253 Responses to “Semakan Keputusan Tawaran IPTA Sesi 2013/ 2014 Online”

  1. G says:

    Hai..nak tanya..mcm mana nak semak panggilan temuduga ipta sesi 2013/2014 ?? Minta tolong sgt ni…please

  2. org biasa says:

    Nk tanye.. Kemasukan ke Universiti Malaya utk lepasan SPM 2012 ada temuduga ke?? Tq

  3. Malaysian says:

    Nak tanya. Yang uitm punya interview tu semua course ke ada interview?

  4. nady says:

    Nak tnyer smua program dkt um ke ad interview?

  5. Abie_cabalist says:

    Hi, nak tanya ,untuk lepasan diploma/setaraf kena hantar status permohonan besama dokumen ke IPTA yang dipilih seblum 30 April nie,tpi saya terlupa utk mencetak status permohonan dan laman web untuk semakan telah pun ditutup.Adakah solution lain utk masalh nie ?
    tarikh penghntran dokumen x lama lagi akan ditutup ?

  6. eleeza says:

    nak tanyer pra perdagangan at uitm tu semue kena g interview ke ?

  7. koden says:

    hii…tumpang tanya..mcm nee sa baru hantar dokumen ke ipta yang sa pohon hari ini..tapi bila sa buka laman web upu baru shja tadi sa ada terbaca bahwa 15 hb 4 2013 ne tarikh tamat hantar dokumen ke ipta yang di pohon..tapi bila sa baca dalam slip yang wajib di print tuu kata 30 april 2013 ne last hantar dokumen….terus sa bingung!!!mana satu yang btl nee????

    • Me says:

      memang tamat 15/4 baru ni.. tapi dibuka peluang bagi sesiapa yg dah terlepas dari tarikh ni utk buat semakan dan pembetulan semula. tak silap saya la.

  8. yeeqing says:

    May I know what applications that need to be interview?thank you.

  9. Zetty says:

    tumpang tanya, kos apa yg memerlukan temuduga di um bagi lepasan spm ?

  10. Syahz says:

    macam mana nak semak keputusan upu ?

  11. nur says:

    saya nak tnya sama ada perlu ker kita hadiri interview sblm teruskan pengajian…??mengapa apabila tarikh interview disemak,sy tdk dpt mencari program pilihan sy…,macam mana sy nk tahu bila tarikh temuduga sy???

  12. Fikry says:

    Saya nak tanya,bila tarikh semakan untuk kemasukan ILKA dan macam mana nak semak?

    • farhani says:

      dlm jadual upu . dya ttpkan trikh pd 24, april but mybe u can try anther day . 24 april until 26 april . gdluck :)

  13. zaiton says:

    sedih la tak dapat masuk upnm. hancur berkecai harapan. asasi TESL pun tak dapat. kenapa eh?

    • zul says:

      jgn risau anda masih ada peluang untuk blaja..ada 1 kolej yg menawarkan pakej blajar yg cukup menarik..boleh msg sy kalau bminat..sy akan tlg

  14. farhani says:

    hey . dlm jadual upu tu . semak poly konvensional pd 24 , april but why i stil cant do any trnsaction ,, pless tell me . how was tht

  15. saufi says:

    kompom ke miggu ke-3 iaitu 21 mei 13 akn dimaklomkn keputusan pemohonan upu??..risau plk klaw2 xdpt….

  16. wadud says:

    maaf tuan admin, kalau boleh saye tahu, biasanya bile dibuka pendaftaran bagi pelajar baru (master)? awal bulan ke, pertengahan ke, hujung ke bulan? dan tiap pendaftaran biasanya hanya sekali je atau ada beberapa kali?

    terima kasih tuan admin.

  17. nabilah says:

    salam…sy nk tnya..kalau trsalah isi permohonan upu bhg. no.ic ibu bapa..adakah akan mmpengaruhi permohonan tersebut sama ada mndatangkan apa2 msalah atau akan ditolak terus?
    p/s:harap pihak admin dpt mnjwb prsoalan sy dgn segera…terima kasih

  18. ingin kepastian says:

    salam..nak tny .. td tghri adik sy yg bru abs spm kne kol dr pihk uitm..dy ckp prmhnn dah kne trme tp nk dftr tu blom sbb dokumen blom antr spt slip spm n ic..sy nk mtk kpstian senarai dokumen tu nk tgok kt mne??..sy crik tp xdpt..huhu..mohon sgt2 spye dpt tlg..pas tu pihk u tu ckp kne antr wang pos sbyk rm30..ape mkne ni???

    • Akurisau says:

      Saya pon same …..

    • leo a.k.a Kaleo says:

      setahu sy pihak U tidak akan mencari pelajar actually gov… pelajar yang akan usaha memohon mane2 u… klo mcm tu sy rasa la di sebelah pihak swasta yg bekerjasama dgan pihak UITM… so abaikan dan mohon di site selepas keputusan keluar..

