121 Responses to “Rayuan Kemasukan Matrikulasi 2013/ 2014 Online”

  1. Kym says:

    emm… saya nak buat rayuan utk masuk ke matrikulasi..tapi bila saya pegi ke web tersebut it says that unable to load the wbpage coz the server sent no data.. macam mana tu? please help me i really need to go matrix…

  2. myr says:

    rayuan matrik ada tak yang program satu tahun ?

  3. liys says:

    kalau saya terpilih ke matrik, blh x sya nk buat rayuan ke tmpt lain?

  4. Hazellisean says:

    Hi admin, sya dah dapat rayuan pertama. Just asking if I can get the offer to matrics? Cus, I heard itu cuma “waiting list”. Belum tau sama ada offer kah tidak.

  5. Hazellisean says:

    And, I clicked “YA” after submitting my ic number.

  6. yuen says:

    Boleh saya tahu tentang cara buat rayuan ke Matrikulasi 2013 secara lanjut?
    Sudah klik Ic dan `Ya`…
    Saya sangat perlukan matrikulasi

  7. Ryck Albert says:

    Selepas tekan butang YA untuk membuat rayuan matrikulasi sesi 2013/2014, macam mana ya.. tiada ke nak isi borang atau kemaskini borang yang lalu.. Saya sangat perlukan Matrikulasi, Terima kasih..:)

  8. muny says:

    boleh x nak buat rayuan tetapi nak tukar jurusan . saye mintak jurusan sains , saya nak tukar kepada akaun . boleh x ?

  9. suriadiey pandora says:

    klau kta bwat rayuan,da psti ka kta akan dpt program dua tahun..

  10. vell says:

    macam mana mahu buat rayuan??sya try cari boring rayuan tp sy tidak dapat??

  11. ella says:

    salam…sya nk tau…mcm mana kita nk tau kta dh buat rayuan…slps klik ‘ya’ sj kh bru dikatakn sudah buat rayuan?x ada isi apa2 borang kh?harap dapat maklum balas.. terima kasih byk2..

  12. NA says:

    Tumpang tanya, bolehkah saya merayu untuk tukar jurusan perakaunan kepada sains, sedangkan saya telah mendaftar untuk jurusan sains dan saya telah mendapat keputusan yang cemerlang dalam matapelajaran sains saya…. minta pendapat tuan…

  13. Soo says:

    cannot find the form for rayuan matrikulasi. Any else can help me! thanks !

  14. thini says:

    assalam…nak tanye boleh tak kalau kite nak check borang matrik kite sbb mungkin ada kesilapan yang tidak disengajakan….???

  15. sarah says:

    bagaimana nak buat rayuan?? x buleh pon.. adakah rayuan di bbuat secara automatik atau perlu mengisi borang??? tolong bg page plizzzz… x taw sgt nk cari kat mna

  16. Nana says:

    Admin, rayuan matrikulasi ni just untuk yang pernah mohon sahaja ke? Yang tak mohon sebelum ni boleh buat rayuan juga tak?

  17. kyra says:

    jika saya bersetuju dengan tawaran tingkatan enam bawah, bolehkah saya masih membuat rayuan matrikulasi ? harap dapat maklum balas. terima kasih .

  18. hada says:

    if nak buat rayuan then dapati I can’t send it..knp ek?

  19. farah says:

    Betul ke klau yg rayuan yg dterima hnya utk matrik yg dua tahun?

  20. alin says:

    please reply my question : rayuan ni pihat matrik akan tengok dari keputusan SPM kita ke ?? kalau dah dapat tawaran form 6 boleh ke buat rayuan matrik ??

  21. ella says:

    terima kasih utk maklum bls utk soalan sya..hmm..maaf sekiranya byk bertanya … apa kah mksd klu slps klik ‘ya’ di aplikasi semakan itu ada tertulis
    “Rayuan anda telah diterima.
    Sila cetak surat ini sebagai bukti rayuan telah diterima.
    Nama Sandra anak andrew
    No Kad Pengenalan 95xxxxxxx
    ????apakah mksd tersebut?adakah kta hnya perlu menunggu kptsn rayuan..atau adakah ayat di atas adlh bermksd,kta dpt msuk ke matrikulasi????sya tdak faham…terima kasih..

  22. sam says:

    bila kita dapat semak kepustusan rayuan?

  23. yik huay says:

    Bila kemasukan Matrik kali 2.?Bulan July atau September?

  24. nana says:

    tumpang tanya saya sebelum ni x apply matrik pon..tpi bru skrg bru sye nk apply blh ke??atau sye kne apply kn rayuan smula tu jgk??tpi ble dh send servis error plk..ni mknenye sye dh apply ke blm??tolong la result spm sye ok,sye dpt 7A..

  25. Musliyana says:

    Salam sejahtera.

    Saya ada dua soalan nak tanya.harap admin sudi utk reply.pertama, bila saya boleh tahu sama ada saya trpilih atau tak ke kolej matrikulasi stlh rayuan saya diterima?kedua,apa yg menyebabkan seseorang pemohon tu gagal mndpt tmpt di kolej matrikulasi?

