213 Responses to “Keputusan BR1M 2.0 Dan Tarikh Bayaran Februari 2013”

  1. ROSNEH DAUD says:

    DAA CHECK TP KATA FASA KE2 X DI BGTAU TARIKHNYA….SUSAH JUGA KLU MCM KAMI NI BEKERJA SUSAH NAK KELUAR….X MCM TAHUN LEPAS KE CALL LEPAS PERGI SAJA D DEWAN YG DI SEDIAKAN

    • nithia renganadapuly says:

      saya telah berpindah rumah. bagaimana dan dimanakah sepatut ambil wang tersebut..k/p 850228-10-5716

    • Selamat Pagi. Saya na bertanya, saya telahpun mnerima surat dari pihak tuan menyatakan saya layak menerima BR1M dan saya perlu mengambil voucher pada 16 hb di kampung saya. Masalahnya saya tidak dapat pulang ke kampung pada 16 hb kerana ada urusan yang tidak dapat dielakkan.Jadi, saya mahukan kepastian samada bolehkan voucher tersebut diambil pada tarikh lain atau bolehkan saya wakilkan kepda ibubapa saya untuk mengambil voucher tersebut. Mohon perhatian dan maklum balas segera pihak tuan. Terima kasih.

      • Terima kasih pihak BR1M da berikan jawapan kepada saya pada pagi ini juga. Sesiapa yang mempunyai masalah seperti saya, pihak BR1M kata boleh wakilkan kepda ibu bapa untuk ambil voucher tersebut,yang penting kena ada salinan ic kita, dan surat beranak/ic ibubapa sebagai bukti wakil tersebut adalah ibubapa kita. Untuk keterangan lanjut call no ni: 03-83138988 sebab nombor lain semuanya talian sibuk.Terima kasih.

        • nurul says:

          Hye. Meaning, family bole tlg ambikkan la ye?

        • ira says:

          terima kasih Aisyalbasri untuk maklumat tu. saya pun tak dapat pergi ambil voucher tu sendiri kerana berada diluar kawasan pada tarikh yang ditetapkan. saya cuba hubungi pihak yang berkenaan tapi hampa sebab panggilan saya tak dijawab walaupun ‘ringing’. saya akan cuba call number yang awak kasi tu untuk dapatkan lebih kepastian. terima kasih :)

          • nana says:

            Saya pun ada masalah yang sama. pengambilan voucher 17hb lepas tapi time tu saya ada kat sabah n tak ada wakil langsung. tau tak kat mana nak ambil voucher tu? saya duk kl sekarang

          • ari says:

            saya nak bertanya, bolehkah ambil pada tarikh lain, bukan tarikh yang telah ditetapkan? sebab saya pun berada diluar kawasan? adik beradik semua juga berada diluar kawasan. so dapatkah saya ambil pada tarikh lain?

        • idn says:

          mcm mana yg tetap xleh ambik pd tarikh itu juga…?

          bleh tunda x?

          • ASH says:

            Saya sepatutnya ambil voucher pada 20hb tapi surat sampai di rumah pada 21hb. boleh ke amik hari lain?

          • nurhayati abdul rahim says:

            assalammualaikum.. saya telah mendapati br1m saya telah lulus di e-mail tapi yang pelik nya saya tidak mendapat mana-mana surat dari pihak tuan untuk pengesahan dan tambahan lagi saya telah terlewat untuk mengambil boucher br1m tu… ada kah saya masih dapat mengambil boucher saya? wassalam..

        • HAFIZ says:

          TERIMA KASIH ATAS INFORMASI YANG DIBAGI… INGATKAN TAK BOLEH WAKIL LANGSUNG AMBIL VOUCER TU…. KALAU TAK BURN GITU JE LA….

        • badri says:

          kalau abang kite yang ambilkan boleh x selain ibubapa?

    • kokilavany says:

      Saya ingin tahu samaada saya layak atau tidak terima BRIM2.0 ic : 870615-08-5864

      Sumber: Keputusan BR1M 2.0 Dan Tarikh Bayaran Februari 2013 | melvister.com ya

  2. A.THILETCHUMI D/O ANAPAPPA says:

    Selamat pagi,

    Saya tidak menerima surat BR1M . Sudah mula diagihkan kepada ramai orang . Bagaimana dan dimanakah sepatut saya ambil wang tersebut.

    K/p : 701220-07-5074

  3. VELLASAMY S/O P.ANDIAPPAN says:

    selamat malam, saya tidak dapat surat BR1M ke alamat saya,tempat saya semua orang dah dapat surat untuk saya je belum dapat,bagaimana dan dimanakah saya sepatut ambil wang tersebut. k/p:551031-10-5587

  4. Mohd Azman Bin Othman says:

    Sy telah menerima surat BRIM 2.0 dan menyuruh sy mengambil baucer tersebut di dewan SJK(C)jinjang selatan pada 2.2.2013 jam 4pm-6pm.Diatas perkara yg tidak dpt dielakkan,sy tdk dpt hadir.Dimanakah tempat untuk sy mengambil baucer tersebut?sy berharap pihak tuan dapat memberitahu..(tel:0172568005)

    • Razilah Ab. Razak says:

      Saya juga seperti En. Azman, saya cuma menerima surat Br1m 2.0 pada 08hb, bagaimana nak ambil, tarikh di Jinjang hanya 2/2/13 sahaja.

      ada tak temapat lain yang blh di ambil atau masih adakah tarikh lain yang mereka akan buat di Jinjang Selatan.

      • amilin zainal says:

        saya juga hadapi masalah yang sama seperti en. azman. surat baru sampai hari ni, tapi diorang suruh saya datang hari ini juga di sendayan. masalahnya saya sekarang di kuantan.

        ada tempat dan tarikh lain ke yang saya boleh ambil?

