44 Responses to “Permohonan Kolej MARA KKTM Dan IKM Sesi Januari 2014”

  1. mohd haziq bin nazir says:

    Assalamualaikum . bagaimana nak mengetahui semakan bagi kemasukan ikm januari 2014 ya ?

    • MUHAMMAD SAFWAN says:

      Saya amat mengharapkan dapat mengikut kursus ini kerana saya amat berminat sekali untuk meneruskan pelajaran dalam bidang yang mencabar

  2. john michael bautista says:

    Mcm mna nak daftar secara online Ikn??

    • john michael bautista says:

      Ikm 2014 mcm mana nak daftar ??

    • fairuzihan says:

      KAN dia ada bg thu kt ats 2,,,pendaftaran secara online

      • zaidi says:

        hari tu sy pegi bangunan mara,,bahgian ikm,abg sne tu ckp kemasukan bulan januari 2014,kne buat bulan 12/2013,,
        semalam baru sy check,pengambilan sudah didtutup,,
        klo mohon lagi bole ke??terus g dekat mara sne,,
        agak2 diterima ke??

        • amalina says:

          untuk makluman, pengambilan masuk IKM/KKTM dibuat 2 kali setahun (Januari dan Jun). apa2 pun pendaftaran kena online. Then boleh isi borang kemasukan ikm di ikm yang terdekat. biasanya intake 1 senarai dari HQ MARA manakala intake 2 dan 3 berdasarkan kekosongan dalam IKM. intake 2 dan 3 biasanya IKM sendiri uruskan. sbb itu digalakkan isi juga borang di IKM berhampiran walaupun dah isi secara online.

  3. BADULISHAM MOHD NOOR says:

    TUAN,BILA KEPUTUSAN KEMASUKAN KE IKM AMBILAN JANUARI 2014 DIUMUM

  4. niza says:

    Boleh tak saya nak mohon lagi….walaupun tarikh pengambilan dah tutup..

  5. ®¡o says:

    Can mna nak mohon ni untk sasi jnuari 2014 punya cek nak thu?

  6. Arifin says:

    saya da daftar itu hari tpi borang yg sya daftar salah jadi mcm mna nk tahu klu terpilih atau tk?

  7. yu says:

    Kalau nak mohon lagi boleh tak wlaupun trikh pmohonan dh ttup

  8. fara says:

    Buat la satu lagi permohonan utk sesi januari 2014. Sy nak mohon ni. Tolong la

  9. edy says:

    saya nak masok ikm tapi borng permohonan sudah ditutup bila borng itu dibuka lagi?

  10. zara says:

    sy nk apply ikm untuk adik sy bila sesi yg terbaru akn di buka?

  11. INTAN says:

    TAK BOLEH MOHON PUN UNTUK KEMASUKAN KOLEJ KOMUNITI 2014

  12. thaqif says:

    bila tarikh pemohonan kktm 2014 sesi july

  13. NUR AZYA says:

    cmne nk mohon

  14. finas says:

    Selain sesi Januari 2014 , sesi bulan berapa lagi ada eh ? Dan bulan berapa pendaftaran boleh dibuat ?

  15. mohd ridhuan bin mazlan says:

    ble sesi kktm july??

  16. wan says:

    cmne nk mohon…???

  17. faiz says:

    cm na nk mhon kktm/ikm utk thun 2014?

  18. wahida says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN IKM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  19. fairouzhelmie says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN IKM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  20. madihah says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN KKTM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  21. Clive m says:

    Hello.kalau kmasukan bg sesi yg seterusnya bila?boleh memohon sdah ka?

  22. shaheerah says:

    SAYA MAHU MEMOHON KEMASUKAN KKTM BAGI TAHUN 2014 SESI JULAI , DAN SAYA MAHU MOHON SECARA ONLINE . TOLONG KEMASKINI BORANG PERMOHONAN , UNTUK MEMUDAHKAN ORANG AWAM MEMOHON ,TERIMA KASIH .

  23. anony says:

    Ingt aku nak sgt masuk ikm or kktm.puihhh dah mcm budak sekolah diorang buat ! Tak keblur lah.

  24. amirul says:

    assalamualaikum. Tuan boleh saya tahu adakah IKM ada membuat kemasukan untuk bulan Julai bagi sesi 2014? harap dibalas.

  25. nua says:

    Assalamualaikum? ada kah saya dapat memohon lagi buat masa ini untuk kemasukan bulan 6 nanti?

  26. syira says:

    Salam,permhonan ke IKM dh ditutup ke? cmna nk apply lg..bleh tlg x,sya nk apply utk adik sya..spa2 yg bleh tlg?

  27. dyiana says:

    salam, saya nak tanya pembukaan pendaftar baru ikm bila untuk sesi lain 2014??

  28. muhammad arif says:

    saya berminat hendak belajar di ikm . .Malangnya pengambilan dah tutup may 2014. adakah new intake untuk bulan bulan hadapan?

  29. MUHAMMAD SAHAHAFIZIE BIN ABDULL HADI says:

    pemohonan untuk bulan julai 2014 klau ade seye nak buat pemohonan

  30. MUHAMMAD SHAFIQ RAZALI says:

    Tolong saya macam mana nak buat permohonan ni :)

  31. nazri says:

    bila nak buka untuk sesi julai tolong update

  32. anisah says:

    Salam saya nak tanya permohonan untuk tahun 2015 bila bukak.. reply soalan saya please.. harap dapat maklum balas yg cepat..

  33. Fiqah Comel says:

    Sesi bln January 2015 ble bkak errrr????

  34. kaklong 91 says:

    kemasukan untuk tahun 2015 bila boleh dipohon?

Leave a Reply

CommentLuv badge