    Terima kasih.

  26. phia says:

    knape sy xbleh nk bke website untk bt rayuan..ek…sedey..sy nk sgt msuk matrik..tolong la…

  27. nazmi says:

    salam,saya nak tanya,saya x dapat matriks dan telah pun tekan butang rayuan,so skarang ni perlukah saya pergi ke putrajaya untuk buat rayuan disana…dan borang apa yang perlu saya bawak??

    *tlong saya sngt2..saya nak sangat masuk matriks

  28. pia says:

    nk tny n arap reply…
    sy nk buat rayuan masuk matrik…lps click “ya” untk buat rayuan dia ckp rayuan anda dtrima..pas tuh kne tkn “cetak” sbgai bukti rayuan anda dtrime..mksd “cetak” tuh kne print k?? kalu print benda tuh nk wat mcm mane?? kne anta k?? alamat???

  29. sarah says:

    salam, saya hendak bertanya jika saya mendapat tawaran jurusan sains di Matrikulasi Perak , bagaimana saya mahu tukar kepada jurusan perakaunan? saya membuat tinjauan yang terdapat yang kata jika mahu tukar perlu meminta rayuan kepada pentadbir matrikulasi yang ditempatkan namun ada yang berkata bahawa pada hari orientasi mereka akan memberi borang untuk memilih jurusan? harap anda boleh membantu saya. terima kasih.

  30. Nabilah says:

    Macam mana saya nak tahu jika rayuan saya sudah diterima?

  31. kuek says:

    bila boleh tahu rayuan matrikulasi 2013 berjaya atau tidak??

    Rayuan hanya secara online sahaja???

    Terima Kasih…

  32. nak masuk uia says:

    assalamualaikum admin . saya ada satu soalan . saya dengar dari rakan rakan , kalau kita terima tawaran matrik maknanya kita tak akan dapat tawaran upu . benarkah ?

  33. hanysah says:

    bila rayuan tuh keluar??please..

  34. kizaki says:

    Kalau rayuan sda diterima..Adaka ia bmakna yang saya sda diterima d matrikulasi?

  35. Kym says:

    Oh ya.. bila keputusan rayuan matrikulasi 2013/2014 keluar?

  36. fatin says:

    kalau kite terima tawaran matrik , kite dapat tak tawaran drpd universiti yang kite mohon kt upu tuh ?

  37. ira says:

    tuan,
    saya telah membuat rayuan ke matrikulasi dan pada masa yg sama ditawarkan tempat ke ting 6. saya belum menjawab tawaran tersebut. sekiranya saya terima tawaran tersebut, adakah rayuan saya ke matrikulasi akan ditolak? saya benar2 ingin masuk matrikulasi.

  38. SARAHsunshine says:

    bile kputusan utk rayuan kluar lak,…
    mohon respons ye..

  39. afif says:

    nk tnye…bile rsenye boleh tau keputusan rayuan ke matrik ni…sbb saya amat2 memerlukan…thanks

  40. yana says:

    untuk wt rayuan,adakah hanya perlu masukkan ic n cetak shj?knape xde isi form?

  41. joan says:

    bila keputusan untuk rayuan matrikulasi akan keluar?

  42. DIYANA NATASHA says:

    Bila keputusan rayuan akan diberitahu eh ? :)

  43. mirza says:

    Tmpang tanya, anak saya hanya mendapat 3A, 2B, 3C dan 2D dalam SPM. Bagaimanakah peluang dia untuk matrikulasi PDT. Untuk makluman dia telah buat rayuan. Mohon diberi penjelasan.

    • mirza says:

      MELVISTER … MOHON DIBERITAHU PELUANG ANAK SAYA

      • melvister says:

        Salam puan..biasanya untuk program dua tahun..kena ada 1D sahaja..syarat minimum…dan fizik, kimia Bio,dan Add Math mestilah memuaskan..Puan jangan risau, kalau ada rezeki anak puan mesti terpilih..Semoga berjaya ..

      • mirza says:

        TQ VERY MUCH…..SEKURANG2NYA IA MELEGAKAN HATI SAYA W/PUN TIDAK PASTI. MUDAHAN REZEKI MEMIHAK KEPADA ANAK SAYA.TQ

  44. basket14 says:

    saya telah membuat rayuan untuk ke matrik.. result spm sy 4A,3B, 1C, 1D.. adakah sy akn terpilih untuk ke matrik walaupun sy telah mendaftar di tingkatan 6???

  45. farhana says:

    hmm,,,cm ptus asa plak apabila pm0honn x d trima,,,,

  46. zul says:

    hmm,,sy dh dapat rayuan mohon ,,,huhuhu,,tapi terlambat nk online lah,,,,,jadi lambatlah nk cetak rayuan tu,,,:(

  47. Peace says:

    Kalau ada pelajar gagal membuat rayuan matrikulasi sesi 2013, ada lagi tak peluang untuk membuat rayuan selepas keputusan rayuan matrikulasi dihebahkan pada 7 Jun 2013 ?

