548 Responses to “Borang Permohonan Rebat RM200 Telefon Online”

  1. shiny love says:

    assalam…. sy dh isi borang skmm nie. tp trus kne print. jd sy logout tanpa print dlu. ble sy nk memohon lg dh xblh.. mcm mne sy nk print borang permohonan tu?

  2. ummi says:

    shiny love : check email awak. ada attachment slip.

  3. daengbugis says:

    As-salam..maaf ckp la..sy dan keluarga penyokong kuat kerajaan tp cara pemberian rebat ni mcm tak ikhlas dan tidak bersungguh..kaji semula syarat kelayakan dan cara permohonan.terima kasih.

    • hamra says:

      sebab ko bodoh p sokong kerajaan. ko xsokong kerajaan pon ko bleh amik rebate ni. ko bayar cukai. bukan kerajaan bg duit dorang pon. ni duit rakyat. toksah la idop jadi cacai nak sokong2 kerajaan sgt. puihh!

      • pak din says:

        aku setuju!!!!!!!!

      • melayu says:

        ko lg bodoh pi sokong pmbangkaggg, mau jd singapore nombo 2 ka?

      • IZZA WAHEEDA says:

        opss.. ko ‘pandai’ dapat ape? hahahahhhhhhhhhhh. LOL.. manifesto yg lpas pun xtertunai ag…

        • gurly says:

          AMBOI!! kalau mcm 2,bgus kmu pergi tinggal kt negara luar klau xnak sngt sokong kerajaan.xpun,kmu keluar dari malaysia.fair n square skit!!!kmu x sekolah kh dlu??kmu sekolah kt sekolah komunis kh dlu??kesian jga.mgkn sijil lahir kmu bukan under malaysia!!untuk menyakitkan hati kmu lg,sy nak kata sy SAYANG MALAYSIA!!N ALWAYS VOTE 4 BN.nie bukan soal undi ok.nie free kerajaan bgi,mstilah usaha skit!

      • Jeffrey says:

        setuju!!!

    • pak din says:

      x pyhlh nk koya sgt pi habaq hang tu pyokog kuat kerajaan,puiihh!!!!!

  4. azli says:

    sye dah bt.. sedang d anta sila tunggu.. lpas tu trtekan lak pangka.. nk daftar blek tpi xley.. cm mne nk taw dpt ke x..

  5. wawa says:

    salam , kenapa tak boleh nak masuk website tu ye.. sy dah try tp tak boleh

  6. iena says:

    kenapa sy nak bukak website ni x blh pun….mcm ne ni

  7. iena says:

    saya dh cuba2 x boleh jugak ni..tolong

  8. ali says:

    bagaimana untuk mendaftar?? saya menggunakan google chrome. dia menulis ” this web page not available”

  9. azli says:

    cm mne nk taw dpt ke x?

  10. iena says:

    nak tunggu sampai bila baru boleh

  11. elf says:

    klu umur 30thn tp dh kwin belia lg ke?so ble apply ke?

  12. Mat says:

    Enset smartphone ape yg bwah RM500???

  13. farah says:

    kalau register melalui internet hp boleh x erk?pastu slip nye mcmana erk?

  14. husna says:

    assalam. macam mana kalau tk ada no kwsp ? tapi kerja kerajaan.

  15. nana says:

    saya tak berapa faham la cara penggunaan baucer ini

  16. alia says:

    nak tanya saye da tekan daftar pas2 suh tunggu..mmg lme sgt kw? dri td x ley jgak..heeheh

    • aisyah says:

      same lah..nk ngah tunggu lagi…herm..bile telefon katenye name kite tk de dlm record lagi….bpe lame mau tunggu ni?

  17. yatie says:

    hai, saya dah isi borang tu tp tk blih daftar pun.knapa?

  18. conan says:

    yg dh kahwin bole mdftar ke?tapi umur 25thn..atau utk belia yg bujang je..pls rply me..

  19. kwliru says:

    cm tpu jerr..time nk isi jer tk lih.nk bg ke tak

  20. BELIA SEDIH says:

    saya genap 21tahun bulan 9.. sedihnyeee.. sob3

  21. Eila says:

    syarat xd nyatakn blum @ dah berkahwin!!!!!!!!! just umur xkebih 21-30thn.

  22. sila says:

    asal sy isi borang tu asyik kene tunggu je….
    da bnyk kali isi, xjd pom…

  23. memeowni says:

    knapa sy hantar lame sgt en..? dr tadi ag sedang dihantar..

  24. msy says:

    Salam. nk tanya, student ipta bleh x nk apply?
    tp syrtnya kena pendapatan bwh 3000.. msti yg dah keja

  25. Ann says:

    Macam mana nak tahu list wakil-wakil penjual sah yang terdekat?

  26. nor says:

    salam nak tnye saya dah daftar,tapi kenapa tak dapat notis kat emel saya sedangkan alamt emel saya betul.

  27. vyone says:

    housewife yg masih muda umur bawah 30thn tp tak ade kerja@pendapatan bulanan boleh ikut mendaftar ke?

  28. FAZ says:

    APASAL NAK HANTAR PEMOHONAN XLEY NI???DARI TADI TULIS PERMOHONAN SEDANG DIHANTAR..

  29. cahaya saksi says:

    salam . nak tanya .. umo 21 kire tahun atau da cukup 21 baru bole apply ? macam saya bulan 8 bru genap 21 . boleh apply ke ? reply please . !

  30. fakri says:

    pm pon dh xda duit la ter….spe dpt ter nasib la….aku upload sejak pg td lg sapai skrg pon xbleh….npe nk kne isi on line…npe xkuarkan borang je…kan senag ..,…PM PENIPU…..BN PENIPU

    • :) says:

      sedapnye cakap…tapi nak jugakkan rebet tue…sepatutnye bersyukur atas ape yg diberikan…jgn asyik nk bsungut atau cakap kata2 kesat….lebih baik bersabar…..

      • YAT says:

        saya setuju apa yang :) cakap kan…
        jangan cepat salahkan kerajaan je… tak berterima kasih langsung… banyak kerajaan dah bagi… tp lu… ambil gak kn….

    • insanbengkek says:

      wahai cik FAKri , dah kire untung la nak bagi kemudahan rakyat, ntah2 dalam diam awok da gune rebate.kuang3.. haha

  31. aiqa says:

    npe sy dh isi borang tu pastu die loading untuk pendaftaran last2 keluar ni pe maksud die??tq

  32. noren says:

    mcm mana nak isi borang rabet telefon pintar ni pening kepala dah

  33. Ecah says:

    salam..bole sy tnye…bg yg tidak bekerja boleh ke x nk mohon rebat rm200 nie?

  34. aiqa says:

    owh ok ^_^ mekaceh

  35. yahya says:

    salam saya dah dapat slip rebet tu mcm yang tertera diatas mcm mana nak guna ye?

  36. ikaa says:

    so slip yg dia bg kat email tue pn, kita boleh print & bwak bila nk beli…kira slip full macam yg kita daftar tue ke??

  37. wani says:

    saya dah abis study tp x kerja lg..baru grad bulan 11 aritu..boleh ke apply??

  38. mcm mne nk isi brang ni.sy dh clip dkt lman web tu tpi error

  39. SURAYA BINTI KAMARUL AZHAR says:

    boleh x orang yang tidak bekerja dapat rebat rm200 tel seprti surirumahtangga

  40. ieda says:

    assalamualaikum … sy dah dftr dr smlm lg … tp msih loading … nk klik pangkah, takut trus xdpt daftar langsung lak :’( … mmg lama ek, loading 2 ..??? tq :-)

  41. latifah says:

    masuk berpa kali de laman web..x buka pun..tipu ke apa ni..x boleh masuk pun laman web ni..bgi dkt korni je ke dulu

  42. ieda says:

    so, sy kna pangkah dlu dan daftar semula ek ..?? xde pe2 kesan ke nnt ??

  43. amnihusna says:

    susahnya nak bukak laman web ni..x kuar2..

