122 Responses to “Semakan Keputusan Rayuan UPU 2012”

  1. skrg sibuk pelajar buat permohonan, tahniah lah pada korang. moga korang berjaya mencapai cita2.. amin..
    nasir hamzah recently posted..PELIK: Telur Ini Menyerupai Wajah Makhluk Asing

  2. Anak Lelaki says:

    kalau buat rayuan selalunya yg berapa ( A ) yg dpt ye…saya 2A 2B 2C 3E je….huhu

  3. nurul says:

    nak tanye,,kolej politek mara tu under uitm kan?so kptm tu swasta ke x ek?

    • faiz says:

      kptm tu under mara,tp dye swasta,tp nk mohon mara dye utamakan jugak,rsenye.sme cam unikl.ini yg saya diberitahu la..

    • akmal says:

      entah,yang saya dengar,ada yang kerajaan,kalau tgok bayaran dy pon tak mahal kan,dalam 4-5k je,bandingkan swasta punye,masa tu dapat tawaran amek hotel management kat kfc holdings,diploma,rm38k,mule2 abah soh amek tu,rupanya ada u lain tawarkan hotel management lagi murah,lgpun tkut sijil tu tak laku,hari tu sy dapat tawaran kptm,perakaunan,sijil uitm keluarkan,diploma kat kl,abah cakap yang ni karajaan,dy tanya kaunselor skolah dy..

      • anazeera says:

        saya pun dpt kolej poly tech MARA tu.tapi still mengharapkan dpt yg rayuan upu ni.insyaALLAH.mngikut pndangan beberapa org disekeliling sya kata selepas kita buat diploma selama 3 tahun di kptm,kita akan diserap ke uitm utk degree pulak.kptm ni adalah kolej bersekutu UITM.apa2 pun saya doakan dn berharap semua rakan2 dpt tawaran utk rayuan upu ni.insyaALLAH.sama2 kita doakan.selamat maju jaya :)

    • sydakkptm says:

      kptm tu swasta, tapi bawah mara, kalau nak masuk kptm kene buat permohonan kat website kptm, tak sama cam uitm mohon kat upu ;)

  4. Anak Lelaki says:

    senang dpt masuk tak rayuan ni

  5. Hidayah942 says:

    selalunya berapa A yang diterima kalau buat rayuan nie??
    saya dapat 2A 2A- 2B+ 1B 1C…agak2x dapat tak???saya takut r..sebab saya nak sangat sambung belajar…

    • akmal says:

      ey,hehe,keputusan kita sama,:),hidayah ada dapat kptm tak?kalau tak dapat ipta ni,try laa mohon kptm,insyaallah dapat..

      • ana says:

        aku cdgan kn kokrg y tak dapat upu nie g kolej mutiara or mane2 kolej y yuran dia murah…
        istemewa kolej mutiara nie…
        yuran juz 400atus…asrma percuma sepanjg pengajian..kokrg juz byar api dan air dalam 15ringgit sblan..murah kn??kalu kau org ambk course akaun kau hnya pinjam duit ptptn 20ribu je…but ble d kptm kau akn d beri pnjman sebnyk 61 ribu untk course y sama…asrma kne byar plak…jgn pk laa kerajan ke swasta..skrg cuba pk secara rasional lah…4 examples la,sorg pljr ipta,sorg pljr ipts…ambik course y sama..abis pljr..pljr ipta dpt 2.5,mnkala pljr ipts td dpt pointer 3.0…kalu kauorg jd majikan lah..kau plih pljr mane untk kerja ngan kau???secra logik msti la pilih 3.0 dop???pk2 laa..aku bkn 4mote kolej nie tp juz kongsi ape y aku rase untuk sama2 kte pk secara rasional bkn menumpukn 1 u jew…rezeki d mane2 beb..d,,juz pndgan…kolej 2 under UUM…SELAMAT MEMCUBA

        • ololy says:

          cmne na mohon kolej mutiara tu,,kolej tu dekat mane?agak2 kptm tu ok or x,,?bg pndgan…

        • farah says:

          sye dapt kolj yayasan melaka ok..kea..sye binggung ..sesetengah owg ckp kolej 2 xelok btoi kea???..sye dapt course perakaunan under utm…..bg kowg sume ok x tntg kolej yg sye kata an tdy…tpy sye nk msok politeknik..tpy xde respond ape2 pn..selepas wt rayuan..

    • madhan says:

      salam nak tnye..kalaw xde A tpi byk B bole ke dpt masok uitm???

