68 Responses to “Permohonan SBP Tingkatan 4 Tahun 2013”

  1. Norfarhanani omar says:

    Apakah syarat kemasukkan ke SBP dan berapa A yang diperlukan?

  2. ct says:

    Masa anak saya trial upsr dpt 5A, UPSR betul dpt 4A 1B (2009). Saya orang kampung tak tahu mcm mana nak memohon. cikgu ckp tak dpt 5A tak boleh…jd anak saya sekolah biasa.
    Sekarang 2012 anak saya yg sama dpt trial PMR 1A 6B je, boleh ke memohon SBP online? Harap PMR sebenar dia boleh dpt 6A. kasihan…..saya takut dia kecewa lagi.
    Harap bantu. TERIMA KASIH….

  3. zainab says:

    adakah asrama penuh tingkatan 4 menggunaka pereksa percubaan dan PMR sebenar

  4. ALif says:

    saya pelajar tgt3 saya nak mohon mrsm dekat mana boleh saya dapatkan borang pemohonan
    dan berapa syarat A yang diperlukan untuk masuk MRSM

    • Arif says:

      Alif, permohonan kemasukan ke mrsm belum dibuka lagi. Buat masa sekarang hanya SBP dibuka. Setahu saya, permohonan ke mrsm akan dibuka selepas PMR.

  5. Azizi says:

    Saya pelajar t3, kat mane saya boleh dptkn borang utk msk mrsm thn 2013

  6. Sharina says:

    trial pmr saya dapat 3A6B,saya nak mohon SBPI Sabak Bernam,bolehkah kalau PMR saya dpt 9A?

  7. Fahim says:

    Saya pelajar T3KAA, trial PMR saya dapt 7A 2B bolehkah saya berpeluang mohon KISAS, Kelang ?

    Bolehkah saya daftar on-line sekarang sedang dibuka pendaftarannya ?…

    TK…

  8. nur says:

    klau plajar tng3 d skolah under krjaan ngeri,bley mhon sbp tak???

  9. nur says:

    saya dpt kptusn percubaan pmr 7A 1B 1C…mcm mne ye??

    • ayda sanie says:

      InsyaAllah akan dapat :) doa2 lah..tapi syaratnye tiade c hanya a dan b sahja.. tapi anda boleh still hantar permohonan..kot2 dpt ke kan?

  10. Aina says:

    as’salam…sya plajar t3..trial baru3 ni sye hnye dpt 1A..klau diizinkan allah PMR sye yg sbnar sye dpt 9A…ade x peluang lg untk sye msok ke KISAS,Klang?

    Harap dibalas..terima kasih

  11. glory says:

    saya mendapat 7B dalam trial pmr ke3..markah saya 70% ke atas.dapat ke saya memohon ke sbp?

  12. AYSHWANI FAROOQ says:

    SALAM SAYA NAK TANYA KALAU PERCUBAAN SAYA TAK BERAPA OK TAPI KALAU SAYA CEMERLAMG DALAM PMR SEBENAR…FOR EXAMPLE 6A…BOLEH ADA PELUANG UTK MASUK SBP TAK?SAYA RISAULAH…PLZ REPLY…UR HELP IZ MUCH APPRECIATED!

    • ayda sanie says:

      selalunya mereka akan lihat kepada peperiksaan sebenar bukan trial :) InsyaAllah ade peluang jikalau 6A itu memenuhi semua syarat2 yg diberikan ..terima kasih :)

      • Najmuddin says:

        saya nak tanya,macam mana saya boleh mohon untuk sbp kalau saya x hantar borang maklumat pelajar kat sekolah yg saya minta,boleh guna result PMR x?saya dpt 6A 2B

  13. Vynerfes says:

    This recent trial I got 6A 1B and I’m a Sabahan.Am I eligible to apply? I fervently hope I am able to apply for SBP.

  14. hidayah says:

    apabila permohonan untuk ke sbp sudah dibuat. apakah langkah seterusnya yang harus dilakukan ?

