144 Responses to “Permohonan PR1MA Perumahan Rakyat 1 Malaysia Online”

  1. Vincent Vun says:

    Permohonan Rumah 1Malaysia di Kota Kinabalu, Sabah
    Nama Pemohon : Vincent Vun fui Cheung
    K/P : 690523-12-5613
    Telefon dihubungi : 0198305244 / 011-1518754
    Kawasan : 10-15 KM Radius Bandar Kota Kinabalu

  2. Vincent Vun says:

    Nama Pemohon : Vincent Vun Fui Cheung
    K/P :690523-12-5613
    H/P : 0198305244 / 011 – 15148754
    Jenis Rumah : 2S Detached
    Kawasan : 10-15km Kota Kinabalu

  3. diana says:

    mcam mna nak daftar kat on line ni rak da borang pun

  4. mohd ridzuan bin mat jani says:

    Mcm ne nk dptkn borang prmhonan rumah 1malaysia.

  5. Dayang Marlina says:

    macam mana nak apply rumah 1 malaysia?

  6. WONG SHIN YI says:

    Kami ialah penghuni kebakaran yang berlaku di Tanjung Aru pada tahun 2011.Kami tinggal di sana lebih kurang 30 tahun.Kami harap dapat mohon rumah 1 Malaysia di kawasan yang dekat bandar,Kota Kinabalu.Bagaimana mohon rumah 1 Malaysia?

  7. magis balakrishnan says:

    Bagaimana mohon rumah 1 malaysia..untuk ibu bapa saya..

  8. Fatahiyah Ishak says:

    Bagaimana hendak memohon rumah 1 malaysia?

  9. SAYA X PERNAH MEMPUNYAI RUMAH SENDIRI. SAYA INGIN MILIKI RUMAH SENDIRI. SAYA INGIN MEMOHON RUMAH PERTAMA KU

  10. Engku Azmir says:

    Sy ingin memiliki rumah sndri stelah skian lame mnyewa

  11. ridhwan says:

    mcm mane nk memohon rumah pr1ma ni . tak jumpe borang pemohonan dlam web ni .

  12. hairy says:

    macammana nak memohon??

  13. bagaimana boleh dapat prima 1 malaysia perumahan

  14. omie says:

    Macam mana nak dapatkan no ID?????

  15. Freda Justin says:

    Saya ingin memiliki perumahan pr1 Malaysia di sabah sebeb saya belum mempunyai rumah sendiri, Bagaimana nak daftar yah?
    Freda Justin
    Korporasi Pembangunan Desa
    Wisma Pertanian Sabah
    Aras 2, Jalan Maktab Sabah
    Kota Kinaabalu, Sabah.
    TeL : 0165877082

  16. Permohonan Rumah 1Malaysia di Damansara
    Nama Pemohon : moniga a/p Savarimuthu @ Xavier
    K/P : 790909-14-6044
    Telefon dihubungi : 014-6230852
    Kawasan : Petaling Jaya

  17. Manimaran A/L Arumugam says:

    Permohonan Rumah 1Malaysia di Cheras
    Nama Pemohon : Manimaran A/L Arumugam
    K/P : 681113-08-5917
    Telefon dihubungi : 013-2342119
    Kawasan : Kuala lumpur

  18. Monica A/P Savarimuthu @ Xavier says:

    Permohonan Rumah 1Malaysia di Damansara
    Nama Pemohon : Monica A/P Savarimuthu @ Xavier
    K/P : 790909-14-6044
    Telefon dihubungi : 014-6230852
    Kawasan : Petaling Jaya

  19. syakila says:

    SAYA DH ISI…MAKLUMAT HARTANAH TU SAYA KURANG PAHAM…KAWAN SAYA WT PENDAFTARAN BARU..TETAPI I/C NY DH DE DLM REKOD.KOD ID TU MACAM MNE?????

  20. syakila says:

    AKAUN SAYA DI SEKAT…CM MNE TU???