        • nana ismail says:

          saya pun ada masalah yang sama .. saya terima surat pada 16 februari 2013.. tapi majis penyampaian brim 2.0 tu pada 15 februari 2013 .. kat mana saya boleh collect yea? col 1 800 222 500 tak dapat .. busy .. bila dapat tak ada yang pick up .. ada siapa boleh bantu ..

  5. alice says:

    hi, sy tak dapat surat tapi dapat sms kat phone sy mengatakan nama penuh sy, nom claim recevied and being processed on 05.02.2012 apa maksudnya… bila i call balik tak dapat nak cl nombr tu…

  6. Ally says:

    no. hotline 1-800-222-500 (treasury) x pernahnya berangkat sjk 1 feb. x kira la sy call awal2 pagi, t.hari atau ptg sekalipun x pernah diangkat. mesin yg jwb kata talian sdg sibuk, sibuk, sibuk! no. tel 1-300-88-3010 (LHDN) pula bila dail dia kata dah tukar kpd 03-77136666. bila sy dail no. tu mesin jgk yg menjwb. mcm2 pilihan dia sebut tp smua yg berkaitan cukai je. x ada pun pilihan utk tny BR1M. jd mcm mn gaya lg sy nk check status ni??

    • nur says:

      call no ni k…1 800 88 2716

    • nana says:

      sokong sangat2.. semua no saya dah call asyik bz bz bz bz bz..bila ringing tak ada pula yang jawab. call lhdn mmg xde langsung bkaitan dengan br1m ni. semua pasal cukai.

      • iandamon says:

        no 03-77136666 tu mmng betul.sebelum kita dpt ckp dgr operator kne tekan pilihan 1,2,1,2.cam bile dia suh pilih bhs tkn 1.last skali dia mtk no ic.pas msuk no ic trus dpt ckp dgr operator then leh tny psal permohonan brim kite.

  7. mirul says:

    da cll brpuluh kali da xdpt p0wn.. Asik bz jer.. Pnat da..
    I.c-910914015325

  8. saya seperti nma di atas..blum meneria sebarang keputusan mengenai BRIM yg borang nya telah pun di hantar..LHDN cheras.,dan bagamana sekiranya 7hb..saya balik ke sarawak semperna cuti thun baru cina..di harap pinak berkenaan sila hubungi saya di no..0192908516..trima kasih??

  9. Amira says:

    Suami sy mohd fazli bin mohamad IC850226036075
    ada dpt srt brim tu.masalah nya srt tu lmbt smpai 1hari.sepatutnya
    4.2.2013 dh blh ambil tp srt tu smpai 5.2.2013.
    di smk puchong jaya A.kat mana kami boleh ambil baucer tu?harap pihak
    tuan/puan dapat membantu..’TEL:013-3211883′

    • Nor says:

      ibu saya Fatimah IC 440421055034 juga dapat brim di smk puchong jaya A pada 23/2/2013 tetapi surat sampai lewat. Dimana kami boleh ambil baucar tu?..Tel 0123971514

  10. TIDAK MENERIMA SURAT BR1M…ADAKAH DI LULUSKN ATAU TIDAK

  11. dh 2 kali wat rayuan tp x dpt gak..suami saya pun sama dulu die bkerja potong incometax skrg dh x kena potong income tax tp x dpt gak BR1M

  12. ZAINAL RASHID B MOHD.TAHIR says:

    nama saya ZAINAL RASHID B MOHD>TAHIR:KP:561002085483 permohonan dah buat pd,22 nov 2012.bila saya bolih terima voucher? dan di mana tempat…..

  13. firul says:

    kata bulan feb dah dikeluarkan tapi sampai hari ni x dapat2 lg..area kuantan x dgr langsung psal brim…kate smua dapat ni x de cerita pun…

  14. siti zubaidah bte sulaiman says:

    Saya masih menunggu keputusan brim saya no kp saya 840313-10-5578

  15. zuraimi bin limi says:

    sya call x dapat dapat saya zuraimi bin limi i/c
    720625-14-5687

  16. raj says:

    dh bnyk kali cal, tapi line busy je…ade no lain ke?

  17. Sheikh othman bin Sheikh Ahmad says:

    aya Sheikh Othman bin Sheikh Ahmad, nombor kad pengenalan : 460521-01-5273 Saya telah diberitahu oleh jiran sekeliling tempat saya tinggal bahawa mereka telah pun mendapat bayaran BRIM 2 semasa Perdana Menteri berada di Dewan UMNO Taman Dato’ Ahmad Razali Ampang baru-baru ini. Tetapi malangnya sehingga ke hari ini, saya masih belum mendapat sebarang bayaran apatah lagi surat dari pihak BRIM 2 atau LHDN.

    Saya telah mencuba berkali-kali untuk menelefon pihak BRIM (1800-222-500) dan LHDN (1300883010) tetapi gagal. Mohon bantuan pihak berkenaan dengan segera.

  18. Nurul Akmal says:

    Saya seperti nama di atas no kp: 860307335180 cuba menghubungi LHDN, tapi tak berjaya, talian sangat sibuk.

    Tetapi malangnya sehingga ke hari ini, saya masih belum mendapat sebarang bayaran apatah lagi surat dari pihak BRIM 2 atau LHDN.

    Harap dapat memberi maklum balas.

    terima kasih.

  19. Shantammah a/p Baila Poodi Appala nadiu says:

    Shantammah a/p Baila Poodi Appalanaidu Ic 620610-10-5094
    Saya baru sahaja apply untuk BRIM2. Saya belum terima apa-apa jawapan sehingga sekarang. Adakah saya kan dapat atu tidak. Saya ada 3 orang anak yang masih lagi belajar. Suami sudah bersara dan bekerja sebagai Kontrak dan menjaga emak yang uzur umur 90 tahun.
    Adakah saya akan terima atau tidak akan terima langsung.

