95 Responses to “Gambar Seksi Nur Amalina Che Bakri Pelajar Cemerlang SPM 2005”

  1. anoyzz says:

    antara tanda2 kiamat dh dekat…
    anoyzz recently posted..KUCING STOKIN

  2. Terbakor says:

    tak tau nak cakap apa.. tapi cantik jugakkan haha.. rasanya kalau nasihatkan dia konfem dia tak nak dengar.. dia pandai samapi terlebih, mana nak dengar cakap kita
    Terbakor recently posted..[Terbakor Hot] Biodata Nur Amalina Che Bakri

  3. danny says:

    dah mcm mizz nina..haahaha
    cm negro pon ad

  4. Dina says:

    Ya Allah… Astaghfirullahalazimmmmm~ nape jd camni??? inilah padahnya klu bergaul dgn org2 kafir! Semoga Allah swt membuka pintu hatinya agar kembali ke pangkal jalan! sy rasa dia kena culture shock! luluh hati mak bapak klu tgk gambo ni…

    • Me says:

      Bergaul dgn org kafir? Wow, seriously kau sekolah dekat sekolah pondok ke apa? Racist gila.

    • lyna says:

      You’re so racist!! Its not the matter of mixing around w who. Most importantly you know what ur doing,don’t harm people,don’t do bad things and don’t speak w/out using your brain!! If you think ur good because of not mixing w your so-called orang kafir, then you shouldn’t say these things to hurt others! omg.

    • wann says:

      pulax dah… bkn mslh kwn ngn sape… kwn ngn org islam pon kalo diri sndri xbtol n xnk berubah, xjadi gk… jgn laa hukum org cmtu… emonyerr….

      • sha says:

        Betul tu Cik/En.Wann…i support what u said 100%…u must be a good Islam follower yg bersikap logik..salute to u 🙂

        Cik dina..mohon jaga ckt adab bercakap tu..statement u tu menunjukkan ketidakmatangan u…hope lepas ni fikir sebelum tulis sebarangan…

  5. jiji says:

    siapa kita nak hebahkan buruk orang? ni siap edarkan gambar lagi.. dari satu blog ke satu blog… konon nak suruh jadikan iktibar end up, jadi bahan kutukkan.

    atau sekadar nak hits utk blog je?
    jiji recently posted..Ponyo 崖の上のポニョ Gake no Ue no Ponyo– A must watch Anime!

  6. eza says:

    Muka tkdelah lawa mane pun…..ermmmmm lupa dirilah tu kan….

  7. anti says:

    ni la yang akan dihadapi jika seseorang tu terkena kejutan budaya…tak sangka pula dia dah jadi seksi abis camni…memang terkejut gak…

  8. saya says:

    Pada saya, dia tak plan pon untuk menjadi pelajar cemerlang Malaysia. Dia cuma belajar dgn baik and KITA yg cop dia pelajar cemerlang. Dia belajar pandai2, sampai ke luar nagara, tak berhutang pada siapa2. Tak payah la nak hantar FB msg, kita ni bukan elok sgt. Semua ada kebaikan and keburukan. Dia tak bertanggungjawab nak manjaga hati siapa2 pon, kenapa kita nak kecewa? Walhal kiamat di tangan dia, bukan kita. Saya harap dia maju dalam kerjaya and akan menolong negara dalam bidang dia tersendiri.

    • wakman says:

      ish..ish…bukankah menegur dan mengingati tu tuntutan agama, kiamat di tangan Allah bro

    • LOve ISLAM says:

      Sokong dengan Wakman,.,. patut kena nasihat bro,.,. nabi S.A.W pesan tu.,. kalau tak suka orang nasihat dalam soal agama, ko dan amelina beli bumi lain kat planet pluto bro,.,. jangan tinggal kat bumi milik ALLAH ini,.,. Kalau tinggal kat bumi milik ALLAH ini, kena ikut lah peraturan tuan punye bumi bro,,.walaupun kita smua ni tak baik mane akhlak, tapi kita semua tetap tak suka kalau ada orang yg berbuat maksiat,.,. Ini lah sifat bagi orang beriman browww,.,.

