450 Responses to “Borang Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia Online”

  1. noor melisa izzuana bte ishak says:

    Saya nak sgt de lesen motosikal

  2. IELLA says:

    kalau dah ada lesen kereta….masih boleh mohon lagi…

  3. zainudin says:

    as salam,nak tanya kalau anak saya dah lulus ujian bertulis memlaui MyEg adakah layak utk memohon program BL1M ,buat masa nie anak saya sedang mengikuti program PLKN Tapah.sekian terima kasih.

  4. angah says:

    xboleh bukak pun link tu…

  5. Farizan says:

    tak dapat lah, mcm mn maw online ni.. susah kalau macam ni.. saya nak sngat lesen motor ni.. huhuuu

  6. ding says:

    Mcm mna nak mohon tu

  7. sharafi says:

    macam mne nk mohon

  8. eira says:

    macam mana saya nak mohon??

  9. fifie says:

    Tensyunnye link xdpt2 pn,t ble time dpt link mse tuda ckup kuota.aduh..

  10. miera says:

    kalau saya dah dapat lesen L,masih layak ke memohon BL IM?

  11. eiyra says:

    bila nak pergi test JPJ..ada ejen datang ambil tak??

  12. rose says:

    klu nak kemaskini maklumat mcmmna pla ye..

  13. zulkifli ahamad noor says:

    Saya dah cuba mohon untuk anak tapi ralat telah berlaku.Sila pastikan anda telah memenuhi medan medan yang diwajibkan. Saya dah isi butir-butir seperti yang diarahkan tapi masih tak boleh send. Mohon bantuan. Terima kasih

  14. aziela says:

    umur saya bulan 8 ni…bru 41 tahun…x pernah ambil lesen…masih layak ke terima BLIM

  15. zira says:

    nak tanya,kalau pemohon tiada no.tel rumah dan alamat emaili masih boleh proceed ke?

  16. norli says:

    ssah la nk dftr online, asyk xleh je..ad cra len x, manual ke?

  17. Aqilah says:

    Bagaimana hendak memohon BL1M ini? Dan dimana tempat yang boleh buat lesen serta belajar memandu ini?

  18. Azlan says:

    As salam,,,kl dh test JPJ n gagal,,layakkah memohon..

  19. Azlan says:

    1 more,,,tarikh permohonan bermula,, sehingga ?????

  20. ania says:

    kalau lepasan spm nak kena isi ke maklumat sekolah…

  21. Niginna says:

    klu tukar daftar ikut alamat semasa boleh x? cz pjbat pndaftaran semasa lebih dekat berbanding ikut alamat dalam ic.

  22. sue says:

    borang online saya tak boleh hantar.alamat di tempat lain tp bekerja ditempat lain dun mana yang perlu saya isi

  23. ania says:

    kenape asyik ralat je..padahal dah isi semue..

  24. lena labuan says:

    kalau yang dah pernah daftar lesen tapi belim dapat lesen lagi sbb tak lulus ujian komputer jpj boleh ke mohon BL1m nie.seluruh malaysia kah di adakan……

  25. ania says:

    yeah,,dah isi

  26. Aifie says:

    x boley nk bkak pn borang bl1m…da try byk kli tp tetap x ley laa……

  27. D-La says:

    As salam,,,kl dh test JPJ n gagal,,layakkah memohon..

  28. Aifie says:

    somebody help me plezzz……awad pyah sgt nk bkak neyh???da gna mozila + google pn da try tetap xley…

  29. Azix says:

    menggunakan mozila tidak dpat membuka juga link di atas itu. . ??

  30. zauyah says:

    anak saya berumur 17 tahun pada 9.12.2013, adakah dia layak BL1M?

  31. Jason Martin says:

    Saya dah daftar lesen b2 dan d kat sekolah memandu asia, sungai besar, selangor. Saya nak tanya saya layak tak dapat BL1M ne? Klu layak saya bleh cancel tak pendaftaran b2 kat sekolah memandu tu?

  32. SALMAH BINTI IDRUS says:

    SAYA NAK SANGAT LESEN
    SAYA TAK MAMPU NAK NAK BAYAR YURAN NYE

  33. sue says:

    Salam.. Kenapa Mesti Nak Kena Isi No,Kp Lama..? Kalau X Diisi Ianya Jadi Ralat …

  34. lismanorwati says:

    kenape x dpt ni ? dr tdi sye cube .

  35. Nor Fadilah Binti Aziz says:

    saya nak sangat2 buat lesen ini sampai lulus…

  36. ain says:

    bg yg xbkrja jd xperlu isi la ruang pkrjaan.tp knp masih ralat?

  37. onenonie says:

    sy tak dpt access web http://www.bl1m.my w/pun guna mozila..
    dr mlm td cuba

  38. Riana says:

    saya sama juga anak bulan 4 baru cukup 17. no kd pengenalan lama tiada. asyik ralat je

  39. hasrul nizahr says:

    Adanya bantuan lesen 1 malaysia.dpt kurang beban kpd rakyat yg kurang dri rm 2000 kebawah

  40. ainolsuhana says:

    mcm mana nak nak upload borang ni x leh masuk pun bnyk kali cuba dah ni…kalau dh ada lesen kereta blh dapat ke bantuan ni

  41. anneanie says:

    maaf nape sy masuk dari tadi pagi tak dapat2 masuk….
    tolong lah..