  15. wadud says:

    kalau keputusan PMR sebenar 6A ke atas tapi percubaan tidak memuaskan .. bolehkah saya masuk SBPI ???

  16. syamil nassir says:

    apa yang perlu saya fotostat untuk pengesahan pengetua untuk ke sbp?

  17. azlina says:

    As-Salam, Sy dah cuba buka laman web KPM tetapi tidak boleh login kerana ic penjaga tidak dilengkapkan oleh pihak sekolah.
    Bagaimana untuk apply kemasukkan SBP selain cara online,
    dimana borang permohonan boleh diambil.
    T.Kasih

  18. Najihah says:

    sya tingkata 3.. sye nk msuk dlm websibe SBP untk thun depan… npa katalaluan sye salah??? apa katalaluannye?? tolong bgi klu.. sye x fhm katalaluannye ape..

  19. ayda sanie says:

    bilakah akan keluarnya keputusan apa yang telah kita mohonkan ?? saya sudah lama menunggu

  20. ikah says:

    sy pelajar pmr..sy telah mendapat 7a1c..c tu bahasa inggeris..sy sedih sgt sebb kawan sy kata,,kalu bi c..twrn nak masuk mrsm ataupun sbp dah tak boleh..sebenarnya..sy boleh belajar lagi dan usaha nk belajr bahasa inggeris..kenapa tak boleh masuk sbp or mrsm..tak de peluang ke untuk yang TAK dapat a bahasa inngeris..tolong la rakyat melayu dan malaysia ni..untuk meningkat kan diri..

  21. M says:

    boleh tak kalau saya buat permohonana skrg?

  22. nuna says:

    hello…
    bila keputusan permohonan sbp bg tahun 2013 form 4 akan keluar?…harap anda boleh membantu..

  23. muslimah says:

    assalamualaikum.. sory mengganggu.. saye nak tanye, bile agaknye tawaran ke sbp keluar? kite boleh semak melalui on9 dekat mane?

  24. faizi says:

    salam saya dapat pmr 6A 2B 1C saya dapat bi c boleh kerw saya masuk mrsm saya risau la

  25. aiman_azman says:

    saya pelajar tingkatan 3 dan saya dapat 8a dalam pmr,bila keputusan sbp tersebut akan keluar?

  26. Syahirah says:

    sye pelajr ting 3 dan sye dpt 6a 2b dlm pmr sbnr. adakh sye layak untk memohon mrsm ? dan permohonan ke mrsm tarikh akhir bila ?

  27. anis allisya says:

    saya pelajar ting 3 , saya dapat 7a 1c. tp saya xmhon pun hari tu sblum kluar rsult .boleh ke kalau saya nak mhon balik . ?

  28. Aina says:

    Saya pelajar ting-3 trial saya dapat 3A dan PMR sebenar saya mendapat 5A 3B. Adakah saya berpeluang ke SBP. Kerana saya sangat berminat untuk ke SBP

  29. izyan raihan says:

    Assalamualaikum,,,saya nk tnye,,smase sye trial pmr,,sye dpt 6a 2b,,,,,,,,,,,,,lpas 2,,,sye dpt 7a 1b dlm pmr sbenar,,,,

    Adakah sye boleh masuk sbp?

    Harap dibalas,

  30. aiman says:

    boley sye tahu bagaimana nak memohon sekolah berasrama penuh selepas mendapat keputusan pmr?..

  31. Nor says:

    Bila keluar tawaran ke tingkatan 4 sbp ni????????????????????????????? 27/12/12 dh ni.nak bkk sekolah dh niii….. :’(..

  32. emy says:

    mcm mane nk tau kalau kite dapat masuk ke sbp ? kite dpt makluman dr internet atau akan dimaklum melalui surat ?

