22 Responses to “Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 4 2013”

  1. Ferllysha says:

    macam mana nak buat permohonan tingkatan 4 ke MRSM bagi sesi 2013 untuk negeri SABAH? saya x jumpa website borang permohonan secara online.

  2. yana says:

    ank sy ahli biase jer dlm koko tp 6a2b pmr,adkh ade pluang masuk mrsm?

  3. yana says:

    lg satu,ank sy kte mse ujian kcndngan,soaln math lbh kurg 1/2 dye x smpt jwb,so xde pluanglaaa?

  4. akmal says:

    macam mana nk buat rayuan ke mrsm tingkatan 4 2013?

  5. far says:

    kalau rayuan kedua bila ye keputusannya ?

  6. mohd ismail ibrahim says:

    Anak saya mendapat 8AS malangnya permohonan pertama ditolak.Rayuan telah dibuat tapi masih lagi gagal. Adakah pehak pengurusan mara hanya menengok pada kroni walaupun kurang layak.Sebagai rakyat malaysia sekiranya ini benar tak mustahil melayu tak akan lama berada di dunia.Pengerusi harus lebih memantau dan bukannya duduk dan bagi arahan saja. kerana nila setitik rosak sebelanga.Saya juga melayu asli di malaysia.

  7. Binjamin Malibin says:

    Bila tarikh permohonan dibuka bagi Sabah dan sarawak untuk kemasukan tingkatan 4 ke mrsm bagi tahun 2014.

    Terima kasih.

    BeN.

  8. Siti says:

    Dear Melvister,

    Saya ingin tahu, adakah MARA boleh terima(will consider) permohonan menggunakan keputusan peperiksaan daripada sekolah antarabangsa(accredited school) di luar negara?(khususnya American curriculum)?

    • Helena says:

      Puan Siti, maybe you could contact MARA HQ Tingkat 19 for their latest policy :D. Special cases like these sukar nak come across org lain in the same situation.

      Betul tak Mr Melvister?

      • melvister says:

        Memang betul Puan Helena…kalau special case macamni.memang kena contact MARA HQ…

        sebab MARA setakat ni hanya terima keputusan peperiksaan awam seperti PMR untuk kemasukan ke MRSM..

  9. Alia Amira says:

    Assalamualaikum..

    Saya telah pun mengantar borang ini secara online tetapi saya tidak mencetaknya lagi..

    sekarang apabila saya hendak mencetak.. saya tidak jumpa linknya.. boleh tolong saya ? saya tidak dapat menghantar borang jika saya tidak mencetaknya..

    jika ada mana mana pihak atasan yang boleh bantu saya.. tolonglah..

  10. taufiq says:

    saya terlupa nak print permohonan kemasukan mrsm yang perlu dihantar ke pejabat mara. apa yang perlu saya buat??

  11. daniel says:

    hello mara,saya terlambat utk print borang tetapi sempat mengisi online,sekarang apa perlu saya buat.adakah perlu juga datang pada hari ujian kecenderungan itu pada 28/11

  12. faiz says:

    assalamualaikum.. saya telah pun memohon untuk masuk ke mrsm bagi tahun 2013 secara online,walaubagaimanapun saya terlupa untuk mencetak permohonan yangperlu dihantar ke pejabat mara.Jadi, bagaimana saya hendak mendapatkan cetakan permohonan tersebut? adakah permohonan akan terbatal jika tidak menghantarnya ke pejabat mara?? sekian terima kasih

  13. R.Anbalagan says:

    Selamat sejahtera..Saya punya result PMR 7A tapi saya tak mohom MRSM pada tarikh yang tetap. Boleh ke saya mohon sekarang untuk kemasukan MRSM?

  14. R.Anbalagan says:

    BILA tarikh untuk intake kedua?

Leave a Reply

CommentLuv badge