  42. bella says:

    Nak tny.. Npe ye bile sy x ltak no faks jadi ralat?? Masalahnye.. Klau keje butik mne ade faks.. Cmne nk bwat tuh?

  43. suekays says:

    dah isi form online tapi x leh send

  44. hasrul nizahr says:

    Adanya bantuan lesen 1 malaysia dpt mengurangkan beban bg yg pendapatan bawah rm 2000

  45. fatihah says:

    asyik ralat jek… lepa tu try isi semula… masalah serve plak…. adoiiiii xleh daftar cre manual ke….?

  46. bella says:

    Selain online, gune borang pon boleh kan??

  47. azie says:

    Hye kalau xnak daftar online just ambik borang kat kaunter boleh ke?

  48. quah says:

    apakah harga biasa bagi lesen motorsikal?( termasuk) kursusnya

  49. ain says:

    saya dah isi borang nak tahu lah bila boleh dapat tahu jawapan …

  50. azmal says:

    umo 51 x boleh ke

  51. Lynn says:

    Ala… dah ader lesen kereta tak boleh ke nak apply lesen motor dlm ni.. huuhuh..

  52. syima says:

    knpe sy x dpt nk access laman web ni ye .. tolongggg…

  53. farhan says:

    bagaimana saya ingin mendaftar dalam bantuan lesen 1 malaysia ini???

  54. lepasan spm says:

    kenapa ta boley search website yg diberi ? ta dapat pon .
    tarikh akhir permohonan tu bila ya ?

  55. sarinah zainal says:

    anak saya berusia 20 tahun pada 2013.sudah mempunyai lesen L tetapi untuk mendapatkan P tak lepas lg disebabkan tiada masa untuk pergi training.bolehkah anak saya memohon blim ini

  56. miss world says:

    npa dri tadi x boleh nk access….dri pagi cuba sampai skang..wat happen????

  57. schazwanieyz says:

    saya nk sgt memohon..
    tp skrng ni sye pth kaki..cume tuggu semboh je..
    boleh jgk ke mohon

  58. zuang says:

    kalo stakat turun RM10 baik x yah

  59. mieza cun says:

    xdpt2 msuk line……uwarrrrgggghhhhh

  60. ROS says:

    HAI.. SAYA NIE BARU UMUR 17 TAHUN DAN BELUM DAFTAR UNTUK UNDI.. SO MACAM MANA SY NAK ISI BORANG PERMOHONAN DALAM WEB INI,SEDANGKAN BORANG TERSEBUT TIDAK DAPAT DIPROSES KERANA BAHAGIAN “parlimen” tidak diisi… ANY1 CAN HELP ME ON THAT?

    • Aqilah says:

      Alahai apa laa lundu awak ni. BL1M ni takde kena mengena dengan undi apa-apa pun. Yang parlimen tu awak isi dimana tempat awak duduk sekarang. Tak faham juga tanya parents atau orang lebih tua.

  61. eyda says:

    Web page borang xbleh bkak why ?

  62. ian says:

    klu dh umor 41..mmg xleh dh la ye?klu utk umur 17thn..boleh ker..last yer 2012 abis spm…ari ni dari pagi tdi..nk apply on9..langsung xleh masuk..agaknya ramai sgt kot nk apply…ada due date ker?ke open date sampai bila bila..i ni dari kuantan.

  63. NurEyah says:

    saia dah tekan dekat link borang on9 tuhh . tapii webpage not avaible . daa banyak kali saia klua N try balek . tapii tak boleh . kenapa eakk ???

  64. schazwanieyz says:

    pnt btoi la..x dpt2 nk msuk..haihh

  65. NurEyah says:

    No ID dan kata laluan lepas isi borang tuhh ap ? . saia tersekat dekat situhh

  66. EIKA says:

    sy dh daftar…hehehe

  67. pentom says:

    law ade saman blh ke mohon…..

  68. Afham says:

    alhamdulillah..
    “Maklumat anda telah berjaya disimpan ke dalam sistem BL1M. Sila sahkan pendaftaran anda dengan menekan butang SAH di bawah.”

    borang online yg dibuat dah diterima..
    TERIMA KASIH MELVISTER.COM :-)

  69. miekapakkcm says:

    klau kita dh ada nma kat agensi kelas memandu..bleh ka kita memohon BL1M ni..

  70. biela azooka says:

    kat mane nak dafta nie..penat dah cari nih..

  71. yinn says:

    kalau age belum betul2 17 .. layak tak untuk ambil sendiri untuk tahun ni ? sekarang umur 16 tapi form 5 .. :)

  72. cik bee says:

    macam mana nk buka ni? link tak boleh dibuka..ada inisiatif lain tak?

