28 Responses to “Semakan E-Baki Mara Penyata Pinjaman Pelajaran”

  1. syarifah says:

    saya telah log in untuk menyemak e-baki tetapi saya tidak ingat ID dan juga password. saya cuba untuk daftar baru tetapi tidak boleh kerana ID telah wujud. macam mana saya hendak access e-baki tersebut?

  2. innova says:

    kenapa tidak boleh log in ke webpage eBaki..
    server down koo..

  3. Shamimah says:

    Mcm mane nak tau kita pye permohonn diterima atau x? Dah lbh sebulan saye hntr borang2 perjanjian.. Hari2 check ebaki mara, tapi die xmasuk duit pun.. Lagi2 skrng ebaki mara dlm penyelenggaraan…

  4. zol says:

    knpe sampai skrg saya check e baki still sama? dah 7 bulan saya tunggu elaun saya… knpe erk? tiap2 ary saya chek ebaki mara then.. pekara yang sama je berlaku.. kosong je.

  5. jib says:

    salam..ebaki kata ade transaksi 16/1/2014 tp tiada penambahan dalam akaun bank..adakah perkara ini biasa berlaku…?

    • lini says:

      MARA akan masukkan kedlm akaun KT pd setiap 15hr bln atau16 hri bln. Tetapi elaun akan aktif dlm akaun bank kt tiap2 1hri bln bagi setiap bln. Sekiranya 1hr bln jatuh pada hari cuti elaun akan masuk sebelum 1hr bln. Iaitu 30 atau 31hr bln bln sebelumnye.

  6. Sabrina says:

    Saya dah hantar semua dokumen MARA pada October tahun lepas. Rakan-rakan saya telah mendapat wang elaun & juga yuran pengajian. Namun sehingga kini masih tiada wang yg dimsukkan dlm akaun CIMB saya. Saya juga telah menyemak E Baki dan nama saya tidak tertera. Adakah permohonan saya masih tidak diluluskan? Kalau ye,berapa lama ianya mengambil masa?

  7. Syaz says:

    saya ingin membuat pembayaran tapi terlupa kata laluan. bagaimana nak log in. kerana saya nak cek baki terus.

  8. mira says:

    salam..sy da daftar sbgai pengguna baru di e-baki dan sistem bagi memo suruh cek e-mail.. bila saya cek e-mail..x dapat ape2 e-mail..dan sy x bley log in.. ape perlu sy buat?

  9. azwa says:

    kenape saye tak boleh nag log in ebaki yea. saya dah cube mcm2. saye dah cube pengguna baru, saye dah cube lupa kata laluan tapi still tak boleh nak log in. ap perlu saya buat? tolong saye.

  10. aziz says:

    adakah sistem e-baki hanya untuk yang sudah di luluskan pinjaman nye?

  11. aziz says:

    adakah sistem e-baki hanya untuk yang sudah di luluskan pinjaman nye?

    • Najib says:

      Ya saudara aziz , sistem e-baki untuk peminjam yang telah diluluskan pinjamannya. Skiranya sdr aziz bru memohon , rajin check dekat e-baki (daftar pengguna baru) sekiranya dah boleh daftar , maksudnya pinjaman diluluskan.

      Selalunya proses pinjaman diluluskan dalam masa 1 – 3 bulan (saya 1 bulan) sebelum dapat mendaftar di e-baki.

      • lily says:

        saya dah hampir 2 bulan hantar borang,ble sye tnye org akaun dorng ckp nama saya ada tpy bila sye hari2 chek e baki atau wt pendaftar baru sye x diterima.mknanya sye memang x dpt ke ape.

  12. winny says:

    saya mohon mara awal bulan 1/2014 , hantar dokumen awal bulan 2/2014 , 28/3 MARA ada buat transaction dalam akaun cimb saya. tapi dia masukkan 0.01 sen je. MARA ni nak main2 kan saya ke ape? cek ebaki pon masih tade nama saya. tp camna dorang boleh buat IBG Credit sebanyak 1 sen ????

  13. ku afifi says:

    Salam sejahtera..sy nak tnya baki untuk peralatan tulis sebanyak rm1000 setiap tahun sy tak masuk lagi ke dlm akaun untuk tahun 2014..boleh sy tahu apa masalahnya??

  14. norlin says:

    assalam.sy telah memohon pinjaman pelajaran mara seawal bulan jan 2014,sehingga kini sy tiada kelulusan dr pihak mara.sy sgt buntu gan masaalah kewangan.sy telah berkali kali hbgi pihak penganjuran tp jawapan, akan disemak.tlg bntu sy.t kasih.

  15. Syafiq says:

    Salam, permohonan saya telah diluluskan pade feb 2014, tapi pihak mara menyatakan dokumen saya tidak lengkap kemudiannya. Saya telah lengkapkan pada 11 mac yang lepas dan sehingga kini masih belum menerima apa-apa bentuk kewangan dari pihak mara. Boleh tak saya hendak tahu bila masuknya duit mara kerana projek penyelidikan saya telah pun bermula dan memerlukan bantuan dalam bentuk kewangan secepat yang mungkin. Saya seorang pelajar master dan bercadang ingin menghabiskannya dalam masa 2 tahun tetapi dengan kekangan duit, kemungkinan besar saya terpaksa membuat master saye dalam masa 2.5 hingga 3 tahun, dan mara hanya membenarkan pinjaman selama 2 tahun bagi pelajar master full time. Mohon pencerahan mengenai kata putus kemasukan duit

  16. Alyaa says:

    Salam, bagaimana saya boleh dapatkan penyata bayaran elaun dari MARA sejak dari mula pengajian. Di e-baki yg ada hanya penyata dari tahun 2012 shj. Terima kasih.

  17. esya says:

    Kenapa mara saya takmasuk lagi ..kawan kawan saya semua dah masuk ..hantar dah lama ..

  18. wana says:

    Salam. Disini sy mempunyai kemusykilan. Mengapa dlm ebaki sy, sy septutnya dpt elaun komp sebyk rm2000 dn elaun sara diri rm595 yg d msukkn pd 14h.5.2014. Tpi apa bila sy check pd 30hb.5.2014, sy dpti hnya elaun sara diri shja yg msuk ke akaun cimb. Elaun komp tidak tersenarai dlm statment cimb sy, tpi dlm baki mara sy ttp ad elaun komp.

  19. Faiz says:

    Assalam. Tumpang tanya, mengenai dengan tajaan mara. saya dah menyemak e-baki dan mengetahui bahawa elaun sara hidup serta transaksi yang lain telah dimasukkan ke dalam akaun saya. Namun begitu sehingga ke hari ini saya masih belum menerima elaun sara hidup serta duit yang lain.. rakan2 yang lain semuanya sudah dapat. Mohon penjelasan. Terima kasih..

Leave a Reply

CommentLuv badge