148 Responses to “Tiket Percuma Airasia 2013 Program Integrasi 1Malaysia”

  1. Siti Musfirah says:

    Salam,

    Bagaimana cara untuk memohon tiket airasia percuma dari Kuala Lumpur – Kuching? Saya ingin memohon untuk seisi keluarga. 9 orang kesemuanya. Bukan tamak tetapi, saya tidak berkemampuan untuk membeli tiket tersebut dengan harga yang sangat tinggi. Ingin ke Kuching, Sarawak bukan hanya saja2, cuma ingin menunaikan hasrat keluarga untuk sampai ke bumi kenyalang. Dalam keluarga hanya saya, suami dan ibu sahaja bekerja. Gaji juga tidak seberapa. Saya minta sangat agar projek “Tiket Percuma Airasia 2013 Program Integrasi 1Malaysia” dapat membantu rakyat seperti kami. Terima Kasih.

  2. mimiey says:

    di mana akan di umumkan tiket percuma?

  3. shima says:

    salam,
    saya memang nenunggu saat2 air asia mengumumkan penerbangan percuma kepada rakyat yang tidak mampu seperti saya untuk membeli tiket penerbangan ke semenanjung malaysia..diharapkan dikesempatan ini,impian anak saya (yang kini baru sahaja memasuki pra di Pra Pulau Melayu,Miri) untuk menaiki belon (kapal terbang) ke kuala lumpur akan tercapai…insyaallah…
    Besar harapan saya, agar pihak air asia segera memaklumkan kepada saya..mengenai berita gembira ini.

  4. miess says:

    tapi hanya flight berlepas dari KL ke sabah dan swak shaja kn…mean org sabah n swak xdpt flight ke mana2 pun?

  5. arman says:

    salam saya nak tanya tiket free ni dia boleh untuk ulang alik dari kuala lumpur lcct ke tawau dan dari tawau ke lcct kuala lumpur

  6. Student says:

    Diharap promosi seumpama ini para pelajar dari sbh/srwk/smnjg yg ingin kembali ke kg halaman masing-masing diberi lebih keutamaan memandangkan tiket yg agak membebankan bg para pelajar sblm ini. lagipun sekarang musim cuti semester.

  7. org susah says:

    saya harap saya dan mak bapa sya dpt seat ni,,,,
    sandakan to kl return,,,,,
    mao beurusan kat KDN

  8. org susah says:

    so start mlm ni la buka pomosi ni kan,,,

  9. maria says:

    nk tanya biasa tiket bagi free tapi cukai berape rm ye?

  10. Ritz says:

    info terbaik….kena cepat nie….harap selalulah buat promosi mcm nie di lain hari …

  11. aisha says:

    mana?xdak pon tiket free

  12. ila says:

    mana nk tau tiket percuma bla online?

  13. rosya says:

    xde pon lagi?…boleh booking sampai biler?

  14. kustiana says:

    salam sejahtera..tawaran tiket percuma ni boleh ditempah pada tengahmalam 9hb januari bersamaan hari rabu ya?saya dan suami adalah pertama kali mendapat peluang keemasan sebegini..jadi pasti tak nak ketinggalan…

  15. rosya says:

    booking hanya dlm tempoh 24 jam atau sampai bila tarikhnya. harap info, tq

  16. qisya says:

    nk dptkn tiket ni dekat on9 sahaja or airport..

  17. luqman says:

    salam..
    saya nk tanya tiket free ni dia untuk pergi dan balik jugak ker?

  18. mas says:

    saya berharap dapat balik kampung nanti…

  19. azli says:

    Saya nak tanya, ada tak tiket free untuk penerbangan dari Penang ke Sarawak @ Sabah dan sebaliknya?