  73. cik bee says:

    macam mana nk buka ni? tak boleh disambung ke link itu..ada inisiatif lain tak?

  74. hamdi says:

    kalo ade saman, layak kah mohon bl1m ini?

  75. hamdi says:

    salam, saya mempunyai saman yang tertunggak. adakah orang yang mempunyai saman layak untuk mohon bl1m ini?

  76. yatie says:

    hmm npa x bolh msok pon ek dlm link 2..dh bnyak kli.. :(

  77. zam says:

    Apelah salahnye buat juga untuk yang dah ada lesen kereta tapi tak de lesen motor. Harap dapat pertimbangkan semula syarat kedua dalam “syarat kelayakan” tu. Banyak manfaat dpd mudarat kalau tak de syarat tu utk semua

  78. aleeya says:

    saya harap pmohonan saya diterima?

  79. aleeya says:

    kepada mereka yg nk daftar kna la brsabar ya line nya mmg ssh sikit nk masuk kna la bnyak2 brsabar

  80. farah says:

    sy lepasan SpM. . saye da isi borang ni td..sy nak ty soalan yang masih belajar 2 sy jwp tidak. . adakah pmohonan sy boley dbuat smula. .? or bia mcm 2je. . huhu

  81. qilah says:

    kenape saya x dapat buke link ni . saya xpenah ada lesenn . plesee .saya nak lesan motor :'(

  82. mashor says:

    kalau tak dapat isi borang secara online..saya isi borang secara manual pastu hantar kat mana..jpj ke

  83. ziezie says:

    Saya pun teringin sangat nak memiliki lesen memandu ni.. Tapi belum dapat isi lagi borang bl1m. Harap2 permohonan saya berjaya nanti.

  84. syaiful khairil azhar bin adnan says:

    saya perlukan lesen kerana hendak mengunakan untuk pergi ke tempat kerja

  85. mustadi says:

    mcm mna cara nya nak daftar… lesen ni…

  86. Fahmie says:

    Ralat telah berlaku. Sila pastikan anda telah memenuhi medan medan yang diwajibkan.
    * asal lak cenggini..da isi da semua..harap ade org tolong yer..ty

  87. Aqilah says:

    Saya nak bertanya, bagaimana saya hendak mengemaskini maklumat saya? Kerana rasa macam tak yakin saya isi form betul atau tidak. Selepas saya isi, saya terus click hantar dan sahkan. Dan bila saya akan mendapat panggilan dari BL1M? Terima Kasih.

  88. zulkifli says:

    kenapa saya tak boleh buka link yang diberi ?

  89. kecik says:

    knpa xley nk bukak..dah try mozila,internet explore n google chrome..smua xboleh..ke tgh problem skrg?

  90. qisya says:

    di jamin RM199.00 sampai lulus ke?

  91. dongdai molek says:

    yesshoooo>..setelah “dua thun” mencuba berjaya gak aku membuke page BL1M seterusnye register

  92. ian says:

    dari mlm tdi..dh cuba..tapi until now..still xleh masuk jgk website tuh..cmner nie….

  93. xura says:

    dh bnyk kali try nie..asyik x dpt je..nk buat mcm mana lagi yer..

  94. Zaim says:

    saya dapat dengar dari tv BL1M lesen motor rm199 dan lesen kereta rm250 adakah ianya betul , sebab kalau betul saya nak buat lesen kereta sahaja .

  95. faat says:

    untuk lesen kerete x ade ker…???

  96. FIZA says:

    KALAU ADA SAMAN MACAM MANA??? BOLEH AMBIL KE

  97. ain says:

    alhamdulillah sy da b’jaya mndaftar..u’alls yg xdpt lg,try la lg gnekn mozila..do de best :)

  98. Roslie84 says:

    hahaha…x boleh masuk pon link 2…mcm ne nak apply ni…sesiap boleh bantu saya ???…

  99. shukri says:

    borang dah isi tapi tak dapat hantar

  100. mazlina says:

    Saya dah leh register, tp ble nak send kluar perkataan ni pulak..”Ralat telah berlaku and bla…..bla..”.Saya kene register smule ke ape?,,atau server tgh down :-(

  101. suria says:

    saya dah dpt isi borang nie..syukur alhamdulillah

  102. fazreen says:

    walaupn kta dh ada lesen kereta mmg x blh dh isi borang ni ? kalau try isi boleh ka tu ? x salah d sisi undang2 ?

  103. suhai says:

    kenape x boleh send ni…..

  104. aina says:

    salam . kenapa saya tak boleh bukak laman web ni ? dari semalam tak , tlong ajar kan ? saya nak sangat ambil lesen motor ni ?

  105. mazlina says:

    Alhamdulillah dh send pun via mozilla..lg cepat dr google chrome..thanks melvister :-) for ur tips.

  106. eika says:

    klu die tulis maklumat telah tersedia tu maknenye kte pnye pemohonan tu dh ada la kan….

