183 Responses to “Semakan Keputusan Permohonan Matrikulasi Sesi 2013/ 2014”

  1. Bean says:

    Thank you, Mr! This is my main site for checking infos and updates relating to Matrix, IPG, UPU, etc. I wish everyone all the best. ^^

  2. Kalana Lasu says:

    I want to know the application result for my son ANDREANO ANAK KALANA ( IC No: 950213136753 )because i can’t access the website. Please help and revert to above email address. Thanks so much and regards.

    • melvister says:

      Pengumuman Terkini KPM: Adalah dimaklumkan, laman sesawang KPM kini sedang dalam proses penyelenggaraan dan kemaskini. Sehubungan dengan itu, adalah disarankan untuk membuat semakan dari semasa ke semasa bagi mendapatkan maklumat berkenaan dengan aplikasi semakan berkenaan.

    • blablabla says:

      Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
      Kementerian Pelajaran Malaysia
      Nama ANDREANO ANAK KALANA
      No Kad Pengenalan 950213136753
      No Matrik MS1315518169
      Program Pengajian PROGRAM SATU TAHUN
      Kursus SAINS
      Nama Kolej KOLEJ MATRIKULASI LABUAN-KML
      Tarikh Mendaftar 19 MEI 2013

  3. Izzati Amira says:

    assalammualaikum, boleh saya tahu pukul berapa keputusan matrikulasi sesi 2013/2014 akan keluar?? terima kasih :)

  4. haryanty says:

    bila boleh semak nieyh?kata hari nieyh…

  5. isha says:

    npe ble bkak untk semak dye kluar error..ari ni kn dh 25..xkn x bkak ag??

  6. rosh says:

    slm sejahtera,
    saya ingin tahu sekiranya saya telah membuat rayuan utk matrikulasi,bila dan bagaimana sy akan dpt tahu saya telah ditawarkan matrikulasi?

  7. zack says:

    Kalau number matrik tu hilang atau lupa (bukan pin BSN ketika memohon), agak agak boleh daftar ke tak ?

  8. nana says:

    saya hilang n lupa no. matrik saya.clueless how to check my result?solution?

  9. PeNing says:

    Salam, sy nk tnya. Bagaimana nk tukar kos ya? Dulu sy tersilap letak sains tulen tapi sy nak sains fizikal. Adakah sy perlu membuat rayuan atau sy pergi register dulu lepas tu baru tukar? Terima kasih :)

  10. sarina says:

    assalmmualaikm,sy mo tnya ni lw mcm sy ni ambl alrn prakaunan tp result bi sy dpt gred D,da pluang kha 2 utk msk yg len smua lps just bi jak..

  11. kareina says:

    hi. i want to check whether im accepted or not.it is stated that the day to check d intake is today. please inform as soon as possible tq.

  12. fatimah says:

    hi, good evening!

    i just wanna check but same as everyone.. i can’t access the web..

  13. shuba says:

    macam mana dlm fb ada yang tahu keputusan matrik..

  14. Amir says:

    kalau yg rayuan bila dpt tau?

  15. mzm says:

    jawapan sama ada nak terima tawaran atau tidak sampai berapa hari bulan ye?

  16. lisa says:

    macam mana nak cetak surat tawaran kalau saya lupa password? :(

  17. HIKMAH says:

    x boleh buka pon… macam mana nak buka??

  18. low kim lian says:

    saya ingin tahu tentang keputusan anak perempuan saya (Liu Chai Ni kad pengenalan : 950514035120) yang meminta matrikulasi untuk sesi 2013-2014. Tolong emailkan saya.

    sekian terimakasih

  19. anon says:

    cmna ble jd 26 april plak nie???!!

  20. Adey says:

    Bagi link matrikulasi cepat cepat

  21. Martynna says:

    sampai bila tarikh pengumuman ni harus ditunda ?? bagi yang tak dapat tuu nak buat rayuan pun tak boleh.. Tolonglah percepatkan proses penyelenggaraan korang. sekian ==’

  22. Adey says:

    betul.kat fb ada yang tau dah dapat matrik mana.apa kehe ni?

  23. reckoza says:

    Nak tanya,,blehkah saya menukar matrikulasi negeri yang saya ingini

  24. faressa says:

    hai..sy nk tnye mskipun sy trima twaran ny tpi,sy bleh tolak blikkn..???

  25. izzat says:

    semakan dah boleh dibuat..die akan divert ke website yg boleh digunapakai..