  20. Izham Alias says:

    Nampaknya kena merancang ke mana ingin pergi ini. Inilah masanya untuk menghubungi kawan-kawan di kepulauan Borneo. Oh Yeah~

  21. eyka says:

    apa laa kmu nie , PM dh umum kn kmaren tiket free tu ble boking mulai tgh mlm nie . kalau airasia buka skrg , jgn kta tgh mlm , skrg pn blOm tentu dpt boking . rakyat malaysia bjuta2 org , Oke 😉 . harap nasib jak larh . hahaha

  22. cat cat says:

    bila tarik tempoh tiket free nie…and one more qustion…if yg pkai pas pasport imm13 i mean from sbah ble tk p KL…

  23. bibieyana says:

    Yiiihaaaaa hihih sy nk bking tket tuk4org twau ke kk pd 21jan ble ka??

  24. aisah says:

    bilakah dapat saya membuat tempahan untuk tiket percuma integrasi 1 malaysia dari k.lumpur ke kuching?saya tidak sabar untuk balik ke kuching untuk bertemu ibu mertua saya kerana sudah 4 tahun saya tidak dapat balik ..saya harap tiket percuma integrasi 1 malaysia ini dapat memberi peluang untuk saya dan keluarga balik bertemu keluarga di sana..

  25. cda says:

    Penerbangan tu msti dr kl ke? Klu kami yg dr jb ni kn g kl dl la tuk naik flight?

  26. geminigirl says:

    hi…. just want to know….

    Permohonan tiket percuma ini adakah dihadkan setiap keluarga??

    Berapakah had setiap keluarga???

    Setiap individu boleh mohon berapa perjalanan???

  27. fifiy says:

    dari senai airport johor bahru ke kuching serawak ade tak agak2 ek??

  28. aen says:

    penerbangan untuk sehala sahaja ke ? atau pergi dan balik?

  29. Siti KhaDijah AhZanie says:

    terbaikk…………:)

  30. Siti KhaDijah AhZanie says:

    kalau 4orang kira-kira berapalah harus kena bayar ye?

  31. shafi says:

    kesian admin website ni, soalan semua berulang, tarikh boleh dilihat adalah pada 9hb januari 2013, berapa kena bayar kita pun tak tau, cuma kena baya surcharge bahan api, kebiasaan dari kl ke sabah dalam rm250(kebiasaan), jadi takkan la harganya begitu, rasanya bawah rm50 surcharge tak masuk luggage charge.

    apa apa info pon tunggulah sampai 9hb di http://www.airasia.com

    nanti di laman web rasmi, semua persoalan terjawab.

  32. emmmm lambt btol la bgtau psl tiket free nie. rmai student yang kt sbh n srwk dh bli dh tiket tk blik semester nie. sbb kebiasaan nye mkin dkt trikh nk fly mkin mhl. sptot nye ckp la awl2 lg psl nie. kasian pelajar- pelajar yg dh bli, xdpt pluang nie.

  33. shafi says:

    kalau dari kl ke sandakan

    fuel surcharge=rm15
    airport tax =rm 6

    luggage 20kg =rm40

    ni tahun lepas august

  34. nurul says:

    nak tnya..kalau cm dh booking dan yg cukai tu nk byr kemudian kat airport blh tak?

  35. shima says:

    salam..
    Tiket ni,siapa cepat dia dapatlah kn?hermmmm..10ribu,alamak..alamat kena berjaga lah mlm ni..

  36. zielabujang says:

    confirm ker dr swk & sbh blh fly ke semenanjung jugak?..dh xcited ni nk suh mak ayh jenguk adik kt sn..kalo nk bl mmg lmbt sket sbb kalo takat gj kerani ni ssh nk lunaskan hajat org tua..peluan cm nih lh yg kter tggu..

  37. leng says:

    tpi knpa tiket percuma ni hanya utk pnerbangan dri kl ke sabah & sarawak..dri sabah ke sarawak tiada pla….ni dah kira berat seblah lh bg org sabah..yg menetap d sabah tak dpt menikmati penerbangan percuma…

  38. nurul says:

    mcm mana cara nk byar cukai online?dan yg utk beg bagasi pun byr online juga ke?