  44. shazwan09 says:

    nape sy msih x leh nk dftar….mse nk pngshn tu die loding lmbt tol…

  45. ena says:

    penat no isi benda ni..dah masuk hr ke3 dah masih lom dapat lg….hurm give up sudah…naseb baik intenet free..kalo hurm abes duitku…

  46. ayesah taulani says:

    knpa sy tk blh nk isi brng ni.??

  47. wan says:

    kenapa susoh bonar nk bukak laman web pn x pet, cam ner nak register nie?

  48. sy says:

    nak tanya bagaimanakah kami tahu bahawa permohonan telah diluluskan?

  49. danial says:

    kalau boleh kerajaan jngn nk menipu rakyat la…
    masuk berita suro on9….tapi da on9…dari pagi x npak pon apa2….

  50. nornis says:

    salam
    sy nak tnye cmne nk print slip pengesahan 2?
    blh cek dlm facebook ke..sebab alamat email 2 yg sy ec borang gna fb punyer..

  51. siti says:

    lama sangat nak tunggu dah cuba 2 hari dah ni… tak boleh juga nak sahkan pendaftaran. kenapa tak buka sampai 24 jam.takdalah sesak sangat. lagi satu, kenapa tak pastikan server dapat tampung 1.5 juta belia? Dah tau server pasti akan sesak buatlah dua tiga server untuk tampung.

  52. iera says:

    da daftar tp bukan men lme nk tggu..knpe ? myb ramai cgt kot tp x blh ke kerajaan buat cre yg mudah cket selain on9 nie..example isi borang jeke..lambatla via on9 nie…..

  53. NORHAFIZAH says:

    Saya x paham,,saya suri rumah,jika sya memohon yang mana satu harus sya isi bahagian daftar pekerja ke or pelajar,sbb sya tidak bekerja,,jika borang pekerja ia wajib isi berapa gj dan no kwsp,nama majikan..

  54. ain says:

    dh isi borong..nape status permohonan sdg dihantar .sila tunggu sebentar… ne dh berpa bentar dh tunggu ne?

  55. PIJA says:

    saya nak tanye kenape lame sngat sya punye permohonan nie nak dihantar@terima???

  56. Zhu li Zha says:

    Mcm mne ni? Terlepas untuk print slip pendaftaran.Lebih daripada 24 jam tunggu kata ada kat emel. takde pun..Blh tolong tak?

  57. Hayuji91 says:

    slm, kalau pelajar ipt luar negara, tp dia warganeagara boleh tak dpt rebat ni? ke ipt dlm malaysia je?….

  58. arina says:

    dh satu hari ak dok tggu status permohonan sdg dihntr.,tp xantr2 jgk..dh bosan gn fedup n!!!!!!!!nk tolong tp hampeh….

  59. akmal says:

    salam. macam mne ek nak tahu permohonan berjaya ke tidak pasal rebat ni? dah daftar tpi lama sangat nak klua result dia.. bila try daftar lg skali katanya dah mohon sbelum ni.. tpi masa mohon tu x dapat result dia pun.. boleh tolong x nak buat mcm mne?

  60. nabyha says:

    salam..masalah saya sama..xdpt email salinan slip..saya dah bg email yg betul..saya rasa ada mslah la..msa daftar email saya semua huruf kecil..tp output pada slip berkenaan semua huruf besar..munkin sebab 2 banyak email yg xdpt salinan..mnta cuba check balik..

  61. trax says:

    bila nk hbz menunggu ni??permoHOMaN SEDAang dihantar??agak2 laaaaa~byk keja kot nk wat…baKa!!!!!!!!!!

  62. nurul says:

    salam, kalau dah dapat slip n print, dah boleh g tebus ke??

  63. anne says:

    salam, saya dah grade dari U 2011…tp skrg masih belum bekerja tetap n tak ada no LHDN…if saya nak isi borang nie…nak guna yang pelajar or pekerja…tq

    • lynn says:

      same goes here. im a freshgraduate student. now, im waiting fr working and uitm result. so, do i to fill this application :) please reply me asap.

  64. shirley says:

    try to fill in d form but cant even enter d website “klik di sini-utk pekerja”..already try for 3 days..tipu ke nie?or can i go somewhere to get d form to fill up instead of internet?

  65. kerol says:

    lau xde no LHDN bleh ke isi??cmne nk dptkn no caruman kwsp tu…

  66. kerol says:

    lau xde no LHDN bleh ke isi??cmne nk dptkn no caruman kwsp tu…lau yg xde FB bleh ke isi??

    • Aisyah Suharani says:

      LHDN optional.. No. KWSP kalau da mencarum boleh tanya HR company or terus ke Kaunter KWSP ..

    • ina says:

      saya adalah wakil majikan. leh check via online e-employer… leh tolong sape2 yg nak no kwsp… email kat saya ic n mama penuh…sape2 yg x percaya saya xpela…sape2 nak saya tolong saya akan tolong :) email saya

  67. kiki says:

    sya lpas grade blan 10 thn lpas dan skang sya still x keje lagi…so,sya prlu isi borang mn 1…

  68. Mariyam says:

    Hi Melvister, saya genap 31 bln 3 ni tapi bila isi no. pengenalan diri tak berjaya sebab kata had umur sampai 30 sahaja. Sedangkan umur saya belum sampai 31 tahun lagi. Memang tak boleh apply ya? Tq..

    • melvister says:

      salam puan, skim ni terhad sampai umur 30 tahun..kalau dah lebih sikit.memng dah tak dapat apply.

    • Haniey says:

      Hi Mariyam , saya pun genap 31 bln 3 ni .. tapi pendaftraan saya telah pun diterima . Rezeki saya kot.. hehe.. apa pun BIG THANKS to goverment kerana telah meluluskan pendaftaran saya. ^_^v peace no war !

  69. iezan says:

    lamanye tunggu ..google chrome boleh support ke?

  70. sharon says:

    sy dah isi borang.. tapi nak anta pengesahan.. tunggu loading2 pun x dpt, asyik keluar sila cuba sebentar lg…. nak cmne yer…?? dah 2 hari cuba.. pun sama.. x dpt anta untuk mendapatkan pengesahan..

  71. aurachaqra says:

    kenapa banyak sangat komen dengan hasil yang tidak memuaskan?… tak jadi nak isi la. macam menipu pula rasanya… baik pergi sendiri pejamat umno lagi senang…

  72. surirumah says:

    slm..nk tnye kt melvister.,bg kmi surirumah d bwah 30thn tp tak bkerja nk isi mcm mna kt borang tu?

  73. Amin says:

    lame betul tnggu nk hntar..
    asyik loading je dari tadi..

  74. kiki says:

    adoiiiiiiiiiii…tnya soaln pun xdpt jwapan…….camne ni…

    • melvister says:

      hai kiki.. Maaf terlepas pertanyaan anda ..kalau baru grad. masih student lagi..So, boleh isi kat bahagian pelajar..Sila masukkan nombor matrik kad pelajar dan tempat institusi belajar..

  75. Zhu li Zha says:

    ada sesiapa yang boleh bagi tahu, ada tak yang dapat emel untuk maklum balas dari skmm ni?jika ramai yang mengalami masalah spt sy, so takde le asyik nak mengisi borang on9 je..huhu

  76. cheah says:

    sorry, nak tanya kalau yang jantina itu isi salah boleh kemaskini ke?

  77. nanamanes says:

    salam . saya baru lepas habis diploma dan sedang menanti keputusan untuk masuk ke degree . so saya patut isi borang kat mana ? pelajar atau pekerja ?

  78. nor hafizah says:

    borang dah isi tapi kenapa lambat sgt nak loading niiiiiiii.