      • farah says:

        walaikmsalm..boley la…klaw nk msok uitm dapt sume B..y pntng..bm;bi,sc,sj,dan 2 ag subjet y dapt B…isyaallah..dpt..tpy skunk bnyk owg da pndai an..mybe susa skip kowt..ape2 pn ..try la apply kolej2..sume same bljar nye..cume tempt nye berbza ..jep blajr at u n kolej..pdahal bjar course yg same jep…..

  6. zati says:

    ok..dh phm mggu ke3 jun ye..

  7. shasha says:

    nak tanye, ble tarikh keputusan rayuan upu ni kluar ek? ade sape2 tau x?

  8. cik teh says:

    sye dpt 2A1A-1B+1B2C+1C2D1E rse2 dpt x rayuan??

  9. miera says:

    klw da dpt poli premier agk2 t poli besa dpt xlg?

    • akmal says:

      rasanya poli premier lagi bagus kot,n,mesti dapat punya kalau ape yang kita mohon tu sesuai dgn kelayakan,tp kalau poli primier bole dapat,takkan poli bese tak dapat..hari ni da bole check tau,www.upu.mohe.gov

  10. aina says:

    biasanya ikut kekosongan rayuan ni ad just 10%…kawan sy dpt 10a+,9a pon xdpt u…kksongan pling byk pon 2 ribu jer..yg layak 187 rtus ribu…so better buat bckup plan la…law dpt rayuan,alhmdullah la..n cpat2 dftr tkut trtnggl kuliah…so tawakal byk2…

  11. hamba allah says:

    aslm.
    sya nk tnya.keputusan rayuan upu 2012 ini untuk intake yang ke berapa? sama ada bln 7 atau terus second intake iaitu bln 11?

    • mint says:

      tolong jawab sy pn cnfuse dh ni :(

    • nurul says:

      dgrnya kalau dpt rayuan blh trus dftr msuk je, tk trmsuk yg scnd intake nor third intake, so sesapa yg dpt rayuan trus pegi dftr je sbb tkut ttggl kuliah, doa byk2 insyallah dpt, rezeki masing2. moga2 dpt la kita, aamiinn. :)

      • ekin says:

        saya pun dgr cm tu dr guru kaunseling skolah..harap2 dpat..berdebar nk tggu kuar rayuan niy..niy je pluang nk msuk u first intake.

    • Rayuan ni untuk intake bln7 xsilap sy..upu second intake borangnye akan keluar buln8, untuk kemasukan buln 12….pemohonan mngunakn no pin yg lame,so jgn la buang no pin yg diguna kn untk mohon first intake harituh…

      • fira says:

        betul ke gunakan no pin yang first intake utk mohon second intake..saya mohon second intake menggunakan no pin yg baru..x pe ke macam 2

  12. izzah says:

    second intake bila 2???adakah bulan 6 /7 ini??

  13. mariani says:

    nak tnya sye dpt 3B+ 2B 3D adkah sya dpt rayuan politeknik ni sya nk sngat

    • akmal says:

      insyaallah dapat mariani,kalau tak dapat,try laa mohon kptm,kalau tak dapat jugak,mohom form6,tapi kene cepat2,tak silap 2 mggu lagi last amek form6,form6 skarang takleh lambat,sbab sistem baru,macam u,ikut sem,5november ni da ada final sem exam,pointer ni dibawa ke exam sterusnya,first exam,kene dapat 3.0 keatas,kalau tak,dy jejaskan exam lain nanti n tak bole dapat a dah stpm nanti,alah,tak mudah nak bjaya,tp kne usaha lah,jgn putus asa dah.kuatkan smangat.

  14. kaena says:

    Alah… masuk form 6 lg bagus la….

  15. naim says:

    erm sy dpt3A 2B+ 2B 1C 1E dpt x rayuan poli

  16. Mario says:

    dpt ka kalo kputusan ryuan nie ngan kputusan spm sya.. 1A4A-1B+1B1D..??

  17. The killers says:

    Bila ep tarikh second intake untuk rayuan upu? Mohon reply.. :) tq

  18. honey says:

    kalau xdapat rayuan poli , kita akn dapat ke rayuan U ? or kalau xdapat rayuan poli mknanya kita xdapat rayuan U jgk ? tolong plzz ? pening nie .