  39. nurul says:

    mcm mna nk dftar akaun airasia???dan kalau guna cimb bank blh x???

  40. aisyah says:

    If ulg alik bpa ari dttpkn?bby umo 3mgu ble naik kpl?

  41. Me ^_^ says:

    adakah tempat duduk percuma yg berlepas dari Sabah atau Sarawak?? Cuba rujuk perenggan :

    Destinasi Penerbangan Percuma

    Tempat duduk percuma hanya sah bagi penerbangan yang berlepas dari Semenanjung Malaysia ke Kota Kinabalu, Kuching, Labuan, Sandakan, Miri, Tawau, Sibu dan Bintulu serta penerbangan dari Timur Malaysia ke Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru.

  42. anna says:

    salam..
    kalu nak book tiket free melalui online kt airasia portal..kite kne sign up dulu ke??

  43. lynda says:

    hye….oneway je ke?
    blh ke pegi blk:)

  44. luqman says:

    salam bertanya lagi..
    mcm nk booking tiket ni sebab saya dah pergi laman web air asia but x der pun pasal tiket free ni…
    tu yg rasa pelik tu

    • Siti KhaDijah AhZanie says:

      ada nmpk harga tiket Rm6.00 ke tadi?

    • man says:

      ada dalam iklan je tiket free…tapi klu nak booking tiket x de…i da tgu start jam 12 9/1/13…cam cibai..mengarutla…

      • syiqa says:

        nk twu x, da book 4, 5 kali kot…
        ble taim nk bt payment, dye ckp erroe…
        perhhhhhh……………….
        wat sket ati je…
        pas air asia wat arge RM6 tu, hrge tket asal twus naek….

        x yah lah ckp sal tket free….
        lau bg arge tu cam memaen je..

        baek book sblom dye wat free, xde lh hrge mlambung naek…

        p/s : nyesal x book sblom ni

  45. Siti KhaDijah AhZanie says:

    btul ke tuk 25hb ni rm6.00 saja tuk seorang?saya cek online tdi…

  46. jika says:

    Bgi macam x nk bagi. PERCUMA…PERCUMA…PERCUMA. Fuyyo bagus nyerrrr bangganyerrr terharunyerrr. Semua PRESS ambk gmbar, 1 DUNIA tgok wooo….. Masuk srat khabar dgn TV woooo……
    Cube teliti & paham betoi2
    #Bagi SEPULOH RIBU SAHAJA
    #Untuk destinasi TERTENTU SAHAJA
    #Masa penerbangan dlm masa terdekat9X SEMPAT MERANCANG)
    #Flight plak awal2 pagi pyer..law ade pn time ok bberapa hari jerr

    BAIK X YAH SEBUT PERCUMA…
    HAPRAK..
    CAKAP ja INDAH TAPI D SEBALIKNYA??? CACAT CELA…KALAU BETOL2 NAK BUAT BAIK..KALAU BETOL NK RAKYAT PANDANG BAIK N BAGUS TAPI SETAKAT CELAH GIGI JERRR…

  47. ima says:

    cepat nya tiket kl to sndkn habis x dpt book dah…..hampa

  48. Siti KhaDijah AhZanie says:

    hairan tiba2 saja harga tiket semakin naik…….why??????????

  49. z says:

    Tipu sya booking to kata dh habits walhal baru pkul 12 mlm

  50. man says:

    xde pon,buang masa aku je tgu smpi 2 pagi…

  51. cda says:

    CDh hbis ler tu

  52. apiz says:

    cemana nak tempah nie…hadoiiiii haiiiii

  53. Izwan says:

    aik,dr pantai timur ke jb xde ke?

  54. Mie says:

    klu dr kk ke kl bole x…
    kha mmng destinasi utama dr kl jak bole…?

  55. apa ra. says:

    cuba la tket free d bt xda limit kn, pas 2 time b0king 24jam.. Kn bgs, ni xcku la, da la nk msuk website airasia lngsung xdpt.