  79. IZZA WAHEEDA says:

    hmm…frustnye… mmg xadil kot.. sy blum genap 31 taun lg..tp xleh daftar..sedangkan gaji sy bwh rm1000..hmmm… ape laa… yg daftar tu smua… nak tukar handphone baru yg lebih canggih je.org mcm kami ni.. apepun xde………. :’(

  80. nor hafizah says:

    mmg lambat ke nak loading niiiiii.naik tention d buat nya

  81. cik iyla says:

    saya pun xdpt email pengesahan. lepas isi tu xde print sbb kat umah mmg xde printer. tp sempat la salin no reference tu. rasanya boleh kot tunjuk no reference je, xpyh print sbb tgk kat FAQ tu dy kata salinan ATAU nombor rujukan. kan..kan??

  82. rue says:

    sy da try daftar td.. masalahnya da 3 jam sy menunggu, asyik “permohonan sedang dihantar” jak.. mcm mna ni? ada yg tw ke nak bt mcm mna?

  83. ain says:

    DRI PG SMPAI KE PTG MASIH JUGA PERMOHOHAN SDG DHNTAR… NAK TUNGGU SMPAI BILA?

  84. erin zariff says:

    Hari ni dah masuk 3 hari mohon rebet ni, tapi masih sama, permohonansedang dihantar.sila tunggu.. nak tggu sampai setahun ke…..? Sebenarnya rebet ni ade ke x, kalau xde jgn suh apply… rata2 komen kt sini smua masalah yg sama…

  85. kiki says:

    saya dh print yg dr web tu..tp yg dlm emel xdpt pn lg..boley ke sy gna yg sy print tu je?lg satu..nak tebus ktne hp2 ni..huhu

  86. N says:

    As’salam…. Saya berjya membuat permohonan tp seleps itu sush sngt nk apply nie… Isi borang lpas da wlpun sblum asyk error je.. tp bile nk daftar, pnya lme loading xlpas2…. cuba awl pg pun same.. spnjng masa xlpas….. Macam mane eh… (B/p Rakan2….)

  87. najihah says:

    salm kenape sy nk dftar ye ckap permohonan anda tidak dapat proses waktu ini…knpe ye???

  88. snmn says:

    salam, sy pn mengalami masalah yg sama. sy dh dftr tp sbb lama sgt nk tggu proses mendaftr so sy cancel je la tp bla sy dftr once again pop up 2 ckp sy dh dftr tp sy x dpt pn emel dr pihak terbabit.mcm mna ni

  89. hisam says:

    belia yang tinggal kat kampung pedalaman yang xde internet nak dapatkan rebat ni mcm ne ye… kita yang kat bandar ni lagi masih ramai yang tak dapat gak.. tak de cara lain ke nak bagi belia dari menggunakan cara ni…

  90. miss yunk says:

    sy nk tnya..sy baru nk dftar..mslahnya slesai sy klip kotak pengesahan, dan DAFTAR…loading terlalu lama..lpas tu..kluar page bgtau sy dh dftar..sdang kn blum brjaya lg…knpa ya??adkh sy dh xbleh nk mohon?

  91. lalalala says:

    salam..nak tnya. kalo permohonan tu dah berjaya, tp tetiba rase cm dah tak berminat.. mcm mana nak batal kan permohonan?? atau biar kan saja rebat tu expired.

  92. Ayu says:

    kenapa la susah sgt nk apply benda ni??? dah dua hari cuba tapi bila nak daftar ‘permohonan anda sedang dihantar, sila tunggu’…berjam2 tunggu tapi still mcm tu juga. xde ke cara lain?

  93. beth says:

    mcmna nak tebus hp kalau xdpt nak cetak slip? kat inbox pun masih xda. :(

  94. nOrRi says:

    KALAU XDE NO KWSP MCAMANA???

  95. :p says:

    kami yg surirumah sepenuhmasa ni tak layak la memohon walaupn umur kami dlm lingkungan 21-30 tahun??? tak adil la buat kami….

  96. syahril says:

    4 ari brturut2 buat asyik failed je pasepa?adehh

  97. wak says:

    Nape x buat pendaftaran cam BR1M je, ni x online2 cam la semua orang celik IT. saya dah daftar 1 jan lg tp apa pun x terima dlm email.

  98. cc says:

    nape saya daftar tidka berjaya ye??

  99. naeem says:

    dh isi tp dlm emel xde pape..

  100. najihah says:

    kenape sy daftar xdapat…..
    ye ckap permohonan anda tidak dapt diproses pada masa ini…sila cuba skali lg….pdahal dah byak kali dah sy cbe…..3 hari dah….

  101. amin says:

    ade tak link untuk chek semula data yang dah luluskan 2…

  102. ikhlasdalampemberian says:

    apehal korang nye lepas daftar ckp permohonan anda sedang dihantar? ak punye just tulis tarikh je.

    • nailofar says:

      a’ah.. sy pon dia just tulis tarikh. bila check, date of birth xleh isi.

      nak betulkan sendiri xboleh sbb dia automatic ambil dr no IC. ish, pening2

      umur baru genap 21tahun 4 january lps.

  103. Ella says:

    Sy nk tanye,sy berada di selag0r,tp sy buat alamat kampung,sy nk tukar alamat mcm mane?

  104. gurdeesh singh says:

    saya dah beberapa hari mencuba mendaftar tapi permohonan tak berhenti nak proses…apa maslah sebenarnya???tak ada cara lain ke untuk mengeluarkan slip rebet itu???

  105. ayu says:

    dah berhari-hari mencuba akhirnya malam ni berjaya jugak… rupanya sistem ni nak suruh kita menipu. sebelum ni kat part broadband tu aku pilih ‘TIDAK’ sebab xguna broadband tapi bila menipu cakap ‘YA’ terus dapat. ish3 ada jugak mcm ni. so, siapa-siapa yang buat mcm aku cer tipu ckit… :D

  106. paan says:

    salam…
    boleh saya tahu kdai mana lg yg boleh tebus rebate ni??
    selain maxis, celcom, umobile dan lain2 tu…
    ade kedai lain lg x??
    mcm courts ke xpon kdai2 handphone besar…
    samsung, nokia, xperia, LG….ade x?? TQ

    • melvister says:

      Setakat ni, boleh ditebus kat kedai celcom, maxis, digi dan lain2…tempat lain tak boleh..

      • paan says:

        kalau mcm tu kne daftar plan mxis or lain2 la kan…
        klu just nk bli hp sahaja xboleh ke??

      • orange says:

        nak tanya.. sa blm pernah isi rebet ni.. tp bla isi.. dia kata saya dah pernah isi.. jdi nk minta tunjuk sikit.. mcm mn kta nak tau sapa yg curi2 isi guna no ic kta ni.. aku nk g saman budak ni

  107. Nunyadalaif says:

    salam nk tnya… kalo xprint xpe ke sy just print screen je…boleh tnjuk sbgai bukti utk rebate x?heee

  108. wenn says:

    sape yg x print lg tu x yah la tggu emel memg x kan muncul,..saya pun jd cm 2 gak..so sy bkak blik kat history on9 n sy cri kat history 2 kat hari yg sy dftar..sy da dpt print pun status permohonan 2…

  109. bella says:

    salam..saya dah berjaya mendftar sekali sahaja..n dah print cetakan tu,bleh ke bwa yg dah print tu trs ke kdai dan kene bawak salinan ic dan kad pelajar kew??

  110. zam says:

    Knape spi skrg sy maseh xdpt lg email…permohonan dh bjaye email maseh xdpt..sbb sy daftar gune tablet..nk print xblh..pastu yg pengesahan berjaya daftar tu hilang..nk wat lik xblh..tlg bg jln penyelesaian blh x..sy dh bnyk kali refresh email maseh xdpt lg

  111. juema says:

    hye melvister.sy da print slip baucer rebate mcm contoh yg awk bgi tu tpi kt emel sy xde pape pn…mcamane eh?slip yg sy print tu leh pkai x?pls rply ye…tq ^_^

  112. edwan abo says:

    camna nie..saya xde kat email pun tapi kata berjaya..lupa print out..kat email xda pun

  113. tengku says:

    adoyai…xdek pn dlm email…malang lar…:(
    help!!!!!!!!!!!!!!!!!