  19. Intan Adyla says:

    emm bile ni rayuan nak keluar… poli nye da kuo tapi kene sah kan sebelom 15 ni… kalau da sah kan poli buatnye rayuan dapt ha kan myesal cm ner ni~~~ kluarkan semakn rayuan tu cepat… emmmmmm

  20. hafiz says:

    untuk second intake bila erh?
    tak tahu a mcm mana nak buat

  21. mint says:

    all the best korang :) , smga kte dpt msok u kan :D TAWAKAL dan doa yg x putus2 insyaAllah ad rezeki

  22. eman says:

    form6 bleyh register lg kew???

    • ekin says:

      form 6 skrg da start blaja..kalo ade kekosongan kt skolah 2 insyaallah bley msuk ag tp kna cpt..ade org kate bdk stpm niy lg laku dr bdk matrik..pkir2 kn la..

  23. zainul says:

    saya semua dpt D.9D.layak tak masuk UITM or ipta?sya takde gagal

    • cikgu says:

      biasanya kelayakan asas adalah 5 kepujian.math ,mesti kepujian (c)

    • anoymousss says:

      kalau ade rezeki anda , ade laa , kenapa sekarang anda baru nak tnya anda layak ke tak masuk U , kenapa tak sebelom SPM ary tuh , kalau aku nak layak masok U aku mesti dpat keputusan yg terbaekk ! neh kenapa dah keluar result baru nak tnya aku layak ke tak , what the fish !

      # maaf , andai penggunaan bhase kurang sopan #

    • ekin says:

      lebih baik mhon mgikut kelayakan result kte atau yg lbih mudah.jgn terlalu memilih yg pnting blaja..

  24. jayna says:

    tkot la..ble la kptsan ryuan nk kuor..

  25. cikpeaa says:

    kalau saya dapat poli TEVT , adekah rayuan saya utuk poli premier masih dterima yer ?

  26. curios says:

    salaam , saya dapat politeknik dan kolej profesional mara . yg mna satu lagi baikk .. saya tatau nak pilih yg mna untuk poli sy dpat dip.teknologi maklumat , dan untuk kolej profesional mara saya dapat dip.in business study ..

    mohon pendapat anda ?

  27. ololo says:

    na tye leh x,,tarikh kptsan ryuan kua bile erk
    ,kwn sye ckp 8.6.2012..btol ke?cnfius la,,p sy da twakal law xdpt u ,sy kmpem na msok kptm…dpt at cheras,,dip human resources mngement…tlg la reply ea

  28. aina says:

    saya dapat 5a 1b 1c 1d 1e .. knape x leh msuk upu.. frust betul.. mohon2 dapat msuk utk rayuan nie.. AMINN..

    • ekin says:

      kadang2 ia bergantung pd course yg kte mhon jgk..mgkin xlayak mgikut result kte atau x mnepati syarat u yg dphon..

  29. Nana says:

    Betul 2, kptm swasta, cme die under mara j. Satu semester pun bribu2 gak.. Lg nt kalau da smpai semester 3, pihak kptm akn suruh pelajar2 cari rumah sewa sndri..sem 1 n 2 j die bg tmpt tinggal..pun kne bya gak,

  30. ayugurls says:

    btul tu msuk form 6 lag bgus la

  31. Sasa says:

    kptm is a good option too as dia link dgn uitm.i got this offer.we can apply the MARA loan but at the end of the first semester.so we hv to achieve the good results because the loan qualifies the students with good results.
    form 6 pun okay plus it is called PRA-U now.
    but i just hope for this rayuan.:(

  32. Izyan says:

    korg sye nk ty .. knpe rayuan poli xblh .. bile tekn button rayuan keluar utk semak .. plzz tolg

  33. siti says:

    katenye rayuan kluar minggu ney……cptla klau x minggu dpn nk kne dftr f6 untk exam……pas2 dh x bleh kluar

  34. nak tanya,ryuan U keluar 14 atau 15 jun ? result saya 4A3B1C.. boleh tak agak2 masuk U?

  35. miette says:

    bile tarikh akhir utk daftar f6?utk ryuan upu ni x sure bleh dpt ke x

  36. Hidup bn says:

    Korang x payah harap utk rayuan la. Buat masa skrg ni, korang ade 11A pun x de guna. Pelajar dapat 11A pun masih belum dpt tempat. Tapi pelajar pelajar yg dapat 2A dah dapat upu kerana kabel tebal. Ini ke negara demokrasi????? Undi la BN beramai-ramai , utk menghadapi keseksaan hidup masa akan dtg.. Ha….ha…ha…

  37. Hidup bn says:

    Ye memang terabit untuk menjahanamkan masa depan kami.saya mendoakan silage BN pupus dlm pilihan rays Kali ni.jahanam BN.