  20. Nor Wahida Ayub says:

    Sy spt nama di atas masih belum dpt surat BRIM 2.0
    Sila bantu 780612-145260

  21. SARIMAH says:

    macamana saya nak tahu saya dapat atau tidak…
    kp.. 690518115162

  22. memang payah untk terima br1m tahun ni, ini kali kena pindah lagi dari tempat penerimaan yg mana sy terima br1m 01. ehmmm lama-2 kita kena goreng mcm sotong balik-2 keluar hahaha

  23. Roslina Kasim says:

    Bagaimana cara untuk saya menyemak samaada permohonan BR1M 2.0 saya berjaya atau tidak?

    Saya cuba menghubungi talian hotline yg disediakan tapi tidak pernah berjaya. Talian tersebut sentiasa sibuk.

    Ada yang mengatakan bayaran akan tamat dibuat akhir Feb ini tapi saya masih belum dapat apa2 keputusan berkenaan permohonan saya.

    Saya berjaya mendapat BR1M pada tahun lepas.

  24. Adakah pembayaran brim akan di masukkan ke dalam akaun bank selepas kemaskini d buat?

  25. lydia says:

    brim 2.0? apa jg yg susah sgt..orng ikut alamat la ba mau bg tu resit brim masing2..ni tidak..p ramai2 b’susun d lhnd dr pg smp ptg pun masih dk habis2..baru yg bikin bacat!…klu resit tidak d ambil dlm tempoh masa yg d tetapkan akan d pindahkan p tempat lain..anjing punya p’gurusan…klu gtu la…bgus cancel ja ba trus p’mohonan tu..dk pn buang semua pkerja lhdn tu…makan gaji buta ka.

  26. Hasnah binti abdul rahman says:

    Saya hendak tahu apakah br1m 2.0 saya dapat kerana sampai sekarang masih tidak mendapat surat jawapan…br1m 1 yang dulu saya dapat..

  27. noor faezah says:

    saya dah isi borang menggunakan online…tapi tak tahu macam mana nak semak..saya dah email berapa hari tapi masih belum ada jawapan :(

  28. CHE MAH BT SAARI says:

    saya ingin tau…no.yg diberi 1300 88
    3010 tu..tukar ke no..6037713 666 jgn lah buat macam tu…
    bila dial fiada dlm perkhidmatan…bagaimana nak tanya,,minta semak ic saya 480228 02 5008..tahun dulu dpt, ini warga mas..ni

  29. Shalasiahmdzin says:

    Nk tanya..mak sy dah dpt brim 1..yg ke 2 ni xdpt surat lg..tp tarkh ambil dh tahu 15 hb ni.. skrg mak sy ada dgn sy di j b..tempat ambil brim tu di perak…boleh x wakil abg sy yg duk di kg ambilkn…klu xleh dimn plak mak sy akn ambil bila dh balik nanti…tks

  30. Shalasiahmdzin says:

    No.tel 0175053842

  31. rahman says:

    sy p check nama kat pejabat umno taman suria JB tiada dalam senarai.adakah xlayak terima BRIM2.0?sy tgk yg pegi ambik baucer sume berkereta tp sy ada motor jew tp xlayak kew?huhuhuhuhuhuhu…..

  32. intan says:

    Suami sy dah dpt surat mengatakan pemohonan kami lulus. Tp x dnyatakan pulak bl tarikh dan lokasi BR1M yg patut kami pegi.. Mcm ner nak chek lokasi n tarikh sy blh ambil duit BR1M tesebut ye… Minta tlg…

    • idries says:

      suami puan samalah seperti saya. bila saya kol toll free, dia minta saya hubungi pejabat SUK negeri. lps saya kol, pihak SUK kata dah xlama lagi la tu….dalam bulan 2 jugak. sekarang dah nak seminggu dalam bulan 3, bayang pun tak der…

  33. pengundi says:

    kalau diadakan semakan secara online kan senang…

  34. Norjulieana binti Mohd Nasir says:

    Salam dan Selamat Sejahtera,

    bagaimana caranya saya ingin menyemak permohonan saya. ini adalah kerana saya tidak pasti saya telah mengemaskini alamat saya mengunakan alamat ibu mertua saya untuk surat menyurat atau saya mengunakan alamat rumah saya. Ini adalah kerana jika mengikut alamat rumah saya, semua sudah dapat bantuan tersebut. ic no: 741104-14-5318

  35. RENYA says:

    salam,
    saya nak tahu keputusan br1m saya..no ic 911116135888

  36. Rosdy Dalhani says:

    Sehingga hari ini saya belum mendapat maklumat samada saya layak atau sebaliknya.

  37. mohd rizwan bin kasim says:

    i/c saya 800503045055 saya nk tau saya dpt ker tak…

  38. yahya bin johari says:

    saya masih belum dapat apa2 keputusan lagi..brim1.0 saya dapat tetapi kali ini masih belum ada jawapan..dulu saya ambik kat pejabat mca rawang ..kali ini kat mana pulak

  39. diana abdul lajim says:

    sye pon x dapat ape2 surat lagi,thun lalu sye mnerima kat puchong.thun ni lyak ke x kt mane sye x terima ape pon khabar.org separuh dah dapat dah.

  40. diana abdul lajim says:

    ni no ic saye,saye nak kepastian jew
    810328-12-5634

  41. Saya telah pun mendaftar BR1M 1 Malaysia melalui online tetapi masih belum menerima apa-apa surat dan masih tidak tahu apakah status sebenar samada layak atau tidak dan dimana harus saya mendapat jawapan?no i/c 620810-04-5372

  42. Muslimah Bt Raisin says:

    saya nak tahu adakah brim 2 rm250.00

  43. Da Anieda Watie says:

    Assalamualaikum dan salam sejahtera…
    saya ingin bertanya kepada pihak Tuan,
    i/c saya 851026086128 saya nk tau saya dpt ker tak…
    terima kasih

  44. Sia Kwee Yen says:

    Selamat petang,
    Saya Bernama Sia Kwee Yen dengan I/C 740426-14-5228 ingin tahu keputusan . Tolong email kan . Terima kasih

  45. Ezwan Bin Ahmad says:

    Saya nak tahu status permohonan br1m Kali yg kedua. yang mana Kali pertama saya telah dapat.

