55 Responses to “Contoh Karangan Pinjaman MARA Dalam Bahasa Melayu”

  1. anonymous says:

    nak antar nie gunakan tangan or print

  2. alev says:

    terima kasih bro… nice idea.. ak dh pening nk tulis apa.. ak pun mohon… ak ada ambil idea ko sedikit untuk buat karangan ak… nk tanya pasal jumlah patah perkataan.. ada limit ke…. ak dh tuls sampai 500 patah perkatan…

    nk tanya pasal surat tawaran yang ada struktur yuran.. cm ne tu.. ak kena tanya universiti ak ke… ak nk surat tawaran cm tu.. surat tawaran ak tak de tuls apa2…

  3. arief says:

    salam..nk taye sikit.. actually pinjaman mara ni untuk pelajar lepasan diploma untuk sambung degree blh ke x? ke kene org yg bekerja then nk smbung blaja? yg mane satu ea.. confuse la.. tq kerana mmbantu..

  4. arief says:

    lagi satu… pinjaman ni ade tarikh tertntu die ke? n adakah semua jenis pinjaman kene ade interview?
    tq =)

  5. molimoli says:

    salam, nk tye. kalau student mara, nak apply scholarship for program lps SPM pon kne buat ke ?

  6. farah says:

    thanks sbb bg idea.

  7. Kecik says:

    Bro, kira dia mcm mana? Aku kira kau punya mcm tak cukup je 350. Haha. Btw thankyou bagi idea :)

  8. kuro says:

    nak tye..bleh ke kalo pakai komputer??… tulisan x lawa….hahaha.. :P

  9. eiybnu ayub says:

    thankz…seghabot nak wat ayat, copy paste je la abes cite

  10. HAKIM says:

    Assalam,,, nak tnya,,, surat ni nak kene letak logo mara ke?

  11. assalammualaikum…saya nak tanya,dalam syarat sy ini dye da nyata kan karangan dalam bi so boleh juga ke buat dalam bahasa melayu

  12. Norafiza Ahmad says:

    Mohon guna untuk buat rujukan si anak buat karangannya. Tq.

  13. cheyra specky says:

    salam..nk tnya,sya ad buat permohonan mara baru2x ni.. ,jadi sya nk thu,dlam tempoh brape lma slalunya pinjmm kta dluluskn dari tarikh permohonan?

  14. aiman says:

    karangan mmg kena buat dalam bahasa inggeris ke ?

  15. issajer says:

    dye limit bpe patah perkataan ek?

  16. Nurul says:

    salam. nak tnya. borang MARA (iringan) alamat pelajar tu nk isi alamat kolej ke ape?

  17. Mizan says:

    Assalam,nk tnye..nk buat esei ni ada syarat atau guideline yg MARA bg ke? contoh macam info atau apa2 yg dia mintak utk letak dlm esei ni..

  18. Sheila Marsani says:

    Hi, nak tahu, dgn karangan ni, saudara punye loan kene approve? Sya tgh struggle nak buat ni hah.. Pasal tgk cample essay org lain, bukan main pnjang ngan power2 lagi ayat die.. Skadar hndak ambil tahu. tq.

  19. Syahiir says:

    mohon Copy & Paste ajer la boleh?

  20. Fatin says:

    Terima kasih sangat!! Memang merata cari ni. Apapun kita sama tarikh lahir. Saya 25 Oktober 1996

  21. Wani says:

    Nak tanye skit la…yg ini contoh yg nak ambil untuk degree kan…macam mane plak dgn yg lepasan SPM untuk nak ambil Diploma? harap dapat bantu…terima kasih…

  22. jai says:

    bro karangan ni boleh lebih 300pp tak?ataupun kena ngam2 300pp?

  23. amirah says:

    thanks a lot..

  24. sukri says:

    Nk brape keping??kan bila nak apply tuu nak kan nak 3 set fotostat tuu..

  25. Nasha Yusry says:

    Saya kne buat dlm BI tp smpai 900 pp .. Xpekah? Adakah permohonan sy akn ditolak? Mohon penerangan secepatnyer :)

  26. Megat says:

    assalamualaikum

    author karangan ni

    ade bukti x yg bleh bwat dlm english?

  27. ragu-ragu says:

    assalamualaikum……
    saya nak tanya karangan ni perlu buat gramatis ke?saya takut kalau buat biasa-biasa saja nanti karangan ditolak..pihak mara baca semua ini?saya memang perlukan bantuan mara ini..terima kasih bls

  28. liyana says:

    assalamualaikum..

    sy nk mintk izin ambik skit ayat awk ye..

  29. siti says:

    salam,,, bro tima kasih,,,, baru de idea nak tulis pe tok karangan nie,,,, poning kepala pikir nk tulis pe,,,,, hehehe tima kasih,,,, semoga allah memudahkan urusan ko,,,

  30. faizan bin jahani says:

    saya mahu rumah,di kawasan kota kinabalu.terima kasih.

  31. Izzat Asyraf says:

    Mohon guna sebagai rujukan karangan sedikit sebanyak. Terima kasih.

  32. diane says:

    salam, mohon guna sebagai rujukan juga tau. thank you :)

  33. syida says:

    salam.. mintak guna esei ni yer..da xde idea nk tulis pe sbnrnye..anyway thank you.. satu lagi mintak hala yer:)

  34. syida says:

    mintak halal yer.. :)

  35. aliah says:

    Sy ambik idea ayat2 awk sikit utk rujukan. Terima kasihhhhh.

  36. Mazlina Yassim says:

    Sy nak tau apa itu surat iringan. Y kena print 4 copy utk loan mara ni.

  37. anonymous says:

    thanks

Leave a Reply

CommentLuv badge