  21. fyezan says:

    akaun saya di SEKAT..ape yg perlu saya lakukan…

  22. nabilah binti willy says:

    Tolong bagai mana nak memohon rumah

  23. kamarul says:

    Kalo bujang mcm mane nak mohon rumah

  24. kaval jeet says:

    Ingin Nak daftar
    macam nana cara nya

  25. nurul noraslinda zakaria says:

    salam..
    sy nk pohon rumah pr1ma,dh daftar tpi slow sgt ar…knp ye

  26. NORANI says:

    SAYA DAH DAFTAR ONLINE?

  27. syaidatul akma says:

    saya nak rumah 1 malaysia…dh daftar tp slow sgt…
    atau pn ada cara lain x…nak dptkn borang…

    • umi says:

      saya try daftar akaun untuk step pertama tapi tak jadi la dia kata id saya salah sedangkan betul. saya tak paham laaaa

  28. umi says:

    macam mana nak apply ni . step pertama pun dah salah.tak pandai la nak online ni. ada cara lain tak.macam mana nak isi semula boleh tak?????

  29. Saya harap dapat mohon rumah 1 Malaysia di kawasan yang dekat kl cheras .Bagaimana mohon rumah 1 Malaysia? saya x pernah mempunyai rumah sendiri. SAYA INGIN MILIKI RUMAH SENDIRI. SAYA INGIN MEMOHON RUMAH PERTAMA KU

  30. liza jasmin says:

    Bagaimana mohon rumah 1 malaysia.saya ingin memiliki rumah sendiri.

  31. liza jasmin says:

    Saya berharap sangat agar memiliki rumah 1malaysia.saya dari golongan yang susah amat mengharap kan bantuan dari 1ma

  32. saravanan a/l krishnan says:

    mcm mana nak apply rumah prima at kuantan.saya berharap pihak tuan membantu saya.

  33. saravanan a/l krishnan says:

    saya x dapat daftar rumah prima.id pun x dapat lagi.tlg membantu saya.

  34. nor hazimah ujang says:

    macam mana nak datar umah

  35. bank mane yg ade sediakan borang perumahan kos rendah ye

  36. saat bin sabtu says:

    nk daftar tp xjmpa boring online cmne ni….

  37. ravi shanker a/l rajagopal says:

    where to get the forms to registration and how to online applycation

  38. hanim says:

    saya perlukan ruma prima 1 malaysia. macam mana nak apply.

  39. saya seorang ibu tunggal mempunyai 3 orang anak sekarang saya duduk menumpang dirumah org tua saya,macamanakah cara nya saya ingin memohon Rumah Prima?

  40. YATI says:

    selain daftar di online dimana lg boleh daftar

  41. monica says:

    Saya nak tahu harga rumah,tempat dan cara apply..kalau apa2 call utk no ni?0163405267

  42. Sylvestar Francis says:

    kalau d penampang mcm mna nk dpt borang….please help….no hp 0198826082

  43. Alaigendra says:

    Bagaimana nak apply untuk dapatkan 1 rumah

  44. ng lay kiow says:

    permohonan rumah 1 malaysia di kota damansara sungai buloh

    nama pemohon :ng lay kiow

    k/p : 690928-o1-5404

    telefon dihubungi: 012-6115990

    kawasan :station mrt kota damansara sungai buloh

  45. hana ana says:

    macam mne nak check nama pemohon rumah pr1ma ????????????

  46. suhardi says:

    mcm mane sy nk masukkan maklumat tambahan cth slip gaji…

  47. Teo says:

    I seorang ibu tunggal mempunyai 3 orang anak,i ingin memohon rumah pr1ma .i nak tau sama Ada I layak memohon x.tq

  48. Saya belum aktifkan account.Boleh tak hantar email sekali lagi.Seperti email diatas

    Terima kasih

  49. Yangyi says:

    How to get a ID???