  46. kazu says:

    HAHAHA !!!!!

    DA ABIS AKU TABUR MAIN MESIN JUDI.

    THANKS NAJIB!!

  47. nak tau status permohonan brim rm250

  48. nina nua says:

    as salam.. suami sy telah mendapat surat kelulusan, tp masalahnya dia tidak dpt hadir pd tarikh tersebut kerana bekerja diluar kawasan. blh kah sy menjadi wakil bg pihak suami sy??

  49. abdul khalib bin ramli says:

    Salam,nak tahu semakan dan kemas kini BRIM 2.0 NO KP:841111035289,sekiranya pemohon layak menerima Baucer pada tarikh tersebut,tapi tidak hadir dan tidak tahu keputusan hitam putih,ada kah baucer tersebut akan pos ke alamat rumah?sebab tahun lepas kebanyakan ramai yg dpt Baucer terus dpt cash di dewan tersebut

  50. lynda says:

    Selamat Pagi,

    Saya mahu bertanya, saya telahpun menerima surat dari pihak tuan menyatakan saya layak menerima BR1M 2.0 dan saya perlu mengambil voucher pada 16/02/13 di kampung saya. Masalahnya saya tidak dapat pulang ke kampung pada 16/02/13 kerana ada urusan yang tidak dapat dielakkan.Jadi, saya mahukan kepastian samada bolehkah voucher tersebut diambil pada tarikh lain atau bolehkan saya wakilkan kepda ibubapa saya untuk mengambil voucher tersebut.
    Mohon perhatian dan maklum balas segera pihak tuan.

    Terima kasih.

  51. fhatiha says:

    semakan brim

    800924115269

  52. ariffin says:

    Br lepas check d laman web parti supp bn miri..dpt br1m2.0.mmg banggalah dgn supp miri…thanks PM..thanks sarawak!

  53. siti maziah bt khalid says:

    Salam.sy penama diatas,ingin mengetahui keputusan br1m 2.0.samada sya layak menerima atau tidak.num ic 850324016000..diharap dapat memberi jwapan secepat yg mungkin.jgn membuat kami terlalu mengharap.terima kasih.

  54. Ahmad haffiss azizi bin muhamad says:

    salam,saya ingin tahu status permohonan BRIM2.0 I/C NO 890815065719

  55. Nana says:

    Kepada semua yang tinggalkan no IC tu, korang boleh je email sendiri.Ape kate korang email terus dekat br1m2@treasury.gov.my kan senang…
    Ni tinggal IC suruh orang check..dah terang lagi bersuluh dia bagitau salah satu cara ialah email dekat br1m2@treasury.gov.my.Tolonglah..usaha sendiri tanya kat email tu.hmm

    • siti maziah bt khalid says:

      nana..sya dah anta email yg awk nyataan.berkali2 email.xda jawapan gak.ape kes.

    • nenek nana says:

      ni mesti pencacai.bodoh ko pun tau staff kerajaan tu lembab.pemalas.kaki ular.kuat tido.ko tak layak cakap camni anjing.kalau anjing2 tu asyik tido sape yang nak reply email2 semua orang dalam ni.bodoh punya anjing

  56. GANES A/L JAGANATHEN says:

    Saya nak tahu status permohonan br1m Kali yg kedua. yang Kali pertama saya telah dapat. i/c 840213-08-5055 nama ganes a/l jaganathen .

  57. PERMOHONAN KALI KEDUA ,KALI PERTAMA SAYA TIDAK DAPAT MENCUBA UNTUK MEMOHON UNTUK KALI KEDUA ,ADAKAH SAYA LAYAK

  58. SAYA nak tahu status permohonan br1m Kali yg kedua. yang Kali pertama saya tidak dapat ,permohonan untuk kali kedua adakh saya dapat.

  59. Zero says:

    tahun lepas sy pn x dapat surat…
    tungu-tungu surat x dapat2…
    last-last x pergi ambik baucer BR1M akibat tunggu surat…
    BR1m 2.0 ni pn x sampai2 lagi. Telefon hotline cakap fasa 2. Member2 lain fasa dua duk taman2 lain semua da dpt surat…
    Jadi tahun ni sy nk redah je Pejabat daerah tu…
    Boleh ambik teruske kalau surat x de tp nama ada?

  60. amy says:

    tolong chek Br1m saya lulus ke tak 840412-12-5646

  61. singgah says:

    saya dah dpt surat for br1m rm250 bujang tu tp takde pon tulis bila amik duit n kat mana… mcm ne nak tahu? nk call pon talian sibuk

  62. Muhamad Syazwa Bin Azmi says:

    Sy nak tnya… Sy layakenerima atau x? Ic no. 910330075869…

  63. JAMILAH BAKIM says:

    Salam,,saya memohon BR1M 2.0 atas nama saya tetapi sya tidak bekerja kerana sebelum ini suami saya seorang penduduk tetap,Tetapi suami saya telah mendapat taraf kewarganegaraan cuma masih menunggu kad pengenalan baru.Layakkah saya memperolehi bantuan ini?? kerana saya masih tidak menerima apa2 jawapan samada layak atau tidak,,

  64. nurzaimah says:

    saya dapat surat tapi tarikh dan tempat tidak dinyatakn
    no ic 870107085948

  65. apiz says:

    Tolong chek br1m saya lulus atau tidak..910616-04-5323

  66. Mona says:

    Saya nak tahu status permohonan, asyik dalam process je..bila nak dapat jawapan!…terima kasih.

