21 Responses to “Semakan E-Baki Mara Penyata Pinjaman Pelajaran”

  1. syarifah says:

    saya telah log in untuk menyemak e-baki tetapi saya tidak ingat ID dan juga password. saya cuba untuk daftar baru tetapi tidak boleh kerana ID telah wujud. macam mana saya hendak access e-baki tersebut?

  2. innova says:

    kenapa tidak boleh log in ke webpage eBaki..
    server down koo..

  3. Shamimah says:

    Mcm mane nak tau kita pye permohonn diterima atau x? Dah lbh sebulan saye hntr borang2 perjanjian.. Hari2 check ebaki mara, tapi die xmasuk duit pun.. Lagi2 skrng ebaki mara dlm penyelenggaraan…

  4. zol says:

    knpe sampai skrg saya check e baki still sama? dah 7 bulan saya tunggu elaun saya… knpe erk? tiap2 ary saya chek ebaki mara then.. pekara yang sama je berlaku.. kosong je.

  5. jib says:

    salam..ebaki kata ade transaksi 16/1/2014 tp tiada penambahan dalam akaun bank..adakah perkara ini biasa berlaku…?

    • lini says:

      MARA akan masukkan kedlm akaun KT pd setiap 15hr bln atau16 hri bln. Tetapi elaun akan aktif dlm akaun bank kt tiap2 1hri bln bagi setiap bln. Sekiranya 1hr bln jatuh pada hari cuti elaun akan masuk sebelum 1hr bln. Iaitu 30 atau 31hr bln bln sebelumnye.

  6. Sabrina says:

    Saya dah hantar semua dokumen MARA pada October tahun lepas. Rakan-rakan saya telah mendapat wang elaun & juga yuran pengajian. Namun sehingga kini masih tiada wang yg dimsukkan dlm akaun CIMB saya. Saya juga telah menyemak E Baki dan nama saya tidak tertera. Adakah permohonan saya masih tidak diluluskan? Kalau ye,berapa lama ianya mengambil masa?

  7. Syaz says:

    saya ingin membuat pembayaran tapi terlupa kata laluan. bagaimana nak log in. kerana saya nak cek baki terus.

  8. mira says:

    salam..sy da daftar sbgai pengguna baru di e-baki dan sistem bagi memo suruh cek e-mail.. bila saya cek e-mail..x dapat ape2 e-mail..dan sy x bley log in.. ape perlu sy buat?

  9. azwa says:

    kenape saye tak boleh nag log in ebaki yea. saya dah cube mcm2. saye dah cube pengguna baru, saye dah cube lupa kata laluan tapi still tak boleh nak log in. ap perlu saya buat? tolong saye.

  10. aziz says:

    adakah sistem e-baki hanya untuk yang sudah di luluskan pinjaman nye?

  11. aziz says:

    adakah sistem e-baki hanya untuk yang sudah di luluskan pinjaman nye?

    • Najib says:

      Ya saudara aziz , sistem e-baki untuk peminjam yang telah diluluskan pinjamannya. Skiranya sdr aziz bru memohon , rajin check dekat e-baki (daftar pengguna baru) sekiranya dah boleh daftar , maksudnya pinjaman diluluskan.

      Selalunya proses pinjaman diluluskan dalam masa 1 – 3 bulan (saya 1 bulan) sebelum dapat mendaftar di e-baki.

  12. winny says:

    saya mohon mara awal bulan 1/2014 , hantar dokumen awal bulan 2/2014 , 28/3 MARA ada buat transaction dalam akaun cimb saya. tapi dia masukkan 0.01 sen je. MARA ni nak main2 kan saya ke ape? cek ebaki pon masih tade nama saya. tp camna dorang boleh buat IBG Credit sebanyak 1 sen ????

  13. ku afifi says:

    Salam sejahtera..sy nak tnya baki untuk peralatan tulis sebanyak rm1000 setiap tahun sy tak masuk lagi ke dlm akaun untuk tahun 2014..boleh sy tahu apa masalahnya??

Leave a Reply

CommentLuv badge