  114. Aien says:

    nk tnya…klu mcm sy pulak…printer problem ms nk print…tp sblum tu sy da printscreen slip tu..bila nk try print lg skli da xboleh…boleh ke sy guna yg printscreen tu untuk tebus sbb yg kat email xdpt2…..mekasih…

  115. ryuslee says:

    bagi yang tiada printer

    -bagi yang dah daftar, klu takde printer boleh save page dulu, kemudian simpan dlm emel @ pendrive, bila ada printer bolehlah printer ok.

  116. nurin says:

    kepada melvister…sy baru je grad 2/12/2012..dan masih belum bekerja lagi…yang mana satu sy nak mohon….boleh ke sy isi bahagian untuk pelajar….adakah kad pelajar sy masih boleh digunakan?

  117. Siti says:

    Salam , saya dh cuba akses laman web SKMM , isi borang rebat RM200 , Tapi bila nak submit form tak boleh plak? Permohonan tidak dapat diproses, saya dok try dr smlm..xboleh nak submit? macam mana ye? aduii pening la..

  118. Danny says:

    Melvister,rebat 2 utk hp harga rm200 ke atas. mcm mana klu harga hp 2 rm400? perlu tmbh rm200 lh ke x perlu?

  119. Omastar says:

    rasanya rebat RM200 hanya utk servis provider cam celcom/maxis/digi, so kene verify kat diorg pastu kene pilih plan data internet diorg. Bukannya bole guna kat kedai2 fon biasa.

  120. AtiqahZulkepli says:

    Salam,
    Saya pekerja kontrak disebuah syarikat swasta.Saya tidak mempunyai No. KWSP/Caruman LTAT. Bagaimana boleh saya memohon Rebet RM200 ni?

    • dail says:

      salam,

      berapa tahun dah cik kerja kontrak? sebelum ni ada pernah pergi caw. KWSP berdekatan bg pendaftaran maklumat diri dan tahu no. KWSP?
      kalau dalam pay slip cik, tercatit ada pemotongan KWSP. Maknanya cik dah sedia ada akaun KWSP. Cuma tidak tahu no. nya saja. sila la ke caw. KWSP yang berdekatan ya.

  121. dail says:

    salam,

    salah satu pendekatan yang kurang bernas dari pihak SKMM, sepatutnya kalau sudah sedia tahu pemberian rebet rm200 ini akan menjadi masalah bagi daftar dalam talian, mengapa tak dikaji dan di selesaikan dari awal bagaimana cara untuk memastikan bagi setiap individu yang layak untuk terima rebet tersebut dengan tiada masalah. Statement dalam akhbar harap bersabar, negara dah maju pemberian rebet seperti tak ikhlas. sampai ada yg sanggup berjaga malam semata- mata untuk tidak ketinggalan mendapatkan rebet rm200. perlu sampai begitu? seharusnya cari pendekatan lain yang lebih memudahkan belia kita daftar dengan tidak perlu berebut dan bersusah payah. kita sebagai belia tahu ini adalah sebahagian dari salah satu usaha kerajaan untuk menarik undi dari kalangan para belia. tetapi kami sbg belia harapkan cari lah alternatif lain yang memudahkan kami untuk mendaftar rebet rm200 berkenaan. Apa salah nya kalau sebetul-betulnya bg individu yang layak daftar secara terus dengan pengedar sah yang telah dilantik oleh pihak SKMM itu sendiri. beratus – ratus cawangan bagi setiap wakil pengedar tersebut pasti tidak menjadi maslah untuk para belia daftar, layak, pilih smartphones, beli dan balik. salah satu cara juga walaupun bg sesetengah individu menganggap kurang bernas
    dan pihak SKMM tidak akan pandang, tetapi pasti ada cara lain yang tidak menyusahkan belia.

    • aini says:

      tol jugak…masalah yang saya hadapi sekarang plak, permohonan saya telah diterima dan telah pun mencetak slip tersebut tapi bila saya rujuk contoh yang admin bagi, tak ader no. rujukan… saya dah hantar email kat skmm tapi tak reply..bile call plak, line busy memanjang…. camner tu???? kalau no rujukan tak ader, camner nak rebat 200 ni??? HARAP SANGAT2 AMBIL PERHATIAN…!!!!!

  122. ZIE says:

    Sy ade mslh la dgn borang ni..sy baru je habis belajar n saya masih belum bekerja..tapi borang tu satu untuk pelajar satu untuk pekerja..Hrmm

  123. tie says:

    pendapat sy, semasa slip pendaftaran dah keluar, semuanya jadi huruf besar. sedangkan mostly emel dalam uruf kecil. sbb tu xdapat slip melalui emel…

    sy juga xdapat emel tp smpat print skrin slip haritu…

  124. siti says:

    salam..
    saya dh berjaya daftar, tapi saya tidak dapat print voucher trsbt krn tiada printer kt umah, saya save dlu tp mslahnya skrg bila sy bka blik, voucher saya dh jd kosong, y ada no pin sahja, mcm mn sy nk dptkn blik voucher tsebut, dlm email sya, sy x menerima apa2..

  125. Rebekah says:

    Website SKMM dah down..x bole nak apply online..is there any alternative way to apply?

  126. hidayah says:

    Salam..kalau tuan/puan yang xde printer kat umah nak print buatlah camni:

    1-bukak microsoft office word
    2-g kat website yang ade tertera no rujukan tekan PRINT SCREEN (kat keyboard tulis “prt sc”)
    3-pastu bukak balik microsoft word klik PASTE nanti CROP jelah gambar tu
    4-simpan dan print nanti..settle.=)

  127. fey says:

    sy dh daftar. permohanan di terima. tp x dpat pon no.rujukan. ada yg mcmni gak ke?

  128. ayu says:

    salam…

    saya dah isi form online..
    kat status pendaftaran tu dia tulis camni
    tahniah,permohonan anda telah diterima…tp xde no ruj..
    mcm mana kite nak tau berjaya ke x?

    • shira says:

      same la. Status permohonan dh berjaya. tapi xkua no rujukan, tarikh luput penebusan rebat pun xkua..mcm mana ni?kt email pun xde pun slip pendaftaran

  129. eid says:

    i dh dapat daftar..
    tp xtaw berjaya ke x
    so kalu i dpt terusl leh amikk phone tu ke kat mane2 kedai
    i xfahan sngt la
    answer me ok
    tq

  130. jaa says:

    i da dftr jugk tp luper laa nk cetak slip tuh..juz sve cenggitu jew..adoi nk semak cmner..p kt email pn xdew lam tue..ckp ade lm bntuk pdf tp xde gak..so sad…dhlh klu nk daftr blik kne tggu 2 month…lmer tuh..plis laa help kitorg yg luper cetk slip nie..kiterong dh already dftr dh…hurmmm

  131. ashda says:

    as salam…sy nak tanya..bahagian profile laman sosial tu kena isi ape ye? link fb kita ke? pas tu saya xde no lhdn or kwsp sebab baru tamat pengajian..macamana,,skip je boleh?

  132. Ila says:

    da dftr..tp xde pun kluar no rjukan tu smue..cmne nk dptkn no tu?spe2 yg thu tu tlg informkn pd kmi yer..

  133. nana says:

    I punya berjaya, tapi tak ada num rujukan but Tarik luput ada. Ada tak kes yang macam ni dah pergi redeem? Boleh terima ke tak?

    Terima kasih :)

  134. will says:

    saya dah daftar tp sy xprinter nak cetak..so saya ‘ SAVE AS ‘..je la pengesahan pendaftaran tu then ntt print..bole tak mcm tu?..lagi satu, kalu nak tebus rebat tu ikut sim card yg kta pakai ke mcmna?..

  135. akram says:

    hye,tumpang tanya.saya dh lulus tp saya tidak cetak,bila periksa inbox email saya tiada apa2 pengesahan.

    ini permohonan saya yg diluluskan tu.
    APP2013195247066
    Harap bantu,terima kasih.

