173 Responses to “Permohonan Kemasukan IKBN 2014 Institut Kemahiran Belia Negara”

  1. yusalida says:

    mcmne nk daftar ke ikn

  2. NUR AZYA says:

    camna ni

  3. mohamad farid bin fauzi says:

    macam mana nak daftar keikbn……mesej ke nombor ni 01119741869

  4. syawalsulaiman says:

    Bila plak.boleh mohon ikbn?

  5. muhammad amirul aizat says:

    Salam ,mcam mana nak melanjutkan pelajaran di ikbn?
    Minta pertolong contect nombor 0193661133 .

  6. mastura says:

    mcm mna nak mohon IKBN melalui online ye?? ke kene isi borang manual??

  7. farah says:

    Pengambilan tahum ne utk ptengahan tahun belum ada?

  8. ee siew ling says:

    cm mana nak register borang ikbn

  9. mcm ane na mohon ikbn .. saya na blaja ikbn pertak jurusan solekan dan terapi kcantikan ..

  10. fatin zahirah says:

    permohonan utk pertengahan thun x keluar lgi ke??

  11. adein says:

    Salam ,mcam mana nak melanjutkan pelajaran di ikbn?Minta pertolong contect nombor 0195260220

  12. donald says:

    bleh tak sya ingin msuk bljar ke ikbn baru..sbab dlu sya kluar..jdi sya ingin mrayu

  13. hasyrafi says:

    bila permohonan pertengahan tahun dibuka??

  14. Muhammad nasrullah says:

    macam mane nk daftar secara online…?tolong contect nombor ni..

  15. askum, ble tarikh pmohonan ke ikbn untk thun 2014 blan 7 nie erk >???

  16. nasrullah says:

    Camne nk isi borang ikbn secare online….?Tolong tujuk ajar

  17. amira says:

    salam .cmne nak mohon ikbn ?

  18. nasrullah says:

    cmne nk daftar online ikbn sesi julai 2014….tolong mesej no 01114881109

  19. jolo says:

    cmne nk daftar online ikbn sesi julai 2014..tolong sms no ne 0148584324

  20. haziq says:

    bila tarikh permohonan sesi julai 2014 dibuka?

  21. syafiq says:

    kalau boleh daftar ikbn untuk bulan 7 ni tlong contact no nie 0145047501. .jasa anda amat di kenang…salam terima kasih

  22. lepasan spm 2011 says:

    jika ada apa2 maklumat berkaitan intake ikbn julai 2014 mohon sms 0132155072

  23. sitisarah says:

    intake ikbn julai 2014?? pape maklumat tlong share,,. sms 01119106246

  24. SyafiqAzmira says:

    assalammualaikum .. Nak tanya Macam mana nak daftar ke ikbn nie ? Apa2 hal tolong call no nie 014-8038837 .. Kalau bolehh secepat mungkin takut terlambat .. ;D

  25. zamzuri says:

    cna nk dftr msuk..dan bila trik pendftaran online blh buat??

  26. aki hakita says:

    assalamualaikum , macam mana ek nak mohon kemasukan ikbn secara online ? dah pergi laman web asyik tak boleh je . kalo pape hal boleh inform kat 0102956500 tolong ehh ..

  27. Norainsha Norainsha says:

    salam. ,camne nok mohon ikbn sesi julai 2014?
    tlong contact kat num no 0148051855

    • Pemuda belia says:

      assalammualaikum …Saya lepassan skm ikbn sesi 2/2013 jadi skrg saya nk sambung Diploma di ikbn mcm mna ye untuk kemasukkan sesi 2/2014.. moon share..

  28. Remy Kozlow says:

    Salam .. bagaimana hendak memohon ikbn sesi julai 2014 . inform saya di 0175855435

  29. suziliana says:

    Salam bila permohonan sesi julai keluar??infom saya di number ni 0138678680

  30. Macam mana nak isi borng ikbn ini,sya nak isi untuk kemasukan julai ini,0148881925..saya nak keterangan lebih lanjut…

  31. fatin says:

    Saya nak daftar ikbn .saya pelajar lepasan spm tahun lepas .

