32 Responses to “Contoh Karangan Pinjaman MARA Dalam Bahasa Melayu”

  1. anonymous says:

    nak antar nie gunakan tangan or print

  2. alev says:

    terima kasih bro… nice idea.. ak dh pening nk tulis apa.. ak pun mohon… ak ada ambil idea ko sedikit untuk buat karangan ak… nk tanya pasal jumlah patah perkataan.. ada limit ke…. ak dh tuls sampai 500 patah perkatan…

    nk tanya pasal surat tawaran yang ada struktur yuran.. cm ne tu.. ak kena tanya universiti ak ke… ak nk surat tawaran cm tu.. surat tawaran ak tak de tuls apa2…

  3. arief says:

    salam..nk taye sikit.. actually pinjaman mara ni untuk pelajar lepasan diploma untuk sambung degree blh ke x? ke kene org yg bekerja then nk smbung blaja? yg mane satu ea.. confuse la.. tq kerana mmbantu..

  4. arief says:

    lagi satu… pinjaman ni ade tarikh tertntu die ke? n adakah semua jenis pinjaman kene ade interview?
    tq =)

  5. molimoli says:

    salam, nk tye. kalau student mara, nak apply scholarship for program lps SPM pon kne buat ke ?

  6. farah says:

    thanks sbb bg idea.

  7. Kecik says:

    Bro, kira dia mcm mana? Aku kira kau punya mcm tak cukup je 350. Haha. Btw thankyou bagi idea :)

  8. kuro says:

    nak tye..bleh ke kalo pakai komputer??… tulisan x lawa….hahaha.. :P

  9. eiybnu ayub says:

    thankz…seghabot nak wat ayat, copy paste je la abes cite

  10. HAKIM says:

    Assalam,,, nak tnya,,, surat ni nak kene letak logo mara ke?

  11. assalammualaikum…saya nak tanya,dalam syarat sy ini dye da nyata kan karangan dalam bi so boleh juga ke buat dalam bahasa melayu

  12. Norafiza Ahmad says:

    Mohon guna untuk buat rujukan si anak buat karangannya. Tq.

  13. cheyra specky says:

    salam..nk tnya,sya ad buat permohonan mara baru2x ni.. ,jadi sya nk thu,dlam tempoh brape lma slalunya pinjmm kta dluluskn dari tarikh permohonan?

  14. aiman says:

    karangan mmg kena buat dalam bahasa inggeris ke ?

  15. issajer says:

    dye limit bpe patah perkataan ek?

  16. Nurul says:

    salam. nak tnya. borang MARA (iringan) alamat pelajar tu nk isi alamat kolej ke ape?

  17. Mizan says:

    Assalam,nk tnye..nk buat esei ni ada syarat atau guideline yg MARA bg ke? contoh macam info atau apa2 yg dia mintak utk letak dlm esei ni..

  18. Sheila Marsani says:

    Hi, nak tahu, dgn karangan ni, saudara punye loan kene approve? Sya tgh struggle nak buat ni hah.. Pasal tgk cample essay org lain, bukan main pnjang ngan power2 lagi ayat die.. Skadar hndak ambil tahu. tq.

  19. Syahiir says:

    mohon Copy & Paste ajer la boleh?

  20. Fatin says:

    Terima kasih sangat!! Memang merata cari ni. Apapun kita sama tarikh lahir. Saya 25 Oktober 1996

Leave a Reply

CommentLuv badge