  67. S.Rajaswari says:

    Selamat Pagi. Saya na bertanya, saya telahpun mnerima surat dari pihak tuan menyatakan saya layak menerima BR1M dan saya perlu mengambil voucher pada 18 hb di kawasan saya. Masalahnya saya tidak dapat pergi untuk ambil pada 16 hb kerana ada urusan yang tidak dapat dielakkan.Jadi, saya mahukan kepastian samada bolehkan voucher tersebut diambil pada tarikh lain? Mohon perhatian dan maklum balas segera pihak tuan.
    Terima Kasih.

  68. Anne Vimala Rajaratnam says:

    Sukacita sekiranya boleh membantu ibu saya untuk semak bila dia akan menerima surat. Jiran kami semuanya telah mendapati surat daripada Kementerian Kewangan Malaysia. Saya telah cuba menalipon kepada nombor yang telah diberi tetapi gagal.

    Nama: Sarojeanne@Sulochana Leela a/p Duraisamy
    No. K/P: 360726-10-5354.

    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,
    Anne

  69. need to know the applied br1m

  70. nadia says:

    slm,sy juga lulus brim2.0,tp x dinyatakn dimana tempat voucer nk diambil.mcm mna ye nk tau.

    no ic 780920-01-5281

  71. Sara says:

    Kpd sesiapa yng mintak ‘tolong check keputusan’ tu, sila lembutkan jari jemari anda utk mendail talian LHDN berikut ya….. Anda harus berusaha check sendiri ok!

    1800 88 2716
    03-8313 8988/ 8989/ 8987

  72. Komala says:

    Tolong chek br1m saya lulus atau tidak..670302086878

  73. yeong tuck on says:

    hi saya nak tak saya dapat surat lulus br1m tapi cuma satu surat tak alamat mana angak voucher dan tak ada tarikh nak ambil voucher di mana pun tak tahu

    ic:870721-14-5779

  74. br1m says:

    bagi yang ingin tahu samada layak terima atau permohonan berjaya atau tidak boleh hubungi talian ini 1 800 88 2716.

    bagi yang terlepas mengambil baucer br1m tersebut, boleh ambil di pejabat daerah atau pjbt suk.

  75. Elma says:

    Hi, saya baru cek senarai nama melalui online tadi mengenai kelayakan Br1m ni untuk rm250 punya. Saya dapat fasa 1. tempat tu saya tahu dimana. Tapi fasa 1 rasanya sudah berlalu. so, soalan saya disini, masih bolehkah saya ambil voucher tersebut. hari tu ada cek d LHDN, dorang cakap saya lulus tapi kena cek di area lain lagi. sekarang saya baru tahu saya lulus tp tidak ada apa2 kah sekiranya saya lambat claim? please jawab dengan segera. tq.

    • layan says:

      elma mcm mn cek gna online tu mksd elma gna call or semak online yer…. so far cr tuk semakan online kt web xde lak…xjadi pe pon klu lmbt claim leh jer p kt pejabat umno, lhdn or pejabat daerah

  76. Reen says:

    Saya Maureen, isteri kepada VIMALESH KUMAR A/L GOPALASAMY, IC bernombor 770213-08-6719. Kami menerima surat daripada BR1M bahawa permohonan kami adalah lulus tetapi pada masa itu kami telah balik kampung dan tidak tahu bahawa surat disampai ke rumah, dan tarikh bayaran adalah 15/02/2013. Tetapi kami pulang ke rumah pada 17/02/2013 dan tidak dapat ambil duit pada masa yang ditetapkan. Kami tidak menerima sebarang panggilan juga daripada pihak tertentu.
    Adakah saya boleh ambil BR1M ditempat yang sama (johor bahru) pada bila-bila masa? Hari ini saya telah cuba menghubungi pihak tertentu, tetapi tiada sebarang jawapan daripadanya.

    Diharap Tuan/Puan memberi maklumat dan bekerjasama tentang pengambilan BR1M 2.0.

    Sekian Terima Kasih

    Maureen
    0175005545

  77. suki says:

    Selamat Petang, Saya nak tanya, saya telahpun terima surat dari pihak tuan menyatakan saya layak menerima BR1M dan saya perlu mengambil voucher pada 17hb di kawasan saya. Masalahnya, saya tidak dapat pergi untuk ambil kerana ada urusan yang tidak dapat dielakkan. Jadi, saya mahukan kepastian samada voucher tersebut boleh ambil ditempat lain atau tarikh lain? Mohon perhatian dan maklum balas segera pihak tuan.
    Terima Kasih.

  78. amirul aiman says:

    ingin tahu sama ada saya lulus ke mendapat brim rm250?i/c 910803085099

  79. wazeer says:

    Saya ingin tahu layak’ saya ada layak atau tidak dalam rm250 i/c 880707-88-6935

  80. nazirulnajmi says:

    Saya ingin tahu samaada saya layak atau tidak terima BRIM

    no i/c:910425075589

  81. MUHAMMAD NORAZMI BIN HARIF says:

    Salam 1 Malaysia,

    Perkara di atas adalah dirujuk.

    2. Untuk makluman pihak tuan, saya telah menyemak permohonan br1m secara online dan permohonannya telah diluluskan. Malangnya surat tersebut tidak sampai ketangan saya kerana telah berpindah rumah. Bagaimana caranya untuk mendapatkan semula salinan surat kelulusan atau di mana tempat dan tarikh untuk menuntut br1m seperti di alamat kelulusan No 10, Lorong Suasana 1/3b Bandar tun Hussein Onn 43200 Cheras Selangor.

    3. Mohon bantuan untuk semak dan jawab email saya. Butiran dan alamat baru yang perlu dihantar salinan kelulusan semula seperti butiran berikut:

    NAMA: MUHAMMAD NORAZMI BIN HARIF –
    EMAIL: norazmi@akademisains.gov.my

    NO KP: 880905-56-5515

    NO H/P: 0192461870

    ALAMAT BARU: BLOK C-T03-U06
    FASA 7 PRESINT 9
    62250 PUTRAJAYA

    Perhatian awal dan kerjasama pihak tuan amatlah dihargai.