  32. hakimah says:

    macam mana nk daftar melalui online ? untuk kemasukan bagi sesi bulan julai ?

  33. hakimah says:

    saya perlu kan matlumat yang selanjutnya.infrom saya di number 0145040805.

  34. azrin says:

    kurang faham

  35. shafiq says:

    bila buka permohonan ikbn bagi sesi julai 2014 ni??
    tolong bgitau…

  36. Qurratu aini says:

    salam …please help me.. cm na nk mohon ikbn utk kmasukan bulan julai 2014???

  37. Qurratu aini says:

    contact 0174142223

  38. daura says:

    nak daftar sesi julai 2014 tolong bagi info 0146581351

  39. badrul amin says:

    permohonan untuk julai 2014 bile yeeeee??

  40. bella says:

    salam…permohonn utk bln 7 2014 belum ada kha?tlg informkn ke no tel 0145935209,mohon sangat,takut terlepas pulak erkk

  41. tin says:

    Mcm mana nk daftar online utk kemasukan bln julai nnty?

  42. izwan says:

    macam nak masuk ke ikbn untuk pelajar baru

  43. noramelya dawi says:

    Salam..tolong pm sy klu borang utk pmohonan bln julai da kuar..hrp maklum ye..terima kasih…0133071812..

  44. teohjunkai says:

    assalammualaikum …saya nak tanya bagaimana membuat pemohonan melalui internet ???saya nak pemohon pada julai 2014 dalam bidang pendawaian elektrik…contact no :0165210985 harap maklum…..

  45. amyrul says:

    salam nak daftar sesi julai 2014 tolong bagi info 0172365015

  46. atiqah says:

    kalau permohonanan ikbn untuk julai 2014 , mohon sesape yang baik hati inform pada num ni ye. 0133290966. jaSA anda amat saya hargai.

  47. Hazarul says:

    Mohon untuk masuk ke ikbn..apa-apa hal terbaru jasa baik tuan/puan hubungi no 0177851196..terima kasih.

  48. Aiman Akmal says:

    McNeil mne nak daftar utk kemasukan bulan julai.. and dimana utk mendapatkan borang ikbn.. sila beri kan maklum balas di no sye 0173840185

  49. ariffin says:

    saya nak mohon ikbn untuk sesi julai 2014 ..sila beri maklum balas di nombor saya:0127502190

  50. ammy says:

    macam mana nk mohon ikbm sesi julai 2014..bila dibuka.?

  51. ENAZ SHANAZ says:

    Macam mane nak daftar untuk sesi julai 2014 ?

  52. AZRUL says:

    MACAM MANA UNTUK KEMASUKAN BULAN JULAI PLEASE CONTANCT 0125710727

  53. firdaus says:

    assalammualaikum ,, mcm mne nk dftar untu sesi 2014 , harap share maklumat ,, jasa anda amat saya hargai .

  54. MUhd says:

    mcm mane nk dhtar untuk sesi 2014

  55. miza says:

    Assalamulaikum. Maaf, macam mana hendak daftar untuk kemasukan sesi 2014?

  56. yety triwahyuni says:

    Assalamualaikum .. Kalau boleh tahu macam mane nk daftar ikbn 2014 ? Kalau ada ape-ape info tolong hantar text at nombor phone nie k 011-16659216 and 014-3301424 . trima kasih ;)

  57. siti says:

    macam mane nak daftar nak masuk ikbn ??? tolong bagitahu ..

  58. nabilah says:

    macam mana nak daftar ikbn??

  59. husseinkuting says:

    Macam mane nak daftar ikbn? Tolong tunjuk ajar

  60. adha says:

    Salam Saya dah dpt surat tawaran ke IKBN.. Saya cube download buku pendaftaran xboleh sbb laman web tunjuk dah tutup untuk semakkan ke IKBN tapi dkat surat tawaran ni ckp tarikh akhir untuk pengesahan 15 mei 2014? harap boleh membantu…

  61. Nick says:

    helo, saya nak daftar untuk intake julai kat ikbn… tolong beritahu saya macam mana sebab webside http://upu.mohe.gov.my/ tidak dapat di masuki pls…. i tak nak terlepas intake ini

  62. bujang says:

    saye nak daftar msk mcm mane ye??