  26. hakimi says:

    Just nak tny, boleh ke mohon pertukaran kolej matrik?

  27. Aquilah Hani says:

    Bila keputusan rayuan akan dikeluarkan ye?

  28. Johnson says:

    Tak adil tak adil…..kenapa orang melayu 3a je semua credit pun boleh masuk….tetapi orang cina 6a semua credit pun tak boleh masuk lagi….ini dunia apa….ini dunia apa…?? :( :(

    • nadiya says:

      sabar2,.. tak semua orang melayu dapat,. ini takdir tuhan,.. ada orang melayu straight A pun tak dapat matrikulasi

    • Mizari says:

      johnson..kwn sye 6a pon ade yg x dpt..dia org melayu..ni smua rezeki masing2..

    • ericson says:

      just relax my friend all get 10a but cannot go into matrik…….because we are not bumiputera……..malays with 3a,4a,5a…….can go into matrik,but chinese need at least 8a,9a,10a only we have the chance to get matrik….

      • Johnson says:

        Y malay can 3a 4a 5a get into matrik….but y chinese need at least 8a jus can go in??
        Is tat prove that chinese are pro than themmmm??….!!!

        • Cool head chinese says:

          No need to fan racial sentimen here lah , jonson. I know u only try to create stoli here.

          U think we don know wat u are trying to to meh?

          Try to create fiction among malaysian.
          Tiu nia ma.

      • jane says:

        i gt 9A also no chance matriks…sad…(

  29. syuhada says:

    kalo da buat rayuan,bla bley taw kputusan dye

  30. nadiya says:

    (Pendaftaran adalah pada 27 Mei 2013 . Sekiranya anda menerima tawaran ke KMM, apa yang perlu dilakukan ?
    1 ) Memuat turun semua borang dari laman web Kementerian Pelajaran Malaysia.
    2) Mencetak dan mengisi borang tersebut.
    3) Mengambil foto berukuran passport di kedai gambar. Foto hendaklah mempunyai ciri-ciri seperti berikut :

    i) Lelaki -> Berambut pendek.
    ii ) Perempuan -> Bertudung ( muslim ).
    iii) Berlatarbelakangkan warna biru.
    p/s :Penting!! Jangan lupa mohon kembali foto softcopy anda dari kedai ( akan diberi dalam bentuk CD ) kerana foto softcopy ini akan digunakan bagi pelajar untuk memuat naik ke dalam portal pendaftaran nanti.

    4) Dapatkan nombor angka giliran SPM anda, kerana nombor ini akan digunakan untuk masuk ke dalam Portal Pendaftaran.

    Portal pendaftaran akan siap sepenuhnya pada 29hb April 2013. Anda diwajibkan ke portal pendaftaran ini untuk mengetahui maklumat dan tindakan seterusnya sebelum datang mendaftar di Kolej Matrikulasi Melaka)

    saya dah cuba buat arahan nombor satu,. tapi, tak dapat,.. tak faham la,. ape we untuk muat turun borang tu?? boleh bagi link??

  31. nadiya says:

    jap.. man satu surat tawaran?? panduan pendaftaran, apa dokumen peribadi pelajar?? borang perjanjian pelajar?/ ambil di mana tu???

    (((Sehubungan itu bagi calon yang berjaya dan ditawarkan ke Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia sesi 2013/2014, calon dikehendaki mencetak sendiri perkara berikut untuk dibawa bersama semasa mendaftar di kolej :

    Surat tawaran
    Panduan pendaftaran
    Dokumen peribadi pelajar
    Borang perjanjian pelajar (dua salinan) )))

    • Bean says:

      Klik saja ‘Surat Tawaran’, ‘Panduan Pendaftaran’, etc. tu.. Lepas tu download dah.. Then, DOUBLE-CLICK file yg dah didownload tu. Boleh buka pakai Adobe Reader. ^^

  32. jfin says:

    alaa… bila dapat semak panggilan temuduga untuk PISPM ni??

  33. aminmahadzir says:

    TUMPANG TANYA… KALAU SAYA DPT METRIK PAHANG(TEKNIKAL) TETAPI, SAYA NK TUKAR KE PENDANG,KEDAH (TEKNIKAL)..SEBAB DEKAT SIKIT DENGAN RUMAH SAYA(ALOR SETAR,KEDAH).. PLUS, MAK SAYA TAK BEBERAPA SIHAT NK MASUK OPERATION**… AYAH SELALU OUTSTATION…. MCM MNA NK REQUEST TUKAR…??? MOHON BANTUAN ADMIN MELVISTER…….

