142 Responses to “Semakan Senarai Nama PLKN 2014 Online Dan SMS”

  1. SITI NUR ARLINA BINTI NOHD YATIM says:

    Sy nk sgt masuk plkn ny. .tpy nme sy xtplih plak.

  2. sekapan iban says:

    saya tak nak masuk plkn harap2 saya tak terpilih..

    • nursalam says:

      if anda tak masuk..sangat rugi…memaglah ramai xnak pergi..tetapi yg mna pergi bila balik..mmg xdpt tingalkn kenagan sewktu di plkn nanti..percayalah..nanti best kalau msuk..sy pun harap2 dpt msukk

  3. Chuah Eu Gene says:

    SAYA HARAP SAYA TERPILIH!!!!!!!!!!!!!SAYA INGIN KORBANKAN NYAWA SAYA DEMI NEGARA@

  4. sekapansumandak says:

    SAYA TAK NAK TERPILIH !!!!!!!!!! TAK NAK TAK NAK TAK NAK!!!

  5. luqmanulhakim says:

    orang yang selalu kata x mau masuk plkn tu mesti nama dia ada dah siap kat pangkalan

  6. Jubaidah Zakaria says:

    Saya nk msok..

  7. aqidah says:

    untuk klahiran tahun 1996 dah ada ker ??

  8. AsyrafTerengganu says:

    saya harap terpilih lah..sebab saya suka kan cabaran.

  9. maya says:

    rugi lau x masuk..
    masa mula2 masuk saya takut sgt..
    tp dh lama2 saya jadi berani..
    seronok sgt2,
    tp syg saya x dpt tamat kan…
    sbb sya dpt tawaran berlajar..

  10. muhd izzat says:

    saya harap saya terpilih……klu saya terpilih,,saya aka n lakukan yang TERBAIK…

  11. siti norlia says:

    nk masuk plkn . sesi 11 . mnx laa dapat .
    hee~bole dapat banyak kawan . kan besz . cuba aktviti depa kasi .

  12. anis says:

    nak masuk.. tp apsal cek x jmpe pon..
    keluar webpage not available..

  13. umi says:

    salam nak tanya sekarang PLKN 6 bulan atau masih 3?

  14. alahaiii.. x boleh cek lagi.. server x jadi laa ;( takut ! xnak pegiii

  15. dahlia says:

    salam , knp sy check plkn dgn sms tadi dia kata sy kena check 1 ogos nnti .. ?

  16. Adilah says:

    Nak tengok dapat ke tak . Tapi laman web nya lambat sangat .

  17. Adilah says:

    bagi saya tengok dulu boleh tak ? berdebar-debar tau

  18. nadia says:

    saya dapat masuk plkn siri ke-11… check waktu pagi pukul 5 mesti dapat

  19. dann says:

    kenapa tidak semak? error connetion? ada server lain?

  20. nurul husna says:

    dah blh tau ke utk batch 1996? sy nk sgt2

    • melvister says:

      dah boleh buat semakan sekarang..

      • Nur Balqis muzaffar shah says:

        melvister nak tanya la sikit je x bnyak plkn 2 diorang antar surat ke cmmana coz saya pindah umah tmn la kn dy kuala kedah so diorang pakai alamat baru ke lama an 1 lagi kalu pkai ic cmmana nak tau yg kita bleh dapat koz sya x paki handphone

        • melvister says:

          Untuk semakan penempatan..boleh diketahui pada bulan disember..tarikh rasmi belum confirmkan lagi untuk penempatan…semakan boleh dibuat secara online menerusi laman rasmi PLKN..hanya masukkan nombor IC..Surat akan dihantar menggunakan alamat tetap yang tertera pada Ic anda..

  21. Xyza says:

    why is website can’t enter?

  22. brenda says:

    x dpt cek lgi ni…..