    • irayz says:

      menegur bkn untk mgutuk.tp untuk pedoman.rmai yg ckp,eleh,nk tgur2 tu,diri sndiri tu da cukup baik ke?tp kalo nk tnggu jd baik,memg xleh tegur la.sbb kite nih mnusia.mmg xsmpurna.mmg akn ad keslhn yg kite lakukn.jd bile kite silap,org tgur.bile org silp,kite tgur.nih ko pon clap,jd ktorg tgur la Saya.ingt ye,tgur mnegur tntutn agama.

    • Me says:

      Korang nak tegur apa? Tegur kat sini? Dia x baca. Korang ni hati busuk. Nak tegur konon.. Pergilah contact her personally kalau “nak tegur” not in here.

    • ina says:

      kita se dalam sebagai umat islam haruslah sentiasa nasihat menasihati agar x tersasar jauh .dalam al quran pu ada menyebut dalam surah al asr wallwahualam.bab2 gambar biar ngn niat penghantar tu..kalau niat baik bguslaa.kalau sbliknya….biar ALLAH sahj yng mmblsnya

    • wannasay says:

      mmg la…tp kan lebih elok klu cemerlang dunia dan akhirat skali krna akhirat tu yg kekal abadi…

  9. Medusa says:

    Wahai cik Saya. Balasan atau bahana dari Allah tidak mengenai orang alim atau orang jahil.

  10. bitbit says:

    adat la 2..kita sume pun bkn smpurna sgt nk tunding jari kt dia…mgkn ade hikmah dgn apa yg jd ni..jgn mnilai kburukan org lain..bkn nye dapat elokkan kdaan…malah sajeje dapat dose kering…renung2kn la…hehehe

  11. ima says:

    betul2. saya setuju dengan apa yang saya says : ckpkan tu
    .

  12. hafeez says:

    sedih dan hiba sangat bila mengetahui student yang disanjung-sanjung oleh rakan-rakan dan adik-adik telah berubah 360 darjah. Semoga adik-adik yang berjaya di dalam SPM ataupun STPM dan belajar di luar negara, persiapan rohani dan jasmani amat penting. Kekuatan mental dalam menangani perubahan budaya perlu kuat. Kepada anak-anakku, ingat pesan ayah.

  13. leman says:

    dulu aku igt dia ckap cita2 dia nak jadi PM perempuan pertama di negara kite…kalau cmni…konpius aku…hahahahahhahaha

  14. wakman says:

    Tentu emak bapa dia bangga kan…kan….

  15. Ani Hj Suwardi says:

    Assalammualaikum w w.
    Cik Amelina,
    Saya kagum kepada anda sebagai seorang yang cemerlang dalam akademik. Tetapi di balik kejayaan yg belum sampai ke penghujung, anda telah memalukan diri sendiri, keluarga dan agama. Saya juga pernah menuntut di luar negara iaitu Amerika Syarikat. Tetapi saya tidak terpengaruh oleh budaya mereka, kerana tujuan saya ke sana untuk mencari ilmu, bukan publicity murahan. Kenapa anda tidak seperti ikan di laut, walaupun air laut masin, ikan-ikan tersebut tetap dengan rasa asalnya. Mereka tidsk masin sebagai mana persekitarannya.Kenapa anda menjadi culture shock? Kembalilah ke pangkal jalan selagi ada peluang. Berpeganglah kepada Al Quran dan Al Sunnah sebagai seorang muslim sejati, agar menemui ketenangan, kejayaan di dunia dan akhirat.Hidup di dunia ini hanya seketika sahaja berbanding alam kubur dan akhirat.

    • Me says:

      It’s not the outside that counts, it’s the inside. Girl, u have travel to know this thing. Apa guna wear a tudung or a serban kalau hati busuk. Helloooo ramai k. Tak payah tengok jauh,in your family member mesti ada.