    A.S.A.P!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • melvister says:

      Hanya bagi kes seperti sakit yang memerlukan rawatan yang kerap dan rapi sahaja boleh tukar..

      Untuk mohon tukar matrik, Permohonan boleh dibuat kepada Pengarah Bahagian Matrikulasi di Putrajaya.

      • aminmahadzir says:

        tapi mak saya ada masalah kesihatan… tinggal saya seorang kat rumah sekarang tgh jaga mak.. macam mna ni admin…mohon bantuan.. cara lain ka??xdak ka??

        • aminmahadzir says:

          macam mana nk request dekat tuan pengarah dkt putrajaya tu?? jauh tu admin… saya dekat alor setar nih.. ada kawan saya bleh tukar..kes macam saya jugak..

  34. wirda says:

    nak tnye nie,,bile tarikh tutup pengesahan matrikulasi?? klau kite terima matrik,,tawaran lain boleh lagi tak???harap balas…terima kasih…

  35. aminmahadzir says:

    ‘==… kalau macam tu , buat penat ja aq tanya…. nak sambung belajar pn susah….. xboleh tukar metrik la apa la… dh sehari aq tnggu nk tengok result..tgok2 dapat dekat pahang… ADMIN, kalau nk tukar jugak boleh x?? tolong ajar step by step..JANGAN BAGI JAWAPAN X BOLEH TERUS .. saya nak juga cerahkan masa depan saya..tetapi dlm masa yang sama , xkan nk biarkn mak saya seorang2.. fkir2 la… org lain pn ada masalah jgk…

    • fieza says:

      saye pown same,,,saye xde transport nk p kedah,,,fmly xley nk antaq,,,arap ley tukaq…

    • s.h.a.f says:

      the same goes to me…
      beriye mintak jauh2 alih2 dpt kt phg jgak.. hergghhh…

    • Madam says:

      Adik, kan admin dah kasi idea. jangan lah asyik nak spoon feeding saja. awak akan jadi bakal mahasiswa tak lama lagi kena berfikiran kreatif.

      Matrikulasi bawah KPT, jadi awak gunakan saluran yang betul iaitu buat surat rasmi kemudian call untuk follow up.

      tak cuba lagi jgn asyik nak menyalahkan orang saja.

      terima kasih.

  36. anis says:

    tarikh akhir buat pengesahan penerimaan atau penolakan tawaran bila ye?

  37. kasuma says:

    nak tahu..kalau buat rayuan,,bila keputusan rayuan akan dikeluarkan???

  38. hamba allah says:

    nk tnye sket tawaran ke program 2 thun pon dah keluar ke?? Mohon pnjelasan.. Tq..

  39. anizz says:

    tarikh akhir buat pengesahan penerimaan atau penolakan tawaran bila ye?

  40. ashraf says:

    bila tarikh tutup untuk kita buat pengesahan sama ada pergi atau tidak ?

  41. Saari says:

    Nak tanya sikit, Anak saya dapat Matrikulasi kat Gurun, Kedah, tapi saya orang NS,

    Boleh ker saya minta dia dipindahkan ke kolej yang lebih dekat, seperti di NS atau Melaka?

    Bagaimana cara permohonan / rayuan boleh dilakukan?

    Harap dapat maklum balas segera.

  42. asnidarazak says:

    saya nak tanya ,,,hari pendaftaran tu …kena datang pukol berapa?? terima kasih :D

  43. dviya says:

    Saya nak tanya sikit…Saya tak dapat matrix…so saya apply untuk rayuan…bila keputusan rayuan matrikulasi ini boleh kita check?

  44. lencai says:

    Bagi orang yang cina tapi dapat 7A dan semua credit memang tak ada peluang nak dapat tawaran matrikulasi ke ? Someone , please .

  45. Pn. Haiza says:

    Salam, saya nak tahu pemilihan pelajar ke matrikulasi ni berdasarkan apa ye sebab anak saya dapat 7A+ 1A dan 1A- tapi gagal mendapat tempat.

