170 Responses to “Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 1 2013”

  1. siti nurhajat amalina says:

    mcm mna nk msuk mrsm

  2. fendy says:

    tumpang tanya, macam mana nak cari pejabat MRSM terdekat di kota kinabalu?

    • Azizan says:

      MRSM Kota Kinabalu, Kinarut…. Selepas rumah orang tua sebelum kem (bkn kem Lok Kawi).. bkt melingsung ka tu..

      pejabat MARA di bangunan USIA ka yang dekat dengan bulatan masjid negeri tu.. pastikan dulu mana tau dah berpindah ka.. saya berurusan 4 thn yg lalu..

  3. ahmaidra says:

    Google Maps lah, kawan….

  4. eja says:

    sekarang xboleh isi kha ?

  5. saedah says:

    kalau dah mohon sekolah berasrama penuh dan sekolah kawalan bawah kementrian pelajaran Malaysia, boleh mohon lagi tak MRSM?

  6. muhammad syazrul says:

    result nak Minta pengesahan sekolah ka?

  7. tiha says:

    mcm mana nak mohon masuk mrsm?

  8. saya says:

    saya student melayu dari sekolah cina (SJKC).. bule mohon mrsm ke?

  9. hafiz says:

    boleh saya tanya,bila permohonan kemasukan MRSM itu di tutup?

  10. Camellia says:

    Mesti 5A ka? Masih ada peluang tak selain 5A?

  11. Zakiah says:

    saya macam pernah tengok MOE online utk form 1, tarikh tutup 30/10/12, yg tu xsama ke?

  12. maisara says:

    apakah syarat 2 nak masuk mrsm?kena dapat 5a je ke

  13. anak felda says:

    apa syarat2 kalau nak minta mrsm felda?

  14. cikgu kima says:

    saya pernah mohon utk kata laluan mrsm 2012 utk anak saya yg mdpt 4A tetapi tidak dilayan katanya 5A dah cukup ramai so mengapa masih ada syarat mgatakan 4A boleh mohon….berilah peluang pd yg 4A kerana mereka pd asasnya setanding pelajar 5A.

  15. Kak Baya says:

    Bagaimana untuk memohon ke MRSM Tahfiz…adakah perlu cara lain?

    • rangers says:

      mrsm tahfiz adalah mrms ulul albab.. masa isi borang on line pilih mrsm ulul albab sebagai pilihan.. interview akan dipanggil ikut pilihan..

  16. Nor azlin bahaman says:

    Pemohon kena dtg sendiri ke,utk ambil pin..parents tak boleh ?

  17. shahira says:

    apakah syarat untuk masuk MRSM?

  18. hafiz says:

    Where is the borang.can’t find.anyone?

  19. izzati says:

    kutusan UPSR da keluar..
    sy dpt 4A 1B..
    boleh ka masuk MRSM..

  20. nurul says:

    salam . nk tanye . minimum 4a ke ? tapi saya pergi pejabat mara dia tak kasi beli no pin sebab dapat 4a . tapi sains dan m3 sy dapat a

  21. shirley says:

    Anak saya dapat 4A 1B(english) dan belajar d kwsn pedalaman srwk. ada tak peluang untuk dia masuk ke mrsm kuching dengan result ini?

  22. natasha says:

    berapa harga untuk satu nombor pin

  23. Ismail says:

    Pada 19.11.12,says nak dafter untuk anak says Izzah fahmidah bt Ismail di mrsm tawau, tapi kenapa mrsm tawau tiara dalam senarai pilihan.untuk makluman anak says adapt 5 A

  24. dina says:

    anak saya dapat 4A 1B(sains) ada peluang ke masuk ke mrsm(sarawak)

  25. Izyan says:

    saya dapat 5A..tujuan ujian kecenderungan tu untuk menapis pelajar yang terpilih ataupun hanya ujian prestasi?

  26. yang berkenaan says:

    pastikan sains dapat A . baru dapat masuk mrsm @ sbp :)

  27. Ismail says:

    Tolong upgred ni mrsm punya laman, napa lambat beryl Dan tiara pula disenaraikan MRSM tawau sebagai pilihan.