  136. AMIR says:

    SALAM..
    NGAPE SETELAH DITAIP BETUL2 DALAM PAGE LANGKAH 1 TETAPI APABILA DICETAK KELUAR HURUFNYA SEMUA DALAM KEADAAN ‘CAPLOCK’.CONTOHNYA ALAMAT EMAIL SAYA NIE.

  137. Ila says:

    sy da cbe buat tuk my sister..sblum ni sy buat gne google..tak kuar pun no rjukn tu smue..tp pas gne internet explorer,bru kuar no tu smue..mybe die x bleh view gne google..cbe la gne internet explorer ok.

  138. faiz says:

    hye. saya just nak tnya. saya dah langgan jalur lebar. so, nanti nk gn rebat tu, kn bawa bkti langganan kita skali ke?

  139. SMR says:

    sekadar membantu :

    sekiranya menghadapi masalah,terus coll hotline SKMM di talian 1-800-88-4040 (Isnin sehingga Jumaat kecuali cuti umum dari pukul 8.30 pagi hingga 5.30 petang)

  140. Chichi says:

    dalam emel saya pun x ada status permohonan untuk saya print sebab saya x print masa memohon.. apa yang patut saya buat?

  141. GAYATHREE says:

    saya baru membuat perpohonan dlm talian , masa tu saya tidak boleh save dlm computer , oleh kerana tu saya tidak boleh membuat printing lagi so mcm mana saya nak buat printing nombor sutil yg nak kena printing lagi pun , ada ke dpt lagi surat tu

  142. Dilah says:

    Saya tak berapa fahamlah konsep pelan data internet tu..Boleh explain tak..?

  143. Shamrim Saad says:

    saya tiada printer… jadi saya hanya tekan butang
    “Prt Sc Sys Rq” dan paste ke dalam paint dan akan print… adakah cara ini boleh diguna pakai…?

  144. gurlz says:

    boleh x apply ni wlu x keja or study..tgok borg just utk yg study je n yg keja..utk org yg x bekeje xde ke?cthnya yg surirumah je…mcmna ni?

  145. Ziad says:

    salam, Melvister. saya dah langgan jalur lebar. so, nanti nk gn rebat tu, kn bawa bkti langganan kita skali ke? satu lagi, pndftran dah diterima, tapi xde no rujukan. mcam mana ek?

  146. Gooogojes says:

    Salaam.. Sy online pakai nokia c3 je.cdg na beli la hp yg canggih lg. Sy keje sndr,bniaga. Layak ke? Cne nak isi borang nnt maklumat majikan?.cne nak cetak slip plk? Bawak ic je tak blh ke? Mohon jwpan. Tq.

  147. yanie says:

    saya dah daftar dan pendaftaran telah berjaya..tp tetiba firefox not responding then trus kna restart firefox..xsempat nk print slip tue..bla nk buka history balik smua dh hilang..firefox clear smua history..so,cm ner nk dpat slip tue balik..sedihnya..:’(

  148. pija says:

    Alhamdulillah selesai sagala masalah bile pihak SKMM reply email then bg balik slip beserta no rujukan..Spttnye ats no IC kite sprt yg Melvister tunjukkan tu ade no rujukan.

  149. Jesus says:

    kalo x dpt print… paling senang suruh kawan yg blm isi borang.. trus time nak print… copy url…. pas tu… ganti ja no i.c d url… confirm dapat punya!!! saya sudah cuba… gerenti dapat… ahahahaha

  150. yaya says:

    kena genap 21tahun ker?

  151. kinki says:

    y i still cant get the slip in my inbox?

  152. Ella Anak John says:

    sya dh isi borang, semua dh semak, betul, kemudian hantar. bila sya dpt reply kat email sya, bahagian C, ruangan negeri tu sya taip sarawak, tp bila tngok balasan ke email sya, negeri johor pulak yg kluar, nak isi balik, mungkin tak dpt, nt sya pula yg dipersalahkan. dh download fail pdf tu. mcm mana ni? tolonglah selesaikan masalah sya.
    terima kasih..

  153. mohd hanif says:

    nk tanye, baucer nie utk plajar n org yg da b’kje je ke?
    cmne plak dgn org yg baru abis blaja, belum dpt kerja lagi? ble isi je, soh msukkn almt tmpt kje, no kwsp la… mcm x adil je utk org yg baru abis blaja????????…

  154. Aqis says:

    saya dah cetak slip tu, boleh guna ke atau ada dokumen lain yang diperlukan.

  155. wawa says:

    mmg budak tahun 92 xley dpat ker? kn 2013 kitorg da 21? heeee

  156. sofia says:

    Hai semua. dalam kes saya, saya berjaya apply 1/1/13. email hanya di hantar pada 15/1/13. oleh itu bersabarlah sikit..

    Nak tanya, siapa dah redeem rebat ni? kat mana? prosedur camna ek? kat luar bandar semua kedai tak amik rebat.

    Kena ke KL jugakla jawabnyaa..huhu

  157. saya ingin tahu betul kah ni

  158. yien razak says:

    bukan ke dekat soalan lazim SKMM ad tulis…if xda no rujukan boleh mengunakan kad pengenalan?..

  159. su'aidah says:

    salam.bgaimna nak msuk utk dptkan n0. rujukan n blum cetak slip..

  160. arif ahmad says:

    no rujukan no ic harap maklum yg dah dftar tp xde slip g je kt kdai hp yg ambil bhagian nti dea org thun nk buat ape hohoho

  161. Wina says:

    saya punya ok je..website tgh hang.kalo apply last year,mmg Xde prob..:)

  162. shira says:

    saya hantar email kpd pihak skmm pada 11/1 tp sampai skg xdpt2 no rujukan…nti dh nk expired date , da xboleh nk bli hp…emmm :(

  163. AZURA says:

    SAYA PON XDE O RJUKAN HANYA TLIS PMOHNAN DITERIMA…
    TP KAT BAHAGIAP BWAH SLIP TU ADA NO RJUKAN BLH PKAI NO TU KE…

  164. Atiqa says:

    Sy mau memohon rebate ni tpi tidak faham yg jalur lebar tu. Siapa pemohon,kna langgan pakej internet jg? Rebate ni tamat bila?

  165. SIM MEE CIEN says:

    saya lupa print slip,saya check email pun tak ada,macam mana kalau pergi beli phone,bawa ic blh tak?

  166. SIM MEE CIEN says:

    sekrg blh jawab saya tak?

  167. fie says:

    klu bgi no rujukan sma salinan je boleh ke??

  168. fara says:

    nak tnye kalau penganggur macam ne isi borang tu ye

  169. jannah hanna says:

    td sy dh isi borang 2 tp x smpt nk print dh trpadam n ble cek kt email plk x de pn,alamat email sume dh btl…so cm mne nk wt skang ni

  170. azie says:

    Just nk brkongsi info…sy brnsib baek krna slps brpuluh kli call pihak SKMM akhirnye mereka jawab call sy…sy da brtnyekn tntg mslh tuk pnebusan rebat dan status permohonan yg akn dihntr ke emel pngguna tiada…pihak SKMM mngatakan yg skrg ini klu nk tebus rebat tu hnya membwa salinan ic shaja sudh mncukupi…sbb diorg dpt bnyk complain dri pengguna xdpt cetak slip tu dn xdpt status prmhonan kt emel…so, mreka amek lngkh pnyelesaian bgi sstngah pengguna yg da mslh tntg pnebusn rebat ni ngn hnya membwa salinan ic shja kpd syarikat telekomunikasi yg trpilih shja yer…ni knyataan dri pihak SKMM sndri yer..tp more better sape yg da slip pndftrn tu bwa shja la sbgi lngkh brjge2 shja..

  171. amir says:

    saya tidak bekerja lagi.boleh apply x? bahagian gaji dan alamat pejabat mcm mna nak isi?

  172. nur says:

    salam nak tnaya, time kite isi form tu ad kena select prabayar mn y kita nak kan?? kalo contoh saya dah isi digi,saya nak isi balik form tu nak tuka ke celcom cammana eh?