  23. Ling says:

    tadi dah check dengan sms, ia bukan start dari 25 julai 2013, ia start dari 1 august 2013… Pls update

  24. priya says:

    saya nak pgi PLKN..! TPI X DPT PILIH!! TOLONGLAH!!

  25. choochoo says:

    comfirm 3 month only?

  26. mr.lol says:

    SAYA TAK NAK MASUK PLKN !!!

  27. kesahplak says:

    fuyooo ! xmau masuk plkn .

  28. Mr.Lol says:

    AKU TAK NAK MASUK PLKN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  29. chibi bee says:

    kalau kita xdpt masuk siri 11 ..siri 12 dpt x?

  30. Org X terpilih says:

    sedihnya x terpilih.. org yg nk pegi,x dpt pergi.. org yg x nak pergi, dpt pergi… sdey3

  31. YONG says:

    MACAM MANA PLKN MEMILIH ORANG? DARI SEGI AKADEMIK ATAU SECARA RAWAK ?

  32. helmi says:

    cammane nak mohon aku nak pergi!!!

  33. eyzazaty says:

    sy tak terpilih . :-( knapa adik brdik sy takdapat sy y last nie pun takdpat juga . hurm . niat mmg nk pgy tp . . . takde rezeki . redha jela . :-)

  34. farisya says:

    nama yang terpilih untuk 2014 ni sekali dengan panggilan kedua ka?

  35. ieyma says:

    Saya terpilih PLKN siri 11/2014 . Saya cek semalam dalam pukul 10 pagi . Menangis2 lepas dapat tau . huhuhu :’( tak nak pergi …… Tapi bila pikir lame2 , macam tak sabar pulak nak pegi >_<

    Nak tanye la sesiapa yg tau , macam mane nak tau kite panggilan ke brpe ?

    https://www.facebook.com/IrHamProstyle

  36. pocky says:

    Shit! I’m chosen to PLKN(/ˋAˊ)/wasting my 3 months

  37. nonoloong says:

    I saw the news by MOD, it mentioned that:
    Remaja yang lahir pada tahun 1996 boleh menyemak jika mereka terpilih mengikuti PLKN tahun 2014 atau sebaliknya mulai 1 Ogos 2013 melalui Laman Web di http://www.khidmatnegara.gov.my atau sms di PLKN SEMAK No. Kad Pengenalan dan hantar ke 15888.

    I dun get wat does it mean by sebaliknya mulai 1 Ogos 2013. Does this mean that the current result in the apps is not finalize? Moreover, are all the name announce once or batch by batch?

  38. dodol says:

    list ni yg untuk 150,000 org tu ke atau baru panggilan pertama ? nk wat permohonan mcm mne ?

  39. nurrara says:

    cam ne aku boleh dapat ni

  40. eva priscilla says:

    teringin nk ikut plkn..tp nma tak terpilih..bru tdi check..kcewa lah jgak..knapa org yg xnk pgi msti pgi..nk mohon xtau cara..teringin nk masuk..tolong lha pilih kta..

  41. Loqman says:

    sedih x terpilih

  42. fya says:

    salam ,, huhu tak dpt p PLKN .. sdeyh !!!!!!! :’(

  43. Fea says:

    Nk g tpi nama xtrpilih .tpi mmbe sye terpilih lak sye heran la

  44. Anti long says:

    Saya tak Mao pergi plkn la , sangat Buruk la……., tak suka pkln……

  45. fiona says:

    oh!!!!saya dapat!!!!boleh tak sesiapa bagi tahu apa aktiviti yg dijalankan sana…takut nanti letih sangat

    • melvister says:

      tahniah..apa yang pasti..aktiviti semuanya mencabar mental dan fizikal..

    • Nur Balqis muzaffar shah says:

      kalu nak tengok2 jer kat tempat2 plkn yg sebelum ni yg akak-akak senior tahun-tahun lepas.sepupu aq ade gak pi sebelum pi mka yang putih jadi hitam hai teruk katanya kawalan mybe ketat kot.