  28. Ismail says:

    Tolong update ni laman web MRSM,kenapa tiada MRSM Tawau sebagai salah satu pilihan.saya nak mohon untuk anak saya mauk MRSM Tawau.

  29. Nik says:

    boleh sy tahu tarikh ttp bila ?

  30. ALIF says:

    Sesi UKKM TU APE??

  31. KT MNER NAK BELI NO PIN

  32. Rozaida says:

    Dimaklumkn klu anak dapat 4A 1B kalau minta no pin x diberi.betul ke? Anak saya B- BI

  33. Eunice says:

    mak sye nak masukkan sye ke mrsm mukah tapi boleh tak dpatkan kata laluan kat pejabat miri?

  34. nur ain says:

    cm na nk mohon msok mrsm ulu albab kepala batas?borang dy sma x ngn borang mrsm biasa?

  35. wani says:

    kene pos sklai ngan sijil2 ker???

  36. siti says:

    napa pukul 9.46 malam takle hantar permohonan ?

  37. matuz says:

    salam, permohonan mrsm bagi pelajar dpt 4a1b xboleh ke?

  38. syasya says:

    saya ingin memohon MRSM.Tapi result UPSR saya 4A 1B … adakah saya boleh memohon ?

  39. ummi suraya says:

    jika bawa slip upsr asal dan surat beranak asal.tapi salinan tak sempat nak sahkan oleh mana2 sekolah..boleh tak dapatkan pin no utk MRSM?

  40. Ummi says:

    Tadi g ambik pin number untuk akses borang permohonan online. Memang ditanya orang yang memberi sama ada penuhi syarat 5a atau tidak, baru diberi pin (percuma ya). Alhamdulillah senang akses, terus dapat tarikh & masa bagi UKKM (mengikut maklumat ukkm akan dijalankan 10-13 dis). Untuk makluman juga, mrsm yang terdapat adalah bergantung pada program yang dijalankan, contohnya ulul albab cuma 2 mrsm, ulul albab + igcse cuma di mrsm kota putra. Boleh jadi juga sekiranya mrsm impian tiada dalam senarai, boleh jadi kerana cawangan tu dah ditukar kepada form 4 + 5 sahaja.

  41. Ummi says:

    Semua mrsm termasukle di sabah sarawak atau apa2 program (biasa, igcse, ulul-albab & ulul-albab+ igcse) apply pakai borang online tu jugak

  42. Azim Superaz says:

    Assalamualaikum. saya nak tanya ckit…..Adakah semua org yg apply perlu pi untuk interview atau org yg terpilih sahaja???? pls reply. THANKS.

  43. Fauziah Abdullah says:

    Bolehkah mengambil kata laluan di pejabat Mara Jln Raja Laut?

  44. sashaazit says:

    saya nk tau..pngesahan tu maksudnye..cop dr skolah ka..atau orang lain boleh sahkan..tak paham bab tu..tolonggg x’plain..

  45. ija_j says:

    Assalamualaikum..

    (Boleh saya share sikit info..)

    Tahun lepas anak saya dpt 5A,berjaya masuk MRSM program IGCSE di Baling. Alhamdulillah. Tahun ni adik dia hanya berjaya 4A 1B(BI). Dia ingin sangat mengikut jejak kakaknya masuk MRSM..malangnya dengan result begitu peluang terlalu sukar kecuali dengan izinNya. Saya cuba usaha juga hubungi MARA negeri untuk mndptkan info yg lebih lanjut tentang nasib murid2 sebegini. Ye la..murid2 ni setanding juga dgn 5A cuma rezeki shj tidak memihak kpd mereka. Pegawai MARA tu dgn jelas maklumkan kpd ‘saya memang mereka boleh bagi no pin untuk apply secara online tu tetapi pd peringkat penilaian nanti…4A 1B terus ditolak. walaupun SC n MT dia A. Kami hanya proses dan ambil budak 5A shj. Kami tak nak bagi harapan pada puan..begitu juga mana2 murid yg dpt 4A 1B ni..kecuali la di Sabah dan Sarawak..’
    Begitulah jwpn yang saya terima drp pegawai tu. Saya tanya juga si kakak ‘ada tak ‘sesat’ dgr student MRSM yg dpt 4A dlm UPSR di situ..’ Jwpn dia..’tak pernah dengar pun..mmg takde pun..’

