Betul ke ? Ramai yang cakap camni .

  3. Fauziah, says:

    Bila agak nya keputusan kemasukan ke mrsm igcse tingkatan 1 2014?

  4. Tharma says:

    Bilakah rayuan kedua untuk permohonan kemasukan MRSM Tingkatan 1 2014 boleh dimohon.

    Terima Kasih.

    • norah01 says:

      Selepas keputusan pemilihan keluar..
      minggu depan. Mungkin 7 atau 8 hb Januari.
      Kalau dapat jawapan tak berjaya.. ada butang utk rayuan di situ nanti.
      Kalau sesiapa yg tidak berjaya, tetapi tiada butang rayuan.. mungkin nama sudah masuk sbp 2nd intake atau mungkin result ukkm tidak cukup tinggi.

  5. redzuan says:

    nak tnya bilakah result kemasukan ke mrsm biasa utk tkt 1 2014 diumunkan dan bulekah di semak di web mara ke dimana atau sms ?mohon penjelasan

  6. doa_abah says:

    salam dan selamat tahun baru
    maaf sekiranya soalan saya macam soalan bodoh.

    1. dari bincangan diatas, tarikh keputusan mrsm di jangka keluar pada 7hb (hari ini) atau 8hb (esok).

    2. soalan saya, bagaimana nak check keputusan tersebut? pergi ke website mara ke? saya selalu juga tengok http://www.mara.gov.my/syarat-kemasukan-ke-mrsm, tapi tak ada link untuk keputusan atau notis yg menyatakan keputusan (ke ting satu mrsm 2014) belum lagi dikeluarkan @ sebagainya.

    3. harap dapat memberi pencerahan. tkasih

  7. Fatin Nur Farhana says:

    Nanti tolong share website sbb nk check mrsm saya ambil program igcse agak2 biila boleh tahu result ?

  8. z-yana says:

    Anak relax je. Mak nye pulak xleh wat keje. Dup dap dup dap

  9. doa_abah says:

    setakat jam 5:40ptg 8hb Jan, masih lagi belum ada nampak keputusan kemasukan tingkatan satu mrsm dikeluarkan.

    saya pergi ke portal rasmi mara, tapi tak nampak ada notis pun. mungkin keputusan belum lagi keluar ataupun saya pergi ke website yang salah???

  10. Hairul says:

    Salam,

    Pihak MARA kata dalam minggu ni kptsn akan keluar kerana pendaftaran pelajar MRSM Form 1 first intake pada 20 Jan 2014.

  11. doa_abah says:

    Tkasih En Hairul berkongsi maklumat.

    Adakah kita boleh semak keputusan di website mara? atau bagaimana caranya untuk semak?

    salam

  12. doa_abah says:

    salam semua

    sekadar berkongsi maklumat. saya baru shj call pejabat mara wilayah bhg pendidikan menengah 032613200 bertanyakan adakah keputusan kemasukan mrsm tingkatan satu 2014 telah dikeluarkan?

    Jawapan yg saya terima dari pegawai yg menjawab panggilan: setakat sekarang ini belum ada lagi.

    penantian memang satu siksa…

  13. jhia says:

    Saya juga masih menunggu untuk menyemak keputusan permohonan ke MRSM. Setakat ini masih belum ada maklumat.. Semoga anak2 kita berjaya

  14. Hairul says:

    Maklumat terbaru kata minggu depan pulak… adoiii

  15. ummi ya says:

    Penantian ini menguji kesabaran mak ayah…anak rilek je.

  16. mami says:

    Update fb gmenceh, online check on 14 jan,register on 3 feb. Sekian, nice weekend.

  17. nabielah says:

    bilakah keputusan kemasukan ke MRSM sekolah biasa ke tingkatann 1 akan dikeluarkan untuk tahun 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge