112 Responses to “Semakan Kursus Universiti Diiktiraf MQA IPTA/ IPTS Malaysia”

  1. Murali says:

    I would like to confirm that the programme Diploma in accountancy from UTM via ICYM (International College of Yayasan Melaka)is recognize by MQA.

    Diploma Pengurusan Teknologi (Perakaunan) – JPT/BPP/(MQA/FA0917)08/16

    Your prompt reply is much appriciated.

    Thank you,

    Murali

  2. kamariah binti omar says:

    Slm,

    saya mohon jasabaik tuan, status Kolej SAITO kursus Security Management diiktirafkah?

  3. Suzian says:

    Apa beza sijil LCCI dgn diploma akauntansi?

  4. Mohd Asrul Pasok Abdullah says:

    Anak saya mendapat tawaran Diploma Maritime Transportation Management di Netherlands Maritime Institute of Technology (NMIT, Adakah ianya diiktraf oleh MTG atau Kerajaan Malaysia? Terima kasih.

  5. yusrina says:

    Salam , sy mohon jasa baik tuan utk status malver international collage(dulu kasturi kolej)
    iktiraf atau tidak degree sumbrr manusia

  6. hafiz says:

    slm, mohon jasa baik tuan / puan untuk status security plus edocation and consulting college dan putra intelek international college di iktiraf atau tidak.. mohon pegesahan tuan / puan.. terima kasih

    • Jacq says:

      sya ingin memohon jasa tuan/puan untuk status Diploma in management with multimedia Multimedia college sarawak di iktirafatau tidak… memohon untuk pengesahan tuan/puan..terima kasih..

  7. Rekha says:

    Salam, memohon jasa baik tuan untuk mengetahui sama ada Kursus CERTIFICATE HOSPITALITY IN CRUISE MANAGEMENT yang ditawarkan oleh Kolej Antarabangsa Greencity (dulu dikenali sebagai Kolej Oren)diiktiraf oleh MQA/MOE. Mohon pengesahan tuan. Terima kasih.

  8. yoges says:

    adik saya dapat tempat di Strafford international college. adakah ia diiktiraf?

  9. anak saya dapat tempat di Kolej Linton . Adakah ia diktiraf?

  10. khatijah says:

    diploma rekabentuk dalaman di kolej university geomatica di setiawangsa KL
    adakah diiktiraf MQA?

  11. saleha says:

    Asalamualaikum…

    q: course hotel management Nirwana Collage diiktiraf atau tidak? Mohon jawapan dari pihak tuan/puan.

    Terima kasih.

  12. rs says:

    anak saya dapat spm tak berapa bagus dan kami suami isteri nak hantar dia belajar tesl di kolej / universiti swasta ada sesiapa boleh buat cadang .

  13. MONGGIE AK PIOH _ says:

    Bidang Bachelor of Management dari Unitar international University mendapat pengiktirafan dari MQA atau tidak? Minta penjelasan.terima kasih

  14. Amin Mohd says:

    Saya nk tanya bidang PROFESSIONAL DIPLOMA IN ENGINEERING BUSINESS MANAGEMENT untuk bekerja sambil belajar yang ditawarkan syarikat VAHTIQA RESOURCES.SDN BHD diiktiraf MQA atau tidak? Minta penjelasan.terima kasih.

  15. Nur Farihah says:

    Assaalamualaikum…saya nk tnya program Ijazah Teknologi Maklumat yg ditawarkan oleh OPEN UNIVERSITI MALAYSIA(OUM) mendapat pengiktirafan dari MQA atau tak? Mintak penjelasan…Terima Kasih..

  16. atiqah says:

    Saya nak tanya adakah kursus diploma medical imaging di kolej vision diiktiraf atau tak?

  17. lina says:

    Salam sya nak jasa baik tuan..tolong sya..city university of science and technology ,,,segi university…dan kolej i-system ..adakah telah mendapat pengiktirafan…tolong balas

  18. Fyzan harun says:

    Saya nak tanya sama ada kursus yg anak saya sedang ikut di kolej yayasan sabah kampus C-executive sistem maklumat d ikhtiraf MQA

  19. ct says:

    Mohon bantuan sy nak tanya sama ada kursus yg anak saya ikuti dI kolej yayasan sabah kampus c di ikhtiraf MQA( kursus diploma executive sistem maklumatmaklumat)

  20. azzahra says:

    Saya nk tanya adakah university selangor(unisel) dlm jurusan ijazah sarjana muda pendidikan awl kanak kanak diiktiraf oleh MQA?

  21. Tarmizi says:

    Is the Netherlands Maritime Institute of Technology has been certified by MQA. Please inform me as soon as possible. Thank you.

  22. fninp says:

    cybernetics international college cawangan pusat bandar puchong diiktiraf oleh MQA ?

  23. maznah says:

    Adakah kolej genius skills d klang kolej yang diiktiraf?

  24. Dianza says:

    salam, adakah inti international college kuala lumpur diiktiraf oleh MQA?

  25. nur says:

    saya nak tahu program master of science(food science) dari national taiwan ocean university diiktiraf atau tidak. terima kasih atas jasa baik pihak tuan

  26. syuhaida says:

    hi, may i know is it bachelor in accountancy from unikl have been certified by MQA or not ? hope you can answer my question as soon as possible. thank you.

  27. zakiah says:

    hi, may i know program master of business administration at UTeM recognized by MQA/ JPA or not?

    thank you.

  28. lol says:

    masing2 dah ada degree ..

  29. faridahariyani says:

    anak sy mendapat tawaran dploma maritime transportation managemnt dari netherlands maritime institute,adakah diiktiraf kerajaaan Malaysia,

  30. hasnidah says:

    saya nak bertanya, saya mengambil course diploma in nursing di aseana international college kota kinabalu ada ka ia di iktiraf oleh MQA ? Terima kasih.

  31. yuni says:

    salam encik, saya nak tanya.
    adakah kursus kejuruteraan proses kimia di fakulti Malaysian Japan institut teknologi (MJIIT) yang digabungkan dengan UTM Kuala Lumpur diiktiraf oleh MQA?
    Terima Kasih

  32. any says:

    Help. Mau Tanya. Course bachelor d Linton unvsty college N9 did iktiraf ka? Mara memang ada buat tajaan pelajar ke institusi ini ka? Btl ka? Tq.

  33. oj says:

    Anak saya ditawarkan kursus Diploma Heath & safety kat Fajar International College Miri Sarawak.. Diikhtiraf MQA tak?

  34. wan says:

    Adakah sijil kos security management di SAITO COLLEAGE diiktiraf oleh JPA??kerana banyak berlaku kejadian yang sijil tidak disahkan oleh jpa..

  35. Wan Nor Aini says:

    Anak saya mendapat tawaran di Netherland maritime institut teknologi.Diiktiraf atau tidak?

  36. mamu says:

    Minta tolong..adakah sijil/diploma dr kolej Yayasan Melaka
    di iktiraf gov/swasta?sbb ini anak pertama nak sambung belajar..minta tolong beri pandangan

  37. Noramirul Ariff says:

    anak saya mendapat tawaran diploma farmasi(A 8240) daripada kolej antarabangsa teknologi & profesional,(iternational college of tecnology & professional) perlis, malaysia

  38. aishah says:

    Adakah kursus sijil yg ditawarkan selama 3 bulan diiktiraf oleh MQA ..

  39. muhammad ali says:

    salam…saya mahu tanya ?saya sekarang saya mengambil S1 di islamic college of philosophy SADRA di jakarta selatan…adakah diiktiraf oleh MQA….

  40. Mohamad Syazwan says:

    Salam…saya nak tahu Kolej Antarabangsa Teknologi & profesional perlis diiktiraf oleh MQA dan JPA TAK?

  41. umar hamid says:

    adakah kolej antarabangsa yayasan melaka di iktiraf mqa

  42. sitti norkamilah says:

    assalamualaikum..
    saya nak tahu universiti antarabangsa al-madinah(MEDIU) bagi foundation arabic language and islamic science yang terletak di Shah Alam,Selangor diiktiraf oleh MQA dan JPA tak??

