7 Responses to “Cara Buat Penangguhan Bayaran Balik Pinjaman Pelajaran MARA”

 1. Maztika Binti Ramli says:

  assalamualaikum…

  macam mana cara nak buat rayuan penangguahan bayaran balik Mara.kerana saya masih belum bekerja untuk membuat sebarang bayaran.

 2. Norashikin says:

  assalamualaikum…..
  boleh atau tidak jika saya ingin membuat rayuan supaya bayaran balik pinjaman pendahuluan saya dibuat secara beransur-ansur kerana saya tidak bakerja.

 3. marz says:

  assalamualaikum..
  saya nak tanya,saya mohon online ependahuluan dan keputusan nya saya tak layak kerana penjamin or penjaga disenarai hitam..
  saya ingin camna saya nak mohon rayuan kerana saya sekarang menyambung pelajaran dalam peringkat bachelor…
  saya takut ianya akan sangkut pada pinjaman penuh..
  ini kerana saya belum membuat surat penangguhan bayaran balik pinjaman lagi..

 4. Zar Amirul says:

  saya ibu kepada zar amirul ingin tahu bagaimana saya mahu membayar balik pinjaman anak saya .Anak saya tidak ada perkerjaan tetap maka sebagai ibu saya bertanggungjawab membayar hutang anak saya, untuk pengetahuan pihak mara,anak saya tidak habis pengajian diplomanya setakat 2 semesta sahaja.
  saya harap pihak Mara memahami keadaan kami.
  Mohon ada jawapan dari pihak mara.

 5. anna rashid says:

  Salam admin…saya nak tanya perkara mengenai pembayaran balik pinjaman pelajaran mara..saya telah pn membuat pengurangan byrn dan berjaya..dulu saya bekerja skrg tidak lagi,hal itu mengakibatkn byrn pnjmn saya tertangguh..pihak mara telah menghubungi saya menyatakn hal tersebut,tp sy mempunyai mslh kwgn..justeru itu,sy ingin membuat penangguhan byrn pnjmn.bagaimana cara penyelesaiannya?

Leave a Reply

CommentLuv badge