19 Responses to “Rayuan Kemasukan SBP 2013 Tingkatan 1”

  1. Abd Malek says:

    Sy ingin bertya mcmana nk buat e-rayuan utk anak sy ke SBP utk Tingkatan 1 2013

  2. Pn. Aminah says:

    1. saya nak tahu adakah borang e-rayuan yang dicetak perlu di hantar ke sbp yang dimohon

    2. kenapa waktu review borang e-rayuan maklumat sijil lahir anak saya tidak keluar pada borang. Saya risau nanti permohonan anak saya ditolak lagi.Macam mana cara nak bagi maklumat tu keluar.

    TERIMA KASIH…………..

  3. yana says:

    salam sejahtera….perlu ke borang tersebut dicetak dan dihantar ke sbp pilihan..atau cukup sekadar masukkan angka giliran,,isi dan hantar…lagi satu,,macam mane kita nak tahu yang rayuan kita selamat dihantar..kerana tiada option or button hantar disitu..TQ

  4. bonda says:

    saya tlh mengisi rayuan sbp dan status maklumat hijau,Kenapa bila dikemaskini diberitahu saya blm membuat
    rayuan? Apa patut sy lakukan seterusnya

  5. NORAZIAH BINTI SHARIP says:

    ASSALAMUALAIKUM. SAYA INGIN BERTANYA BILAKAH JAWAPAN SEMAKAN E-RAYUAN BOLEH DI AKSES? TERIMA KASIH…

  6. shah says:

    sy dah masukkan nombor giliran dan klik hantar. kemudian ia diproses ke page yang bertulis maklumat diri, koko n ibubapa,,, sy dah isi semua maklumat. kemudian keluar ia diproses ke page yang berkaitan semua makluamt diri anak saya yang di bawahnya terdapat ikon ‘klik di sini untuk print borang rayuan’. adakah itu membuktikan bahawa permohonan anak saya telah di hantar? saya sangat musykil kerana apabila saya login balik menggunakan no. giliran anak saya, status permohonan saya adalah belum membuat rayuan… adakah ini kerana saya telah membuat rayuan ke sekolah pilihan yang sama?
    harap sudi membantu asap.. terima kasih

  7. izz says:

    Keputusan e rayuan akan di ketahui slps keputusan ke mrsm diumumkan.itu info yg sy dpt dr kementerian

  8. wan says:

    Sya tlh masukkan no giliran UPSR anak sye dan hantar tetapi jawapan yang diberikan adalah rayuan sye tidak memenuhi syarat asas yang diisi pada peringkat awal dahulu.ape yang perlu sye lakukan?adakah sye perlu mengisi maklumat sperti permohonan baru semula?

  9. qaseh says:

    saya nak tanya borang yang dicetak 2…kna hntar k???
    bila kluar rayuan mrsm????

  10. MASTER says:

    E-Rayuan perlu dicetak utk rujukan sendiri shj, tidak lah perlu dihantar hardcopy tersebut kepada kementerian atau sekolah yg dipohon. Kalau ada apa-apa masalah angkat telefon terus ke nombor ni 03-83217400, tak payah nak tanya-tanya kat forum atau blog, information yg diberi di forum atau blog adalah berdasarkan pengalaman mereka shj dan tak berapa tepat. Hanya mengelirukan shj.

  11. MASTER says:

    Nasihat

    semasa menggunakan sistem online kementerian atau pun mara, perlu dirujuk terlebih dahulu search engine mana yg paling sesuai samada IE, Firefox ataupun chrome, saya cadangkan, kalau berhubung atau menggunakan sistem online kerajaan perlu lah menggunakan IE supaya tidak mengganggu permohonan anda, dan bersedia menggunakan internet di tempat yg paling stabil (spt unifi)

  12. MASTER says:

    Utk MRSM, keputusan hanya keluar utk IGCSE dan ULUL ALBAB sahaja sekarang. Untuk MRSM biasa, keluar awal bulan 2. Kalau masih ada masalah boleh call 03-26132000, dan suruh dia sambungkan ke bhg pendidikan menengah.

  13. fatin says:

    Kalau sy hanya dpt 4a shaja boleh kah sy cuba memohon utk sbp..atau sy tidak layak memohon?

  14. cik bedah says:

    saya baru je call SBP 03-83217400 betanya tentang result e- rayuan form 1 2013..katanya result akan keluar selepas result MRSM biasa nanti..list yang dapat MRSM tidak akan ada lagi dalam list e-rayuan (jika ada kekosongan) jadi moralnya jangan simply tolak MRSM tu kalau dapat..

  15. zakiuddin says:

    assalamualaikum..bagaimana saya hendak menyemak keputusan rayuan semula SBP tingkatan 1

  16. Helena says:

    pls check results 2nd intake yg baru keluar hari ini
    http://apps.moe.gov.my/sbpt1/semak_ambilan22013/

  17. raja nor azlan says:

    Assalam, saya telah terlepas untuk pendaftaran SBP pada tarikh sept -oct13. Setelah keputusan UPSR13 diumumkan, saya cuba untuk mendaftar tetapi telah ditutup. Bagaimana kah untuk saya membuat rayuan untuk pendaftaran anak saya. Untuk pengetahuan pihak tuan keputusan anak saya mencukupi syarat2 seperti diatas. 4A1B Sains A dan Matematik A. Untuk semakan dipihak tuan keputusan anak saya. NO GILIRAN BJ5005048 I.C NO 010812-10-0074.
    DIHARAP PERMOHONAN SAYA INI MENDAPAT PERHATIAN DIPIHAK TUAN.
    Sekian Terima Kasih.

  18. Linda says:

    Assalam, saya ingin memohon SBP untuk anak saya, seperti Puan Raja Nor Azlan saya juga terlepas untuk pendaftaran SBP yang lepas. Anak saya mendapat keputusan 5A pada UPSR 2013. Adakah saya perlu ke Kementerian Pendidikan untuk mengisi borang secara manual atau membuat membuat rayuan.
    maklum balas dari pihak tuan amatlah saya hargai.

Leave a Reply

CommentLuv badge