      • Aku says:

        Me u ni non-muslim ye, sume nasihat org yg baik2 u nak bantai, Amalina ni dah jauh terpesong, harap2 dia segera berubah & insaf, kembali ke pangkal jalan ilmu & Islam itu seiring, tak guna ilmu tu tanpa pegangan agama, tiada keberkatan… Moga Allah ampunkan kamu Amalina…

      • ku says:

        ko ni nape ha Me???x kn la nk tegor pon x leh..saket ati plak ngn komen ko ni..org tegur tu utk kebaikn la mangkok…o ni thu ke x psl islam…sbagai seorng wanita islam…WAJIB menutup aurat….ko phm x???
        ku recently posted..Nasibku

      • shiema says:

        me..awak tahu ke yg kitorg nie hati busuk ke tidak dan awak tahu ke yg amalina tu hati busuk ke tidak..knp yg awak mrh sgt dgn kitorg yg nk tgk amalina spt dlu..jgn2 awak pon lebih kurg cam die x sbb tu yg awak marah dan x dpt terima teguran baik kitorg pd amalina..

  16. laki says:

    fuh klu dapat dia nie best gak nie buat bini nie hahhahaha

  17. yukicumil says:

    ni nmenye kejutan budaya a.k.a terkezut dapat bergaul maul ngn mat saleh rmai sngt..

    Sudah2 lah amalina.. berubahlah ke pangkal jalan.

  18. naa says:

    kalau ye pon dia. apa hak kita. diri dia.. kalau kita sayang dia/tanak dia jadik cam ni jangan aib kan dia dgn sebar kan benda macam ni.. n doakan dia kembali ke jalan (:

    • shiema says:

      Naa..

      sape yg aibkan die..klu xde dlm blog nie pon bercambah cite ttg die dlm paper tu..dkt ruangan luahan pembaca pon akn melambak teguran dan rasa kesal rkyt malaysia thdp perubahan die..sbbnye..ramai rkyt malaysia yg saygkan dia n xnak tgk dia lupa diri..itu je..lpas nie tntu ibubapa yg ade ank cemerlang dah x berani nk hntr ank dorg blaja kt oversea..tkut terkena kejutan budaya mcm nielah..xde sesape yg aibkan die tp die sdiri yg mengaibkan diri dia..

  19. come on, smua org kene culture shock. xyah gi study luar negara pun blh terjebak. dlm mesia ni pun belambak2 ade

  20. hacker says:

    perlu di hantar fb msj tu…setiap org bertanggungjawab terhadap seseorang….kita wajib menegur benda yg salah…kalau nk tunggu diri kita sempurna bru nak tegur..smpi bila ? smpi bila2 pon kita x bleh nk tegur org ? gitu ? sya teringat satu ulama nie kata..’saya bukanlah terbaik antra kalian dan sya bukan jga lah yg pling byk beramal antra kalian,dan sya juga buknlah pling sempurna antra klian,klau hndak mnggu semua mnusia sempurna,maka tiadalah yg memberi peringatan di muka bumi ini…wallahualam 🙂

  21. hacker says:

    tapi bab gambor tu tak berapa setuju sbb boleh mengaibkan dia…biarlah kita banyakkan berdoa supya diberikan kmbli hidayah kepadanya…haram hukumnya meletak gambar yg membuka aurat samada gambar kita sendiri or gambar org lain…

  22. Anti artis over says:

    Mak dia pun backing.tak guna korang ckp mcm2..hahahaha

  23. ahmad albab says:

    tuhan dah bagi anugerah..senang-senang kau lupa diri…tulah ujian tuhan..begitu lemahnya iman kau terpengaruh dengan bisikan syaitan..

  24. gadis says:

    takut lak na futher study oversea gni.,tp kalu da hati na jd cmtu lam malaysia ponn bole jd.,ta ya susa sampai further lua negara baru kne culture shock.,
    ap yg penting, yg buruk jadikan sempadan.. insyaallahh.. bukan na aibkan melalui penyebaran semua ni, tp jadikan pengajaran,. wallahualam.. =)

  25. boys beradab says:

    pengajaran untuk mak bapak supya pikir 2-3x sblum membiarkn anak mereka belajar luar negara

  26. Kaizen says:

    Hahaha..dulu dia tulis buku tentang macam2 pasal agama..Sekarang dah x mcm tu..Adakah pegangan selama ini salah?Sebab itu dia berubah?