  19. nhi says:

    asmkm keputusan pada minggu ke 3 mei tu untuk lepasan spm jeke?then lepasan sptm bila?

  20. hamidah says:

    Kalau kita terima matrikulasi yang intake pada 27th Mei dan kita kena jawab terima sekarang, macam mana kalau minggu ke tiga mei, adakah kita juga boleh dipanggil oleh upu pada mana-mana uni yang kita pilih atau kita tidak akan terpilih kalau kita terima matrikulasi

    • melvister says:

      tidak semestinya anda tidak dapat upu kalau terima matrikulasi…sebaiknya..terima segala tawaran yang ada dan yang terbaik buat masa ni…

      • yatie says:

        anak saya gagal ujian medical di upnm dan dia ada terima tawaran matrik dan telah saya accept, kalau dari jawapan admin dia masih ada peluang untuk UPU walaupun dia dah accept matrik, betul kan sebab dia takut kalau dah accept matrik jadi UPU x akan terima dia pulak mcm UM dan UITM terima kasih

  21. Bean says:

    Hey, I got an iv for Asasi TESL but it’s on Saturday. Can I request for another day?

  22. mirull says:

    salam nk tanye, kptsn permohonan uitm dan politeknik bila akan keluar?? tq

  23. hz309 says:

    salam,,blh buat rayuan untuk temu duga pengajian islam UM x?

  24. Haizad says:

    Asasi ni ada intake kedua, ketiga ke?Adakah perlu buat rayuan permohonan sekiranya kita tak dpt mana2 tawaran dr UPU? Yg saya tahu UIA boleh yg lain mcmana ye?

  25. farah says:

    hi, saya nak tanya diploma temuduga di uitm tu ada berapa sesi? bukan apa saya kecewa sgt kawan lelaki saya dia dapat panggilan temuduga di uitm diploma seni lukis dan seni reka result spmnya lebih kurang dgn saya knp saya tak dapat panggilan temuduga tersebut? hmm.

  26. nurmaziah says:

    salam, nk tnye, bila boleh semak bagi lepasan diploma?tlg sgt,, saya buka web upu tuk semakan, sya xtahu ktne nk pilih tuk semakan.

  27. aqilah says:

    hmmm… bila agaknya leh check upu ni erk? hmmm… x larat nk tgu dh;(

  28. kenny G. says:

    kenapa sy 1 pun x dapat tawaran kemasukan upu?padahal sy keputusan agak cemerlang n aktiviti kokurikulum pun agak baik…why?

  29. eyla says:

    assalammualaikum…
    saya nak thu mcm mne care nak
    wat semakan UPU tu…
    dan bile tarikh keputusan tu keluar….

  30. nurieqa says:

    Hye…tumpang tnye,adakah kita tak kan dapat upu sekiranya kita dah dapat intrview dr usm??

  31. Akmal says:

    Keputusan UPU keluar agak lewat berbanding keputusan Matrikulasi. Saya ragu2 kemasukan saya dalam IPTA. Tapi saya masih mengharap untuk dapat twran ke IPTA. Jika saya terima tawaran ke Matrikulasi, adakah saya ditolak daripada UPU..?

  32. lin says:

    Cm ne lau silap isi ic parents kt upu..?mmpengaruhi prmohonan x?

  33. faizah says:

    aslm..sya telah mendpat tawaran ke matrikulasi..sye telah mengesahkan untuk ke matrikulasi..adakah sya msih ada pluang untuk pnggln temuduga maktab n upu.??????sye ragu2 la..arap2 dpat maktab…

  34. ana says:

    assalamualaikum .. nk tny .. sya da g tmuduga tuk asasi tesl .. ble kptsan tmuduga 2 kluar ?? mcm mane nk cek kptsan 2??

  35. lala says:

    bleh tanya?? temuduga tu wajib ka?.. sy x tau.. fist time apply..

  36. masaya says:

    saya nak tanya …bagaimana nak mohon tingkatan 6 bagi lepas spm 2 tahun lalu ?????

  37. Aleysha says:

    Helo.sy mau tnya ni.sy dpggil temuduga dploma uitm.adakah sy masih bpluang utk dpt tawaran program asasi uitm?sbb plihan ptama sy asasi sc uitm.

  38. khairi says:

    nak tanya tntg anak sy…interview asasi UIA lpsan SPM,tak ada pulak pd bln April…bln Mei utk STPM(kalu tgk jadual UPU)..mcm mna ye hendak tahu…kalu ada info tlg bagi tau..

  39. Nabil says:

    Kata minggu ke 3 tapi 21 tu dah minggu ke 4. -.-

  40. Vin says:

    Bagaimana dgn UMK dan Unimap untuk lepasan diploma. Bila semakan? Tq

  41. JunPeng says:

    Hi, Adik saya menghadapi masalah untuk melayari portal UMS dan BPA untuk Semakan Temuduga. Tidak dapat access ke portal yg diberi oleh admin. dan Saya telah cuba masuk melalui portal asalnya tetapi tidak berhasil. Admin, Ade alternative lain ke untuk buat semakan tersebut?