    Sekian, terima kasih.

  82. Pang Lu Tan says:

    Saya adalah kali pertama memohon BRIM2.0. Sudah banyak kali saya cuba panggilan hotline dan saya gagal menghubung pengawai terlibat.ME

  83. yusuf says:

    salam 1malaysia

    mcm mana sya nk tahu tempat utk sya ambil dan tarikh nya sbb sya x terima surat kerana sudah brpindah.

    Tq

  84. iena says:

    saye nak tanye kt mane saye boleh ambik brim 2.0……saya da dapat surat tapi tarikh ambik duit da lepas….surat sampai lambat…area puchong permai

  85. Noor Liyana says:

    tolong check kan saya punye..
    No kp : 900829015890

  86. Emma says:

    saya juga mahu semak status saya..
    No k/p:
    860413525922

  87. mohd fauzee says:

    sy nak tahu saya layak atau tak terima brim 2 i/c 860322025391

  88. noradilah binti abdullah says:

    permohonan saya telah diluluskan tapi x dinyatakan sekali lokasi,tarikh dlm surat yg telah saya terima minta tlg semakkaN INI I/C SAYA 850719-02-5390

  89. afif says:

    salam..saya sudah dapat maklum balas brim tetapi hari dan tarikh tuntutan ialah dalam waktu berkerja… bagaimana saya mahu buat tuntutan dan jarak antara tempat kerja berlainan negeri…. mohon email kepada saya jawapannya!!!

    (pipislam90@yahoo.com)

  90. MOHD HAIRI says:

    nak check status sya lulus ke x sb smpi skrg xad surat smpi umah tlg saya sb alamat umah mak jd ssh nk pergi tgok surat..
    k/p 840914105151

  91. AINAA says:

    salam ,saya nak tanya,sye lulus ambik duit brim 2.0 semalam,tpi masalah nya saya semalam tak sempat pergi ambik sebab masih outstaion..kat mane nak ambik ye??area miri sarawak

  92. nora says:

    sy da apply tp smpai skrng masih xdpt surat..bila email kt br1m2@treasury.gov.my 1 pn xbrbalas..mcmna sy nk semak?call pn sllu bz…

    Sumber: Keputusan BR1M 2.0 Dan Tarikh Bayaran Februari 2013 | melvister.com

  93. jacqueline says:

    tolong semakan keputusan brim 2.o bagi ic ke bawah:
    1. IC: 710917-05-5246
    2. ic;470913-08-5480

    t.kasih.

  94. Roughfee says:

    Nak tanya, kalau sy skrg kat Putrajaya, baru mula bekerja di sini, macam mana saya nak wakilkan ahli keluarga saya untuk ambil voucher tu bagi pihak sy di kampung halaman kat Sarawak..?
    911130-13-5243

    Terima kasih

  95. Sabrina Dangatil says:

    saya baru dapat surat BR1M, tapi tarikh serahan 08/02/2013… huhu… hari ni dah 22/02/2013… jadi, saya dah melepas la ni ye? huhu… kenapa tak SMS atau email… huhu… kesian saya… T_T~

  96. bet says:

    850923-01-5931

  97. Andi Herwanshah says:

    tolong semakan keputusan BR1M 2.0 ,

    900201126683

  98. ibu tunggal says:

    saya nak semak keputusan…br1m 2.0…saya isi melalui online …..smpai skang surat pun x de…dan macammana nak buat rayuan…i/c:810629-03-5820

  99. CHU VUI KEE says:

    Boleh tahu keputusan permohonan untuk
    CHU VUI KEE I/C : 640221-12-5348 pada 8/1/2013 ?
    Sampai hari ini (23/2/2012) belum dapat tahu
    status.

  100. bong pek ai says:

    Saya nak tanya,kenapa saya tak ada surah datang,atau saya ada tulis salah??900612137926

  101. marlan says:

    sabar jer lar…sumer kena SURPRISE…

  102. tunku ilham b tunku ata says:

    saya dapat br1m tapi tidak dimaklum dimana ambil baucer.
    k.p.811130-14-5291 016-3045675

  103. alamat saya di sea park petaling jaya,saya ke lhdn wangsa maju seorang pegawai kata saya boleh ambil baucar dimana2 pejabat umno Selangor, lokasinya di mana ya.fon 0163045675

  104. wanzamzamil says:

    saya menerima surat dari Br1m,menyatakan saya lulus,dan tiada menyatakan di mana saya akan mengambil vocher….apa yang saya perlu buat….

  105. jsa baik tuan puan sila cek br1m sy….mohd abdul muhaizi azuri bin mohd zain,i/c 910702036415

  106. Susilawati Abu Bakar says:

    Saya dapat surat BR1M dan dikehendaki mengambil voucher pada 23/2/2013 tapi hari tersebut saya ada kecemasan. Saya diberi no tel Bilik Gerakan Belia Selangor 03-7884 9206/ 9285/ 9286 tapi saya telefon tidak pernah dapat. Sekarang dimana saya boleh ambil voucher tu?

    K/P : 800809-02-5268

  107. Mohd Syuhaimi bin Shaharom says:

    Saya sepatutnya ambil voucher pd 8februari hari tu..tapi baru menerima surat.macamna saya mahu menuntut vucher tu.boleh ke mngambil voucher traebut walaupun sudah terlepas tarikh?

    No kp:810828105457

  108. haslinda says:

    saya nak chek brim2.0 lulus ke tak ,jiran jiran saya dah dapat .no i/c 620802105056

  109. haslinda says:

    tolong chek brim2.0 saya ,tak dapat surat lagi no, i/c 620802105056

  110. hermanus bin payon nadus says:

    Saya dapat brim1 malaysia kah? Lulus atau tidak?