  107. rin says:

    adoiiiii.. bengang tol la… dri tadi x dpt…

  108. rin says:

    klu bg msa 1 month xpe la.. nie 2 week je.. adoi,,mmg parah la nk isi.. help2..

  109. zura says:

    sy dh dpt isi borang tu…bile sy klik “hantar” lpas tu keluar processing…mcm mna kite nk tau borang kita tu dh di terima…

  110. zieyra hazirah says:

    saya dah cuba link..kenapa xbuleh pun?

  111. shaiful hasnor says:

    saya dah pernah ada lesen motor tapi dah lama mati. tapi kalau nak renew dah tak boleh. kena ambil lesen macam baru punya. layak tak saya apply?

  112. zaini says:

    knpa jga xdapat2 ni, xda cara lain ka

  113. steven says:

    ssah nye lha nk msuk

  114. zaini says:

    astfirulahazim. sda banyak kali saya mencoba. ttp xdapat. benar ka semua in?

  115. imanalyah says:

    klu da saman dr jpj or traffik,buleh m0h0n lesen bl1m nie x?

  116. vhisryan says:

    adk sya bln 4 nie 17.. thun..bleh x dia eply sekarang

  117. Azlida says:

    saya dah boleh ec borang tuu…tp kalu sy ec parlimen kelantan,sy kena buat lesen kat sane ker??buat kat kuantan xboleh ker??

  118. ruben says:

    tak boleh nak masuk duax2 website pun..boleh tak apply direct??help please..

  119. shah says:

    saya dah cuba link banyak kali.akhirnya dapat juga. kalau cara isi betul,senang je boleh send.jangan cepat prasangka buruk.tq

  120. qilahroslan says:

    sy dh dpt isi borang tu…bile sy klik “hantar” lpas tu keluar processing…mcm mna kite nk tau borang kita tu dh di terima…

    Sumber: Borang Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia Online | melvister.com

  121. noor farina says:

    bagaimana saya nk daftar sekiranya alamat IC saya di sungkai perak yer..

  122. ain says:

    “Terima kasih di atas kesudian anda mendaftar untuk menyertai program BL1M. Maklumat anda telah kami terima. Pihak kami akan menghubungi anda melalui emel / SMS dalam masa terdekat untuk maklumat lanjut
    Salam Daripada.
    Team BL1M”
    guys,ini yg sy dpt die send via email.. :)

  123. Nurul Shahirah says:

    dh isi smua borng..tpi bla klik kt hntar 2,x lh.. npa ek????

  124. dyla says:

    lesen 1 malaysia ni menyediakan sampai lesen P ke? atau cuma lesen L?

  125. muszafar says:

    kenapa tak boleh masuk website untuk key in borang

  126. nurizawani says:

    sy da isi tp ble sah kn line jd down..mknenye sy kena isi balik ke?

  127. ziezie says:

    adoii.. nape x boleh nk buka pn .. cmne nak isi borang ni .. :-(

  128. schazwanieyz says:

    Dri smlm try bukak..x dpt2…
    ramai nye owg ngh bukk

  129. anies says:

    npe sy ble link kt borng bl1m dia tlis server not found? dr td la cbe xdpt2..

  130. ziezie says:

    selain dari isi secara online ni xde ke cara lain.. xde ke borang ni di keluarkan kt mane2 ??

  131. ziezie says:

    yes .. da dpt daftar pn huhu :)

  132. ILAH says:

    nak tnye…web dah dapat buka tapi npe ralat???old ic perlu isi ke?? n xda no phone umeh n no fax mcm ne nak isi???tak perlu isi ke or isi sedangkan kti tak 3 pkara tu…tlg balas

  133. akuzul says:

    yes yes yes dah boleh pun boleh boleh.MALAYSIA BOLEH

  134. ILAH says:

    last2… dah dapat isi dah…alhamduliilah…. tp mcm ne nak chek kta dapat or tak nanti?? chek dari emel ke????

  135. nasir abdullah says:

    Benda ni bagus!! Niat nak tolong rakyat tapi nak download borang x boleh.Bagaimana kami boleh dapat borang yang banyak utk kami open pusat khidmat diPPR TEBRAU, TAMAN DESA MUTIARA.Saya dan rakan-rakan siap sedia berkhidmat demi kebaikan bersama. Tel:0167535835 Tkasih.TAHNIAH!!!

  136. ruka says:

    kalau baru dpt L utk kereta, boleh apply lagi tak ?

  137. Roshidah Raziman says:

    Yes2..sy dh brjya isi link..

  138. ahmad says:

    saya ada kenalan yang tidak berapa pandai membaca dan menulis, tetapi ingin memohon bantuan lesen 1malaysia. bagaimana orang macam ini ingin memohon ? dan bagaimana cara untuk memohon selain online ?

  139. Adah says:

    Bengang, dan boleh jadi giler lah nak isi online BL1M nie…dari tadi tak boleh hantar..dah isi penuh last2 klick hantar tak send2 jgk…penat isi byk kali.
    Pastu tiba2 hang lah,.mcm2…saper buat borang online nie?…tak canggih lansung.. :-!

