46 Responses to “Permohonan Kolej MARA KKTM Dan IKM Sesi Januari 2014”

  1. mohd haziq bin nazir says:

    Assalamualaikum . bagaimana nak mengetahui semakan bagi kemasukan ikm januari 2014 ya ?

  2. john michael bautista says:

    Mcm mna nak daftar secara online Ikn??

    • john michael bautista says:

      Ikm 2014 mcm mana nak daftar ??

    • fairuzihan says:

      KAN dia ada bg thu kt ats 2,,,pendaftaran secara online

      • zaidi says:

        hari tu sy pegi bangunan mara,,bahgian ikm,abg sne tu ckp kemasukan bulan januari 2014,kne buat bulan 12/2013,,
        semalam baru sy check,pengambilan sudah didtutup,,
        klo mohon lagi bole ke??terus g dekat mara sne,,
        agak2 diterima ke??

        • amalina says:

          untuk makluman, pengambilan masuk IKM/KKTM dibuat 2 kali setahun (Januari dan Jun). apa2 pun pendaftaran kena online. Then boleh isi borang kemasukan ikm di ikm yang terdekat. biasanya intake 1 senarai dari HQ MARA manakala intake 2 dan 3 berdasarkan kekosongan dalam IKM. intake 2 dan 3 biasanya IKM sendiri uruskan. sbb itu digalakkan isi juga borang di IKM berhampiran walaupun dah isi secara online.

  3. BADULISHAM MOHD NOOR says:

    TUAN,BILA KEPUTUSAN KEMASUKAN KE IKM AMBILAN JANUARI 2014 DIUMUM

  4. niza says:

    Boleh tak saya nak mohon lagi….walaupun tarikh pengambilan dah tutup..

  5. ®¡o says:

    Can mna nak mohon ni untk sasi jnuari 2014 punya cek nak thu?

  6. Arifin says:

    saya da daftar itu hari tpi borang yg sya daftar salah jadi mcm mna nk tahu klu terpilih atau tk?

  7. yu says:

    Kalau nak mohon lagi boleh tak wlaupun trikh pmohonan dh ttup

  8. fara says:

    Buat la satu lagi permohonan utk sesi januari 2014. Sy nak mohon ni. Tolong la

  9. edy says:

    saya nak masok ikm tapi borng permohonan sudah ditutup bila borng itu dibuka lagi?

  10. zara says:

    sy nk apply ikm untuk adik sy bila sesi yg terbaru akn di buka?

  11. INTAN says:

    TAK BOLEH MOHON PUN UNTUK KEMASUKAN KOLEJ KOMUNITI 2014

  12. thaqif says:

    bila tarikh pemohonan kktm 2014 sesi july

  13. NUR AZYA says:

    cmne nk mohon

  14. finas says:

    Selain sesi Januari 2014 , sesi bulan berapa lagi ada eh ? Dan bulan berapa pendaftaran boleh dibuat ?

  15. mohd ridhuan bin mazlan says:

    ble sesi kktm july??

  16. wan says:

    cmne nk mohon…???

  17. faiz says:

    cm na nk mhon kktm/ikm utk thun 2014?

  18. wahida says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN IKM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  19. fairouzhelmie says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN IKM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  20. madihah says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN KKTM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  21. Clive m says:

    Hello.kalau kmasukan bg sesi yg seterusnya bila?boleh memohon sdah ka?

  22. shaheerah says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN KKTM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  23. anony says:

    Ingt aku nak sgt masuk ikm or kktm.puihhh dah mcm budak sekolah diorang buat ! Tak keblur lah.

  24. amirul says:

    assalamualaikum. Tuan boleh saya tahu adakah IKM ada membuat kemasukan untuk bulan Julai bagi sesi 2014? harap dibalas.

  25. nua says:

    Assalamualaikum? ada kah saya dapat memohon lagi buat masa ini untuk kemasukan bulan 6 nanti?

  26. syira says:

    Salam,permhonan ke IKM dh ditutup ke? cmna nk apply lg..bleh tlg x,sya nk apply utk adik sya..spa2 yg bleh tlg?

  27. dyiana says:

    salam, saya nak tanya pembukaan pendaftar baru ikm bila untuk sesi lain 2014??

  28. muhammad arif says:

    saya berminat hendak belajar di ikm . .Malangnya pengambilan dah tutup may 2014. adakah new intake untuk bulan bulan hadapan?

  29. MUHAMMAD SAHAHAFIZIE BIN ABDULL HADI says:

    pemohonan untuk bulan julai 2014 klau ade seye nak buat pemohonan

  30. MUHAMMAD SHAFIQ RAZALI says:

    Tolong saya macam mana nak buat permohonan ni :)

  31. nazri says:

    bila nak buka untuk sesi julai tolong update

  32. anisah says:

    Salam saya nak tanya permohonan untuk tahun 2015 bila bukak.. reply soalan saya please.. harap dapat maklum balas yg cepat..

  33. Fiqah Comel says:

    Sesi bln January 2015 ble bkak errrr????

  34. kaklong 91 says:

    kemasukan untuk tahun 2015 bila boleh dipohon?

  35. caillllllll says:

    Salam.. Saya telah membuat permohonan kali ke dua sesi kemasukan jun tidak berjaya dan yang baru januari juga tidak berjaya mohon untuk menyambung lanjut ke ikm johor tahap diploma 2015-2016. Saya sudah mohon online dan bila tiba untuk semakan. Saya dapati permohonan saya telah ditolak. Disini saya nak bertanya, apakah yang perlu saya lakukan untuk diterima masuk ke ikm tersebut. Adakah saya perlu untuk menunggu permohonan untuk sesi kemasukan seterusnya atau membuat rayuan. Tolong beri cadangan atau penjelasan. Terima kasih

Leave a Reply

CommentLuv badge