    • Farr says:

      Terima kasih Ija, info yg amat berguna sekali.
      Cos anak sy dpt 4A .. dgr cakap2 sebelum ni 4A pun masih boleh apply dgn syarat Sc & Mths dapat A..kini semuanya sudah jelas, hanya mereka yg “5A sahaja” yg layak… jadi tak payah nak buang masa & tenaga apply MRSM..tunggu keluar semakan permohonan ke SBP/Sek kawalan je pasni..sekolah2 ni pun x kurang juga bagusnya…

  46. milia says:

    assalam. saya dh isi aplication form dantp tarikh & tempat ujian dh penuh n ‘sila pilih yg lain’ tp mcm mana nk pilih sb x bleh nk buat pindaan pun kt ruangan berkenaan. adakh sya perlu tukar pilihan mrsm?

  47. Shamsul Azhar says:

    Assalamualaikum,
    Boleh dapatkan kata laluan melalui e-mail.
    Johor cuti esok. (22/11/2012)

  48. Rossha says:

    So maksudnye yg dapat result 4a1b(bi) memang tak layak la nak apply.?

  49. ibuamin says:

    Nak tanya kenapa begitu ketat undang-undang MARA nak dapatkan passwords pun kena bersusah payah kena mintak kata laluan itu di pejabat Mara terdekat ?????………kenapa masih nak bersusah-payah begitu sedangkan dunia dah maju kenapa tak mahu guna sistem SMS nak bagi kata laluan itu ????……..berubah lah MARA ada wang yg banyak kenapa berterusan dgn sistem lama itu ??? nak mintak paswords pun kena dapatkan pengesahan salinan dan cop sekolah ???????

  50. nur eqa says:

    assalamualaikum .
    nak tanya , adik saya nak mohon MRSM .
    kena pergi pejabat MARA dulu ye untuk ambil nombor pin baru isi borang online . ye ?

  51. honeys says:

    boleh tolong buatkan entry tentang mrsm cambridge (igcse) and senarai mrsm cambridge (igcse)yang terbaik?

  52. raniz says:

    salam …..

    anak saya berjaya dlm exam sklh secara konsisten sejak dari djh 1 – 6. Saban tahun saya hadir ke sklh tgk anak ambik anugerah masa Hari Anuegarah Cemerlang diadakan. Sejak dari djh 1 anak saya konsisten dpt 5A dan berjaya mengekalkan no 1 – 5 dalam darjah@kelas spjg tempoh itu. Kemuncak kegembiraan saya bila anak diumumkan sbg tokoh akademik krn pencapaiannya. sewaktu percubaan UPSR anak saya berjaya dpt 5A ….. saya dan mungkin guru2 juga meletakkan harapan dan sasaran dia berjaya dpt 5A dlm UPSR nti memandangkan keputusan yg memberangsangkan semenjak dari djh 1 lagi . dukacita, UPSRnya hnya mendpt 4A 1B …… adakah anak yg secemerlang ini akan dinafikan haknya utk mendpt tmpt di MRSM sdgkan pencapaiannya spjg thn 1 – thn 6 stiasa cemerlang …..
    (saya blm memohon kata laluan lg … saya menulis krn komen2 di atas ada yg mengatakan 4A 1B tdk lyk memohon MRSM.Saya bimbang anak saya berada dlm kelompok yg dikatakan tdk layak itu)

    • Bapa Frust says:

      Anak saya juga cemerlang dan sentiasa mendapat 5A dalam setiap ujian hinggalah dalam percubaan upsr. tapi semuanya ketentuan-Nya.. bila keluar result BI buleh B.. Sebenarnya A telah dirampas oleh mereka yg tidak sepatutnya apb graf BI dinaikkan kerana angkara mereka yg tidak btangungjawab. Saya pun dah nekad untuk hantar anak saya ke sekolah agama kerajaan negri kerana ianya lebih Islamik dan lebih telus dalam setiap ujian. 5A tidak semestinya cemerlang dan ianya hanyalah di atas kertas yang boleh diubah.