    • petra says:

      rsnya kna tgk btui2 mn2 medan yang bertanda * kna isi…bagi yang x leh hntar tu mst sbb tu gak coz saya pon mengalami mslh yang sama pd mulanya… klu bagi saper yang x der no fon rumah, isi no fon hp…

  140. saymie says:

    Kenapa tak boleh ‘hantar’??

  141. afiq says:

    sy dah download “Form BL1M FA”.. so selain online sy boleh guna form tersebut utk apply ke?

  142. said90 says:

    cuba pergi dkt http://www.myeg.com.my/… lepas i2 klin dkt gmbar BL1M… tdi sya buat untuk adk sya… ok jew..sekalih jew buat dh berjaya….

  143. sheeqa norman says:

    salam..klau kta ada saman,dpt tak kta memohon bntuan ini?

  144. den90 says:

    sy dh dftr bende nie menggunkn borg sebulan yg lalu di sekolah sains batu pahat anjuran umno batu pahat dan sy dh pon bayar sebayk rm150,,,apekah itu merupakan program BL1M?kerana perkara ini baru diberitahu di tv kalau xsilap sy,,,mohon jelaskn,,,tq

  145. zainal abidin bin diding says:

    saya suda berjaya mendaftarnya,,,,harap pihak tuan dapat memhubungi saya melalui sms..kerana emel saya kadang-kadang bermasalah tidak dapat in…okey sekian
    MALAYSIA BOLEH…

  146. salam, 1malaysia ,saya baru bayar penuh untuk lesen memandu kelas b2 ,belun buat ujian lagi,hanya kursus 5 jam ,boleh tak saya dapatkan balik duit saya?

  147. jemhafiz says:

    mcm mna na nak mohon

  148. noorazlilah says:

    mcm mane eak sy nk mohon cz memalui online pn xleh ni,,,selain online cm ne crenye ni ek?sy nk sgt mengikuti tuk amk lesen ni,,,

  149. EKINE says:

    NEED HELP…SUSAH NAK DAFTAR…

  150. fazil83 says:

    Bagaimana kalau pernah memiliki lesen L tetapi sudah mati. Adekah layak memohon?

  151. eka nurfitria says:

    28/2/2013 baru umur sya cukup 17 , boleh x lau nak mohon bl1m ni .?

  152. Qilahroslan says:

    slm,mne,nak tau kite dapat pemohonan tu ?

  153. norli says:

    mcmane nk cetak borang ni??

  154. eisyah says:

    kena cetak ke borang ni lepas isi?…sy siap isi dh tapi xcetak xpe ke?

  155. apan says:

    ala.da daftar bwu nk ad bl1m nie

  156. halimi says:

    kenape tak boleh isi borang ?

  157. azieyana says:

    nsib baik saya da hntar ari to mlalui on9..upanya lau lewat sesak….arap pmohonan saya dtrima.

  158. Katie says:

    andai kata kte daftar dan dapat dia akan panggil ble???dan proses kursus itu bulan berapa..

  159. adesuhri says:

    saya nak tanya yang untuk l sahaja ke atau l/p
    dan tarikh untuk tahu jawapan to bila

  160. atah says:

    bila yang nak kena hantar borang tu ?

  161. NURUL ASIAHTUL AZWA says:

    tarikh ttup bile ni ???

  162. ct says:

    salam satu malaysia.bilakah tarikh daftar dan tarikh program? andai kata saya tidak boleh hadirkan diri pada tarikh tersebut, bolehkah proses pengambilan lesen saya ditangguhkan?

  163. Schafyra says:

    Yesss!!! i did it!! ^_^

  164. Aynis says:

    tak ada lesen tapi ada sama bolh daftar lesen ke

  165. Aynis says:

    AKU IKUT NAMA DALAM IC TAPI TAK BOLEH MASUK NAPE

  166. Ida says:

    saya dah ada lesen L. boleh ke sy mohon utk lesen P percuma ni?

  167. suriani says:

    dah isi dah hantar.kenapa tak blh cetak ya?????

  168. nadhirah says:

    terima kasih kepada melvister.com dan saya telah pun menghantar borang BL1M.mereka akan menghubungi pemohon selepas pelancaran dan mengapa borang yang telah saya isi tidak boleh dicetak selepas dihantar??terima kasih atas perhatian…..

  169. chels says:

    knapa saya registre.pastu dh settle semua.dh bg faks no tp msh jgak keluar tepi tu minta faks no.sedangkan faks no tu betul.

  170. chels says:

    ada tak bantuan lesen untuk kereta?

  171. naemah says:

    mcm mne nk print borang pemohonan

  172. atah says:

    silap tulis nama camna ? boleh edit ka ? or kena isi borang lein ?

  173. BUDAK BAIK says:

    assalamualaikum ..sye nak tanye , macamane nak print ? print yg sudah diisi atau yg kosong ?