    • Bishoujo says:

      Kenapa nak membabitkan isu politik ni? Otak jangan senteng sangat.. Jejari yg runcing menaip tu biar beradap sikit.. NI SEMUA SOAL REZEKI.. TUHAN YG MENENTUKAN.. JANGAN SALAHKAN PIHAK2 LAIN.. ADA REZEKI DARI TUHAN.. INSYALLAH~ DAPATLAH SAMBUNG BELAJAR.. KESIAN BETULLAH Mereka-mereka yg belajar sampai High school, tp otak dan pemikiran.. Pendek mengalahkan budak sekolah rendah.. Moga anda dirahmati Allah, murah rezeki..

      • ibu misali says:

        setuju bishoujo klau 11a berlumba-lumba tawaran datang..lagi melayu…hati tak bersih asyik salahkan org…x bersyukur…salah sendiri x nampak, bagipeluang blajar kat ipta pun kang bukan nak belajar, berdemo je nanti…belum apa dah biadap pupus bagai…org macam ni yg patut pupus, campak kat negara palestin baru dia tau hargai negara kita yg aman damai ni…

  38. Hidup bn says:

    Kalau rezeki tuhan kenapa jabatan pendidikan adakan peperiksaan biarlah tuhan je tentukan masa depan pelajar semua jangan berfikir macam bahalul orang yang berfikir macam ni biasanya pelajar yang mendapat keputusan yang teruk Dan lepas tu bapak dia pulak pergi hisap batang tan Sri muhidin yassin untuk anaknya sambung belajar sebab itulah dia cakap rezeki tuhan.

    • petunjukhidayah94 says:

      begini.. kalau tak de peperiksaan maka x de la orang nak mencari ilmu… cuba ingat balik apa yang kita belajar… ilmu tu kan ibadah… harap faham.. peperiksaan ni lah yang membantu kita men dapat lebih banyak pahala..

      • ekin says:

        anda sebenarnya tidak puas hati krane tiada kabel yg membantu anda utk msuk u kn..hahaha…stiap org ad rzeki msing2..jika ade pluang msuk u ats bntuan org lain mgkin mmg tertulis dia msuk u dgn cra bgitu..saya pun ade kbel tlg utk msuk matrik tp rayuan sy ttap ditolak..xsemestinya ade kabel kte terjamin seratus pratus dpt msuk u..hanya allah yg tahu ape kte lakukan..

  39. Hidup bn says:

    BN hapus rakyat selamat.

    • Clover says:

      Kenapa nak harapkan takdir. Usaha mesti ada. Nampak sangat malas kalau salah kan exam. Sempitnya pemikiran. Usahalah. Tu yang penting dari menyalahkan prang lain

  40. tirahus says:

    ble kputusn rayuan nk luar ni
    lamo dh tgu

  41. petunjukhidayah94 says:

    assalam.. kalian semua.. saya pon tengah menunggu rayuan upu.. menurut apa yang saya faham.. dasar pengambilan adalah untuk mengisi kekosongan JIKA ADA.. jadi marilah kita berdoa banyak2 supaya ada kekosongan untuk kita… saya pon ada soalan.. bilakah TARIKH tepat keputusan rayuan upu?

  42. Rijal says:

    tnys sket…cmne nk check sama ada dapat rayuan atau tak….dia ada bagi surat ke atau…check online??ada link?? bila leh start check??

  43. eka says:

    lambatnye rayuan upu kua huhu! boring da tunggu… >_<

  44. Eylaifayla says:

    nak tnye korg..ryuan upu kuar bila ek..??bila kita trima poli,adakah automatik kita x leh ryuan upu..??pliz2,korg jwb soalan sy nie…

  45. ekin says:

    rmai jgk yg senasib ngan saya..smoga kte smua dpt msuk u..insyaallah…

  46. Mitok- Mitok buleh….kalu buleh nasib baik

    • wan hasif says:

      insyaAllah akan dpat kalu kita minx sungguh2 berdoa banyak2 solat hajat InsyaAllah Allah akan bagi apa yg kita patut dapat dengan kesungguhan kita 2…Allah akan bantu org yg tak sentiasa berusaha…saya pon sama tngah tunggu rayuan la minx2 la dapat tawakal la banyak2

  47. siti says:

    rayuan kluar ble ney?ade yg kte keluar ari ney

    • jayna says:

      maybe 14ariblan ni..pkul 12tgohri..