    Oleh itu saya berasa Amalina tidak menghargai segala jasa kerajaan dan rakyat.Malah dia juga tidak menghargai Allah S.W.T dan Rasulullah.Apa yang kita boleh lakukan ialah cari iktibar dan jangan anggap beliau akan terus jadi gini.Mungkin esok dia akan berubah dan menjadi lebih beriman.Kita semua pun macam tu kadang2.Iman turun naik.

    Mereka yang mempersendakan agama lambat laun hidup keseorangan dan hidup sengsara.Menzalimi diri sendiri dan menzalimi orang lain.Kecerdikan tidak berguna sekiranya digunakan hanya untuk dunia.Malah ada orang yang kurang cerdik lebih berjaya dari mereka yang cerdik.Malah lebih disegani dan dihargai sehingga akhir hayat.Mereka adalah orang yang tidak memikirkan diri sendiri sebaliknya sanggup mengorbankan diri sendiri untuk orang lain.Allah menyayangi orang seperti ini dan menghindarkan mereka dari segala bahaya dan memurahkan rezekinya.Mereka yang lupa kepada Allah akan disempitkan rezeki dan terdedah kepada bahaya.

    Amalina bukannya yang terpandai ,malah banyak yang lebih pandai selepas spm 2005.Spm tidak mempunyai makna sekiranya ijazah tidak diperolehi.Kita perlu melihat pointer universiti Amalina utk menilai pencapaiannya.Malah ijazah juga tidak bermakna sekiranya tidak berjaya dalam kerjaya.Dan seterusnya.Hidup ini terus berjalan ke hadapan dan hanya iman yang dapat mengalahkan segala cabaran itu dengan cemerlang.Gaya hidup barat itu sangat rapuh dan cumalah satu gurauan sebenarnya dari mereka.Malah ramai orang Barat yang mengamalkan agama dengan sempurna.Sekurang-kurangnya dalam agama mereka.Tiada agama yang mengajar budaya bebas.Lihatlah apa terjadi di U.K ketika rusuhan.Semuanya kerana tiada agama.

    Apapun,tingkatkan iman dan dekatkan diri pada Allah untuk hidayah.Insya-Allah Islam akan bangkit semula.

    • Me says:

      Oh kaizen just shut up, ur just jealous. Shame on you.

      • ku says:

        woi..Me,ko ni islam ke x????klo bkn islam senyap jela..ko bkn thu pape uwn psl islam,,klo islam,ak rase ko pun ptot bertaubat gak..sbb care ko komen cm ko benci ngn hukum Allah
        ku recently posted..Nasibku

      • shiema says:

        i think Me is amalina..potong jari la klu dia ckp dia bkn amalina..sbb gaya pertuturan bahase die tu mmg mnunjukkan ciri2 yg dia adalah amalina..sbb tu dia mrh sgt..klu shbt die pon xkan bela dia smpi cam2 sekali..i more..klu dia bleh berubah gitu mndadak dari segi pkaian,cara hidup pon spt owg barat..apakah mgkin dia juga meneguk arak??saye x kata dia meneguk arak tp adakah mgkin??x mustahil kan??sbb tu saye hrp mak bapak dia pantaula dia btul2 jgn terlalu prcayakan ank tkut suatu hari makan diri sdiri.lihatla apa yg blaku pd ariff alfian rosli.wlu ibubpa dia mnangis airmata darah adakah dia peduli skrg?krn dia sdh berubah..jd kpd ibubapa amalina..jagalah ank anda elok2..jgn nnti jd mcm ariff sdh..ms tu nasi dah jd bubur da x gume dah..

    • januari says:

      aaahhh kau semua jeles…ko ade ?tak adekan..agama tu memang penting tapi….ko cermin diri dulu la sebelum mengutuk

  27. pinky says:

    dh mak dy yg belikan bju2 2 utk dy.. nmpak sgt la mak dy yg nk dy jd cm tuhh… huhu

  28. Me says:

    Apa yg teruk? She is still scoring in her subjects, and kenapa mesti semua orang nak menyibuk? Tak pernah tinggal overseas is it? Hey,stop jadi dengki dengan orang lain yang lagi fortunate boleh tak, be happy for her la. Ada berita “aib” pasal orang je, terus ramai yang nak judge, semua org nak jadi tuhan.malaysian journalist also bodoh and penyibuk, kalau dah nak interview tu pergi lah ke Scotland where she is now, not interview on bloody SKYPE. Nampak sangat takde duit and penyibuk, double pathetic. To amalina, I like ur hair, those whores talking about u, are just jealous.