      • raniz says:

        bapa frust …..

        bukan nak salahkan sesiapa, jauh sekali taqdir……… cuma bila mengenangkan penat lelah anak saya berusaha dr djh 1 hingga djh 6, TIDAK pernah BInya dpt B …. alih2 UPSR dpt B ~ dia menangis sedih seolah2 dunia telah gelap baginya …… my heart really break to see her tears drop ….. bimbang jika ini mempengaruhi emosinya di masa hdpn ……

        • sue says:

          Cuba call kementerian dan tanya. Setahu saya kita boleh minta kementerian semak semula kertas jawapan anak. Ada bayaran dikenakan tapi rasanya tak mahal pun. Mana tahu ada kesilapan dan dari keputusan B tu sebenarnya A.

        • miss 5B says:

          TENANG LA..YG DAPAT 5A KAN RAMAI..NANTI KALU MARA AMEK YG 4A1B NI DYORG YG 5A NAK LETAK MANA? HAHA..KEPUTUSAN ASRAMA PENUH DAH KUA,ADIK SYYE YG DAPAT 5A PUN GAGAL.SO SUME TU REZEKI ALLAH YG TNTUKAN..USAHA AJE LAAAA….

      • ACHA says:

        Tak usah sedih. Anak aku dapat 5A pun tak dapat SBP.Kadang-kadang terkilan juga. Ialah anak aku tu dari tahun satu samapailah tahun 6 asyik dapat 5A je dan merupakan ketua pelajar di sekolahnya.Last-last terpaksa duduk kat sekolah harian je. Tapi aku redha . Aku percaya semua ni tentu ada hikmah disebaliknya. Allah SWT tentu lebih tahu apa yang terbaik untuk anak aku. Sekarang tengah tunggu keputusan MRSM. Kalau tak dapat aku akan merayu dan kalau dapat juga aku percaya sekolah harian adalah yang terbaik untuk anak perempuan aku tu:)

  53. Saliza says:

    Alhamdulillah… Anak saya dapat 5A dan sudah pun mohon masuk mrsm secara on line. Cuma sekarang sedang tunggu tarikh untuk temuduga pada 10.12.2012 ini. Harap anak saya berjaya… Insya -Allah.

  54. yangyoseob says:

    kalau saye dpt 4A 1B(BM-PENULISAN) tak kan tak boleh jugak

  55. Bapa yg redha says:

    Keputusan UPSR sudah keluar. Semua ibubapa inginkan sekolah yang terbaik untuk anak2 mereka. Yang dapat 5a dan 4a tahniah diucapkan kerana sama2 hebat, cuma yg membezakan mereka pelajar 5a ( semenanjung m’sia )lebih bernasib baik dapat akses ke mrsm. Utk pelajar 4a yg lebih kurang bernasib baik kenalah cari saluran sekolah yg setanding atau hampir setanding dgn mrsm. Semuga semua lebih berjaya diperingkat sekolah menengah. Amin.

  56. ingintahu says:

    pengesahan selain dari pihak sekolah boleh tak? contohnya pengesahan dari ketua kampung?

  57. Nizam Rafar says:

    ble tarikh tutup permohonan? 4 Disember kew??

  58. Fadhilahmpisar hd says:

    Skunk niy msih bleh mohon mrsm ke?

  59. Salinan slip upsr dengan salinan surat beranak tu sape yang kene sah kan ?

  60. Gwen says:

    Hai… web tuk prmohonan x available la. huhu

  61. syahz says:

    kenape takleh bkak laman web untuk mrsm?dye tlis not available..please try again.

  62. ina says:

    Problem dgn website MARA Ni…kena call MARA tanya knp tak boleh masuk.isk isk

  63. shasha says:

    kenapa website http://mohon.mrsm.edu.my/form1/login.jsp x blh buka?tarikh mohon dah lah nak tutup

  64. faiz says:

    kenapa tak boleh bukak laman web ni saya dah cuba bnyak kali

  65. amira says:

    bila tarikh ttup?pjabat mara yg trdekat di shah alam mna?