  50. norsahila says:

    sorry nak tanya kenapa saya tak boleh nak mendaftar sedangkan saya baru ingin berdaftar …..bila saya masuk utk daftar akaun dia tulis no ic telah wujud sedangkan saya baru ingin mendaftar…adakah kalau kita pernah menghantar borang utk memiliki rumah serdahana nama kita telah tersenarai…hanya inginkan kepastian…

  51. nadia says:

    mcm mne nk dpt kn no id????

  52. Sya mahu memohon rumah 1 malaysia d kota kinabalu
    tpi sya tdk tahu d mana mahu dapat borang.
    Sblm ne tdk prnah ada umah sendiri skrg tinggal di rumah sewa saya
    mempunyai 2 org anak dn sya brkerja sendiri mejahit.

  53. Sya brharap sngt2 dpt memiliki rumah 1 melayasia nr sbp
    bulanan pn murah brbanding dgn rumah2 yg di jual di kota kinabalu..klu
    cam sya tdk mampu memiliki rumah yg mahal dn bulanan yg mahal
    NAMA: NORZILA BINTI FARAMAL
    NO IC: 860319-49-5130
    Tfon no 0168190189

  54. HASLINDA@KHADIJAH BINTI MOHD SALLEH says:

    Akaun saya telah disekat. Saya mohon tolong batalkan pendaftaran yang lama dengan serta merta untuk saya dapat memohon daftar baru semula. Adakah cara lain secara manual untuk memohon PRIMA ini. Mohon bantuan segara. Hubungi no. H/P saya 019-5320788.

  55. nittiya a/p ravi says:

    saya berharap dapat rumah pr1ma saya tidak mampu membeli rumah mahal disebeb pendaptan saya rendahsaya harap pr1ma membantuutk saya hubungi 017-9720838

  56. siti norizan binti mohd yusoff says:

    saya tak mampu nak beli rumah sebab rumah sekarang mahal,saya harap dapat rumah bantuan.
    NAMA :SITI NORIZAN BINTI MOHD YUSOFF
    NO IC :870627-06-5676
    NO TEL :014-835 9098

  57. iza says:

    kalau sudah daftar online pr1m tetapi tersalah taip e-mail macam mana mahu perbetulkan e-mil itu…sebab takut nanti tidak tahu perkembangan permohonan pr1m saya ini.

  58. saya berpendapatan 1000.00 lebih sahaja adakah saya layak memohon pr1ma

  59. Joen says:

    Saya nak beli rumah sendiri tapi sekarang punya rumah mahal,saya tak ada wang banyak,so boleh tolong saya! Saya punya suami tak ada tolong saya, sekarang saya sendiri kerja,dengan ada satu anak.So prime 1 boleh tolong saya minta satu sendiri punya rumah tak?
    Tolong tolong .Terima kasih.

  60. dino asrol says:

    saya ingin membeli rumah 1 malaysia mcm mana cara saya nak memohon cik

  61. nisha says:

    how to apply rumah prima

  62. Abd. Majid Bin Abd. Jim says:

    saya ingin memohon membeli atau sewa rumah projek satu Malaysia.. kerana pelbagai idea dan cara saya telah buat namun tak berhasil utk memiliki sebuah rumah .. dah byk kali ke pejabat berkenaan utk mendapatkan projek rumah satu MALAYSIA namun tak berhasil dah 10 tahun belum memiliki rumah dan 5 tahun menanti jawapan namun satu pun tak ada jawapan.. gaji pokok RM2803 bersih dlm tangan RM1803 .. Saya teringin sgt ingin memiliki rumah sendiri.. harap maklum dah berbagai ku lakukan harap percubaan ku kali berhasil … no hp 0128124661 @ 089660628 sekarang menyewa kawan dgn harga sewa RM450 dan selebihnya perbelanjaan sendiri.. wassalam..