    • Kaizen says:

      oi Me…FUCK YOU..UR MOTHERFUCKING HYPOCRITE!U LET THIS HAPPEN FUCK! U HAVE NO HEART !UR NOT MUSLIM SO SHUT UR FUCKING JESUS MOUTH!

    • Kaizen says:

      U DO NOT CARE ABOUT MUSLIM’S PEOPLE MORAL.THAT PROBABLY MEANS UR NOT A MUSLIM.SO SHUT UR FUCKING MOUTH AND GO TO UR JESUS.AND YOU CAN GAY FUCK WITH HIM IF YOU WANT.HAHA

      • human says:

        me ni non muslim kot..xpon die jenis islam yang suke islam lain buat benda x elok…haha! sokong kaizen!! (tp bab maki tu x sokong ye) hehe

    • majie says:

      kenyataan engkau ni mcm pukimak……

  29. Mohamad says:

    X tunjuk apa2 pon. Apa yg seksi aku pown x taw..

  30. Michael Cole says:

    So, a straight 17A student now studying to be a doctor? Damn, Malaysia really sucks. If I’m the PM of Malaysia, she’s gonna be a rocket engineer. I’m gonna brainwash her. Country > her.

  31. theRealone says:

    culture shock agaknya..
    xsangka lak jd camtu..
    not expected.. she still can change.’maybe’

  32. kamikaziii says:

    i dont see any of her sexy pict what soever. Its her right to choose what she want. kalau dia bdosa pun, xda effect kt spa2 pown. dia sndri yg tanggung. lgipun byk org skarg ni evn btudung pon tp fuhhh, ttp buat maksiat.

    • shiema says:

      kamikazii & mohamad

      awak ckp xde ape??klu la si amalina tu dari awal mmg dah camtu,xder sape yg nk peduli.. mslhnye..dlu imej die sopan,tp skg dah berubah sgt dah..sbb tu semua owang tegur sbb dlu penampilan dia bleh jd cntoh dgn kepintaran die tu tp skg sape yg nk jadikan die cntoh lpas nie?rkyt tkut nnti ank diog yg nk jd cm amalina tu..terikut gaya pkaian dia sekali yg mcm skg nie..itu pun korg x phm ke? ke buat2 x phm korg suma yg sokong cara pemakaian amalina tu???sbb tu la skg byk sgt bala yg Allah turunkan malah kt malaysia pon skg dah Allah turukan bala ckt..x lama lg jadilah mcm negara lain yg mcm2 Allah turunkan bala pd diorg sbb ape??sbb pemikiran umat dia yg mcm nielah yg Allah bg bala tu..pastu klu kena kt korg saja x pe.nie dgn kitorg yg nk tegakkan islam nie pon terkena tempiasnya..pikiaq la..Allah da bg otak tu jgn sia2 kan yea..

  33. Mr.Kamal says:

    Hidop kita ni bukan akademik sahaja perlu cemerlang…tapi sahsiah diri pon kene 17A1….saye harap nur amalina berubah….tapi klu dh begini rupe nye…nasihat pon x dgr…ssh kklu ddok di negeri org klu x btol kuat kite nye iman…TQ
    Mr.Kamal recently posted..Kesilapan Nur Amalina Che Bakri Jawab Gambar Pakaian Seksi

    • dahlia says:

      i agree with u..kecermerlangan dunia dan akhirat perlulah seimbang.disitulah ujian yg anat berat bg die sbb terlalu bnyk godaan diluar sne.disinilah pentingnye peranan ibu bapa dan didkan agama.kalo iman senipis kulit bawang,ianya sgt susah even xpegi ngra luar pn org tu ble hanyut..