  66. nursha says:

    kenapa sya cube bukak untuk mohon x boleh???
    kene bukak tngah malam ke??

  67. idah says:

    kenapa x boleh buka laman web mara saya dah cuba dari 1/12 sampai sekarang x boleh juga.saya dah apply online dan hantar tapi saya lupa nak print dan hantar ke ibupejabat mara sebab x boleh buka laman web macam mana nak buat ye..tolong reply

  68. idah says:

    boleh x saya hantar terus ke pejabat mara negeri aje..

  69. Tarmizi says:

    Kenapa tak boleh buka web site mara untuk register. Dah banyak kali cuba siang dan malam tapi tak dapat.

  70. syahz says:

    kenape tak boleh bukak?padahal tarikh tutup kan 4 disember…mohon penjelasan…

  71. syahz says:

    tarikh tutup kan 4 disember… kenapa tak boleh masuk website..mohon penjelasan…^^

  72. Tarmizi says:

    Saya dah isi semuanya sebelum ini. cuma nak pilih sekolah dan dan submit. dah 3 hari saya on line sing dan malam tapi tak dapat on. Screen tunjum masalah server.

    Mohon dilanjutkan tempoh permohonan sebabnya ini adalah masalah teknikel dari MARA atau mengkin mara sengaja buat begitu disebabkan tak nak bagi ramai pelajar memohon MRSM.

    Mohon penjelasan dan pertimbangan.

  73. sos says:

    dah penat lebih seminggu nak bukak online apps ni, hampeh

  74. Izyan says:

    dah 4 hari saya cuba login, tapi, tak boleh. Pihak MARA terima permohonan berdasarkan tarikh tamat ataupun jumlah pelajar sebenarnya? saya tak faham lah. saya sangat kecewa dengan perkara ini memandangkan esok adalah hari terakhir.

    mohon penjelasan terperinci…

  75. lynn says:

    Samalah…borang dh isi semua…2..3 tu br nk print x leh2 bkk website tu…..kol pejabat hq mara dr pg td…x akat2..nampaknyer x ade rezekila jawapnyer…ermmm

  76. Tarmizi says:

    Saya pun kecewa dengan tindakan MARA ingatkan ingin memabantu tapi saya rasa MARA ni penipu, pembohong, bengong dan dak ada kata yang nak diucapkan.

    Sepatutnya perlu diumumkan ke dalam media massa berkaitan perkara ini.

    Saya cadangkan kepada semua supaya bawa perkara ini kepada Perdana Menteri untuk dipertimbangkan.

    Nampak sangat pengurusan MARA ni lembab atau sengaja ditutupkan server supaya pelajar yang ingin memohon tak dapat pohon.

    Maaf kerana komen keterlaluan. Saya dah bosan sebab siang malam dicuba tak dapat2.

  77. syahz says:

    siapa2 yg nak mohon mrsm cbe try sekarang….sye cuba dah boleh..

  78. khalillah ismail says:

    macam mana nak semak keputusan permohonan dan layak tak menduduki temuduga?

  79. Aniza says:

    Ya Allah, ko permudahkan urusan anak sulung ku esok exam kelayakan di MRSM Pontian. Ya Allah, jika itu yang terbaik untuknya ko perkenankanlah. Sesungguhnya Engkau maha mengetahui.

  80. nisa zulkifly says:

    BILA KEPUTUSAN KEMASUKAN KE MRSM NI KELUAR DAN DIMANA KITA NAK CEK KPTUSAN TU…..

  81. AQHIRA HANIM YUSUF says:

    bila keputusan panggilan pertama mrsm? online atau surat?

  82. fida says:

    saya tidak dapat menyemak online untuk kemasukkan tingkatan satu ke MRSM 2013..tolong saya

  83. Nurfairuz Rizal says:

    Saya nak masuk ke MRSM Kota Kinabalu dengan keputusan 4A 1B( sains ). bolehkah untuk pengetahun kakak saya merupakan beaks pelajar MRSM KK juga.

  84. khelvy kebby kili says:

    Bila keputusan kemasukan ke MRSM untuk Tingkatan 1 bagi tahun 2013, keluar….?