      • girl says:

        yup ,,harap 14 jun ni tarikh keramat rayuan upu keluar
        ,,doa la sama2 semoge kite sume dapt msok u,,amin,

        • jasli93 says:

          hari ni bersamaan dgn 14 jun 2012 dah ble bt semakan permohonan rayuan..so kepada yg ada membuat rayuan,good luck.semoga rayuan korang dtrma.kepada sesiapa yg x brjaya tu kena sabar..tntng kptm yg korang cite tu mang ok jga tp kktm dgn kpm kan masi ada lg pula yuran pengajian adalah dtanggung sepenuhnya ole mara.ble dkatakan percuma.^_^

  48. sara says:

    esok boleyh cek?? pkol berape ye???

  49. Hamba says:

    Assalamualaikum. saya doakan semua dpat ya. Amin yg bertengkar pasal rezeki tu.Sesunggunhnya ALLAH SWTtelah menetapkan rezeki kita masing masing semuanya ada dalam (lauh mahfuz) ALLAH SWT mengetahuiya. bikan manusia yg tentukan rezeki. sebelun dalam kandungan ibu dan sebelum trrjadinya kita ALLAH SWT telah tetapkan rezeki. jadi bila bcakap berhati hati. sungguhpun orang jahat maka ada juga rezeki untuknya. timbalah ilmu walaupun dimana sahaja.ya.

    wallahualam

  50. shahira malik says:

    Insyallh hrap yg Buat ryyuan 2 akan dpt redha n tawakal jeer lor…Gud luck smua.

  51. Hamba says:

    ASSALAMUALAIKUM.
    sahabatku ALHAMDULILLAH. akhirnya ALLAH SWT MEMBERIKU REZEKI untuk kat UPSI dah cek rayuan dapat. DIPLOMA TEKNOLOGI MAKMAL. sahabat yg lain macam mana?

  52. sara says:

    X DPT,, =’(

  53. redajelahje says:

    MASUK R FORM 6. BETTER G KOT. SETAHUN SETENGAH JE. KALAU RESULT BAIK, TERUS DAPAT DEGREE. LAGIPUN SIJIL STPM DIUTAMAKAN BERBANDING DGN DIPLOMA/MATRIKULASI. FORM 6 SEKARANG NI PUN GUNA SEM MCM U GAK. KORANG AKAN RASA KEJAP JE. SESAPA YG X DPT UPU TU, MASUK JE FORM 6. RASANYA LOM TEELAMBAT LAGI SBB 7 JULAI BARU REGISTER UTK EXAM SEM1. EXAM SEM 1 PAT HARI JEEEE. KORANG PK LA SENDIRI YE. TAK PAYAH LA TERDESAK SGT NK MASUK U DULU. BOLEH JADI BENDA YG KTA X SUKA PADAHAL IA BAIK BAGI KITA. PEACENOWAR(:

  54. warrior_29 says:

    alhamdulillah dpt kos statistik.. :)

  55. Leeyana says:

    Setuju….
    Saya pun xdpt upu jgk, tp sy msk tgktn 6 skang..
    Ckgu pn ad ckp yg sijil tgktn 6 lebih laku lagi utk nak msk degree nanti…
    Tp korang kena ikut kata ati korang la.. Ikut mana yg korang rasa sesuai… InsyaAllah mana2 tmpt pun sama je, aslkn korang berusaha insyaAllah psti dpt hasilnya…

  56. naruto 917 says:

    sy pn xdpt upu…
    teruk sgt ke result sy????????
    tp sy terima keputusan ini dgn hati yg terbuka mungkin rezeki sy bkn kt c-nie…
    jd korg yg dpt pn terima dgn hati yg terbuka..
    so just csrry on our life n make it better than today n yesterday…

  57. Fahmi zulkifli says:

    sye x dpt gak upu…
    tp,nk buat rayuan..macam mana..?
    ade sape-sape boleh bantu

  58. rendell clarance says:

    np ramai yg tak dpt upu?sdgkn result spm smuanya ok…

    • melvister says:

      sb tmpat di IPTA adalah terhad….rayuan ni pun hanya untuk mengisi kekosongan yang tak masuk IPTA

    • cik syahira says:

      TAWARAN MENGIKUTI PROGRAM UITM DI KOLEJ TEKNOLOGI TIMUR SEPANG.