  42. Atiq says:

    Kenapa smkn tmudga utk UPM dh ttup..Bknkh hari ny baru bleh check kte lyk o x utk pengajian yg brtmuduga????keliru

  43. Atiq says:

    maaf..utk lpsan STPM punyer

  44. hana says:

    salam..tumpang tanye…contohnye kalu kite x berjaye temuduge utk certain ipta…program yg x temuduge possible x kite dpt?confius ni,,,,

  45. sim says:

    Macamana nak check medsi ni. I cuba pergi mpm tapi tak ada

  46. Lala says:

    Hi,saya baru shj semak keputusan panggilan interview. tapi malangnya, saya gagal disebabkan borang upu saya tidak lengkap. boleh ke saya buat rayuan untuk interview tersebut?

  47. uniqua says:

    salam, mau tanya program sarjana muda kaunseling di UM program bukan pendidikan atau pendidikan? terima kasih~ :)

  48. nabeel says:

    kalau dh terima matrik, tawaran upu batal ke ?

  49. akuanakedah says:

    sy dpat tmuduga kos pnddkn kaunseling di UM dan perlu mnjalani tmuduga di sana.knapa sy x dpt pusat tmuduga di bhgaian zon utara sdgkan sy tnggal di kdah

  50. chris says:

    mengapa tidak dapat semak panggilan temu duga untuk UNIMAS? sedangkan Universiti yang lain boleh semak. sesiapa ada pautan lain yang boleh semak senarai interview untuk UNIMAS? Terima kasih :)

  51. Kong says:

    saya nak tanya boleh ? cara yang senang nak check bila keluar pengambilan pelajar , macam mana ah ? boleh minta ajar ? sebab saya ni jarang online .

  52. intan says:

    tarikh keputusan upu utk lepasan diploma bagi sesi 2014 bila boleh check yer?

  53. nazurah says:

    saya nak tanya, result interview asasi tesl tu sekali dengan upu ka? means kalau saya x dapat asasi tesl tu kira saya gagal? ka, result temuduga x diannounce lagi?

  54. Anesha says:

    Maaf , tanya sikit . Yang tarikh 21 mei tu sebenarnya utuk semak keputusan apa ya . Yg 17 mei sy dah semak tp tak dapat tawaran . Mohon penjelasan . TerimaKasih :)

  55. Ani Azida says:

    Oleh itu tarikh keputusan UPU dijangka akan diumumkan pada 21 Mei 2013

    Semakan IPTA/ Politeknik Premier boleh disemak pada 17 Mei 2013.

    - bley terangkan apa perbezaanya keputusan antara 2 tarikh tersebut?
    thx sgt2..

  56. jay says:

    perlukah saya menghadiri sesi temuduga kalau saya terpilih untuk course perniagaantani di UPM cose dia x tulis kat sana ?? emm,btw course ni baik ke x,patutkah saya join ??

  57. Hohi says:

    Nak tanya. Leh tak kita buat rayuan pd upu even kita dah dpat kos yg ditawarkan. I got politeknik kos rekaan fesyen dan pakaian n kalau boleh saya tak nak yg tu. So is it boleh nak buat rayuan utk msuk uitm even kita dpt slah satu permohonan dlm upu?

  58. Fyfy says:

    Macam mana nk tengok surat tawaran upm? saya dah masuk ,dia kata “Sila pastikan ‘popup blocker’ tidak diaktifkan.
    Mesti menggunakan Internet Explorer 8 dan keatas, Acrobat Reader 9 dan ke atas di samping menggunakan resolusi
    skrin 1024 x768 pixels. Klik ikon di bawah untuk muat turun Internet Explorer 8 dan Acrobat Reader 9 ” saya tak paham laa

  59. Julia says:

    Erm, nak tumpang tanya, sbb haritu sy ade hadir ke temuduga diploma muzik di UPSI. Jd keputusan brjaya atau tidak dlm temuduga tu trmasuk dlm kputusan UPU ke diasingkan? Terima kasih :)

  60. Aisya says:

    Hello,saya baru shj semak keputusan panggilan interview ijazah sarjana muda undang-undang UKM. tapi malangnya, saya gagal disebabkan borang upu saya tidak lengkap. boleh ke saya buat rayuan untuk interview tersebut?

  61. aziq says:

    salam nak tnya saya xdpt pemohonan upu .xpi saya nak buat rayuan . .msa buat rayuan tu dia tnya x kos ape yang saya mintak masa pemohonan. .sebb saya xngt kos yang saya mintak. and saya lua nak print. .mohon penjelasan .saya nak masuk sangt uitm .:-)

  62. nina says:

    saya dapat tawaran ke UITM…dah masuk dah link uitm utk buka surat tawaran n terima tawaran…nak klik kat mn ye??puas dah cari xjumpa…tolong!!