  33. nadi says:

    assalamualaikum..bilakah tawaran ke SBP akan dikeluarkan..? nxt week skola da bkk..saya dapat 8A dlm PMR tpi trial PMR saya cuma dpt 1A 4B 3C..adakah saya layak nak msuk SBP..? harap dibalas. terima kasih :)

  34. Najmuddin says:

    macam mana saya nak mohon untuk sekolah SEMESTI?saya tak post borang maklumat pelajar tu kat sekolah SEMESTI waktu sebelum result PMR keluar,boleh ke saya mohon sekolah tu menggunakan result PMR saya

  35. Syakir says:

    Bolehkah saya tahu tarikh keputusan permohonan tingkatan 4 ke sbp 2013????

  36. nazri halom says:

    saya ada sorg jiran..dia dpt 7a 1b..tapi dia tak tahu pasal borg online ni…dn dia baru tahu pasal bnda ni…dn da tutp kn permohonan…mcm mana nak mhon blek ya??

  37. kim says:

    Halo..nak tanya..kat sekolah asrama tu takda borang ke…maksud saya kalau mohon kat sekolah trus takbleh ke?? Mmg kena mohon on9 eh?

  38. hezzy hazirah says:

    Bila keputusan permohonan ke SBP tingkatan 4 bg tahun 2013 untuk calon lepasan PMR ye???

  39. Haliena says:

    Assalamualaikum! saya nak tanya, adakah kemungkinan besar saya boleh dpat sbp ataupun mrsm? Keputusan trial PMR saya 6A2B manakala PMR saya dapat 8A. Mohon direply! dan bila keluar kputusan permohonan sbp dan mrsm?

  40. fatin farhanah says:

    saya ad mhon sekolah menengah sains teluk intan dan keputusan pmr sebenar saya 8A..bila keputusan kemasukan nk keluar??

  41. Nabila Idros says:

    Saya mendapat 8A dlm Pmr dan aktif kokurikulum dan bersekolah luar bandar. Saya hairan kenapa x dipilih.

  42. Azyanah says:

    Anak saya gagal ke SBP dan telah membuat e Rayuan. Bila boleh tahu keputusan rayuan ke SBP?

  43. diyana says:

    tarikh semakan rayuan bila???

  44. Fazira says:

    assalamulaikum,tumpang tanya!sy telah diterima ke SBP ambilan pertama tapi sy tak hadirkan diri semasa tarikh pedaftaran disebabkan perkara yang tak boleh dielak + tunggu keputusan ke mrsm.selepas keputusan ke mrsm sy tak dpt sy terus buat rayuan utk ambilan kedua.tapi sy hairanlah , knapa masa sy semak sy diterima ke tak ke mrsm dia tak tulis ‘ sila klik butang ini untuk membuat rayuan’ sedangkan sesetengah orang ad tulis ea? adakah sy tiada harapan utk ke mrsm ? dan sempat/bolehkah sy nk pergi ke sbp yg sy dpt tu ? TOLONG BALAS SECEPAT MUNGKIN – terima kasih .

  45. mohd. riezman bin mohammad abdul says:

    Assalamualaikum. Saya pelajar tingkatan 3. Saya ingin bertanya tentang syarat kemasukan ke SBP. Jika hanya bapa yang mempunyai IC dan ibu pula menggunakan surat lahir adakah layak untuk membuat permohanan ke SBP kerana semasa saya hendak masuk ke S.M.Sains selepas UPSR saya tidak layak kerana ibu saya hanya menggunakan surat lahir. Setahu saya hanya ibubapa yang menggunakan PASSPORT sahaja tidak layak. Tolong beri respon secepatnya…
    TQ

  46. Arief Aiman says:

    Hello…trial Pmr saya dapat 4A4B ade peluang x nk masuk sbp atau mrsm … tapi MATH sy B dan SN sy A ada peluang x nk masuk…harap balas…

  47. azli syafiq says:

    tahun ni saya sudah tingkatan 4 masih boleh mohon untuk masuk ke sbp tak?

  48. x phm nk isi borang mne?????

  49. Nur says:

    Bila keputusan pmr tahun 2013 akan keluar

Leave a Reply

CommentLuv badge