6 Responses to “Tarikh Akhir Hantar Borang E-Filling Cukai Pendapatan 2013”

  1. nur says:

    tanya..
    mana nak cari number cukai pendapatan selain frm HR & penyata gaji? boleh retrieve kat lhdn tak?

    • Muliati says:

      kalau dah ada potongan PCB setiap tahun, walaupun anda belum pernah secara personal mendaftar atau buka file dengan LHDN, Nombor cukai atau rujukan cukai anda sudah tersedia di LHDN. Hubungi LHDN dan mereka akan berikan nombor tersebut.

  2. raja skbj says:

    masih boleh hantar kah Borang efiling,saya dah lewat

    • kamli says:

      masih boleh buat e-filing(maybe akan ada penalty lambat hantar) tetapi jika tidak dapat login sila ke cawangan lhdn terdekat untuk dapatkn borang.

  3. Mohd Ruslan says:

    saya pun dah lewat, camna nak selesaikan masalah ni?

  4. yana says:

    sy ada sedikit kemusykilan,semasa proses kenaikan pangkat, terdapat kesilapan pada gaji sy. masalah ini belum sempat diperbetulkan oleh kerani kewangan, jadi penyata tahunan gaji sy pun berlaku kesilapan juga..sekarang untuk isi e filing adakah sy perlu mengisi berdasarkan penyata tahunan yang tidak betul atau gaji saya yang sebenar?

Leave a Reply

CommentLuv badge