  63. eylin says:

    Permohonan bila bukak yg bln7

  64. aqilah says:

    Assalamualaikum..saya nak tanya” .macam mana nak daftar ke ikbn,untuk bulan julai ni 2014?.Tolong saya:-(‘ .saya dapat tawaran ke tingkatan 6 tapi saya tak berminat,saya lebih berminat kemahiran di ikbn.saya tinggalkan no 0139044597 ni(aqilah).

  65. quyyun says:

    assalamualikum .. saya nak tanya ni .khusus oil & gas ade tak ?

  66. suriani says:

    saya nk tahu bila permohonan bulan julai dibuka..tlong inform di nombor ini 01117931649

  67. lyna says:

    bile blh mohon lg ye…untk adk sy lpasan spm 2014..mintak tlong share info kt no 0139344990

  68. hasmiza says:

    Assalamualaikum,nak tanya,macam mana nk isi borang ikbn sesi julai 2014?,hurmm saya nk msok ikbn,kalau ada apa2 tlg info sya ya,ni nomber sayaa 0174829852,

  69. shah says:

    Assalamualaikum,nak tanya,macam mana nk isi borang ikbn sesi julai 2014?, saya nk msok ikbn,kalau ada apa2 tlg info sya ya,ni nomber sayaa0139034649

  70. Salam…cm ne nk mohon ikbn sesi julai2014…
    Minta tlg bg tau di 0123220411

  71. azlanshah says:

    assalammualaikum… nak mintak tolong kepada sapa2 yg taw cmna nk mohon ke IKBN sesi julai ni tolong bg tau dkt no ni 0173132913 . harap sgt

  72. faizul ehsan says:

    Borang permohonan sesi julai tahun 2014 ni ada Tak ? Kalau ada tolong roger saya . jasa anda amat dihargai . ni 0148078492

    • Aki Hakita says:

      tadi saya ada kol ikbn alor gajah dorang kata ikbn sesi julai dah tutup dorng kata nak tahu status tu daripada upu tapi masa sy mohon ikbn sya tak pakai upu pun . tapi rasa sedih giler sebab dorang cakap ikbn dah tutup .

  73. Irz says:

    macam mana nak sahkan setuju trima tawaran ikbn yer, sy dah cuba masuk dalam url surat twaran yg dberikan utk sahkan setuju trima tawaran tu tapi tak jumpa pun kat bahagian mana yg patut sy masuk utk sahkan. Tolong jelaskan. tq

  74. mohamad amirul says:

    Saya nk tanye pengambilan sesi julai bila saya tanak terlepas

  75. Amin says:

    msih ade peluang lgi ke masuk IKBN ?

  76. Fatimah says:

    Kalau dah ditawarkan kursus yang tidak diminati boleh ke ditukar untuk kursus lain. Anak saya ditawarkan kursus Automotive tapi beliau tidak berminat sebaliknya lebih berminat untuk kursus Mechanical Engineering. Harap dapat maklum balas

  77. aisya says:

    mcm mana nak dftar ikbn sesi julai 2014 ni.. sy tak nak terlepas untuk sesi julai ni. boleh tolong inform sy dgn no ni 0148469115, secepat mungkin cuz takut terlepas.

  78. dean says:

    julai 2014?

  79. noradyla says:

    Macam mana nak buat permohonan untuk bulan 7 . please contact 0176556632

  80. Syaiful Najmi says:

    cane nk tgok kemasukan untok bln 7 pnye ? tolong beritahu atau msg d num 0174081715

  81. Nur Ajlaa Ismail says:

    Macam mane nak daftar?? Tolong ajarkan…. macam mane nak tau apa2 info?? Please bagitau dekat no nie 0122407323

  82. fatihahaziz says:

    mcam mne nak mohon kemasukkan ikbn ep…call sya 0169436626

  83. premkumar says:

    say anak masuk ikbn….macam mana ????kamu boleh tolong…..contect nombor ini 01114910637

  84. mohamad amirul says:

    Saye nk masok ikbn cam mne ea cntc 01117657057

  85. norasikin says:

    tarikh tutup pngambilan bulan julai bila ye?? permohonan scra online mcm mn??