  174. nina syerah says:

    dah isi borang !! weeee ~

  175. zainal abidin bin diding says:

    bila pelancaran itu di adakan…

  176. BUDAK BAIK says:

    knap skang saye buka laman web tu lain ngn contoh diatas? n saye nak tnye macamane nk edit kalo teralah submit ??xbleh da ke..

  177. pemuda says:

    saya baru tingkatan lima… belum cukup umur 17 tahun bulan 6 nie baru ckup…
    bolehkah saya memohon permohonan ini?

  178. Rahimi says:

    Saya tersilap masukkan tarikh lahir , jadi macam mana ?

  179. Rahimi says:

    Bantuan ni sampai bila ye ?

  180. Asyari says:

    saye dh berjaya isi borang ni..p nak tanya nak hantar kat alamat mana and nak buat pembayaran terus ke masa hantar borang yang kita dh cetak tu????Help me..URGENT….

  181. zainal abidin bin diding says:

    saya sekarang berada di wilayah labuan napa saya kena mendaftar di sandakan pula..jauhlah sangat,,

  182. Siti Sawa Suhaida Bt Md Radyi says:

    t.kasih sgt2…..suke la….

  183. intanamyra says:

    alhamdulilah . saya sudah mendaftar .. hehe . semoga saya dan juga yg telah daftar akan berjaya menyertai program ini . salam 1 malaysia . terima kasih :)

  184. chels says:

    xda respon pun saya punya soalan

  185. sue says:

    salam nak tanya…sy sudah daftar onlne borg bi1m dan dah ade dalam sistem…bila sy cek online maklumat sy kenapa tempat mendaftar sy di UMNO BAHAGIAN KUALA TERENGGU BATU 8 JLN KELANTAN 21200 .K.TERENGGNU.
    sedangkan sy asl kelantan…adakah nanti kalu permhonan sy nie diterima sy akan ambil lesen di ternggnu??huhu…parlimen sy pilih kota bharu (P021)minta penjelasan..terima kasih.

  186. Nanie Latif says:

    hmmm .dah dapat isi borangnya, tp pe ntak bole nak hantar ? .

  187. Nanie Latif says:

    hmmm .dah dapat isi borangnya, tp npe tak bole nak hantar ?

  188. MOES says:

    bila tarikh pengumuman BL1M?

  189. ayub says:

    xsabo nak lesen ni.. bile ble bleh dpt..

  190. ros says:

    boleh tak umur 16 tahun mohon

  191. JUHARDY BIN JENO says:

    nk juga

  192. azizah says:

    camme ea klu slh msukkan parlimen.jauh 2 dr pasir gudang nk ke parlimen pulai.pleaseeeeeee

  193. Bennie says:

    Blh mohon semula kah?sy salah isi ni.

  194. Aishah says:

    saya dah berjaya daftar tapi ada kesilapan di bahagian jantina mcm mna nak buat pembetulan??

  195. jev says:

    saya dh ambil test jpj, dan sy dh lulus (pagi tadi)..msih lyak memohon x bl1m ni x?

  196. eyla says:

    sy dah daftar..bila semak balik, tempat mendaftar ngeri lain.. jauh tuuu

  197. intan yahya says:

    mcm mna ni ? sy tslh msukkan information . cmna mau perbetulkn ?

  198. nurul nabihah says:

    asal tempat mendaftar jauh..saye stay tganu,,tempat mendaftar kt tanah merah kelantan..

  199. dylla says:

    sy pon sama…sy stay klantan tpi tmpat mdaftar kt tragganu….jauh tuuu…xkan nk p test lesen sume kt sna…camne leh jadi camni…

  200. Nurul Shahirah says:

    Sya nk tnya lesn ni diorng bgi L ja ka atau skli dgn P??? sbb sya ada dngar bbrpa org yg mngatakn diorng hnya bgi L sja.. tlg jwb sya punya soaln ek,pning dbuatnya…

  201. nor says:

    klu umur 50 tahun layak ke nk mohon lesen motor nie..klu boleh ape syarat2 yg dikenakan…

  202. mohd says:

    mcm mane nak bayar melalui ‘My E.G. Services Berhad’

    • melvister says:

      Semasa pendaftaran nanti, pemohon wajib membawa bersama MyKad asal dan satu salinan MyKad dan Money Order di atas nama pembayar kepada MY E.G. SERVICES BERHAD sebanyak RM199.00 ….moner order leh dibuat kat pejabat pos.

  203. nor says:

    klu da de lesen D tp mmg x pnh de lesen B2, boleh mohon x?

  204. Nur Liyana says:

    assalamualaikum . sy nak tanya . skrg ni sy masih 16tahun tapi bulan 5 ni sy akan masuk 17tahun . boleh ke kalau sy buat lesen sebelum msk 17thn boleh ke ?

  205. fizan says:

    salam .
    kalau dah daftar , bile kelas memandu start ?

  206. lavin says:

    I sudah pun tar tetapi i belym bayar yg dikenakan..adakah boleh bayar secara manual jika boleh bagaimanakah caranya untuk bayar….

  207. Simon says:

    Saya dah hantar permohonan ini.

