90 Responses to “Semakan Keputusan Temuduga Maktab Perguruan KPLSPM 2013”

  1. nadiah says:

    hope berjalan dengan lancar … thanz 4 information

  2. farhana says:

    bila boleh semak dan sy tak tahu link dia apa.

  3. farhana says:

    mohon send link semakan dia ke email sy .

  4. maira says:

    kalo kite terdelete num rujukan tu cmne eak? i mean,lupe..huhu

  5. ekin rahman says:

    nak semak dekat mana eh? i means link dia apa?

  6. ainul syahirah says:

    tolong lah beritahu macam mana nak tahu no rujukan ! saya terdelete ! tlg laaaa! antara hidup dan mati. :(

    • Dayang noor farizah binti awang damit says:

      Assalamualaikum sahabat..
      ambil jak no mykad mu kat belakang..
      4 no terakhir selepas no 12.. n tambah tahun lahir mu kat hadapan 4 no thu..
      contoh- 850111-12-2234
      no rujukan orng thu myb macam nhie..
      DA852234..
      cuak try
      harap maklum
      harap dapat membantu..
      gudzluck

  7. Norash says:

    Assalamualaikum.. apa link semakan temuduga ya?

  8. do says:

    bila nak update keputusan maktab sesi 2013.. pukul brapa?

  9. meylo says:

    ari nie da bole semak kan ? link dy mna?

  10. is says:

    kalau dah buat permohonan tapi x buat pengesahan macammana?sebab maseh nak kemaskini…x sanka tarikh dah lepas…

  11. as says:

    harini dah keluar kan…jam brapa ya…apa link dia

  12. lily says:

    ape maksud dia helaian pernyataan hasrat melalui sesawang tu ?

  13. ainqaisara says:

    hari ni dah 25 apr , tapi knapa masih tak da apa2 dkat portal KPM ?

  14. J says:

    mcmana nak cek ni?

  15. scha says:

    hari ni dah 25hb..
    dah tekan mcm2 link da..
    x klua apa pun..
    pkai sms x de ke?

  16. do says:

    knapa web site moe xdpt d buka? bila keputusan keluar? jam brapa?

  17. din says:

    In sya Allah, ptg sikit kot..mmg tak leh bukak semua link..diaorang tgh updates kot…

  18. kawthamy says:

    pukul berapa boleh start buat semakan? kena klik mana satu?

  19. KAVITHA says:

    PUKUL BERAPA BOLEH SEAMK KEPUTUSAN MATRIKULASI?

  20. Siti says:

    saya dah tekan dekat Applikasi Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM 2013. Tapi tak ada tulis ape2 pun. macam mana nak tgok?

  21. me.. says:

    bler kluar kputusan ni….btul ke ari nie 25 hb?

  22. thahira says:

    tak boleh nk check pun. mcam2 dh buat.
    bila boleh check ni. .

  23. niwa says:

    tak bole bukak puns.. server busy ni~~

  24. farah razi says:

    knpe xboleh buka ni >.<

  25. Che Norhafiza says:

    bile buleh check ni? dah cube mcm2 link dah.. tension!!!

  26. Adey says:

    Bila nak semak ni?Sekarang pukul 4 dah.Jangan tangguh lagi ler.

  27. Adey says:

    Adakah semua pelajar 9A saja IPG ambil?

  28. Adey says:

    Bila kita dapat matrik kan,kita disuruh untuk isi pengesahan terima tawaran.adakah kita perlu isi hari juga atau rilek dulu sebab nak pi 27 may.macam mane tu?rilek dulu ka atau nak tanda terima tawaran today?

  29. min says:

    apasal lama sangat nie??

  30. alkumal says:

    sabar mal,,,sabar…kita diberikan ksempatan tuk bdoa lgi…bila yew semakan ni tbuka…

  31. SUE says:

    LAMEW NYER

  32. eisya says:

    bile ni?dah pkul 5 dah.boleh x bg kepastian pkul bpe?pnt la mcm ni

  33. Adey says:

    Ya allah.Permudahkanlah urusan hamba ya allah.

  34. farhah says:

    knapa xblh semak pn ? Ya Allah,mntk2 la dpt..

  35. ifin says:

    Terkini
    Semakan 6/5/2013
    Temuduga 13/5/2013-…

    Semoga Berjaya.