  63. Suraya says:

    Nak minta penjelasan UPU, anak saya dapat matrik dan UTM Skudai program diploma, tapi dia tidak berminat, macam mana caranya untuk membuat rayuan ke asasi UIAM utk program econs, apa harapan utk mendapatkannya ,terima kasih.

    • melvister says:

      sebaiknya terima tawaran yang sedia ada..rayuan hanya untuk calon yg gagal mendapat tempat di ipta

    • student uia says:

      klau anak puan memg nk buat econs di uia, dia boleh msuk matrik dlu, then apply econs uia tpi degree lah, kire mcm direct intake dri luar, bukan ambilan student asasi uia sendiri..

    • Helena says:

      nak tukar course esp tukar IPTA susah dan ambil masa. Tapi if nak cuba juga, dinasihatkan masuk daftar juga, sbb results rayuan akan keluar much2 later. Rayuan juga hanya utk whatever course yg you letak as pilihan no1, if not UiTM tak layan.

      Think wisely if nak let go UTM tu…

    • Helena says:

      Click rayuan di web hanya utk yg gagal mendapat sebarang tempat, setahu saya. Utk anak Pn Suraya tu, saya rasa Pn Suraya kena pergi direct ke UiTM utk membuat rayuan. Again, course yg hendak dirayu mesti letak no1 in pilihan UPU.

  64. syiffa says:

    Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui Laman Web IPTA/ Jabatan Pengajian Politeknik (JPP) mulai 18 Mei 2013 dan calon WAJIB mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN sebelum 24 Mei 2013.

    nak tnye,mcm mana nak terima tawaran yg dimksudkan?=)sy dah bukak web tp kt mana?jenuh mncari..hrp bntu.

  65. adnin says:

    macam mana nak tengok surat tawaran uitm?

  66. awi says:

    nak tye mcm mana kita nak tahu tempat @ negeri untuk course yang kita ambil. sbb mase cek upu tu dia bgitau course and universiti je tak bagitau tempat pun? jdi mcm mana nak cek? contoh uitm, kan banyak cawngan jdi mcm mana kita nak tahu kita dpat uitm cwangan mana?

  67. mimilovect says:

    salam,saya adalah lepasn spm 2012 yang berjaya untuk menyambung pngajian ke diploma seni lukis dan seni reka,nak tanya kenapa surat tawaran tak boleh buka sedangkan tarikh kita boleh buka surat twrn tu hari ni,18 mei..mahon jasa baik untuk membantu…

  68. lolol says:

    17 mei keputusan bagi Semakan IPTA/ Politeknik Premier..

    jadi yg 21 mei dapat lagi ka buat semakan upu bagi uitm?

  69. Nina says:

    saya dapat tawaran ke uiam course asasi bahas inggeris .. tapi kenapa tak boleh nak tgk surat tawaran…??
    help me please….

  70. jie says:

    macam mna nak semak keputusan temuduga diploma muzik upsi??hari tu ada pegi temuduga di upsi..adakah result temuduga tu tak sekali dgn upu??

  71. Bazlan says:

    Kepada sesiapa yang berjaya di tawarkan ke Uitm sesi 2013/2014. Anda boleh melihat surat tawaran berkenaan pada 19hb Mei 2013 bermula pukul 12 tengah hari. Sekian Terima Kasih

  72. farah says:

    salam.. nak tanye.. kat mne nak chaeck surat tawaran tu? sy try cari xde pun.. kata 18 mei klua

  73. siti says:

    saya nak tanya sedikit saya dapat politeknik,tapi saya kurang gemar dengan bidang yang saya dapat.jdi jika saya tolak tawaran ini,adakah saya memohon kembali melalui e-rayuan.

    • shafiq says:

      rasenye e-rayuan hnya utk org yg tidak dapat panggilan…utk menukar kos mungkin tidak boleh..boleh hubungi pihak ipta utk ptanyaan lanjut..

  74. istikharahpendidikan says:

    Nk print surat tawaran tu jugak…
    Tp, tak boleh bukk portal die..
    Anyone boleh bantu?

  75. elle says:

    selamat pagi. saya nak tanya, saya dapat tawaran ke matrik dan politeknik primer. malangnya saya tak dapat mana-mana program diploma IPTA walaupun saya dah apply. adakah saya boleh dan layak untuk buat rayuan ke program diploma? terima kasih untuk pencerahan yang akan diberikan.

  76. syaza says:

    hello . saya nak tanya . macam mana nak terima surat tawaran bantuan kewangan ipta tu ? saya dah pergi website ipta tapi tak jumpa pun . perlukan pertolongan di sini . dan saya tak dapat nak buka website untuk surat tawaran UIA .

  77. Alya says:

    Saya nk tnya sya ada hantar borang permohonan pra diploma dan bila agak2 keputusan keluar??
    Trima ksih. .

  78. atul says:

    salam. saya dapat tawaran ke IIUM ASASI tetapi LINK surat tawaran tiada respons setakat ini. Hanya keluar –
    Error 6 (net::ERR_FILE_NOT_FOUND): The file or directory could not be found.