  85. Shima says:

    Semakan keputusan mrsm ke ting 1 2013 blh dibuat mel sms…..
    mara>mrsm>angka giliran hantar ke 15888….
    Hanya boleh tahu berjaya atau tidak….semakan online ditutup buat sementara waktu

  86. kamaruddin says:

    Nak tanya , anak saya telah perlihi 5A dlm UPSM 2012, telah isi permohonan ke MRSM dan telah hadir ujian kemasukan di MRSM Pasir salak pada 10/12/2012. Pada hari ini 23/12/2012, saya telah buat SMS kepada No 15888. Dimaklumkan tidak berjaya. Adakah ini betul @ tidak.? Anak saya hendak sangat utk belajar di MRSM, Boleh ke buat rayuan? Sila beritahu segera.

  87. aspa says:

    ye, en.kamarudin. anak lelaki sy pun sama. sy try sms tu, jwpan tidak berjaya. bila mara akan announce ye sebenarnya.

  88. az says:

    Bila keputusan permohonan ke MRSM bagi pelajar tingkatan 1 2013 keluar.. di minta beri berita secepat yang boleh _embargo_

  89. muhammad nurhakim says:

    macamana hendak tahu keputusan ting satu 2013, temuduga dimrsm kuala berang h. trg?

  90. uzma says:

    bile nk kluar keputusan mrsm?

  91. Syasha says:

    laman web mara buat hal lagi..apasal tak boleh buka ni… padahal tarikh tutup tak lama lagi…sempat ke tidak ni nak hantar salinan ke KL….tolong…dah try kol ibu pejabat mara tapi tak de orang angkat…susahla mcm ni.

  92. azi says:

    kalau boleh umumkan keputusan tawaran sebelum 1/1 sebab teragak-agak untuk masukkan anak kesekolah berasrama lain dan untuk mengelakkan pembaziran dari segi kelengkapan yang perlu disediakan.

  93. DoN says:

    ank i dpt 4A 1B(mt)..camana nak buat ni? MRSM S’wak x dpt buat prtimbangan k? cian lah dia beria-ia nak msuk mrsm.

  94. hafni nik says:

    x keluar lagi ke result keputusan kemasukan ke mrsm ulul albab/IGCSE

  95. hafni nik says:

    kat maner nak tengk keputusannya agak2x nyer ek..??
    kesian ank sye x tahu lagi dapat ke tidak nih..!!

  96. zul says:

    keputusan bagi pelajar terpilih macam mana nak ketahui? bagi anak yatim yang peroleh 5A? adik saya

  97. sasuke says:

    keputusan MRSM IGCSE & UA dah keluar …. pendaftaran pada 15/1 …. Tahniah kepada yg berjaya.

  98. s.fadzilah says:

    assalam..sy nk tny bila TARIKH KEMASUKAN KE MRSM bgi aliran biasa akan keluar..ini penting utk adik sy..sila maklumkan dgn segera ye..atau pun email kan pd sy tarikh nye…amat ssh bg kami utk mendptkan interner bg menyemak dari semasa ke semasa.. :) tq

  99. MonaRita MH says:

    Assalamualaikum wbt,
    Saya ingin mendapat pencerahan bagaimana syarat kemasukan ke Tingkatan 1 MRSM Ulul Albab di Gemenchih, Negeri Sembilan atau mana2 MRSM Tahfiz (yang ada) … Apakah selain syarat2 umum seperti kelulusan UPSR 5A, perlu kepada kelulusan peperiksaan sijil agama seperti UPKK atau PSRA…?

    Terima kasih saya dahulukan atas pencerahan yang diberi.
    Jazakallah

  100. Nur Tieny says:

    Assalamualaikum..

    kputusan mrsm aliran biase tingkatan 1 bile?

  101. Erni Zunatasha says:

    Sya dah mohon.tapi tak kena pilih.kalau nak mohon lagi mcam mane?
    bgi tingkatan 1.