  111. Hada says:

    Saya terlepas tarikh br1m2… Bagaimana ye…820627085188

  112. izad says:

    Sya masij xtau status saya samada dapat brim atau tidak.790919145045

  113. maria anak ikat says:

    saya pon sama..saya isi borang awal bulan lepas tp tak de surat..sy tak tau saya layak atau tidak..no k/p 571023-13-5717

  114. wanie says:

    Salam..saya dikehendaki mengambil brim 2.0 pada 26.2 di kuantan..tapi saya berada di kedah waktu tu atas urusan kerja…jadi masih boleh lagi ke tuntut BRIM tuh…macam mana dan di mana?

  115. Nurul hidayah says:

    salam

    saya ada menerima email dr LHDN pada 14.02.2013 menyatakan permohonan saya lulus dan berada di kelompok 2..tetapi smpi skrg saya tidak menerima surat dr BR1M….mcm mane saya hendak tahu surat saya sudah dihantar ke belum…tlg saya..

  116. roslinda abd rahman says:

    sy dah terima tahun lepas. tapi skrg dah berpindah tempat lain. juga dah kemaskini alamat baru menerusi online.tapi sampai skrg belum dapat tau keputusan atau terima apa-apa surat.i/c 811218015870. terima kasih.

  117. Rozlina jarus says:

    suami sy dah dpt surat mngatakan permohonan kami lulus.mslahnya kami x tahu surat sampai ke rumah pd tarikh 28.2.2013 dan tarikh bayaran 28.2.2013….

    jadi masih boleh tuntut BR1m tu
    mcm mna dan d mna?

  118. diana says:

    Selamat Sejathera,

    Nama : Diana Theva Kirubai a/p Gunalan

    IC NO : 891121-01-5180

    Saya menerima surat untuk bantuan brim 2.0 sebanyak ,saya menerima surat tersebut pada hari selasa 26.02.2013 , tetapi dalam suruh tersebut menyatakan bahawa saya sepatutnya mengambil duit bantuan tersebut pada 23.02.2012 iaitu pada hari sabtu , masalah nya sekarang saya mendapat surat lambat . Saya telah menghubungi Lembaga Hasil Dalam Negari dalam talian dan mereka memberikan saya 3 nombor yang patut saya hubungi untuk bahagian Selangor : seperti yang di bawah tetapi tiada orang yang menjawab panggilan , sya telah membuat panggilan berkali-kali untuk nombor tersebut tetapi tioada orang yang menjawabnya .Sila memberitahu cara untuk saya mendapatkan bantuan tersebut.

    03-78849206
    03-78849285
    03-78849286

  119. nisa says:

    As salam

    KHAIRUNNISA BINTI MD NASIR
    K/P : 830612-01-5020

    Saya dh dapat surat dr BR1M menyatakan saya layak dapat voucher RM500. Surat tu hanya menyatakan saya layak tapi tak ada beritahu dimana dan bila saya perlu ambil voucher tu. Telefon hotline susah sgt nak dapat.

  120. tolong semak kan kalo lulus atau x .. i/c 920112-12-6903

  121. 3/3/13 sy dah dapt baucar tu tapi mlangnye baucar tu ilang x tau cicir kat mner..leh x sy dpt kn lg baucar tu..mcmner caranye

  122. mohd fadhlan says:

    sy ingin bertanya..sy telah menyemak di lhdn mengenai permohonan sy dan ianya telah lulus..tetapi sehingga ke hari ini sy masih belum menerima surat.. kawasan sy dan jiran2 telah menerima tetapi sy masih belum.. bagaimanakah cara untuk sy ambil surat@vaucer tersebut?

  123. cik raihan ibrahim says:

    tolong semakkan samada layak terima ataupun tak
    i/c 860730295200

  124. Muhammad Asri Bin Sambri says:

    Saya mahu check status rayuan br1m yang dibuat pada 20/2/2013 sama ada lulus atau sebaliknya..i/c 780602-12-5581. Terima kasih

  125. ain says:

    salam…
    permohonan BR1M sy telah diluluskan..
    tarikh untuk mengambil voucher tersebut adalah 7 mac 2013.
    tetapi sy baru mendapat surat pada 11 mac 2013. bolehkah sy ambil voucher tersebut ? dan kalau ya dimana…?
    atau adakah perlu saya memohon sekali lagi…?? terima kasih.

  126. Tan Ai Ling says:

    Saya mahu check status rayuan br1m sama ada lulus atau sebaliknya..i/c 820325-07-5232. Terima kasih
    Saya sudah tunggu lama untuk dapat surat. Pertama kali mengisi borang BR1M.
    Terima Kasih

  127. meen says:

    slm

    Saya terima surat lewat iaitu pada 8/3/2013 & tarikh ambil voucher pula pada 15/2/2013 di Flat Pkns Jalan Kuching. Dimana boleh saya ambil voucher tu sekarang ? terima kasih.

  128. rohiza says:

    saya nak tanya untuk pemohon tersebut 890427145231,layak atau tidak.

  129. dian says:

    Setelah cek scara online permohonan brim… Sy layak mendapat rm250 tu… Masalahnya… Nak ambil duit tu kena bw surat jg kan… Masalahnya smp skrg sy xpat tuntut lg duit tu sbb surat x smp umah lg… Da sape2 boleh gtau x pe perlu sy bt utk dapatkan duit tu…

  130. Hayati Alham says:

    Tahun lepas saya dapat BR1M, tahun ni masih tak terima surat email atau msg. Dah puas call no yang diberi tapi susah nak dapat. boleh tolong cek kan status saya
    no ic: 691009 05 5282

  131. stanley christie laurence says:

    saya saperti diatas k/p 440925105445 belum dapat apa2 jawapan dari pehak tuan/puan atas permohaan brim 2.0 hingga hari ini-walaupun saya sudah buat rayuan di pejabat tuan(personally).sila bagi tahu kedudukan. terima kaseh. 14/03/2013.