  86. norasikin says:

    hbs tu mcm mn ye?? pmohonan blan 7 dh tutup eak…

  87. norasikin says:

    pmohonan bln 7 dh tutup eak..hbs tu mcm mn ye?? cra lain ade x??

  88. siti hasni says:

    mcm mna nak dftar ikbn scra online..please contact 0135829466

  89. Alimatul says:

    Macam mane untuk isi untuk julai 2014 .. ples info 01119409083

  90. umaimi izati aisyah says:

    macam mne nak daftar ey?

  91. nadh mahfar says:

    Macam mana nak daftar masuk ea?

  92. NUR AMIRA MUTMAINAH B ZAHARI says:

    Ada tak borang nak masuk ikbn

  93. nursalam hasbi says:

    sy berumur 21 n tiada klulusan SPM,boleh mohon atau tidak?

  94. azrul rashedan says:

    assalammualaikum…

    mcm mne kami nak mohon kemasukan…
    tolong balas dekat emil saye…

  95. razif says:

    assalammualaikum..

    mcm mne nk dftar ikbn ah?
    klau korang thu, sms dkat nom sy k.
    01129469388.. trma ksih.

  96. nasrul yazid says:

    assalammualaikum,macam mane nak mohon IKBN sesi julai 2014,saya berminat kursus kimpalan…mohon bantuan.. call saya or msg saya 017 7389612

  97. miss says:

    salam. nak tnye cmne nk isi ikbn sesi julai 2014 .mohon bantuan . call saya or msg saya 01112578714 . terima kasih .

  98. leeya says:

    assalamualaikum . macam mana nak isi borang kemasukan bulan julai 2014 . kalau boleh hubungi saya di nombor 01123429626 . terima kasih .

  99. faris says:

    minta bantuan ,..

    macam mane nak daftar kemasukan ke ikbn??mohon penjelasaern..hubungi sy di 0199925969..
    terima kasuh

  100. amyra says:

    Macam mne nak buat permohonan ikbn julai 2014 ??? Sila share dekat no ini

  101. faris says:

    assalamualikum..bila boley mohon ikbn sesi julai 2014 dibuka??mohon penjelasan..terima kasih..contact sy di nombor 0199925969..assalamualaikum

  102. Shidiq says:

    Assalamualikum..bila boleh untuk saya memohan untuk sesi bulan julai 2014??? tolonglah hubungi nombor 0125581323 untuk memberi maklumat

  103. aswad says:

    Assalammualaikum…boleh tak saya nk memohon untuk memasuki ikbn bulan julai 2014? Tlong hbungi sya nombor 0175495857 untuk memberi maklumat kepada sya.

  104. adam ahmad says:

    Mcm mna nak mohon ikbn bagi sesi julai…sila call no 0129441096 untuk maklumat..trima kasih

    • Ammar says:

      bila boleh isi borang untuk kemasukan yg baru.. saya x isi upu sebelum ini…mcam mane nk mohon.. ape pon.. tlong contact saya 014-8222376

  105. el says:

    salam.uols sumer law nk msuk ikm trus g ikm n ambek borng atau msuk lawan web nih http://www.ikm.edu.my/dip2seni.htm

  106. WANNIEY says:

    CAMNER NK DAFTAR NEY???
    SESI OGOS BILA DI BUKA YAA???
    TLG REPLY JGK YAA…

  107. WADI says:

    camner ney mau dtr???
    pls help me…
    sesi ogos ada x???

  108. mzta navin says:

    permohonan kemasukan dalam sesi januari 2015 untuk mengambil kos automotif car)saya berharap tuan,puan dapat tolong saya. mengambil pelajaran di chembong.

  109. fira says:

    januari 2015?

  110. siti sarah says:

    Permohonan thun 2014 masih dibuka?p
    Plz contact my number
    0105706136

  111. siti says:

    macam mane nak mohon nie ,saya nak masuk ikbn plz contact me 01129478798

  112. najibanwar says:

    salam,nak tanya untuk permohonan januari 2014 dah tutup ke?explain ke 0148145607

  113. Muhammad Azrin says:

    As salam . Bila ehh intake yg terbaru ?