  46. zulzika mohammad says:

    nak tanye ni.. alahai.. saya dpt kolej matrikulasi teknikal kedah.. tetapi masalahnya perent tak nak saya blja kat sana.. kalau pahang or johor boleh lah.. sebab ada saudara kat sana.. macam mana utk buat pemohonan pertukaran kolej matrikulasi teknikal kedah ke kolej matrikulasi teknikal pahang.. any suggestion..?? saya memang berkeras mahu masok matrik tetapi resti org tua yg penting.. kalau saya melawan akhirat saya hancur..

  47. cheong says:

    nak tanya bilakah masa pendaftaran pada 27mei?

  48. affa says:

    result SPM saya 6A 3B aliran sains tulen tapi saya tak dapat matrik. hmm sedih sangat sangat, saya dah buat rayuan agak agak keputusan untuk rayuan tuh keluar bila ? :’(

  49. amrun.... says:

    saya nak tanya…saya ada buat dua permohonan ke ipta iaitu melalui upu dan matrikulasi..sya dah dapat tawaran ke matriulasi.bilakah tarikh tamat tempoh untuk saya menerima tawaran ke matrikulasi sbbnye saya masih menunggu keputusan upu..adakah jika selepas 9 mei saya masih menerima tawaran yang diberi oleh pihak matrikulasi tersebut..surat tawaran saya akan dibatal..harap maaf…

    • Amr says:

      saya nak perbetul soalan saya di atas…maksud saya jika selepas 9 mei saya masih tidak menerima tawaran matrikulasi tersebut dan menunggu keputusan upu..adakah surat tawaran saya akan dibatalkan…

      • isha says:

        law nk tggu upu tggu jela tp trme je dlu matrikulasi.law dpt upu abaikn matrik..

        • Amr says:

          sbb nye ada kawantuk budak spm… saya pergi ke ceramah ajuran kementerian pelajaran tinggi untuk budak spm..dia kte klu dah amik salah satu permohonan sebagai contoh matrikulasi..permohonan yg lain2 sperti t6 dan upu akan dibatalkann..tu saya bertanye tu…

  50. charles says:

    Bilakah keputusan kemasukan ke Program Asasi yang dipohoh melalui UPU dahulu dapat di semak & di laman sesawang yang mana?

  51. KYLA says:

    Assalamualaikum….
    kalau buat rayuan, bila keputusannya keluar???
    kalau BI dapat D ada harapan rayuan saya di terima..

  52. siti noraini says:

    Assalamualaikum.saya nak bertanya kalau saya dah buat pengesahan tawaran matrik,adakah permohonan Upu saya akan ditolak?mohon penjelasan.

  53. Emma says:

    Admin,

    Thanks for the info..

    Adik sy dpt offer msuk program nie di Labuan.
    Tapi dia skrg sdg menjalani Latihan PLKN di Banting, Selangor (Tamat 21Jun2013). Walaubagaimanapun, dimaklumkan bahawa pihak PLKN akan hanya membenarkan pelatih untuk keluar (tanpa penangguhan latihan) pada 27 Mei 2013.

    Mohon diperjelaskan.
    Sekian.

  54. fikri says:

    saya nak tanya bilakah tarikh akhir mengesahkan samada kita nak pergi matriks atau tidak? please rep. urgent. thank you

  55. haqifaayla says:

    hello,
    I just wanna know something bout matriculation and foundation programme. I got offer from matriculation and have to register on 19th may, but at the same time UPU result will be announced on the 3rd week of May..So, Can I just go to the matriculation and then when I got the foundation offer, I’ll quit. and may I know if I accept the matriculation offer, is it possible I lost the chance of getting in the foundation programme?? I need to know your opinion.. please :)

    • Bean says:

      Hi, Haqif. Am facing the same problem too. But as far as it goes, Matrix is the only opt available for now; unless you want to waste your time waiting for something you’re not sure you can get. I’m hoping to get UPU or maybe IPG but heck yeah, you need to pay RM550 before entering Matrix, right? and at the same time, if you got UPU (Idk if this situation ever happened) say what a waste of money! ==”

  56. Mohd Faris says:

    Berapa lama tempoh untuk kita terima atau tolak tawaran ni?

  57. hatiputera says:

    Anak saudara dapat matrikulasi Kat Kedah.

  58. masih keliru says:

    Saya telah ditawarkan ke matrikulasi . Adakah permohonan saya ke upu ditolak jika saya menerima tawaran matrikulasi ?

    • tidak keliru says:

      kalau dah dpt twrn matrik, it is possible utk dpt twrn upu, including me :) then, u can choose one of them.