  132. liza says:

    Saya lewat terima surat kelulusan Br1m .Jadi dimana saya boleh tuntut baucer sekitar Bandar Tun Razak Cheras..Adakah di tempat sama baucer diedarkan?

  133. Norrahim bin Mahmud says:

    Apakah status permohonan brim 2.0 saya berjaya atau tidak.

  134. kasmeera says:

    hantar email pada 13 march belum dapt lagi balas dari pihak tersebut

  135. Logeswaran says:

    Saya Logeswaran cuba menghubungi LHDN, tapi tak berjaya, talian sangat sibuk.

    Tetapi malangnya sehingga ke hari ini, saya masih belum mendapat sebarang bayaran apatah lagi surat dari pihak BRIM 2 atau LHDN.

    Harap dapat memberi maklum balas.

    terima kasih.

  136. LINDA says:

    saya da dpt surat lulus BR1M tp da lepas tarikh.saya daerah kinrara puchong.sy nak berurusan dengan siapa.

  137. nadia says:

    smpai skarag dh 25 mac 2013 sy menunggu jwapan br1m tp x dpat2 lg..tahun lpas sy layak dpat..apa prlu sy buat skarag?msih smpat ke utk sy trima wang itu?

  138. NUR AFIFAH says:

    Hai…

    Permohonan saya dah diluluskan… Terima Kasih.

    Tapi masalahnya saya masih TAK DAPAT surat.

    890424145818
    rm250 Kelompok 2

    Isi borang ikut alamat rumah bandar saujana putra Jenjarom kuala langat,tapi kenapa nama saya untuk ambil baucar tu di rawang P94 N5, bukannya ikut parlimen alamat rumah saya?

    Tak boleh ke ambil baucar tu di kawasan parlimen saya atau mana2 tempat yang berdekatan dengan rumah saya?

    LHDN salah key in alamat????? (orang rawang tu kata)

    harap dapat memberi maklum balas.

    terima kasih

  139. Amira Julia says:

    salam, saya telah menerima e-mail mengatakn BR1M ssaya lulus. Tapi belum terima surat. Bagaimana ssaya menuntut voucer tersebut ?

  140. zamri says:

    Salam…Sayapun dah dapat terima e-mail mengatakan BR1M saya dah di luluskan Tapi belum terima surat sehingga kini….

  141. Jomblo says:

    Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan BR1M 2.0 saya telah dipertimbangkan semula dan diluluskan. Walaubagaimanapun saya masih belum dihubungi untuk tuntutan baucar. Bolehkah saya mengambil baucar di Pejabat Daerah sahaja? takde duit sangat dah ni..hehe :p

  142. nor rifhan binti paharudin says:

    As salam,dah terima surat tapi katanya kena tunggu SUK atau JPP berdekatan hubungi utk urusan serahan voucher.Maksudnya maklumat penting TIDAK dinyatakan bagi
    Tarikh:
    Masa:
    Dimana:
    Confius…

  143. Roslina Roslan says:

    Saya nk tanya sy dapat surat BR1M, tapi dalam surat tu menyatakan sy kena tunggu panggilan , lama mna kena tunggu? sbb tarikh surat keluar awal bln 4 lagi, ni dah akhir bulan 4?

  144. Jenny says:

    Saya Menerima surat memberitahu BR1m sudah diluluskan pada tarikh 01-04-2013, tetapi saya hanya menerim surat ini pada 02-05-2013. Malah, di atas surat ini, Ada menyatakan yang saya sepatutnya menutip voucher (area Bkt Bintang) tu pada 25-04-2013.
    Boleh saya tahu di mana saya boleh mendapatkan voucher itu?

    Terima kasih.

  145. Noraini Binti Abdul Talib says:

    Assalamualaikum. / Salam Sejahtera ,

    Saya ingin bertanya, saya telahpun menerima surat dari pihak tuan menyatakan saya layak menerima BR1M dan saya perlu mengambil voucher pada 4 hb Mei 2013 di SJK © Jinjang , Kepong . Masalahnya saya tidak dapat ambil pada tarihk tersebut kerana saya sudah pulang ke Kampung untuk mengundi pada 5/5/2013 .Oleh kerana itu saya menerima surat kelulusan BRIM 2.0 pada tarikh 6/5/2013 setelah pulang ke Kuala Lumpur , Jadi, saya mahukan kepastian samada saya boleh menerima atau mengambil voucher tersebut pada tarikh lain .Saya sudah beberapa cuba call pihak2 yg berkenanan tapi mereka tidak dapat kepastian , Dengan itu harap pihak Tuan memberi perhatian dan maklum balas segera . Terima kasih.

    BRIM 2.0 i/c no: 760728-06-5504

    Best, Regard

    Noraini Abdul Talib

  146. mimi asyhura says:

    assalamualaikum,boleh saya tau status brim untuk mak saya,da boleh pergi ambil ke kat tempat berkenaan???

    rosnah binti bahari
    631209055514

  147. salmiah says:

    saya nak tanya baucer brim pmohonan bln 3 ada expired date ke..? sbb baucer berada pd wakil saya. br ambil bila pejabat daerah baru call senin lepas

  148. ORTON says:

    salam nk mintak pendapat boleh x kalau orang lain tahu nama no ic dan alamat rumah boleh ke die buat ape2 or beli barang mintak penjelasan

  149. AZIZAN says:

    nak buat semakan penerimaan brim
    azizan abd aziz
    760416025773

  150. nak tahu status brim layak atau tidak

  151. MALAR says:

    Saya juga masih belum mendapat BR1M. Dimanakah tempatnya untuk kita membuat semakan keputusan BR1M.

    Terima kasih.

Leave a Reply

CommentLuv badge