  63. AMBROSE CHUNDI ANAK JATOK says:

    saya bernama di atas ingin memohon membeli rumah mampu milik mahupun rumah satu ( 1 )malaysia.saya berpendapatan RM1800 sebulan,dan saya sangat berminat membeli rumah kos rendah dalam umur lingkungan 22 tahun.handphone no.01119884742
    bantuan dari pihak tuan,puan sangat di nanti-nantikan.

  64. mohd fakri bin mustaffa says:

    saya ingin memohon perumahan pr1ma 1 makaysia, syg berpendapatan rm3000 masih bujang dan berumur lingkungan 27 tahun, saya harap bantuan darpada pr1ma 1 malaysia bantuan anda amat saya hargai

  65. mohd fakri bin mustaffa says:

    terlupa no telephone 0187767385

  66. herzam shah bin sudin says:

    saya herzam shah bin sudin ingin mendapatkan sebuah rumah kos rendah di sandakan, saya tak punya rumah sendiri dan ingin punya rumah untuk keluarga saya, pendapatan bersih RM15000 berkerja di selagor,umur saya 25 no.telefon 014-3690205

  67. herzam shah bin sudin says:

    maaf pendapatan saya RM1500

  68. shannie chin says:

    saya dari kota kinabalu sabah, saya ingin memohon sebuah rumah kos rendah sebab tak mampu beli rumah jenis yang beratus ribu, pendapatan saya RM1,000 sahaja..macam mana nak memohon..? terima kasih!

  69. Ho Yock Lan says:

    Permohonan Rumah 1 Malaysia di Cheras

    Nama : Ho Yock Lan
    K/p : 641230-14-5038
    Telefon H/P : 016-2036383

  70. saya tak mampu milik rumah mahal . saya apply pr1ma 1malaysia minta tolong . gaji pun murah rm1368.00bulan .isteri pun jaga anak 3 orang.

  71. Edmund.L says:

    Bagaimana untuk apply low cost housing di kepayan ridge, kota kinabalu, sabah under PPR.

  72. Saya sudah apply online permohonan rumah 1prima tapi sehingga sekarang belum dapat reply dari pihak anda.

    Sekian dan terimakasih.

  73. rosli bin said says:

    adakah borang PRIMA saya telah didaftarkan..

  74. yana abdullah says:

    klu xder no incometax cmner…? sbb gaji skit jer… rm1200 sbln…

  75. Saya berharap dapat rumah nie kerna saya seorang ibu tunggal dan seorang salah seorang pelajar universiti, demi untuk mengejar cita-cita, saya menanggung segala bebanan tersebut, terima kasih.

  76. saya nak rumah Prima tu.

  77. Macam mana nak Rumah prima tu ya kawan2…and kalau bujang perlu ka pendptn RM2500 ^…???untuk Area Sabah… terima kasih..

  78. muhd shairul says:

    saya dan isteri saya nak sangat perumahan prima ini di sandakan sabah,

  79. Saya ingin memohon PR1M yang telah di janjikan dan di sarankan kepada golongan yang berpendapatan rendah oleh pihak kerajaan kepada rakyat.Di samping itu,pihak kerajaan dapat mengurangkan beban kepada rakyat..saya dan isteri amat berterima kasih kepada PM kita.saya sekeluarga berbesar hati untuk dapat permohonan rumah di luluskan oleh PR1M ini di SABAH kawasan sandakan..tolong saya sekeluarga ya.kami sudah lama menyewa,kami ingin juga mempunyai rumah sendiri,dapatlah beban kehidupan dapat di kurangkan..

  80. Rusnih says:

    Saya telah cuba online.tetapi bila nak buka kembali didapati akaun telah disekat.
    Jadi bagaimana saya hendak submit borang tersebut….

  81. saya sadah apply tapi belum ada jawapan lagi.