  59. nana says:

    excuse me… just wanna ask. if i got 1yr program on matriculation,can i change to 2yr program?

    someone please reply..

    • Bean says:

      Why would you want to change to a 2 years program, anyway? There are only two programs offered by Matriks: Program Satu Tahun (PST) and Program Dua Tahun (PDT), right? You should be grateful if you got a year program. >_<

  60. Nana says:

    coz te 1yr program sounds too challenging & full of stress. i also heard must get 3.7 up pointer if wanna get into any Uni. i’m not such a good student & i still wonder y i got 1yr program coz my spm result not so good.

  61. ashraf says:

    boleh saya tau, boleh ke sekiranya mintak ditukarkan matrikulasi?
    jawapan segera diperlukan

  62. hana says:

    hey hi
    ada tarikh tutup ke masa untuk kita terima atau tidak? harap dpt reply ye sbb masih dilema sama ad nak terima matriks atau nak tggu upu. takot yg dikendong berciciran yang dikejar tak dapat…..

  63. fareez says:

    salam, sye Muhammad Fareez bin azaman. 950707145633. Sye tak daftar pon matrik tapi ade no pin utk matrik. boleh sye buat rayuan tidak?

    • lee min ho fan says:

      mana boleh.. you didn’t apply for it. memohon pun tidak macam mana kementerian nak tolong -,-

  64. Fara says:

    Saya ingin bertanya sekira nya rayuan telah dibuat dan apabila di semak menggunakan no ic status menyatakan bahawa rayuan anda telah diterima dan disertakan no ic serta nama. adakah pasti akan diterima masuk atau masih dalam proses pemilihan.

  65. hafizin says:

    asallammualaikum..nk tnye sikit boleh semakkan sye punye x dpt ker x name abdul furqan hafizin b.zainuddin 950716115575..

  66. ana says:

    bila keputusan rayuan akan diumumkan?

  67. Tharish says:

    hai,saya dapat kolej matrikulasi kelantan tapi kolej sementara saya kat pahang..jadi saya kena buat bayaran atas nama kolej mana satu …

  68. farah razi says:

    boleh ke tukar aliran sn kpd akaun?bila tarikh ttp terima matrikulasi ni?

  69. din says:

    Pelajar yg dapat 6A rasa terpinggir dalam pengambilan ke Maktab Perguruan -IPGM…. tidak semestinya pelajar yg dapat 9A dpt jd guru yg bnaik. Pelajar 6A perlu dinilai kemampuan dan m,inat mereka. kami tak sepatutnya dilayan sebegini. Mana pendemokrasian dlm pendidikan…..

  70. yusofahmad says:

    Hi ,
    Saya nak tahu jika saya sudah membuat pembayaran yuran pendaftaran rm550 tu, dan selepas itu saya dapat tawaran IPTA, boleh tak saya keluar matrik dan masuk IPTA tersebut? dan macam mana dengan duit pendaftaran rm550 tu, adakah boleh claim balik duit tersebut? harap dapat beri penjelasan. Tq

  71. amrlsyfq says:

    bila tarikh tutup terima tawaran ke matriks ni ?

  72. iQa says:

    saye nak tanye…bagaimana utk saya membuat rayuan penangguhan pendaftaran ke kolej matrikulasi labuan..sbb saya masih menunggu result upu ( asasi sc)…
    bagaimana pula jika saya sudah mebdaftar d matriks…dan dtg pula twran upu. …adakah saya d kenakan denda???
    mohon reply a.s.a.p :0

  73. afefy says:

    kalau buat ryuan ni agak2 peluang cerah x utk dpt msuk matrik ni ???

  74. syaza says:

    salam, nak tanya Borang perjanjian pelajar kalau print satu dan telah dicop lepastu fotostat sahaja boleh tak?? atau kene print yg baru?? harap respon terima kasih

  75. Nadirah Azli says:

    Hi admin,
    can i ask you a question and verry hopefully youll reply me. so heres mt ques;

    those student yang berpenyakit(lelah etc) kalau nak tukar ke kolej yang lebih dekat, boleh ke? or else student tu akan di reject terus oleh pihak kmp kerana berpenyakit

  76. Matthew says:

    Jika kita menyemak status kemasukan tawaran matrikulasi, adakah ‘rayuan anda telah diterima’ bermaksud rayuan telah dibuat? X jumpa button isi borang rayuan kat situ.