  46. ny baru pggilan pertame ea??

  47. Nor Fatin says:

    saya nk mohon msuk PLKN bole ke .. sye teringin nk msuk plkn .. tp sye xdpt tahun lepas 2013 ..

  48. syazwan says:

    nak tny, yg xterpilih ni hny utk panggilan pertama sahaja ke?? atau xterpilih utk semua panggilan???

  49. istiqamah says:

    nama saya tx terplih…mcam mane nak mohon saya nak masuk sangat..

  50. nik fatin says:

    salam..ini untuk panggilan pertama saja ke?? mcm mna nk thu utk pnggilan kedua pulak????tolong jelaskn..sy blank..

  51. ajid says:

    Biasa kat plkn ada cuti x?ataupun blk buat sketika sempena cuti umum

  52. pelatih says:

    Bila boleh check penempatan calon plkn 2014?

  53. Nurfarahin says:

    Yee saya telah terpilih ke plkn siri ke 11 tapi macam mane nak cek kem mana saya diletakkan

  54. Ili says:

    I checked earlier, but it seems I’m not chosen… :P

    I was kinda 50-50. It’s ok for me if I WAS chosen, and it’s okay TOO, if I was NOT chosen XD

    seems the latter, though. Oh well…

  55. bdkxnk pegi says:

    Sy trpilih.. Ke plkn siri 11.. Tp, xnk sertaii.. Adush.. MCm mana nim ?? HuRmmm.. Sedeyy2.. TKt p0m ada

  56. bdkxnk pegi says:

    Owhhh.. Gitu ekk.. Adush redha jew lah.. Tapiii.. Ishhh..

  57. bdkxnk pegi says:

    KaT sklh sy stiap.. Klas dy plih 2,3 @ 4..dlm klas sy..sy trpilih.. Plikkn 0wg xnk g..bleh, yg nk g sgt2..xdpt plk.. Kwn sy nk wat rayuan ag !! GaNtiii b0lehhh ??

    • melvister says:

      Ganti pun memang tak boleh…tapi kalau mengikut pengalaman, memang pada mulanya…debar2 dan risau..sebab kena kenal kawan baru dan sebagainya…apatah lagi latihan yang mendisiplinkan diri..Nanti dah tamat PLKN, anda akan rasa pengalaman yang seronok dan susah nak dilupakan…jadi, jangan risau..

    • Nur Balqis muzaffar shah says:

      diorang yg x nak pegi 2 sya yg kna ha kalu sapa2 yg nak pi 2 fkr dalm ati kata x mau pi wat rasa benci nanti bla check plkn buh nama compem dapat punya

  58. bdkxnk pegi says:

    Huhuhu.. Penah sertai plkn.. JgK kew?? Emmm.. 0wkey2.. Thanks.. Huhuhu.. Wait n see jew lha..

    • melvister says:

      mestilah pernah..pengalaman semasa zaman remaja atau muda-mudi dulu..hehe..so, teruskan dan tak payah risau..sb perasaan risau tu memang normal..nanti bila dah jumpa kawan..jadi seronok la PLKN..gud luck.

  59. bdkxnk pegi says:

    Laa.. INgtkn thun 1996..td. Hehehe nk tNye ekk? Biasanya?.. Thun 2014 kn??agaknya.. buLan brapa start plkn? Blan 3,4? Nk taw nim..

  60. taufiq says:

    Nak tanya, ni untuk sesi pertama or untuk untuk semua sesi eh?

  61. Poyna says:

    Xmau pi plkn sbb malas nk sambung tingkatan 6

  62. sheery says:

    knpe sya terpilih????…x nk sya msuk plkn …huXXXXX

  63. bdkxnk pegi says:

    Sama lah..kita.. Huhuhuhuhi bnciii.. Tp,redha jew lha.. Da dpt nk wt mCne? Ishh.. Mcner nk check petemptan kta.. Plk? Spe thu nim?