    Siapa boleh bantu ? t kasih

  79. cynthia says:

    nak tnya, sbb haritu sy hadir ke temuduga diploma muzik UPSI. and keputusan brjaya atau tidak dlm temuduga tu trmasuk dlm kputusan UPU atau surat akan dtg dri UPSI sendri? TQ

  80. olla says:

    aslkm..nk tnya knapa bila sy bkak link utk surat twaran UIAM..surat twaran x kluar po..yg kluar Error 6 (net::ERR_FILE_NOT_FOUND): The file or directory could not be found…mintak share klau ada link lain utk surat twrn ni..satu lg..e-rayuan boleh dibuat utk tkar course dkt universiti yg dh dpt mlalui upu sja ka..??atau boleh mintak utk universiti lain..??dan..bila pulak result rayuan akn diumumkan..??

  81. Anesha says:

    Nak tanya . Apa bezanya semak pada tarikh 17 mei dengan 21 mei ? Minta penjelasan yg tepat . Terima kasih :)

  82. Erza Zahra says:

    mcm mna nk tgk surat tawaran uitm nie?? huhuhu pnat dah cri tkda pun…. tolonglh sesiapa yg tahu tlong share kan yer…

  83. abrahamz says:

    Mcm mana nak semak balik kursus yg kite mohon tu ?? Data yg save dulu tu da hilang

  84. hamdiah says:

    mcm mana nk mendaftar dlm istudent portal? dh cuba berkali2 masih juga x dpt.

  85. hamdiah says:

    klau nk mendaftar kursus yg anak kita dpt mesti mendaftar dulu dlm istudent portal kan?

  86. Yasmin says:

    Salam. Nk tanya kalau rayuan tu intake bila ye?

  87. chika says:

    salam…macam mna ya utk sahkan setuju terima tawaran ipta 2??last utk terima tawaran 24hb mei…

  88. adda says:

    apa itu e-pjj?

  89. fyona says:

    may i ask a question.. :) sy mw tanya saya tidak dapat mengesahkan bahawa saya setuju menerima surat tawaran di uitm… how 2 do it ?? pleess , help me…n can anybody give me the link.. :D

  90. Amirr says:

    Tumpang tanya, kalau dah dapat tawaran daripada Politeknik boleh memohon untuk masuk Uitm or ipta lagi tak?

  91. amira says:

    hello, kalau saya tak dapat ipta, tapi dapat politeknik, dan saya nak buat rayuan ke ipta.. mcm mana dapat ke sya buat rayuan tu… ??

  92. Steve M. says:

    Sye dah bwat Permohonan e-Rayuan bru je tdi, bila tarikh kputusannye kluar?

  93. nurul says:

    sy nak tanya ,saya dapat politeknik konvensional . boleh tak sy nak buat rayuan untuk ipta/politeknik premier ? tapikan bila nak buat permohonan , data ralat . kenapa yer ? kalau dah dapat politeknik konvensional , tak boleh nak buat rayaun ipta ke ? harap dapat membantu :)

  94. Caroline says:

    Selamat khabar.saya nak tanya tentang saya tdk dpt temuduga UPSI.boleh buat rayuan kah?

  95. Imzn says:

    Salam, nak tanya. Haritu saya dapat interview kursus seni reka dan seni lukis, tapi tak berjaya, sekrang saya nak buat rayuan, dalam rayuan tu dia suruh pilih 2 kos, tapi kos yang saya nak iaitu kos seni reka dan seni lukis takde? Macam mana ni?

  96. Nurul says:

    Salam, saya punya kes pun sama macam IMZN, kemungkinan error? Macam mana ni? Saya dah cari satu2 tapi tak ada seni lukis dan seni reka!

  97. Sabrina Kamal says:

    Assalam.saya dah terima tawaran ke uitm pada 20hb Mei tapi tak cetak surat tawaran kerana saya ingat tak perlu cetak.bila saya baca balik panduan pendaftaran, pihak uitm nak cetakan surat tawaran 4keping.harini saya buka website dia tp dah tak boleh.bagaimana ya?apa yg harus saya lakukan?call pihak uitm atau lain cara? harap sgt admin dpt bantu saya.terima kasih

  98. fareez says:

    saya ada tawaran ke politeknik (metro/konvesional) ..tpi saya mahu mmbuat rayuan utk ke ipta….tetapi tidak boleh….kenapa? boleh sesiapa terangkan

  99. amalina says:

    Salam. Saya nak tumpang tanya, adik saya ada ditawarkan Politeknik Konvensional/METrO, Kolej Komuniti & ILKA
    Ambilan Tahun 2013. Tapi, saya ada masalah dengan cara nak mengesahkan tawaran. saya dah cuba tekan link yg diberi/ URL surat tawaran pada http://www.kbs.gov.my. Jadi, saya stuck dekat page tu. Tak tahu macam mana nak sahkan. Harap saudara/saudari dapat tolong. Tq :)

  100. Nur Qistina says:

    As salam, pd spm 2012, sy mendapat bm setakat lulus shj. Kebanyakan kursus yg ditawarkan memerlukan bm kredit. Bagaimana saya boleh sambung belajar?