  173. shira says:

    bagi sesiapa yang tak dapat cetak slip try taip link ni -> http://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=871234567890

    pd bahagian ic tu tukarkn kpd ic anda…saya dh try dan akhirnya dpt mencetak slip pendaftaran. selamat mencuba.

  174. fieda says:

    Assalamualaikum

    Tumpang tanye..sy da register, da print sume2 dier soh tu..then pe langkah seterusnye ye..??nk kene tgu skmm anto surat yang kiter berjaye dpt rebat tu ke br leh bli tepon??

  175. syuhara says:

    Salam 1 malaysia…. saya nak tanya…cetakan tu harus ke ade warna??? printer hitam putih je bleh x??

  176. jai says:

    hurm.. .sya dah print out borang saya,, tnggal nak print kat kedai jer.. melalui masalah korang smua ne.. mesti masa press butang PRINT tue tk kluar print to one note. .software microsoft yg sedia ada kat laptop.. .pas dah masuk one notes then SAVE AS microsoft word document.. .
    masuk pendrive print kat kedai. ..hurm..

  177. aini says:

    salam nk tnye..klu student yg dh hbs stdy, nk kene isi borg mn?borang pelajar ke borang pkerja?klu borg pkerja, bhgian pendapatan kasar n alamat majikan2 nk isi ape?

  178. Anna says:

    kalu tidak suda belajar mcmna?dan mcmna nak dapat kad pelajar….

  179. cik dayah says:

    kalau dah langani plan mcmn eh?

  180. Linah says:

    selamat petang…. boleh hantar kan cepat slip borong permohonan tu sy pun x ada print slip nya risau ni…..

  181. eilla says:

    assalamualaikum. .. apsal saya x dapat nk isi ni?tarikh lahir saya 08.april.1992, boleh or tak ni?

  182. cik thia says:

    kalau bagi yang sudah lepas belajar tue macam mana?.nak guna yg utk pekerja tue tak dapat juga sebab belum bekerja setakat ini.

  183. irwan says:

    ni la bile buat website un leh ade error mcm tu,
    dah daftar lepas tu maslah sli ni pun xleh nampak.
    nampk sangat wat keje lebeh kurang jer sume ni.
    kos wat website nak berpuluh ribu kot… erroe slip pun leh berlaku.. adoi..

  184. king says:

    salam
    saya mw tnya ne…kalu tsalah type email….pastu mw betulkn semula..cm mna ye?
    sbb saya da try dafter blk,..bap nk betulkan email tu…tp dh xblh…bap mmg da kna daftar….?
    so ada cara x nk betul kn email tu?
    mtk tunjuk ajar….hehe

  185. irwan says:

    sape2 yang ada masalah slip.. camni jer..

    email ke komunikasibelia@cmc.gov.my
    dorang akan bagi..kejap jer.. aku pun kene kes same x dpat slip.. ckap je nak slip pemohanan, kompem dorang terus sent, sertakan sekali no i/c yer..:)

  186. al says:

    Saya nak kpeastian, maknanya ni bukan dalam bentuk baucer la ye..
    kita print je la borang di emel tu,,

  187. Fabiola says:

    saya sudah apply 2 hari yg lalu, melihat katefori di atas Salinan permohanan akan dihantar 24 jam lepas permohonan. masalah nya saya lupa nak print sebab page error. boleh x hantar semula salinan permohonan saya tu…? terima kasih.

  188. fieyza says:

    email saye x leh bukak…..nk tanye die ade hantar ikot fb gak ke cam ne?

  189. bbyanah says:

    sy da mmhon but lpa nk print…email pn ada slh bg..
    mcm mna nk buat ni…nk mhon smula mmg tk dpt kn…apa yg ptut sy buat?

  190. hana says:

    assalam…sy dhsalah masukkan poskod tempat sy bkerja…jd sy dhcube utk buat permohonan kali kedua…tapi takboleh ditolak….
    Macamna sy nkbuat atau perbetulkan poskod sy yek?

  191. Puteri Hasnul says:

    As salam..

    sy pn menghadapi mslh yg sama cm kwn2 yg lain. sy tersalah masukkan email address. Apa yg perlu sy buat ye?

  192. sya pn ada mslah jugak..sya mohon tp nk print xbleh..sye cek email xada pn lg borang tu..

  193. NG says:

    baucer ku dah expired on 9th Feb~~ that means i have ro reapply on 9th March in order to get the Rm 200 rebate?? please reply as fast as possible,tq

  194. Noraspidah binti johari says:

    saya dah mohon tapi terlupa nak print..so apa yang perlu saya buat??

  195. wahiedah says:

    salam..boleh x kalau sy beli telefon menggunakan lbih dri 1 baucer? sebab kawan sy x nak..so dia bgi la..maksudnye 1 telefon dgn 2/3 baucer..

  196. ana says:

    sy dh lama mohon dan dh berjaya..tp x print la..lps tu tgu email spai skang blom ada jawapan..mcm mn ni???

  197. fara says:

    salam..knp butir2 yg sy isi utk nama dan alamat majikan sy tidak lengkap???padahal sy dah triple check seblm daftar..adakah ia beri kesan terhadap penebusan rebat sy?

  198. sella says:

    tolong tak boleh print????

  199. ADIE says:

    BELIA TUA XDA KA…BUATLA SAMPAI UMUR 35..BENGONG BETOI..

  200. Watif says:

    salam…macam mana saya nak dapatkan balik slip pendaftaran saya tu??
    saya xdapat nak print haritu..dah tngok email p still xada.

  201. Beh says:

    Kalau nenek saye xdpt pigi ambil, saya boleh tolong ambil?

  202. IDHAM says:

    mcm mana sy nak prin semula yer..isi borang semula dah tak boleh..

  203. sy da isi borang on line,masalah skg sy x cetak slip,mcm mne ye??bagaimana nak tw permohonan sy berjaya atau tak

  204. atikah says:

    salam…sy dh mohon n brjaya tp belum print n skrg cmne sy nk dptkn salinan cetakan tu????
    boleh tolong sy x???

  205. fara says:

    Mcm mana nak renew yee rebat rm200 ni? sy punya date expired sudaa….. tolong bg link …

  206. ila says:

    rebat sy telah expired ,blh guna lagi x?

  207. lilavasu says:

    saya telupa bagi cetak permohanan saya ,bagaimanakah saya dapatkannya

  208. Aslan says:

    Sy lupa nak print slip. tp dekat email ada satu jenis borang permohonan tp berbeza drpd slip yg nak dicetak hari tu. Ianya dlm bentuk PDF. boleh dipakai untuk tebus rebate kat cawangan telephone kah?

  209. saiful says:

    masalah sy sama sprti aslan. pls

  210. syafiqa says:

    saya nak beli tapi umur saya rendah…macam mana
    :(

  211. Molly says:

    i de isi borang,tapi kt situ kn tanye umur kena de 21 ke atas.cam ne ye?i lahir 92,tapi bufday i nie bulan 12….peningnye…so, i tk layak ke…plizzzz….

  212. nurwahidah says:

    salam,

    nk tanya, klu x berkerja @ bkn pelajar blh x mohon?
    ape nak di isi kat ruang yg bertanda *

  213. noor suziana says:

    hai..saya lupa nk print coz kat umh xder print.bila nk print tmpat keje ,dlm email masih xder..macamana saya nk print borng permohonan saya tu

  214. nini says:

    saya dah dftar tp email saya xboleh bukak…
    mnx tolong….saya nk cetak slip 2…

  215. inaliza says:

    Saya juga alami msalh yg sama cm kbyakn mereka d ats…prmohonan dh dluluskn…tp blom smpt print,coz kt umh xde printer…sya logout..nk p cc nk print tp smpi sna…borang tu dh x d jmpai…cmmana nk apply blik…chek email pn xde..

  216. azrie says:

    saya dah print borang permohonan tu.saya just pegi kedai and tnjuk jelah borang tu boleh dpt rebate?