  102. ibu kampung says:

    salam ibu bapa

    makluman…result kemasukkan mrsm form 1 n form 4 dh keluar. boleh semak di portal.
    anak sy dpt 5A dan hadiri temuduga mrsm yg lalu. nasib beliau x menyebelahi…anak saya gagal.
    namun sy telah segera lakukan e-rayuan. insya allah jika ade janji Allah…dpt la kut 2nd atau 3rd intake akan dtg sehingga April 2013.
    sekrg ni anak sy belajar di sekolah asrama under yayasan selangor. sbb permohonan ke sbp juga gagal. namun nak masuk yayasan selangor yg x berapa nak gah mcm mrsm atau sbp pun…saya melalui rayuan juga.
    sabar lah ibu bapa…jika anak anak anda x terpilih,,,atau x bernasib baik,,,,jgn disalah mana2 pihak. kroni tetap di mana2. kita usaha dgn jujur. kalu tetap x dpt…kita akn lebih puas ati dgn kejujuran.
    cuma sy ingin menegur…faktor ade yg kata soalan bocor la penyebab anak x dpt A…pdhal dulu dpt A…sy rasa sedih….. sampai ade yg kate kelulusan A telah dirampas…kecik ati tau sbb anak sy dpt 5A.
    maaf pd yg terasa cili tadi…..

  103. Jazz says:

    Klau nak mohon msuk ke mrsm kota kinabalu masa semester dua,boleh kh tu?Dan jika boleh apakah syarat-syaratnya?

  104. Rosli Zainul says:

    Bumiputera 5A lepasan upsr dari sekolah sek kebngsaan cina layak tak mohon ke ting 1 mrsm? Minta dapat response, pls.

  105. wan awokz says:

    cmner nk dftr an bdk lepasan upsr . . .

  106. Aiman Azraie says:

    Sya dpt 4A 1B ,semuanya A kecuali Sains.Tetapi sya ingin sangat bersekolah d sna.Sya berharap sangat yg sya dpt memasuki MRSM Sandakan,Sabah.Kesemua rakan sya dapat memasuki MRSM.Sya sgt berharap memasuki skolah itu.Sya tlh membuat rayuan utk memasuki skolah itu.Hrap-hrap lha sya dapat memasuki MRSM pda panggilan kedua.Sya tlah berjanji dngan rakan dan keluarga sya.Sya tlh berusaha bersungguh-sungguh demi memasuki skolah itu.Sya tdak ingin mengecewakan IbuBapa sya yg tlh mendidik sya dgan bersungguh-sungguh semata-mata utk sya memasuki MRSM.IbuBapa sya tlah bertungkus-lumus mendidik sya dan memberi pelajaran kpada sya.Bak Kata Pepatah Meluntur Buluh Biarlah Dari Rebungnya.Hrap saya dapat memasuki MRSM pada panggilan kedua.Sya berharap sangat pihak MRSM dapat membaca artikel ini.Hrap-hrap lha sya dapat memasuki MRSM bersama-sama dgan rakan sya yg dapat memasuki MRSM.Sekian~TERIMA KASIH.

  107. tak patut says:

    cerita benar ni… saya dngor dari anak sendara, 3A 2B & 4A pun dapat MRSM… ape cerita ni… sedangkan melambak lagi 5A yang merayu tak dapat… memang tak patut.. kesian budak2 5A

  108. Sokong Tak Patut says:

    Salam,
    anak saya pun kata dlm kelasnya(ting. 1) di MRSM ada yg dpt 3A UPSR…sedangkan anak kita dpt 5A pun ditapis cukup2…betapa telitinya nak masuk MRSM…tak patut…& bimbang jika yg sedikit bermasalah mempengaruhi yg lain….

  109. syazwana says:

    kalau ank gol.berpendaptn tinggi camner

  110. syazwana says:

    slm nk tnye ckit lau ank gol.yang berada yg cmner yer
    blh x tlng REPLY……………..

  111. roslina says:

    saya nak tanya jika anak saya tak dapat sbp atau mrsm boleh tak saya mohon sekolah kawalan sebab masa permohonan online sbp saya tak mohon permohonan lain

  112. dhivashinni says:

    i get 7A’s in upsr now can i apply for mrsm?

Leave a Reply

CommentLuv badge