  101. Safa says:

    SALAM. boleh sya tahu apa antara kos yg ada interview?

  102. najibah says:

    salam.bilakah kita boleh menyemak panggilan temuduga bagi e-rayuan um

  103. hafiz says:

    Nk tnye nie, sye buat rayuan ke ipta, bile erk sye bleh semak result rayuan? Upu bleh buat rayuan berapa kali?
    Pngambilan pljar bgi sesi 2 nie kira kekosongan atau kiraan merit??

  104. eman says:

    hai saya nak tnya brkaitan masalah saya ni.. saya lepaasan diploma da memohon mlalui upu.. tetapi pada masa tu saya xdpt print borg upu lg dan blm hantar borg yg di isi ke ipta terpilih..so saya rasa mmg saya xd trima pggln msuk ipta ? blh ka saya mbuat rayuan ?

  105. ani says:

    salam…sya nak tya psl asasi pegawai kadet di UPNM…kalau kita ggl blhkah kita buat rayuan…..dah tahu keptsan tp msh terlibat dlm latihan tentera…

  106. diven says:

    bila tarikh semakan e rayuan keluar

  107. ika says:

    saya terlupa no pin. macamana saya nak buat rayuan untuk kemasukan ipta

  108. alin says:

    assalam.. naper tak bloeh check..dah try semua tp tak boleh key in no ic..

  109. leo a.k.a Kaleo says:

    Salam admin yg budiman…. bilakah keputusan rayuan bagi calon lepasan SPM/setaraf ke IPTA/Politeknik Primer di buka…?? saya takut terlepas tarikh…mohon Admin reply ke email sy…

  110. ika says:

    salam..saya nak tanya bilakah tarikh keputusan rayuan bagi calon lepasan SPM/setaraf ke IPTA/Politeknik Primer di buka??saya harap admin reply dkt email saya

  111. salam.saye dah buat rayuan ipta spm/setaraf..nk semak ,mcm mne??mohon bantuan

  112. salam..saya nak tanya bilakah tarikh keputusan rayuan bagi calon lepasan SPM/setaraf ke ilp di buka??saya harap admin reply dkt email saya..saya tidak dapat apa-apa keputusan daripada ilp…saya harap secepat mungkin dapat keputusan…terima kasih…

  113. ahmad aidil says:

    As salam. Saya nak tanya , kalau macam saya tak mohon politeknik/metro,ilka dan saya nak mohon .bila boleh saya mohon tu ?saya lupa memohon. Jadi bilakah permohonan kedua akan keluar ?

  114. soalan penting says:

    tumpang tanya,, kenapa senarai upsi sikit je dalam senarai upu 2013 utk lepasan matrikulasi?

  115. farishah says:

    Saya nak tanya. Keputusan permohonan e-rayuan upu 2013/2014 dah keluar belum?

  116. norsiah says:

    salam , sya xdpt apa2 tawaran lagi. .adakah y sy ble mh0n wat mase ney ? Nak masuk u. .hrap dpt d bntu. .tq

  117. tyra says:

    hai, nak tanya. panggilan temuduga bagi program diploma ipta ni apa ye ? swata ke ? sama mcm paggilan masuk u ? tk berapa nak faham lah

  118. nathiyah says:

    Selamat sejahtera.. saya nak tanya pasal tarikh keputusan rayuan bagi ipta dan bagaimana saya boleh semak?? Tolong reply back to this e-mail sekarang!!

  119. Akhmal hakim says:

    saya tidak dapat rayuan ke ipta 13/14. sy lepasan spm. masih ada rayuan lg ? atau panggilan ke dua? mohon bg respond

  120. ikram alias says:

    slps kptsan e ryuan kluar
    msh ade lgi kew cra2 nk msk u or poli?
    hope tell me

  121. aku says:

    mcm mana nk print tawaran lw semakan upu dh d tutup?

  122. ayuni says:

    saya dpt upu ipta asasi.tapi saya lupa nak download borang bantuan kewangan kpt tu…boleh ke nak download borang2 tu kat tempat lain?kalau boleh saya nak sangat tau.harap dpt dibalas dgn segera.terima kasih.

  123. nana says:

    Assalamualaikum…..saya nk tanya bila lagi boleh buat rayuan???

  124. Shahirah says:

    surat tawaran UITM macam mana nak isi ?
    dekat mana saya boleh cari ?

  125. syaza says:

    assalamualaikum.macam mane kalau saya terlepas isi upu fasa ke 2

  126. syadazaty says:

    Salam. Saya nak tanya. Betul ke ada panggilan ke tiga politeknik dalam bulan julai ni. Saya lepasan spm2012 dan tak berjaya langsung upu dan rayuan. So, boleh saya tahu 2nd intake upu bila? Tolong balas dkt email saya dgn segera.