  208. SAKIMIM says:

    SAYA DAH SEMAK ONLINE DAN BERJAYA TAPI MACAM MANE NAK BUAT PERBAYARRAN SELAIN ONLINE …???

  209. NUR ASMIDA BT SABIEE says:

    Lesen ni utk 16 thun ke 17 thun?

  210. faezah says:

    saya dh smak kt online dh berjaya…mcm ner nk byar..lpas 2 kena buat pew lak…

  211. emy says:

    bila tarikh tutup buat permohonan ni!?

  212. sazlina says:

    saya dah isi dan lepas isi borang tu kena hantar atau memang dkt on9 akan dapat disemak ke??? mcm mana dengan bayaran tu…lepas isi terus kena buat bayaran yang money order ker..kurang faham lah..pls…

  213. sazlina says:

    saya dah nak buat bayaran tapi sure ker dapat mohon buat lesen ni..saya memang tak ada lesen motor atau lesen apa2 pun lagi..cuma on9 dah lama isi tapi bila call pejabat umno diorang kata tunggu diorang reply kat email..sampai sekarang tak ada reply pun..atau kena buat bayaran dulu..mcm mana diorang nak tahu..

  214. aminah says:

    bila tarikh tutup untuk pendaftaran ini? boleh buat pendaftaran dahulu sebelum bayar kah?

  215. sye nak lesen,, tolng lah..

  216. RIZ says:

    NAK TANYE SELEPAS SEMAK DH DAPAT PASTU NAK BUAT APE SETERUSNYE,TOLONG JELASKAN.TQ

  217. atikah says:

    mcm mane nk wat money order…….sy ade cimb click je,,,,,,kene bukak laman web cimb click ke gune laman web ni je

  218. sharil says:

    sy dh dftar n byr skali tp knpa BL1M tak pnggil2 lagi???? kesilapan kat mane tu??? dh nk masuk sbulan sy dftar tp tak ada respone drpda pihak yg bertanggungjawab….

  219. anuar says:

    aduh..klau 16 taun x leh ke…x sbar nk ambik lesen nie

  220. jaja says:

    Hi..baru td sy dpt mndaftar.sy nk tanya sy masih blm buat bayaran.setahu saya harini last pndftarn.so mcmne ye?

  221. muhamas firzuan bin hasmi says:

    saya mahu menyertai bantuan lesen 1 malaysia

  222. muhammad amin bin zainudin says:

    salam. nak tanya pembayaran nak di sejalas kat di mana?

  223. Nur says:

    Assalamualaikum.Saya dah daftar untuk bL1M nie.Nak tanya,boleh ke ambik ujian lesen selepas tarikh akhir ?

  224. syirah says:

    assalamualaikum ..nk tnya lesennya boleh amek ble pas conferm dpt ??bulan brpe?? mohon respon…terima kasih

  225. syirah says:

    mintak sangat dpt memberi respon tentang soalan ni
    “nk tnya lesennya boleh amek ble pas conferm dpt ??bulan brpe??” dalam masa terdekat ini..tolong lah respon…terima kasih =]

  226. Nur says:

    Salam..Mohon beri respons untuk soalan ini..bl1m ini untuk lesen L shj atau lesen L dan lesen P..tolonglah bagi respon..terima kasih..

  227. Dyesebel Sweet says:

    salam..,nk tnya sket,program ini akan dijalankan pd bln Mac kan??tp sy tngah sibuk blajar lg…mcm mane sy nk ikuti program ini…bolehkah dianjakan atau trdapat alternatif yg lain yg dpt mmbantu sy mngikuti program ini??

  228. atiqah says:

    salam . program ni start bile ? kalau blh saya mahu mengikutinya

  229. syirah says:

    assalamualaikum..nk tnya ble start belajar selepas dpt thu berjaya mendapat bantuan lesen ini?????????????????????mhn respon

  230. ayu says:

    npe tak bole nk msok nie?

  231. mohd rohaimy says:

    memerlukan lesen.tapi macam mane care ye?

  232. nurqurratuaini says:

    sy da adw lsen mmndu klas D….lau nk mohon jugak blh x…skrg tgh xde duit,lsen motor 2 sngt2 dprlukn…ary 2 rasa xpntng sngt 2 yg xuat…paz2 skrg sngt2 mmrlukn…blh laaa…plezzzz…

  233. fhasa says:

    selamat petang,,nak tanya sikit nie.
    pendaftaran secara online saya dh buat so tak jadi masalah.
    yg mjadi masalah nya sekarang nie tentang pembayaran secara online. saya dh klik dekat pmbyaran secara online banking dan telah memilih maybank tapi sampai sekarang tak dapat2.
    macam ane nk selesaikn masalah saya nie tentang pmbyran online?

  234. BERNARD says:

    SYA NK SNGAT LSEN NI..SYA PERLUKAN LSEN DAN TAK NAK KNA SAMAN POLIS…

  235. mohd darus says:

    bagi pemegang lesen kelas D layak ka memohon leses BL1M,..