  43. harraz shahimi says:

    assalam….saya nktanya kolej sea rhu sya ada kelulusan mqa tak

  44. yun says:

    aiiyyooo
    buat semakan sendiri lah..

  45. Nitha says:

    Hai saya ingin tanya sama ada kolej FTMS, bukit jalil diiktiraf oleh MQA tak? balasan anda amat dihargai. tq.

  46. hanni says:

    hello ada kah kolej poly tech mara semporna sabah , diploma human resource dan pengurusan pelancongan di iktiraf mqa ?

  47. mika says:

    Hye , sye nk brtnye same ad ktac diiktiraf mqa atau pon x ?

  48. nuyuy says:

    adakah kolej terbuka antarabangsa (international open college) diiktiraf oleh MQA or JPA?

  49. Aiman Muzammil says:

    Ranaco Training & Institute mmg diiktiraf mqa and jpa or not????

  50. grace says:

    Utm sarawak kerajaan ka?..n technologi college sarawak pula kerajaan atau swasta?

  51. yusry says:

    diploma di vision kolej ada pengikhtirafan kah?

  52. LIM says:

    Is sunway unversiti’s BSc (HONS ) Financial Analysis recognised by MQA ?? JPT/BPP(U)(N/343/6/0618)03/20

  53. Roy says:

    Adakah Zara Zakiah Consultan diiktiraf?

  54. Fazrul says:

    adakah BACHELOR OF ENGENEERING TECHNOLOGY (HONS.) IN MANUFACTURING (AUTOMOTIVE) di UniKL dapat pengikhtirafan dari MQA? or else…

  55. najmi says:

    Assalam … Mohon pencerahan .. Adakah program ijazah part 1 dan part 2 di IUKL ( infrastructure university kuala lumpur ) di iktiraf MQa ?

  56. Zur'Ain says:

    Adik saya dapat Geomtika University College.. Adakah ia diiktiraf untuk menyambung pengajian ke luar negara selepas asasi?? Mohon pencerahan

  57. rohaida says:

    pendidikan kanak2 di kolej universiti geomatika adakah diiktiraf

  58. hanah says:

    Assalamualikum.. Mohon pencerahan pihak tuan adakah institut pengajian baitulmal ipb bagi kursus diploma haji dan umrah diiktiraf MQA .?

  59. Yanie says:

    Assalamualaikum , saya nak tanya adakah sijil dari academy adelphi worldwide diiktiraf ?

  60. muhammad ashraf says:

    Salam…tuan…boleh saya tnya adakah diploma pendidikan lepasan ijazah di oum diiktiraf?terima kasih.

  61. M. Zul Fadzli says:

    adakah BA of business in banking and accountancy di Lincoln University diikhtiraf ?

  62. Sarima Dumin says:

    mohon jasa baik KTARCollege dalam bidang bachelor of accountany diiktiraf tak

  63. Ain says:

    Sya nk tanya kolej perkembangan awal kanak kanak diiktiraf x?

  64. liz says:

    Nk pencerahan sikit….diploma eksekutif pendidikan awal kanan-kanak yg sy ambil tahun 2014 anjuran UUM di iktiraf oleh MQA?

  65. pika says:

    saya nak tanya adakah melaka international college of science and technology (MICOST) diiktirafkan oleh MQA ???
    dan course falcuty of information and multimedia (IT) diiktirafkan oleh MQA ???

  66. Ebby says:

    kursus master diiktiraf take

  67. Bella says:

    Adakah diploma executive UM laku utk kerja gomen n swasta terima ke diploma executive?

  68. Jeff says:

    Salam satu malaysia. saya ada pertanyaan mengenai Geomatika Universiti Kolej “GUC”. adakah ianya diiktiraf oleh MQA..????