  114. ayurita says:

    bila tarikh daftar sesi 2015??plz tolong…ikbn kat miri..no 01129955503

  115. diyana says:

    assalamualaikum
    mcm mana saya nk mohon kemasukan ke ikbn o kktm

  116. nurul nabihah says:

    Bila tarih permohonan dibuka sesi januari 2015???tolong call saya 01123313727

  117. Normasliza says:

    Macam mane pemohonan sesi januari 2015 ? minta call no ini 01123761643

  118. EYHA says:

    MCM MNE NK BUAT PEMOHOMAN SESI 2015 ?? MINTA COL NoM NIW 0146084788

  119. shafiqah says:

    Bila pendaftaran kemasukan jan 2015 ? Boleh call saya 0132697951

  120. norhayati says:

    asalam… nak Tanya bila next intake… mohon utk anak. spm 2013.. intake july dah terlepas..

  121. Shahrul says:

    Salam . Saya nak mohon ikbn sasi 2014 ade lagi tak ? Aau pon 2015. Saya dari siang cari .

  122. zahirul says:

    salam,ade lgi ruang mohon ke ikbn? sya isi :)

  123. Redzuan syafie bin ramli says:

    Salam, ble ka saya masuk ikbn ni dngan kuputusan saya yg bgini (Bm-E)(Bi-G)(Pi-E)(Sej-G)(Mat-E)(Sc-D)(Mpv-B+)????.call number ni 0128204796.

  124. Eyka sazli says:

    Salam, nak tanya.Intake untuk sesi september 2014 ada tidak ? kalau ada saya nak mohon.

  125. rabiatul adawiyah says:

    assalamualaikum..
    nak tanye untul tahun 2014 ni ada lagi tak kemasukkan ke ikbn??

  126. wanie says:

    salam saya tak paham lagi macam mana nk mohon ikbn ni??lw ad gune upu x ad ke>>hubungi saya 01117637945

  127. zailani ismail says:

    mcne sy nk dftar ikbm..sila hubungi @ msj no 0199769656

  128. ieqa says:

    Cam mne nk daftar msok ikbn erkkk??

  129. cik zera says:

    macam mana nak apply ikbn kemasukan terbaru ?? pls reply ASAP i want to know the true information for my brother.
    TQ

  130. am says:

    Bagaimana saya nak daftar secara online untuk sambung pengajian di IKBN..

  131. nurfahana says:

    saya beharap agar puan/tuan dapat memberi maklumat tetang kemasukan sesi awal 2015 sekiranya dibuka…
    untuk membuat pendaftaran yang bernama muhammad firdaus bin baharuddin ic no:961016-14-6091 dalam jurusan kemahiran automotif.Pin nambor jabatan pendidikan tinggi
    160767.No tel:0136411001/0142635136

  132. rushdan says:

    pendaftaran ikbn januari 2015 bila ye?sila contact 012-9172801.

    • MUHAMMAD EIZLAN B. MOHD ALI says:

      Salam, mohon pendaftaran kemasukan sisi awal 2015 jurusan Automotif kenderaan. 951228-08-5729. tel. 019-6927468.

  133. mohammad syukur bin md saidi says:

    assalamualaikum. saya ingin memohon ikbn kemasukan julai, macammana ya? kalau boleh sila contact no ini. 0142312493 terima kasih

  134. SUHAILA says:

    assalam . saya nak tanya macam mana buat permohonan ikbn. kalau boleh call sy terus yaa . 0132715185

  135. farahan says:

    bila permohonan sesi 2015 dibuka ?

  136. ed says:

    kalo kowang berminat nk masok ikbn.. kowang g web page mane2 ikbn yg kowang berminat then download ‘borang permohonan kemasukan ke ikbn’… itu saje..

  137. asya alfa says:

    mcm mnew nk tau kite dh antar kew blom..cm mnew nk cek??

  138. Nurul azwani binti azenan says:

    Mne nak daftar msuk ikbn ea ????

Leave a Reply

CommentLuv badge