12 Responses to “Senarai Ranking Sekolah SBP Terbaik Keputusan SPM 2012”

  1. lis says:

    masih belum lengkap ye.. tak jawoh beza bnding ranking 2011. congrats :)

  2. Puteri says:

    Alhamdulillah MCKK sekolah anakku, no 1 dalam Perak

  3. Ex saser says:

    Mkkc dah tak sehebat mana skarang. Orang dah x pandang. Saser x pernah mengecewakan. Sealu dlm top category. Bravo SASER

  4. azam nadzir says:

    Tahniah kepada calon-calon SPM 2012 yang telah berjaya. Tapi perlu ingat, itu baru permulaan. Budaya membentuk pelajar yang menjadi future leader ni berbeza dengan usaha menghasilkan pekerja yang cemerlang sahaja. Prinsip pencapaian holistik itu mesti difahami. Kita hendak pelajar yang bukan cemerlang hanya dalam akademik semata-mata. Kita nak yang kalau dicampak ke laut pun boleh menjadi pulau. So, jgn terlalu bangga dgn ranking. Pastikan setiap aspek lahiriah dan rohani pelajar itu dibangunkan.

  5. Sheikh othman bin Sheikh Ahmad says:

    Well done TKC ! my daughter is there. Keep it up girls !!!

  6. Insan says:

    Being in an SBP does not mean that you are guaranteed an excellent performance. My classmate received straight A+s and we are just a humble, school on the outskirts of Johor Bahru. In the end, it’s all about your own efforts. The only +point for SBPs is that the students itself are all of the right mindset to be successful.

  7. Azmi says:

    Well done to both my son. One in MCKK n the other one in ASIS

  8. ex-mckk says:

    masih ada lg org yg dengki dgn mckk spt ex-saser diatas…menandakan mckk masih relevan dan disegani…

  9. Ng Chok Tuck says:

    I would like to know this school is open to all races?
    If not, what is the monthly cost to send my son (next year he will be in remove class- Peralihan).
    What is the procedures to apply for enter this school?
    Waiting for your feed back.

    Thank you.

    Regards
    Ng Chok Tuck
    hp: 011-2328-6638

  10. izzuddin says:

    bagi aku ranking2 mcm ni x penting, klau lihat environment di skolah sbp,cikgu2 pulun habis suap kt budak2 untuk naikkan ranking skolah. bg aku la, yang penting ialah cara budak2 berfikir dgan matang, itu produk yang diperlukan

    “The value of a education is not the learning of many facts but the training of the mind to think”

    Albert einstein

Leave a Reply

CommentLuv badge