  56. JJ says:

    pagi ni saya cek airasia free tikcet, takde pun!!!Jangan2 rakyat kena kencing je ni ;(

  57. shafi says:

    macam mana nak beli tiket ni, jumpa dah yang listing tunjuk rm6 dan rm10 tu, tapi tak boleh click pon

  58. nur says:

    as salam semua. ?…menipu je ni yang free hanya 9/1/13 sahaja i dah search pun…nak bagi free kat rakyat x ikhlas…

  59. cazuma rey says:

    Sama la..aku pun x jmpa,mcm mna mau order nie?? mau tkan di mna utk booking..tlg bg link yg btul2 bhaa..jgn bgi link yg katun…

  60. izah says:

    sy dh try nk booking tkt free tp xleh pn cmne ek?…xde pn promotion tue

  61. linda says:

    try search dari malam tadi takde pun rege 1malaysia tu.. cam tipu je.

  62. NURUL SYAZREEN says:

    Saya dah buka tapi just keluar list flight je. . Macam mana ye ? Bole ajarkan tak ?

  63. ty viala says:

    tipu, muka surat depan memang show out harga rm6 & rm9,but click search tiada ticket murah. tipu…tipu…tipu

  64. lau says:

    mcmana nak beli tiket dr johor bahru – miri, kata ada free seats, da try dari 12 tgh malam sampai ke pagi x ada pun.

  65. schafeyqa says:

    mcmna nak book tiket ?

  66. rufina says:

    hmm,,hampa,,mmg x dpt lha tiket nie,exam habis 5.2..
    x dapt lha balik tawau ni utk cuti sem..
    harap2 tempoh free ni boleh d pnjgkan sedkit..

  67. Jamilah says:

    saya tak percaya tiket percuma tu ada 10,000.saya onlinne jam 12.00 mlm 9 jannuari tapi tak sampai 15 minit da tak habis. saya dah cek semua tarikh macam ada yang tak kena.entahlah..bikin panas je….

  68. frust says:

    hampa.. Airasia tipu..xde pon murah..semua rm200++

  69. fifi says:

    mcm na nak boking . . dan bgmana kita nak tw kalo tiket tue da hbs??

  70. fifi says:

    tipu .. tipu .. xyah la bg lw x ikhlas . mgada2 je

  71. y says:

    np xlh masuk web air asia ni?dh bnyk x try xlh pon…asik kna bug je

  72. maria says:

    apa ke sandakan pp tarik 24- 27 jan 2013, 2 dewasa 3 anak pun mau RM 2500 mana ada free tipu aje tu air asia

  73. Sarah says:

    tipu je la ada tiket free

  74. hayatie says:

    Memang ada free yg rm6 tu..tapi dalam masa sejam je byk dah habis. Dah tu travelling period pun terhad..pastu website loading slow nak mampus.. Dah halfway booking leh error pula kena start over.. Klu connection jenis poor jgn harap lah nak complete through.. Asyik error je 🙁

  75. AntiBantuan says:

    kesian tengok kita orang…semua berharap nak dapat tiket free…. ingat org nak bagi ke… cakap je… aky try dari pukul 12 tgh2 malam sampai sekarang…xdapat2…. PENIPU BESAR…………MAINKAN PERASAAN ORG… BRU NAK BAWA FAMILY BERJALAN2….KURANG AJAR.

  76. cik ann iezan liangmoi says:

    yee laaa bruu nk rasa jd rakyat1 malaysia naik flight free seat x pe ++++ tu asalkan amount x cecah riban dan x cecah 500 up…..eeeeee

  77. cik fatih says:

    adoiiii…ape ni?penipu ker?hampeh tol laaa…..bazir masa org jer….minta pujiiii….

  78. farahin says:

    raya ni ada promosi x ?

  79. fairul azrul says:

    Raya ni ada lagi tiket saya nak balik sabah rumah mak mertua

Leave a Reply

CommentLuv badge