  82. ridzuan b matt says:

    Saya ingin memohon rumah PRIMA 1 Malaysia

  83. SAYA INGIN ADA RUMAH WALAU PUN SAYA TAK LAYAK KERANA SAYA MEMEGANG PEMASTATIN TETAP .WALAU BAGAIMANAPUN APASALANYA
    MENCUBA .ESOK LUSA I,C SAYA SUDAH DI TUKAR SAYA AKAN INGAT JASA KERAJAAN TERUTAMANYA BN

  84. mariani says:

    kena active kan akaun lu kan before register? sangat memerlukan rumah ini. tiada tempat tinggal sendiri.

  85. boleh tak saya menerima borang

  86. abd jalio bin hashim says:

    Sy ingin ade rumah tp saya x mnpu krna rumah msa skrg harga mahal saya x mnpu nak mebelinya saya ade ank 3 org dan saya mnta kalua saya blah dpat rumah PR1M d kawasan B.WORT

  87. viannie ignatius says:

    Saya tidak pernah memiliki rumah sendiri dan ingin menolong abang saya yang tengah susah tempat tinggalnya di Bahagian telipok apa hal kami nie orang dari papar…Susah sangat cari rumah yang murah

  88. Hairum says:

    Ada sesiapa berminat untuk membeli rumah Di Cyber City perumahan W group ( Ground Floor ) RM 350,000.00 hubungi 011-14138750.

  89. viannie ignatius says:

    Ic:860519495696 tel:01116007441

  90. samir bin bayani says:

    saya samir bayani no kp 780213125617 no hp 0143566112 masi menyewa dan berkeluarga memohon rumah prima di kawasan sandakan sabah mohon d pertimbangkan skian trima kasih

  91. cirlce juperi says:

    saya teringin ada rumah sendiri…
    skrg tumpang kat rumah mother-in-law..rmh mother-in-law pun rumah sewa..skrg keawangan tak stabil lgi….
    bhrap btl dpt rmh PR1M ni…

  92. anacondamous2 says:

    mcm ne nk log out ni…

  93. anacondamous2 says:

    xde pn borang kt laman web ni..alamak ada rupanye..sory sbb xbce dr mula…

  94. anacondamous2 says:

    rm15000 setahun ke rm15000 sebulan..klu rm15000 sebulan mmg xlayak bah..kau sudah kaya bah..

  95. Nor Hafizah Nawi says:

    Saya seorang pekak dan bisu … status .. dah berkawin n sy ada anak usia 1 tahun 3 bulan

  96. shiva says:

    i want bye house

  97. Saya nak rumah…mcmana nak apply?online x dpt……saya ada anak 3org…susah nak dpt rumah di kwsan kk…

  98. leela a/p lakshmanan says:

    saya nak rumah …
    mcmana nak apply online?
    susah nak dapat rumah di kawasan k.l, batu caves selayang, gombak, green wood, cheras, ampang,sabak bernam. call saya 012-2691001 (saya kerja Malaysia nanban) news paper. tolong sya

  99. leela a/p lakshmanan says:

    saya nak rumah …
    mcmana nak apply online? rumah teras.
    susah nak dapat rumah di kawasan k.l, batu caves selayang, gombak, green wood, cheras, ampang,sabak bernam. call saya 012-2691001 (saya kerja Malaysia nanban) news paper. tolong sya

  100. Norzanariah says:

    Link tak boleh tekan lah. Boleh bg link borang online yg betul x?

  101. ismail says:

    boleh memohon sekarang.

  102. shanthi says:

    saya ingin memiliki rumah namun tidak tahu bagaimana nak daftar kini saya menetap di johor.boleh kah saya dapatkan alamat di mana saya sendiri boleh daftar sendiri di pejabat berkenaan.terima kasih

  103. Manusia biasa says:

    Hi assalam…sye nak tnye ni…sye dah buat akaun untuk pr1ma ni..tapi knp sye x dpt lagi emel daripada pr1ma untuk aktifkan akaun sye?? ataupun mmg emel dia smpai lambat…kene ade emel dia dulu barula sye bole apply..tapi xdpt2 lagi…ade siape2 mcm ni jugak??trima kasih..