  217. alyn says:

    sy nak tnya blh x kta rebate 1 handphone dgn menggunakan 2 voucher?

  218. marsha says:

    saya dan kawan saya telah pun membuat permohonan tetapi masa nak print kena error. saya x sempat print. adakah cara lain untuk print slip pendaftaran tu..

  219. AL says:

    bagi yg xberjaye tu sye nk jmpe cre nk dpt balek slip pengesahan tu. caranye ialah :

    gne link kat bwh ni tapi tukarkan no ic belakang tu dgn no ic msg2

    http://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=911224135279 <——-tukar no ic

    Harap membantu :)

  220. aku says:

    lame weh nk kne tggu….cikgu math mohon kira formula nk cepatkan proses pendaftaran

  221. Mas says:

    saya sudah daftar dan sudah lulus tapi saya tak sempat print dah log out.dah cek dalam e-mail tak ade pun..

  222. khalila says:

    terima kasih sgt2….sgat mmbntu sy yg dalam ksshn dah leh print.

  223. Mira91 says:

    saya pun ade masalah mcm korang semua… lepas dftr lupa nak print.. ingt boleh bkk balik utk save slip pendaftaran tu.. so macam mne ye… da chek emel tp x de pun.. huhu… tolong2…

  224. Mira91 says:

    tq AL.. sye da boleh prnt slip tu :)

  225. zulhazmi says:

    salam….saye dh isi and dh berjaya…tp check dlm email xde pon…cmne nk wt ni..nk print tp xde nom rujukan tu

  226. lebih dari satu says:

    sape kat sini dah try rebat 1 tepon lebih dari satu voucher..

  227. Nadiah Atikah says:

    salam…sy ade mslh psl borg skmm ni..full name sy dlm borg juz letak ‘BT’ bukan ‘BINTI’ mcm dlm ic..die x terima sb x same dgn ic..cmane nk betulkn ea???

    • faizal muhamad says:

      Sama mcm masalah yang sy hadapi.. sekiranya puan dah tau cara nak betulkn.. boleh la share ngan sy..

  228. sara says:

    saya nak tanya..kawan saya mintak tolong saya isi rebat telefon..dia tak ada email..kalau saya guna email saya boleh tak dekat permohonan borang

  229. yie_riey10 says:

    buat je email bru kt die..

  230. kesuma says:

    tumpang tanya..
    kalau rebat RM200 ni kita guna untuk beli iPad tak boleh ke??

  231. hidayah says:

    salam..mcm mana nk buat ke?lau dah isi tp email 2 dah expired..nak isi balik xleh dah.cmne nak dpatkan surat pengesahan 2 ek>?

  232. farafarhana87 says:

    salam…sye da cube bukak link yg kne tukar ngn no ic 2 tp die just tulis tahniah pemohonan berjaya..so,bkn ke kene print sume detail..bkn skdar print status pengesahan je…harap blh bantu saye

  233. dila says:

    salam..sy dah rgister..dan status sy adalh berjaya..tp mcmne nk print..??button print xde tulis kt situ pun..boleh tak kalau just copy/print screen into words…? i mean ,not directly from the page..tq

  234. En Shah says:

    salam saya mempunyai masalah berkaitan rebate…alamat email saya menjadi semua huruf besar..tolong bantu saya

  235. soniati salleh says:

    saya tak ingat no kwsp cm mana ya

  236. ah lai says:

    housewife blh mohon x???please help me…

  237. orange says:

    mcm mn nak cek org yg curi2 guna no i.c utk permohonan rebet ni.. aku nk saman budak yg pakai no i.c aku.. aku cuba daftar tp tak dapat sbb dah ada org curi2 pakai no i.c aku..

  238. Zainur Azlin says:

    same je msaalahnye…x sempat nak print lpas tu cek email x dek pon…mcm mane nak tebus ni!!!!

  239. yayang sue says:

    eye.. mmg lam inbox detail pndaftaran kte xmsk..
    bg sesiap y dftar kne trus print.. tp klu xslap sy kte bleh semak blek pndaftaran kte kt cwangan2 pnebusan rebet y d daftarkan SKM..

  240. SHANNA says:

    kalau rebat da tamat tempoh cm ne nak daftar balik????

  241. nik says:

    Assalam, saya nak tanya, saya dah daftar nama saya untuk rebat 200 , tapi bila saya nk print , laptop mati . bila saya on balik semua dah hilang.. dekat email pun takde yg slip untuk semak semula tu. macam mana saya nk dapatkan semula slip untuk print ya? tlong bantu saya

  242. mahani says:

    Tumpang tanya..sy dh apply rebate rm200..dh lulus n sy dh print..bila sy tgk balik pmohonan sy nama sya slh eja..bla nk edit blt xdpt..Mcmner nk edit xdpt..tlng sy guys..
    babystyliz90@gmail.com
    p/s**pls reply

  243. nurul atikah says:

    askum, nk tanya sy dh daftar rebate nie dan dh pun print slip adakah sy dh blh pergi tebus rebate ni ….???? sy nk kepastian …

  244. muhammad hafiezie says:

    knapa krajaan x krangkn hrga rebat kpada orng yg brumur 12hngga30?

  245. muhammad silmi says:

    ingin mendapatkan semula slip permohonan berkenaan sama ada disebabkan terlupa cetak atau mengalami masalah teknikal sebelum ini.

    1. Copy dan paste URL berikut pada ruangan browser yang baru:

    https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******

    2. Gantikan 900622****** pada URL berkenaan dengan nombor kad pengenalan baru anda.

    3. Tekan Enter.

    Ia akan memaparkan slip status permohonan dan boleh dicetak.

  246. adilla says:

    saya punye emaila tersalah taip gune huruf besar..so camne ek?

  247. Sharul says:

    Mcm mne nk buat daftar rebat rm200 salah name

  248. Sharul says:

    Mcm mne nk buat daftar rebat rm200 name salah

  249. azr says:

    salam..,macammne kalau emel sye tertulis huruf besar semua..??please tolong,,

  250. tiada masalahkalau pakai semua huruf kecil

  251. saye sudah daftar smartphone

  252. iza says:

    askom…
    knpe sye buat tadi tpi dah ade orang yg guna name sye???
    tolong sye….

  253. yuya says:

    saya nak tanya kalau orang tidak berkerja yang tidak ada pendapatan macam mana nak isi borang?sebab dia minta alamat pejabat,jumlah pendapatan dengan nama majikan..tolong saya

  254. ieynarakow says:

    saya nak tanye, kalau tersalah masukkan no telefon ade effect ape2 x? coz saye dh tersalah msk no telefon..

  255. Lyana says:

    bleh tak anta slip tue kat email baru sya sbb email yang lama tak aktif dah,harap sgt2…

  256. Lyana says:

    kalo alamat tak sma ic…mcm mna yer..

  257. Syakila says:

    salam..saya nak tanya saya dah isi permohonan rebet 200 tu tp rebet saya dah dah tamat tempoh pada 7/6/2013..saya try untuk mohon semula tp dia “kta penebusan rebet bagi pakej komunikasi belia anda telah tamat tempoh pada 7/6/2013.anda boleh membuat permohonan semula sebulan selepas tarikh tamat tempoh”…saya try mohon semula pada tarikh 8/7/2013 tp x boleh…padahal dah selepas sebulan..mohon jasa sape yg tahu mcm ne nak settle msalah saya ni…

  258. zulfadhli says:

    saya nak tanya. saya lahir 12.12.1992. mmg x boleh mohon ke..?

  259. Jie says:

    salam…sya nak tanya macamana nak print out smula rebat yang telah didaftar sya logout tapi terlupa print out..so the poblem now is saya tidak dapat kad rebat 2..boleh bantu sya tak???
    harap sgat di bantu tanx ya..

  260. zety says:

    saya ada masalah saya dah isi borang tapi ada perkata kurang nama ayah saya. macam mana saya nak mohon balik…? sebab saya dah isi tepi permohonan saya gagal..