  48. blackout says:

    I got 8A+, 1A and 1A- for my spm result 2012 btw I DIDN’T GET OFFER FROM MATRICULATION.

  49. Natasha Suraya says:

    Admin, jika saya mendapat 2D dlm subjek Chemistry & Additional Mathematics, adakah saya masih layak untk ke matrikulasi?

  50. Natasha Suraya says:

    But why, kwn saya dia dapat 2D dlm subjek Chemistry & Additional Mathematics jugak tp dia dapat je offer matrik. Mcmana tu ye? Ramai jugak kawan sy yg dapat E dlm Additional Mathematics tp dapat offer. Can you give me any reason?

  51. Azmeer Mohd says:

    Slm..saya nak tumpang tanya saya sblom ni tak pernah memohon untuk matrikulasi tapi haritu saya buat rayuan and dia kata rayuan anda selamat diterima.. So, mcm mana tu? Ada peluang tak untuk saya masuk matriks? Btw, saya dapt 6A 3B

  52. mirul says:

    kalu dpt E add maaths..ada can masuk ke?

  53. ggg says:

    saya nak tanye jika seseorng ditawarkan upu tetapi tidak menerima upu…adakah permohonan rayuan matrikulasi terjejas

  54. ggg says:

    apakah peluang seseorag utuk mendapat matrikulasi selepas membuat rayuan??

  55. vanitha says:

    i got 8as,2bs,and 1c in my spm 2012…. but i dnt get my matriks..so i had appealed for it…i got c in my chemistry..will i get the matriks for the 2nd intake??

  56. amir says:

    lambat nye..x sabar nieh..

  57. denise says:

    kenapa tak boleh check keputusan rayuan matrikulasi 2013??

  58. cynxue says:

    Hye knpa stkat ni msh xdapat check keputusan rayuan ke matrikulasi tu???

  59. Henry says:

    Em, nak tnya ckit, kputusan ryuan d’jngka kluar hri ni, tp apsal dr td blm dpt cek kputsan rayuan lg??

  60. Faez says:

    Apsal xleyh check2 ad nie keputusan ryuan???adoii…any comment???

  61. jayess says:

    Did you guys manage to check the results?
    What’s no.matrik? i type in mine but it states that the format is wrong..?

  62. aty says:

    knp rayuan matrik sya xditerima..pdahal syart kelayakn tu ok dgn result sya.sya brhrp sgt dpt msuk matrik dri dlu..knp sya x ditrima.suma sya kredit..

  63. Ming Hung says:

    Saya dpt 7A3B dlm spm, tp kenapa rayuan saya x diterima? Blh x sy rayu lagi?

  64. mazeila says:

    Mcm na nk tw yg kta dpt tawaran atau rayuan saya di terima ?

  65. Faez says:

    Ad x dkt sni spew2 dpt matrik johor???anyone??

  66. Mei says:

    Salam Admin, I got 5As and 4Bs in my spm last year. tapi saya tak dapat matrik walaupun selepas merayu, I really need it. Ada lagi tak cara merayu yang lain? Please reply if you don’t mind :) thankyou.

  67. Aminah says:

    Melvister, saya sedang mengikuti bapa yang membuat PhD di UK, dan kini sedang belajar untuk peperiksaan GCSE. Bolehkah keputusan GCSE digunakan dalam permohonan ke matrikulasi? Jikalau boleh, apakah keputusan minima yang diperlukan?

  68. LYNA says:

    hye,nk tanya ckit… rayuan hnya kena buat sekali je ke? kalo, kena buat ryuan bila tarikh seterusnya?
    trma ksih..

  69. lilian says:

    hi .. sempat lagi x sya nak mintak rayuan matrikulasi . sy mati-matian perlukan . sye lewat sebab baru je keluar dri plkn .

  70. hi cik Melvister. saya ingin bertanya, saya tidak diterima untuk program matrikulasi walaupun setelah membuat rayuan. keputusan saya 8A dan 1B. saya amat memerlukan program tersebut kerana saya tak berapa mampu untuk melanjutkan pelajaran saya dengan cara yang lain. saya akan berasa amat bersyukur sekiranya cik dapat membantu saya dengan maklum balas yang yang saya amat perlukan.sekian terima kasih.

  71. pika nisa says:

    saya dapat 2A1A-4B+1B3C+1C….agak2 nye la kan,,saye dpat x matrik,,sbub nk sgt la masuk matrik ny….=(

  72. cik RARA says:

    hai cik melvister :)…agak2 sy dapat xmelanjutkan pelajaran ke kolej matrikulasi…
    dgn result 1A,2A-,1B+,1B,2C+,1E….????+maths E :’( chemistry B,PHY N BIO C+ agak2 boleh x?????
    harap2 sy dapat maklum balas daripada cik MELVISTER ;(

  73. cik RARA says:

    melalui rayuan?????? adakah sy akan dapat melanjutkan pelajarn ke km….bcause kwn yg dpt E +mths pun bleh masuk km….tu yg plik,,,,harap2 sy dpt msuk…..

  74. shafie says:

    bila bole buat rayuan jam 4 hari nie ka??

Leave a Reply

CommentLuv badge