  104. ina says:

    mcmmana nak apply rumah 1 malaysia…xlarat nak menyewa mahal RM500, nak sara anak ramai, keje job pun kurang…please answer?

  105. MOHAMMAD KHAIRUL BIN RAZALI says:

    NO 4343 JALAN 1/6 TAMAN SEMARAK 1,71800 NILAI NEGERI SEMBILAN

  106. AA says:

    KENAPA ORG BUJANG X MEMENUHI SYARAT PERMOHONAN?? padahal kat pendaftaran tulis berumur 21 tahun ke atas????

  107. kavitha says:

    ibu saya sangat susah kami 6 org anak semua belajar sekolah…sekarang kami duduk kat rumah sewah…sewahnya 230.00 sebulan tolong saya tq

  108. Fatimah says:

    Saya seorang Ibu tungal mempunyai 3 orang Anak ! Sekarang Anak Anak saya Di jaga oleh bekas mentua saya, sebap saya tak Ada Rumah untuk tempat kan meraka ber 3, memandangkan Ibu saya pun menumpang dengan Anak menantu, macam mana saya boleh memohon ini Rumah ? Lagi pun saya ingin bawa Anak saya tingal besama Di sebap kan sekarang meraka tingal sama Keluarga yang tak sama agama ..

  109. leyana says:

    saya dari kota kinabalu sabah suami sya brpendapatan rm 1000 sekarang masih menumpang di rumah mertua dan sya ingin ada rumah sendiri tetapi tidak berkemampuan sebab sya dan suami menangung dua orang anak macam mana mahu daftar rumah pr1ma nhe sebaba sya ingin sangat mempunyai rumah sendiri…

  110. yanty says:

    dah mohon online jwpn yg dpt x layak…nape yer..pndpatan suamib dan isteri kurang dari rm4000…PRIMA hanya layak utk sapa..

  111. IVY WONG says:

    SAYA HENDAK MEMBELI RUMAH PRMA 1 MALAYSIA UNTUK DIRI SENDIRI

  112. devi chandran says:

    salam sejatera….kami xmampu beli rumah sendiri…bolehke kami dapat rumah pr1…mcmmana cara memohon rumah pr1m….?

  113. mariah says:

    saya ingin memohon perumahan PR1MA. Bagaimana mengetahui permohonan diluluskan.

  114. Miskin dalam kaya says:

    1. i da isi terus info HARAP MAAF TIDAK LAYAK…
    2. Apa hal yg tuuuuuu….kaya dari i…DAPAT PUN….RUMAH BESAR, ISTERI BESAR, BIZ BESAR…
    3. Babai…PRIMA

  115. shamree says:

    assalamualaikum sy ingin memohon rumah PR1M 1 Malaysia dikawasan Negeri Sembilan…

  116. Nurul says:

    no i.c 910520145960
    Email:- nurul.ampang0520@gmail.com
    Saya belum terima email dari pihak anda untuk aktifkan akaun.
    Kami mgharapkn kerjasama pihk syarikat PR1MA
    Terima Kasih

  117. Judet Ak Lunying says:

    sya ingin memiliki rumah PR1MA kerana kos sewa rumah mahal dekat sabah.sya harap pihak tuan dapt membntu.gaji sya tdak mampu untuk membli rumah.

  118. WONG YEE LING says:

    Permohonan Rumah 1Malaysia di Kota Kinabalu, Sabah
    Nama Pemohon : WONG YEE LING
    K/P : 790421-12-5418
    Telefon dihubungi : 016-8305898/0165481469
    Kawasan : 10-15 KM Radius Bandar Kota Kinabalu

  119. Aziah binti santeri says:

    Permohanan rumah 1malaysia
    I.C =941014125504
    Telefon hubungi=01126697235
    Kawasan=kota kinabalu sabah

Leave a Reply

CommentLuv badge