  236. solihah says:

    salam..bila tamat tempoh bayar? cara bayar kalau pos macam mana? registration form yang perlu di pos bersama duit?!. am i right? tapi, saya keliru, registration form tu yang mana?!….. mohon pencerahan..tq

  237. jasri says:

    tlg gtw aq klu aq lyak dpt brl1m k…n aq nk sgt lsen ne sbb aq na memdu motosikal scra sah n slamat.

  238. suzaini ibrahim says:

    saya dafta online dan buat money order .saya dah hantar money order kat pejabat umno seremban dah hantar 2 minggu lebih.stutus saya kini dalam proses.apa saya perlu buat proses selanjutnya.

  239. eIyra LolipOp says:

    saya nk semak keputusan , kenapa tak boley nk akses , ?? PLISS SOMEONE HELP ME :(

  240. ieda says:

    ad lagi ke bantuan lesen ni.. sy nak mhon..
    sy prlukan lsen sangat2 ni

  241. fiera says:

    assalam, saye dah dftar n buat money order,, tp sy blom lg pergi ke pejbt umno,, cm mne ye? ble sye cek status , sye tdk brjaye.. cm mne? spe2 bleh tlg bg jwpnnye.. plsss

  242. RIZ says:

    saye membayar bulan lepas tapi tiada maklum
    balas.cuba jelaskan

  243. RIZ says:

    salam saye sudah bayar tapi bila saye semak sedang di proses.cuba jelaskan.and nak bileeeeeeeeeeee ni.

  244. RIZ says:

    WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  245. ram says:

    salam 1Malaysia

    ada apa-apa cadangan untuk membuka kali ke2.sebab banyak orang tidak tahu mengenai perkara ini dan tidak tahu macam mana nak mendaftar..harap kerajaan memberi peluang ke2 untuk mendaftar…sekian terima kasih

  246. zamri says:

    Saya mempunyai satu masalah. Saya telah mendaftarkan anak saya untuk mengikuti BL1M di Ulu Tiram, Johor. Masalah yang saya hadapi ialah anak saya telah terpilih untuk mengikuti BLIM tetapi di daerah Kulai, Johor yang jaraknya hampir 70 KM sehala. Dengan jarak yang jauh dah tentu memerlukan perbelanjaan yang agak besar pada kami. Ini bermakna BLIM yang dianjurkan kurang membantu yang mana lesen di Pusat Memandu hanya RM 265.00 sahaja di Ulu Tiram. BLIM hanya dapat membantu sekiranya kursus dianjurkan di dalam setiap daerah tanpa melibatkan daerah yang lain. Saya percaya untuk mendapatkan lesen bukannya sekali kita perlu menghadiri kelas dan latihan memandu. Sekiranya dicampur semula sekali perbelanjaan hampir mencecah RM 1000.00 lebih mahal dari kelas memandu di Ulu Tiram.

  247. Neoh Sze Chien says:

    adakah permohonan tentang pengambilan lesen kereta dalam BL1M???

  248. Syamsul Bahrin says:

    dh lame daftar,lame nk kene tunggu keputusan

  249. bolehkah tu kalau umur 16 tahun ambil lesen motorsikal

  250. suhaili mien says:

    assalamualaikum , kenapa matlumat yang diberikan menyatakan bahawa saya masih belum membuat pembayaran sedangkan saya sudah membuat pembayaran tersebut bersama menghantar borang permohonan

  251. nonie says:

    Salam..
    Saya nk tahu.. Ada dah ada lesen L. Tp tak teruskn belajar.. Boleh ke mohon? Tawaran ni masih wujud lgker?

  252. Abbyzull says:

    Masih dibuka lg kah permohonan lesen bantuan 1malaysia.sy nk mohon please

  253. vina chee says:

    masih ada lagikah permohonan lesen bantuan?last bulan 3,tidak sempat nak isi borang.please…………

  254. syazz says:

    salam..npe lesen motorsikal jew untk kereta x de kew?

  255. ahmad faiz says:

    salam. saye pn nk mohon gk BL1M

  256. waniey says:

    Sekarang blh daftar lg ker

  257. salma says:

    Sya nak sangat ade lesen,,,,,

  258. muhamad shazwan says:

    Saya dh mohon tapi kenape tak di panggil lagi..saya dah mohon lama..

  259. nazri says:

    saya dh 3x cuba ujian komputer..tp x semua x lulus..
    dh dekat 1thun sy mohon lesen ni.

  260. nazri says:

    semua x lulus
    ada cara lain lg x..?

  261. kalau sekarang baru nak mohon boleh ke?

  262. muhammad ruzaini says:

    kenapa xmohon ?? borang pun xdpt upload

  263. nurul anisa says:

    sngka utk kereta… sedih..huhu..,motor pula

  264. Yana says:

    nk tnya.. utk 2014 bila ye tarikh pndaftaran ?

  265. farriez says:

    umur 16 dah boleh ambik kan

  266. yasmin says:

    kalu ambil borang melalui on9 hantar kat mana

Leave a Reply

CommentLuv badge