    • Nadirah Azli says:

      i already got the offered – matriculation penang. Alhamdulillah
      but now I want to change the colleague to somewhere near my place (matrix selangor). jd boleh ke saya buat surat pertukaran dgn menyatakan saya ada lelah and in real life saya mmg pesakit asma

  77. mohd akmal says:

    matrix tu KKtm ke , cam mana nak buat rayuan and macam mana nak aplly ?

  78. Aida says:

    surat perjanjian saya rejected..macam mana saya nak print balik borang tu??

  79. dol says:

    Mcm mana kalau dapat matrik masuk 12 jun tapi kita tunggu rayuan upu 14 jun . Then rayuan tu tak dapat , so boleh ke kita masuk matrik yang daftarnya 12 jun ? Mcm tak boleh tapi tak salah bertanya nak kepastian

  80. Mirza says:

    Melvister … betul kata awak…kalau ada rezeki mesti anak saya dapat. Akhirnya impian anak saya tertunai. Dia dapat di KML

  81. nalissa says:

    salam… sy nk tanye permohonan untuk sessi 2013/2014 telah tutup…akan ade peringkat kedua untuk pembelijna pin akan dibuka semula???

  82. zea says:

    Maaf..klau blh saya tau..bila pembetulan pemhnn blh saya buat???

  83. zea says:

    Maaf klau blh sya tahu..bila pmbtulan prmhnn blh d bt???

  84. syuhadah says:

    Bila tarikh semakan matrikulasi sesi 2014

  85. enny nadiera says:

    saya nak tanya kalau saya tidak ada basic akaun..rasanya boleh kecap ke tidak semasa pembelajaran di matrikulasi..?

  86. muhammad irfan says:

    salam..saye nak tanye mcm mne nak isi user id ni..saye kurang paham la…harap tolong!!

  87. muhammad irfan says:

    minta tolong….saye x dpt nak semak keputusan matrikulasi
    nama muhammad irfan bin yunus .ic 960513145327

  88. lysa says:

    bila tarikh keputusan kemasukan matrikulasi bagi lepasan spm 2013?

  89. xiaofan says:

    nak bagaimana check keputusan permohanan matrik sesi 2013? adakah laman website yang betul betul boleh check ?semasa i check di pps5.moe.gov.my memang tak dapat~please help me!!!

  90. xiaofan says:

    halo~minta laman website yang betul2 boleh semak keputusan permohonan matrikulasi sesi 2013!!!saya sudah check pada pps5.moe.gov.my tapi gagal T.T PLEASE HELP ME!!!

  91. ena says:

    boleh kalo nak tukar jurusan dari teknikal ke sains….mohon penjelasan….

  92. nurul afeeqa says:

    tumpang tanyaa. saya dah dapat matrikulasi aliran sains satu tahun tapi saya dapat dkt pahang. boleh mohon tukar ke negeri sembilan tak?

  93. ameiko says:

    salam, nak tnya jika ditawar ke matriks tapi masih dlm plkn kump 2/2014, adakah kena tangguh plkn ? sebab tarikh tamat plkn 23/6/2014, tp kena lapor di matriks pd 19/5/2014, tlg balas, tq.

  94. rahim says:

    saye dapat kedah,jaoh sangat,parents x mampu nak hantar,boleh tukar lokasi tak?

  95. Mak Sue says:

    Alhamdullilah for everything.
    1. My son is now at PLKN Raub, Pahang.
    2. On April-19, my son menduduki exam/interview TESL di UITM, Shah Alam.
    3. Today, dpt offer Matrikulasi – this Saturday only he’ll get his HP.

    Alhamdullilah and tq Allah for everything. Both adalah program yang menarik.
    Buat anak2 yg tidak berpeluang – don’t give up. Gunakan peluang utk merayu, mungkin ada rezeki sekali lagi.
    Buat anak2 yg berjaya, teruskan cita2, and
    most important – jangan berhenti berdoa dan berusaha.

  96. erica says:

    bila deadline buat pngesahan mtrik nie? ble tak if trma twrn but then xdftr??

  97. mimie says:

    sedihnya sy x kena trima matrik . sy try cri web rayuan , tapi knp x dpt ahh ?? :(

  98. tuan ismail says:

    tarikh akhir untuk memberi jawapan terima tawaran atau menolak ialah pada 2 mei 2014. Harap maklum.

Leave a Reply

CommentLuv badge