  64. steven chia says:

    wowowowowowo………guys how do i want to check my name????i doesnt known

  65. acap N9 says:

    Apakah aktiviti yg diadakn di PLKN klu boleh tlog snraikn dan adakah seronok disana…?????

  66. bdkxnk pegi says:

    Steven: check iN interNet or hp lha.. Ayoiiii

  67. plknsakit says:

    kalau tak pegi apa denda??

  68. bdkxnk pegi says:

    Plknsakit: kena pkul lah weiii.. Hahahahahaha

  69. ren d'cruz says:

    apa larh aktiviti yg drang bt time PLKN 2 ah?
    teringin sgt nak tau xD

  70. nur atiqah says:

    saya tak dapat plkn
    mungkin tidak rezeki

  71. haha rugi ja p PLKN. baik keja masa 3 bulan tu lagi best. duit pon dpt :)

  72. Neny says:

    Sesi 11/2014 ni kira nya start awal january keh ? Ohh :(

  73. sha says:

    saya tak nak sgt pergi plkn . macam mana err nak mohon . dia paksa tak kalau kita mohon bnyk2 kali tak nak pergi ?

  74. Bdk Kuching says:

    Nama saya sudah masuk dlm senarai PLKN, cuma mau tnggu tarikh sja

  75. aqil qalish says:

    cane nk tunda plkn ek??? bb saye amek stpm..tolong selesaikn masalah saye…

  76. fatin says:

    Pmmilihan tu canne erk?
    Kalo nama dh xde mase siri prtama pengunguman tu, akan ada ke pmilihan yang kedua?? Nk pegi tp nama xtrpilih pun,ade lagi ke pmilihan kedua dan ketiga? Atau diorg bahagikan 3 siri tu melalui plajar yg trpilih tu je?

  77. mieRamosez says:

    Knpa la sy kne tpilih ,. ! ,. Adoîii xnk la ,. Sy xbiase bsindiriaN ,. Rindu kt umah ,.

  78. mieRamosez says:

    KLu da ada suAmi ,. Kne pegi jugk k ?

  79. Zakariya says:

    Yeahhhh !!! saya Terpilih!! kenape awal sangat? awal tahun dh mula dahh .. haiyoooo xD TAPI TAK SABAR XD

    • nur says:

      ble dngr plkn ‘aq xnak prgi’ x sngka nama aq ade..aduh risaunyer..kwan aq yg tringin sngat nak g x dpt plk…haa..hadapi je la..hrap best la..

  80. hidan says:

    yayyyyy xdpt xD

  81. Yana says:

    Panggilan kedua biasanya bulan brpa eh?

  82. Niki says:

    mcm mne nk tunda ye?? pastu tukr kem ..

  83. zila iela says:

    saye nak tpi knpe xdpt..huhu sdeyh meh..haaa sye nk sgt msuk sbb sye jenis yg suka akn aktvti cabaran..wyh2??knpe sye xdpt..

  84. bdkxnk pegi says:

    Olorrr.. Dpat plkn panggilan ke2 atau ketiga.. Haaa? Mak sud0h lar dpt plkn pnggilan 3.. Aku xnak takutttt !! Huhuhuh.. Susahlar mcm nim

  85. John Well says:

    xnk la masok . kene botak la . maluuu .

  86. Anonymous says:

    PLKN HANYA MEMBUANG MASA!

  87. cikmimipi says:

    bila boley cek panggilan kedua:)

  88. wisya says:

    AQ taknak pegy tpi name AQ terpilih. .bley tuka keep?. .shape nk tuka?. .

  89. afiqahadnan says:

    kumpulan kedua bila boleh semak ehh ?

  90. wanie says:

    calon plkn 2015 semuaa kenaa kaa ???

  91. Angel Kung says:

    bila boleh tahu 2015…………

Leave a Reply

CommentLuv badge