  127. mintak tolong says:

    salam,saya ada terima tawaran untuk ijazah sains seni bina uitm, lepasan spm.dan saya dah pon terima tawaran.masalah sekarang saya tak print pon surat tawaran tu,dan bila saya buka portal uitm,dah xdak dah link untuk cetak surat tawaran tu,ada tak kemungkinan yg saya dah xleh daftar dah nnti,tolong,mcm mana saya nak buat sekarang?

  128. ija says:

    saya x berjata.macmana nak wat rayuan

    stpm2013..

  129. leon says:

    Salam,saya nak tanya. Saya dpt result Matrikulasi 3.81 dan Muet Band 4..dan Saya dah try sms UPU Result (masa 11 Julai) and dpt tawaran Ijazah Sarjana Muda Sains BioPerubatan (BioMed)di UKM…Tapi,saya ada soalan..sebenarnya saya nak masuk course Ijazah sarjana Perubatan Dan Pembedahan di UITM,jadi saya nak tukar mcm mane eh? nak kena buat rayuan semula ke mcm mana? Lagi satu, kalau saya terima tawaran awal tu then nnti dah dpt result rayuan tu, saya nak tukar kepada tawaran dari rayuan tu,bolehkah??? Saya betul2 bingung ni,sbb saya xdpt tawaran course yg saya nak, lagi satu bila check online, semakan kata boleh buat minggu ke-2 Julai.semakan on9 tak dibuka lagi skrg nie.(14 Julai ler tu agknya)…Jadi mcm mane ye? Harap dpt maklum balas secepat mungkin …Thanks!

  130. asyila says:

    salam nk tanye kalo xdapat permohonan upu setarat diploma boleh buat rayuan lagi tak ? untuk second take ?

  131. killan says:

    hello,sy nak tye klo kite dh dpt USM mknanye kite x dpt ipta (upu) dh ke ? terime kasih

  132. usoona says:

    nak bt rayuan but cannot open the link? m afraid that i’ll be late to appeals..anyone can tell me how?pls…

  133. pua j y says:

    saya dapat STPM 4A dan kk 7.29,muet band 4. tetapi saya gagal layak masuk Ijazah sarjana Perubatan Dan Pembedahan di universiti (UM USM UKM UPM UMS).Saya pernah dapat temuduga USM. Bagaimana jika nak buat rayuan?

  134. faseha hakimi says:

    salam, sy nk tnya..cm na nk print out surat tawaran..sy buat dh bnyak kali..tp xbleh la..

  135. Unknown says:

    sya nak tanya saya tidak dapat mengesahkan bahawa saya setuju menerima surat tawaran di uitm bagaimana hendak melakukannya?boleh bagi link

  136. syafiqah says:

    Salam saya nk tnye sy gagal utk smbung ijazah…sy lepasan diploma.sy terlambat nk hntar dokumen n transkrip ke universiti yg dipilih.dlm waktu rayuan ni boleh ke sy hntar.

  137. bakal umt says:

    saya dapat tawaran umt, boleh saya tau mana nak dapatkan surat tawaran? saya dah carik di web umt, tp tak jumpa. terima kasih :)

  138. unimas keterpaksaan says:

    salam. nak cetak surat tawaran unimas tapi bila buka link xda cetakan surat tawaran. sebenarnye ade ke tak “surat tawaran” tu?? lol.tolonglah. stress…

  139. zura says:

    salam.. saya dpt offer from uum nyok intake sept degrre.. tpi saya carik link yg pasal offer letter x jmpa2.. do help me pliss.. tq

  140. nk tnye..klo da dpt upu..tpi xnk pegi..bleh ke wat rayuan tuk 2nd intake uitm ???tlong bg jawapan..huhuhu

  141. Bakal budak UUM says:

    Saya dapat tawaran dekat UUM. Tp apesal url surat tawaran tak bole buka? Ade sesiapa yang bole tolong?

    • siti humairah says:

      kenapa link surat tawaran uum tidak boleh dibuka?asyk gangguan sistem je..cmna nk confirmkan kehadiran?trikh ttp hmpir tba..tolong saya..

  142. cik Qaseh says:

    hai!!! nk tanya..sy dapat offer degree dkat umk, mula2 chek mse 12 julai surat tawaran stay ade lagi sekali dgn lampiran A untuk buku tawaran..lepastu bila sy nk print hari ni(15 julai) surat tawaran ade tapi lampiran A yang buku tawaran untuk di isi dan di hantar mse daftar (1 sept) nnt sudah tiada…puas sy cari untuk print… nk tanya, borang tawaran tu akan di pos ke rumah ke?? sy benar2 cemas..sbb byk lagi salinan yg sy tak buat lagi.. harap admin dapat bantu..sy plez!!