      * DIPLOMA SENIREKA GRAFIK & MEDIA DIGITAL
      * DIPLOMA SENIREKA FESYEN
      * DIPLOMA PENGURUSAN & TEKNOLOGI PEJABAT
      * DIPLOMA KOMUNIKASI DAN MEDIA
      * DIPLOMA SAINS
      * PRA DIPLOMA SAINS

      Kolej Teknologi Timur merupakan kolej yang menjalankan program usahasama dengan UiTM…Yuran, kertas soalan, transkrip & diploma, konvokesyen adalah dari uitm…Jika adik-adik gagal ke IPTA, bolehla memilih kolej yang berkolaborasi dengan IPTA ini..

      Walaubagaimanapun, syarat kelayakan masuk mestilah sekurang-kurangnya 5 kredit sepertimana yang telah ditetapkan oleh UiTM…

      Sebarang pertanyaan boleh hubungi CIK SYAHIRA – 012-6878454 (Pensyarah / Bahagian Pengambilan pelajar program usahasama UiTM)

  59. za says:

    nk tanye,kalau 1st intek kite dpt tawaran msok uitm,tp kite x msok then nk msok second intek pulak,,dpt x??

  60. ahmad says:

    bilakah tarikh keluarnya keputusan bagi rayuan lepasan sptm dan setaraf????

  61. lea says:

    na tanya nie..
    ble kputusan rayuan ipta utk pelajar stpm yer?

  62. lisa says:

    i memeng dh dpt tawaran msk ke Unimas sesi 2012 sept, xpi i x g. peluang da terlepas tgn. kalo i nk masuk selepas tarikh intake unimas blh tak? kalo blh i nk masuk ctu.. sedih sgt bab peluang da terlepas tgn…. sesape tlg i jwp… plzzz :(

    • cik syahira says:

      TAWARAN MENGIKUTI PROGRAM UITM DI KOLEJ TEKNOLOGI TIMUR SEPANG.

      * DIPLOMA SENIREKA GRAFIK & MEDIA DIGITAL
      * DIPLOMA SENIREKA FESYEN
      * DIPLOMA PENGURUSAN & TEKNOLOGI PEJABAT
      * DIPLOMA KOMUNIKASI DAN MEDIA
      * DIPLOMA SAINS
      * PRA DIPLOMA SAINS

      Kolej Teknologi Timur merupakan kolej yang menjalankan program usahasama dengan UiTM…Yuran, kertas soalan, transkrip & diploma, konvokesyen adalah dari uitm…Jika adik-adik gagal ke IPTA, bolehla memilih kolej yang berkolaborasi dengan IPTA ini..

      Walaubagaimanapun, syarat kelayakan masuk mestilah sekurang-kurangnya 5 kredit sepertimana yang telah ditetapkan oleh UiTM…

      Sebarang pertanyaan boleh hubungi CIK SYAHIRA – 012-6878454 (Pensyarah / Bahagian Pengambilan pelajar program usahasama UiTM)

      Sumber: Semakan Keputusan Rayuan UPU 2012 | melvister.com

  63. miea says:

    nk tahu keputusan 2nd intake uitm lepasan spm 2012? permohonan dibuka pd 2 jul dan tarikh tutup 26 aug 2012 yg lalu.

  64. cik syahira says:

    TAWARAN MENGIKUTI PROGRAM UITM DI KOLEJ TEKNOLOGI TIMUR SEPANG.

    * DIPLOMA SENIREKA GRAFIK & MEDIA DIGITAL
    * DIPLOMA SENIREKA FESYEN
    * DIPLOMA PENGURUSAN & TEKNOLOGI PEJABAT
    * DIPLOMA KOMUNIKASI DAN MEDIA
    * DIPLOMA SAINS
    * PRA DIPLOMA SAINS

    Kolej Teknologi Timur merupakan kolej yang menjalankan program usahasama dengan UiTM…Yuran, kertas soalan, transkrip & diploma, konvokesyen adalah dari uitm…Jika adik-adik gagal ke IPTA, bolehla memilih kolej yang berkolaborasi dengan IPTA ini..

    Walaubagaimanapun, syarat kelayakan masuk mestilah sekurang-kurangnya 5 kredit sepertimana yang telah ditetapkan oleh UiTM…

    Sebarang pertanyaan boleh hubungi CIK SYAHIRA – 012-6878454 (Pensyarah / Bahagian Pengambilan pelajar program usahasama UiTM)

Leave a Reply

CommentLuv badge