  261. yana says:

    saya nk print balik mcmne ye?
    saya dh try

    1. Copy dan paste URL berikut pada ruangan browser yang baru:
    https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=900622******
    2. Gantikan 900622****** pada URL berkenaan dengan nombor kad pengenalan baru anda.
    3. Tekan Enter.
    Ia akan memaparkan slip status permohonan dan boleh dicetak.

    tp maklumat kosong, mcmne ye?
    minta bantu..tq

  262. nabilah says:

    nak log in pun payah..senang pegi je branch yg tak ambik kertas print tu..berlambak kan sekarang

  263. nabilah says:

    ada je outlet yg minta photostat ic je.tak payah kelam kabut.

  264. sazelena says:

    saya nak Tanya….saya dah daftar dan dah cetak slip…tp pada slip itu adew tulis status pemohonan diterima…masalahnyew,diditu tiada no rujukan,tiada tarikh luput dan butiran-butiran saya hanya ada tempat kosong sahaja…boleh kew saya isi tempat kong menggunakan pen dah beli phone menggunakan boring tersebut..???

  265. nyel says:

    info utk anda yg terlupa nak print tu,jgn risau bwa ja salinan ic kat kedai yg menawarkan rebate boleh cuma anda kena tunggu lama skit la.Saya dah dpt pon mobile 9 je/kalau prg center bru dpt pilahan handphone lain.p/s jgn risau psal kena langgan jalur lebar tu ok.

  266. dir says:

    boleh tak kalau kita tak nk beli handphone..tapi kita ambil cash rm200? sbb saya ada dgr ada org buat.

  267. Miss Nina Eskandar says:

    salam, saya nak tanya kalau saya dah memohon tp saya xguna kan sampai tarikh luput..saya tidak layak tok memohon lagi ker??

  268. iela says:

    Assalamualaikum. saya nak tanya. sekarang still boleh mohon ke rebate ni? kenapa saya try bukak page dia tak boleh ea? saya buka masa pukul 11 malam dan keatas. ke ada masa dia je untuk buka page skmm ni? harap awak dapat membantu. terima kasih :)

  269. DNagaSage says:

    Assalam, masih lagi kew rebate ni?? napew website nyerr xdapat nk bukak??

  270. zulmairah says:

    sy zulmairah,sebelum ini sy pernah utk menebus rebat sy di sebuah kedai telemunikasi dalam pasaraya summit,tetapi di tolak di sebabkn ejaan sy yg terdapat di dalam borang zulmairah bt hassan.kalau mengikut di dalam ic sy,zulmairah bte hassan.puas sy ikhtiar utk menebus mn2 kedai telekomunikasi lain tetapi jwpn yg di berikan tetap sama.(bt) (bte).jdi skrg sy tidak dapat untuk menebus rebet.jawapan yg di berikan pula rebet telah di gunakn.apa yg harus sy bt???

  271. Nurain says:

    Salam.call skmm minggu ni , semua dealer x leh nk print rebate kita tu..server down..utk isi borang still masih bjalan sperti biasa…kacau nk tebus..

  272. wawa says:

    salam…saya nk tanye…klu nk mohon rebate sekarang boleh lagi ke ?? kenape xleh bukak website tu ek

  273. eyza says:

    saya de mslh la..sya da isi form,tp x trus print out, then sya cuba nk print semula, x boleh..mcm mne nk semak tuk surat pengesahan 2 ye sbb sya xboleh beli phone klu surat 2 xde..mohon bantuan..

  274. ijatt says:

    x payah print pun xpe..g je kedai nset..nanti die cek kita dah daftar ke blom..kalau xleh bli gak tanpe slip pengesahan,meh datang kedai nset kat temerloh pahang..just bawak ic..

  275. ijatt says:

    1 lg..pastikan emel tu betol mase daftar..kalau xde gak,try cek dlm spam or taip kt search dlm emel(yahoo) SKMM..xde gak mngkin x berjaya la tu..xde gak maknenye emel salah..xde gak bli je la yang xde rebat..lagipun skg dah tutup utk permohonan..1/9/2013 nanti baru ade blk..g je trus kedai nset sruh die daftar..ni cine kedai ckp la

  276. mizuno says:

    assalamualaikum..kalau stdent tu pnh guna bil hp n kena black list..blh apply rebate ni x?

  277. mamat says:

    saya xdapat pon?..bila ade bukk utk pemohonan lagi ekk?

  278. wani says:

    memang permohonan nie da ditutup ehs ? sebab saya try mohon hari nie laman web tu da ditutup ..

  279. ayu says:

    dh ttp ker pmhnan ini ?? ada buka lagi tak ??

  280. aslina says:

    kata pendaftaran di lanjutkan sehingga bln 9, tp bla nk daftar kata dah tahap maksimum, betul k tak nie??????

  281. lola says:

    nape xleh register kn ari ni perbukaan blk utk siapa y xregister..

  282. lola says:

    siapa yang thu

  283. keliru says:

    ckp 3 sept buka permohonan tp xbleh2 pn nk daftar…..cmne ni

  284. siti says:

    ckp 3 sept permohonan dibuka semula utk rebate RM200 tp knp still xbleh2 pn nk daftar…..cmne ni…conclusion and explain please…

  285. oo laa says:

    nak daftar sila ke kedai yg tawarkan rebate . lepas bkenan n kompem nk amek hp tu suruh org tu daftarkan nama korg tp kna tebus rebate tu terusla xblh hold… :)

  286. then says:

    bgaimane nak apply rebet 200…. kena beli kat kedai digi ke tempat lain???

  287. jue says:

    hai.. saya dah apply dulu tp x sempat guna then nak apply blik. bila sy klik link kat atas tu dia juz kuar pberitahuan kjaan dah aktifkan semula mulai 3 sept. apsal xda link utk sy daftar smula ea? tolong tolong…

    • kiemo says:

      ya betoi ar! mana adil cm ni? dh la minyak naik? rokok pun naik harga…nk bli rokok john kna tangkap~ smua tak boleh? pasai pa ni?

      • Faizah says:

        Assalamualaikum.Apa yg sy faham, untuk permohonan rebat 200 yg bermula hari ini tu kita kena pergi ke kedai wakil penjual yang dilantik. Mereka ada borangnya.(online/manual sy tak pasti).Tk.

  288. are-pul says:

    assalammualaikum saya dah daftar masa tu saya belajar tpi tgk tarikh dah luput skrng nie saya saya nak mohon lagi mcm mne boleh bantu x???

  289. juliana says:

    salam….

    sy nk tnya dl sy de apply rebet rm200 nie tp dh tamat tempoh..ari 2 pg kedai nk bli fon penjual kedai 2 ckp kne apply balik tp ble sy bkak website knpa borang dia x kuar yang kuar hanya pemberitahu jew…mcm mne nk apply balik nie…plzz help

  290. Janani says:

    macam mana saya nak apply untuk rebat 200 untuk telefon

  291. rabaah says:

    adakah masjh sempat utk membuat permohonan? link yg diberik tu katanya dh tutup.

    • melvister says:

      masih sempat lagi…permohonan online sudah ditutup..tapi permohonan menerusi daftar terus di kedai masih lagi dibuka..jadi kalau ingin daftar rebat 200..terus pergi ke kedai

  292. LIANA says:

    BLH DAFTAR BAJET HP LAGI KE….

  293. mas says:

    da xbole daftar gna online ke??sy da cuba xbole pon..

  294. ay says:

    halo.. rebat rm200 ni masih terbuka ke?

  295. nasrul says:

    rebet skrang ad bkak g x??

  296. newbie says:

    ad lg ke..bley apply online x???….

  297. mama says:

    x bkeja bole ke apply..??

  298. molievya anak tunjai says:

    rebat rm200 nie masih dibuka ka? macam mana nak mendaftar nie? Borang langganan ada tapi x dapat buka. boleh tolong isi untuk saya ke?

Leave a Reply

CommentLuv badge