  143. ammuda says:

    Saya terlepas peluang utk memohon ke IPTA 2013/2014 pada bulan April kelmarin. Bolehkah saya memohon dan bilakah masanya saya boleh memohon utk pengambilan kedua atau yang akan datang.

    a

  144. Lucy Wong says:

    Hai dan salam sejahtera,nak tanya sikit,,macam nak daftar untuk kemasukan UPU bagi saya yang mengambil SPM tahun ini (2013) ? harap dapat membantu saya . :)

  145. Mercenaries says:

    salam..
    nak tumpang bertanya..
    saya x berjaya utk kemasukan upu lepasan diploma sesi september 2013..
    dan saya telah membuat rayuan..
    perlu ke saya hntar dokumen dan transkrip lg sekali ke universiti pilihan..
    terima kasih.. :)

  146. siti says:

    salam sejahtera..
    tumpang tanya, mcm mana sy nk aply second degree ye?
    adakah sy bleh mengunakn keputusan matrik sy yg dl? result matrik thun 2008..

    Terima kasih..

  147. CT says:

    Adik saya berjaya mendapatkan tawaran ke UniMas.. namun atas beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan dia ingin membatalkan tawaran ini dan dia ingin mencuba ke ipta yang lain..

  148. Alfee Joaquim says:

    hai… nak tanya, boleh ke lepasan spm 2009 mohon tingkatan 6 2014?

  149. adda says:

    saya nk tya,,saya terlupa prin erayuan..sekarang tarikh da tutup..macam mana saya nk dapatkan slip permohonan erayuan itu?

  150. jaja says:

    saya nak tanya , macam mana kalau saya nak buat rayuan untuk tukar course lain from apa yang saya dapat dalam upu ?

  151. zira says:

    saya bekerja.. waktu keputusan ipta keluar,saya xsempat nak cetak surat tawaran dan borang-borang yang perlu di bawa sewaktu pendaftaran nanti.. apa yang harus saya lakukan.. please help..

  152. elly says:

    As’kum. Saya calon STPM 2009, kalau saya nak apply untuk degree sesi 2014 boleh tak? Kalau dah apply adakah keputusan MUET diperlukan? Setahu saya, keputusan MUET hanya boleh sehingga 3tahun sahaja.

    So the point is, masih bolehkah saya apply? Anyone please answer me. THANKS.

  153. banu says:

    saya calon diploma IPTS, nak tahu bila sesi kemasukan 2013/2014 akan dibuka?

  154. amirul says:

    bile keputusan rayuan upu sesi 2013/2014 keluar ????
    brape haribulan ???

  155. Luc says:

    hye admin.. sy nk tnye nie..ade org ckp klu kta dpt twran tmuduga bg diploma kt uitm utk intake 2 confirm ke mmg akn llus tmuduga n confirm ke mmg msuk??

  156. Lan says:

    bagaimana ingin memohon semula ke IPTA jika kita menolak tawaran UPU sebelumnya…..??

  157. Jenab says:

    Macam mana nak mohon IPTA kalau dah tamat tarikh permohonan.

  158. nissa says:

    hello. can I ask you ? macam mana nak batalkan pemohonan upu.

  159. nissa says:

    saya dah buat pemohonan di upu. tetapi, mama saya tidakk menggalakkan course yang saya ambil itu. boleh dibatalkan ke pemohonan itu? dan buat semula pemohonan kali kedua dengan course yang sesuai bagi saya.

  160. ndy says:

    hii.. nk tnya.. lau gagal temuduga pndidikan, universiti laen tdak mahu terima kita kh?? hope reply.

  161. christi says:

    bila semakan upu untuk sesi 2014 akan dibuka….

  162. Viv says:

    saya nak mengesahkan status calon macam mana cara nya? thanks.

  163. Krish says:

    Hi,May I know if it is possible for a student with SPM result of year 2012 to apply for Public university courses for session 2014/2015?
    Thank you :)

  164. ara lavender says:

    salam. tumpang tanya kalau fail temuduga upnm, upu memang tak dapat dh ke? maksud sy pilihan kedua ketiga dlm upu tu.

  165. azizi says:

    assalammualaikum . . nk tnya ni , semakan permohonan UPU untuk lepasan SPM 2013 bila bole d semak ? n cara nk semak mcm mn ? melalui email ke atau melalui halaman utama UPU ? please help me admin . hope u can give me a best answer :)

  166. danial says:

    hai mcam mana nak semak semula course yg kita apply dalam laman web upu? mintk tlg sgt2

  167. farah says:

    tumpang tanya. saya dah hantar borang upu. lengkap. tapi saya lupa untuk sahkan semua borang tersebut dari penghulu atau erti kata lain saya lupa nak dapatkan tandatangan penghulu etc…adskah permohonan saya akan gagal ?

  168. arissa says:

    Tumpang tanya boleh ke saya guna i/c sahaja untuk semakan upu kerana slip no pin saya hilang .

  169. elvion says:

    Hi.sa nk tnya..sa ada cek upu space no ic,sa dpt blsn” mklumat xda dlm sistem” padahal masa mmhon IPTA tu sa da submit..ble x jelas
    kn?

Leave a Reply

CommentLuv badge