  69. Abby says:

    Salam.. minta jasa baik tuan..tolong saya… kolej Entrepreneuers Development Institute (EDI) course cience computer and information technology..adakah telah mendapat pengiktirafanā€¦tolong balas dan terima kasih…

  70. ismi ana says:

    assalamualaikum…adakah kolej antarabangsa inovatif mndpt pengiktirafan dri mqa dan jpa?

  71. lol says:

    sekolah tinggi .. sampai 10 tingkat..
    tak tahu nak buat semakan sendiri ka ?
    atau tak tahu membaca ? šŸ˜†

  72. idzinSn says:

    Salam,

    What to do if the course is not qualified by JPA? My degree is Biomedical Science. I’ve already checked my degree at the website. This degree is not qualified by JPA in King’s College London, UCL, uni of Machester and Edinburgh.
    Please anyone reply cause I really want to work with the government after graduation.

    Thankyou :)

    • Mayera Sayeedah says:

      Salam, precisely.. Most of the student who further their study to overseas, they have to make sure that the Univ that they are about to further their study are qualified by the JPA. This is because, first.. If u further your study without qualification of JPA, u gonna spend your own money without scholarships from malaysia goverment educational department.. But, if you arr willing to spend your own money for the univ., they will be no problem. As an advice, if you want to continue your study to overseas, the most important thing is that university has been qualified by the JPA and the Malaysian educational department in order for u to have a bright future for your career in Malaysia. And better, to study in any goverment local university, brighter future.. TQ.- Malaysian embassy.

  73. Saraqilah says:

    Salam,

    Saya mendapat tawaran dari queensland university australia. Sijil university tu diiktiraf di malaysia ke? Takut nanti dah sambung belajar, balik susah dapat kerja.

  74. ivory king says:

    nk tnya.. ‘miraj academy’ di iktiraf ke x?

  75. day says:

    Salam, nak tanya unisel ni ada kelulusan daripada mqa tak?

  76. mejuez says:

    rindu nk smbung belajar,,,
    mejuez recently posted..RF3 World Firmax3 Malaysia

  77. Rosnani says:

    Nak tanya Diploma pengurusa teknologi maklumat dgn kerjasama Utm ni ada MQA tak

  78. saya hanya ingin bertanya adakah megatech international college diiktiraf dibawah JPA DAN MQA . just let me know sbb saya dapat scholarship dari college tuhh . mohon komentar admin ?

  79. Ejan says:

    Sya nk tnya kolej kiara di sabah yg dikenali sbgai kolej antarabangsa oakland diiktiraf ke ?

  80. Navin kumar says:

    Adakah kursus diploma in teaching English as a second language di unisel diiktiraf?

  81. ammar says:

    saya memohon jasa baik tuan sama ada diploma saya diikitraf atau tidak?..saya daripada institut kemahiran mara johor bahru,saya diploma teknologi kejuruteraan gas ,adakah diiktiraf

  82. Salam nak tanya saya ada dapat tawaran ke KTAC . Nak tanya sijil KTAC diiktiraf atau tidak ?

  83. mohd says:

    boleh tak sesiapa bagitau saya adakah kolej SG ACADEMY ini diiktiraf mohon jasa baik anda semua terima kasih…….

  84. mohd says:

    ada sesiapa yg boleh bagitahu sya adakah kolej SG ACADEMY ini diiktiraf atau x…mohon jasa baik anda semua trima kasih

  85. Erysia says:

    Hello, nak tanya kolej aseana diiktiraf atau tdak ..inform dulu

  86. rafiuddin says:

    as salam..nk tanye kolej dar al hikmah di kajang sg ramal diiktiraf atau tidak.

  87. Arifah says:

    Assalamualaikum, kolej poly-tech mara program information technology dan program pendidikan awal kanak-kanak diiktiraf ataupun tidak.

  88. alia says:

    As salam. Nk tanye ftms college cyberjaya diiktiraf atau tidak ?

  89. Sherra says:

    Haii nak tanya , kolej antarabangsa victoria(VIC) di iktiraf ka ?

  90. Lina says:

    Hi nak tanya kpd semua. Betul ke pencuci daya mampu menghilangkan semua kotoran degil? Pls help

Leave a Reply

CommentLuv badge