46 Responses to “Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2014/ 2015 KPM Online”

  1. maisara says:

    saya sudh beli no pin matrikulasi melalui sekolah…tapi msih belum dapat lagi. Bolehkah saya beli lagi no pin tu sendiri di kaunter bsn? Bolehkah beli no pin dua kali?

    • melvister says:

      satu nombor ic hanya boleh beli satu nombor pin sahaja..biasanya guru anda beli nombor pin secara pukal untuk memudahkan pelajar..kami yakin akan pasti dapat pin matrikulasi dari sekolah anda..

    • Ahmadil says:

      x boleh…
      tarikh tutup permohonan sudah ditutup…
      kalau nk jugak kena tunggu lepas keputusan SPM keluar

  2. Qalamhazan22 says:

    Pin matrik saya hlang, ap ptut saya buat? Kaunselor tiada salinan..

  3. ZAKARIA BIN JAAFAR says:

    BAGI PPELAJAR-PELAJAR YANG AKANMENGAMBIL PEPERIKSAAN SPM PADA BULAN NOVEMBER 2013 INI BOLEHKAH MEMOHON?

  4. teresa says:

    Bolehka pljr spm 2013 apply pd 2014?

  5. Admin says:

    Saya Sudan Nombor tetapi tidak register lagi… Tarikh Sudah tamat… Apa patut saya buat?

  6. leonard says:

    harap kementerian dapat melanjutkan tarikh 10 oktober 2013 tersebut..

  7. Norsila says:

    Boleh kah saya memohon walaupun tarikh telah tamat.Saya baru tahu mengenai hal ini baru2 ini. Harap dapat pertimbangan dari pihak tuan.

  8. Feddrine says:

    saya belum memohon tetapi tarikh telah tamat.
    bagaimana cara hendak memohon lagi?

  9. Michelle says:

    Bolehka pljr spm 2013 mohon Sesi 2014/2015?

  10. jeessri says:

    saya tidak permohonan matrikulasi so sekarang boleh permohonan matrikulasi

  11. aisha says:

    saya dah mohon. macam mana nak kemaskini ? saya dah buka banyak kali website nya tapi still tak boleh..

  12. isa says:

    saya ingin bertanya, sekiranya saya tidak membuat permohonan sebelum ini, bolehkah saya memohon dalam proses rayuan untuk mengikuti program matrikulasi in?

  13. lyn says:

    boleh tak kalu nk kemaskini untuk tukar jurusan ?? sekiranya tak bole,boleh tak nak buat rayuan untuk tukar jurusan?

  14. azierah azhar says:

    Sy terlupa nak print borang permohonan yang saya telah hantar dan sy tak boleh nk print lg. Tak apa ke kalo xada salinan borang tu?

  15. Jiji Bum says:

    kalau kita mohon masa panggilan kedua matriks, bulan berapa kita dpat masuk sana ? bercanggah ke dengan orang yang mohon masa panggilan pertama ?

  16. sarah hamid says:

    ada lagi tak peluang nak apply matriks kalau tarikh permohonan dah tutup?

  17. fasihah says:

    Assalamualaikum. Bagaimana nak semak keputusan tawaran matrikulasi 2014 dengan cara terpantas.

  18. Nyrwana says:

    No matrik boleh dapat di mana?

  19. saidatul says:

    Saya apply untuk adik saya….tp tidak kemaskini…wajib ke kemaskini tu…tarikh kemaskini pun dah tutp…saya nak tnye…awajib ke kemaskini..dah apply sblum dpt result spm lg..

  20. wansyafiq says:

    saya tak sempat buat permohonan dan tarikh telah tamat. boleh ke saya buat rayuaan? bila dan macam mana?

  21. Ain says:

    Sy ingin bertanya, bagaimanakah ingin membuat rayuan ke matrikulasi? mesej yang saya dapat mengatakan sy perlu ke laman web moe.gov.my tetapi sy tidak berjumpa sebarang pautan yg boleh sy mengisi borang permohonan rayuan.

  22. andra says:

    Saya tidak berjaya masuk matriks tp sa sudah buat rayuan.. sekiranya kalau rayuan saya diterima.. adakah tempoh pengajian saya d matriks selama 2tahun?

  23. hasni says:

    salam……rayuan tu, blh kemaskini tak?

  24. gang kita says:

    Saya nak tukar jurusan dari sains ke perakaunan. Dikatakn perlu tulis surat.. Err..yg surat tu perlu hantar after or before registration? Tpi sy dgr semua kolej da provide borang pertukaran jurusan? Btol ke? Bingung ni.

  25. Anna says:

    saya nak merayu untuk mohon matrikulasi sya buka pautannya still xdpt tgok yg kluar adalah semak permohonan jak.cm na tu?

  26. Afiq Din says:

    Nak tnye.. saya ada memohon matrikulasi tpi saya x submit permohonan itu. Blehkah saya membuat rayuan ke bahagian matrikulasi di putrajaya?? Saya ada print borang permohonan itu tpi cuma saya x submit.. Maklum balas cik melvister amat dihargai

  27. hawanis says:

    Mohon pencerahan…apakah jumlah markah merit minima utk kelayakan tawaran matrik? Dan subjek yg d ambil kira dlm pengiraan merit point?

  28. Liu Patrick says:

    Bilaka tarikh seterusnya untuk membuat pemohonan kemasukan matrikulasi? Saya terlepas tarikh membuat pemohonan pada tahun 2013.

  29. eyoi says:

    salam.bilakah tarikh akhir mencetak surat tawaran dan dokumen

  30. girl96 says:

    Sy nk tnya,sy ada dpt matrik sesi satu..tapi sy tak pegi sbb faktor jauh..boleh ke klau sy nk mohon sesi kedua?

  31. qiemie says:

    good day,
    nak tanye ne, do you know bile agaknya permohonan untuk uitm second intake 2014/2015 session akan dibuka?
    terima kasih

  32. teoh says:

    dah beli pin tapi macam mana nak mohon? website yang saya cari kat dalam kosong aje….

  33. man_awe_kelate says:

    Salam..tumpang lalu..
    Tarikh akhir pembelian no. Pin bg pengambilan sesi 2015/2016…bilo tutup..nok tahu jugok kawe ni..mugo adik kawe nok masuk..kawe masuk doh hok sesi 2013/2014..mohon jawab deh??

  34. wc says:

    omg….sy belum print borang sy
    mcm mana nie?

  35. wc says:

    omg….sy belum print borang sy
    mcm mana nie?
    ,……

  36. fh says:

    saya nak tanya, saya dah isi permohonan tapi no ping saya hilang. macam mana saya nak buat semakan. harap balas

Leave a Reply

CommentLuv badge