  36. Chel says:

    Knpa xdpt semak ni..huhu ada link lain ke?

  37. ifin says:

    Jgn tension2, kalau ada rezeki x kemana

  38. ira says:

    ya allah..bila nak klua ni..!
    pnat aku tunggu!
    matrik or ipg?

  39. Justin Ee says:

    mcm nak semak ni??

  40. julie says:

    adoiii udah puluh kali nguap nunggu ni…

  41. dilamoksin says:

    IPG kluar 6 Mei…matrik je yg dh kuar..harap maklum

  42. Adey says:

    6 May pulak?Lepas ni nak tangguh brapa haribulan pulak?6 May awal sangat tu.Bagi lah 30 JUN BOLEH CHECK.HAIHHH!

  43. KYLA says:

    kputusan sdah kluar ka blum??? mcm mana mau semak??

  44. naim says:

    paisape x boleh semak ni

  45. pieja says:

    xdpt nak semak… kena tggu 6 mei ney ka???

  46. zita says:

    thanks so much for the information.. i hope i can get that maktab.. pray for me.. once again ,, tq,, i realy want to go there.. because my heart and my dream belong to maktab perguruan malaysia..

    • melvister says:

      semoga berjaya untuk anda..

      • zita says:

        yeaahh,tq, 14th may ago i’ve go to the interview.. at maktab perguruan kent, and now i still waiting the intake result.. hope u can prepare or update an information about the important date of maktab ..

        • Cikguingg says:

          Kalau ko tak polish english ko masa kat maktab nanti, tolong jangan jadi cikgu bahasa english. kalau x, gosak semua anak murid ko. Ohh my english……..

          • zita says:

            hahah.. skurang- kurangnya i’m learning cik.. saya x fasih english,cuma kepujian sahaja dlm SPM, kalau salah sila beri tunjuk ajar sifu.. i know maybe u are the best at english. hee. saya tdak ambil english, tp opsyen y lain. tq for the judgement.. ;) saya akan berusaha memperbaiki tatabahasa dalam english.

          • Cikguingg says:

            Bagus, tak melenting dan brani menghadapi kritikan. Never stop learning tak kira sampai bila2.
            U ada potensi. Walaupun dikutuk, tapi tak putus asa dan berusaha mengatasinya.
            Semoga u success di masa depan.

            Hmmmm…kalau u masuk rancangan realiti, mungkin bole masuk final. ;)

          • zita says:

            tq so much. see? i already know that u are the best person.. hee.. saya rasa kalau cik jadi guru english saya, memang lama dah saya dapat master english langguage.. kerana motivasi cik yang membuat semangat.. ^^

  47. fatin zawina says:

    hari ni dah 6 mei..nape klpspm tk ley semak lagi??
    jgn la tangguh lagi..

  48. Iena says:

    Dah semak tapi tak dapat, tak pe lah mngkin bukan rezeki sy.. spe yg dpt tu buat la yg terbaik k :)

  49. Hakimi says:

    Dah check tadi. tapi permohonan saya tak diterima. maybe sebab sikit As kot. tp bagi saya banyak As tak lah menjamin kualiti untuk menjadi seorg guru. yang penting minat dan potensi. selagi belum interview , selagi tu lah kita tak dpt nilai potensi dan minat seseorg. kalau dapat merayu ingin sekali nak mohon sekali lg.

    • elly says:

      Tolong beri peluang sekali lagi kepada yang benar-benar ingin menjadi seorang pendidik. Apakah kriteria yang dimahukan pihak kpm? Bilangan A terbanyak? Tidak memadaikah cemerlang dari pelbagai aspek khususnya kokurikulum dan akademik. Jika hanya bilangan A yang menjadi titik ukuran, tidak mustahil ada sebilangan mereka yang melakukan tugas hanya sekadar ada. Mendapat keputusan yang cemerlang itu mudah, tetapi menyampaikan ilmu secara berkesan tidak semua memiliki kebolehan ini.

  50. nurul says:

    maaf..agk2 boleh tak kalau nak tukar tempat temuduga nye? waktu mohon tu sy tersalah isi..then tak semak..admin boleh tolong bagi cadangan?

  51. zita says:

    love this blog, gave me so much information, should you follow me back on my blog..

  52. fatimah says:

    assalam.. bila blh semak keputusan temuduga??

Leave a Reply

CommentLuv badge