  34. arelong says:

    Nak buat camne..
    Pengaruh barat..
    To Amalina, back to urself, everybody in Malaysia waiting from ur success..
    Jaga pergaulan, batas sebagai seorang muslimat, Allah dh bagi anda anugerah yang terindah, jadi jangan sia-siakannya..
    arelong recently posted..T A H U N ^ B A R U ^ A Z A M ^ B A R U

  35. majie says:

    x kisah lah bergaul ngan sape pun, yang penting kena pandai jaga diri & sedar diri sape kita. kalau dah tau diri tu islam kena jaga tatasusila sebagai orang islam dan kena faham ape kehendak2 islam. bukan dia sorang je yang pandai. bersepah dah orang pandai lebih pada dia tapi x pun jadi mcm tu. ingat setiap ape kelebihan yang ada kat dalam diri kita ianya milik Allah, bila2 masa jer Allah boleh amik jika di mahukan.. kepada nur amalina insaflah bawak bertaubat sblm terlajak terlalu jauh…

  36. majie says:

    kepada kamikazii.. yang bertudung tatapi buat maksiat itu tandanya kurang iman didalam diri diorang. jangan salahkan org bertudung, dalam islam dituntut perempuan dan lelaki menutup aurat. jangan disebablan kentyataan kamu org x respect kepada islam. ingat menutup aurat adalah dituntut dalam islam….cume kurangnya iman dan takwa jer, sbb tu Allah s.w.t ciptakan dosa dan pahala, syurga dan neraka….

  37. cikgu siti says:

    DOA SEORANG MUKMIN KEPADA MUKMIN LAIN LEBIH BAIK DARI CACIAN, TOMAHAN DAN FITNAH..KHUATIR JIKA SEDAP MENGUTUK ORANG PERKARA SAMA TUHAN LEMPARKAN PADA KITA..NAH..NA’UZUBILLAH.

    Insyaallah…semoga tuhan merahmati kita semua dan sentiasa menunjukkan kita ke jalan yang lurus…

    Ihdinassiratol mustaqim…sama2 kita berdoa supaya semua kita dan anak cucu kita sehingga kiamat kelak dijauhkan daripada hasutan syaitan dan nafsu DAN TUHAN BERI TEMPAT DI SYURGA.AMIN

  38. black sword says:

    Dalam pandai tu pon ada gak bodohnya apa pon dia manusia biasa x lepas dari wat silap jd jgn la nk nilai dia dgn tanggapan yg macam – macam cermin dulu siapa kita ni disisi Allah SWT alim sgt ke kita ni? apa pon tu hal dia dgn tuhan kita x perlu nk campur yg penting jaga amalan kita dulu tu yg penting.

  39. mizz siti says:

    Ala…xyah lah nak kutuk org..biar lah die ngan hidup die sendiri..
    By the way,die akn sedar n akan kembali ke pangkal jln.. n sape melayu islam yg xmakan babi..ank haram tu.. jgn judge org gune agama OK!!!
    Esok lusa adik beradik u juga akn mcm tu..xpun ank cucu u..insyaallah…
    Pasal bende2 mcm ni je u nak kutuk agama org!! Otak babi…!!!

    • shiema says:

      mizz siti..

      awak ckp jgn kutuk org tp yg awak tulis tu?? otak **** tu??bkn ke lbih teruk??jd sape yg otak ****??ckp pkai iman k?? rase2 awak nie x pnh pegi blajar agama nie..pegi la dgr ceramah n tambah amalan byk2 ckt..jgn tau mencarut jew k?? assalamualaikum..

  40. faizfakhirin says:

    senyap sudah kes minah nih..hehehe

  41. Tak sangka jadi macam nie,ini yang membuatkan saya takut nak pergi oversea,takut jadi macam nie,sekarang mcm2 boleh berlaku….

  42. Budak Baik says:

    semoga dia berubah m,jd sprti amalina yg dulu….yg pernah menjadi idola kpd remaja2 yg ingin berjaya dlm spm seblm ni..

  43. riz says:

    ceh mengarut la korang. nasihat la kat org melayu kt malaysia juga. jgn nak komen satu pihak je. ramai lg pompuan islam kat malaysia yg teruk yg dekat dgn korang

  44. anony says:

    melayu kat malaysia sume haprak. kalo nasihat sikit mula melenting..

  45. Mr.Takumie says:

    Wat malu jew…
    ni msti da kna tebuk ni..

  46. Mr.Takumie says:

    Mcm sial jak muka tu…=,=!
    nth2 da hlang dara.

  47. Kesya says:

    Tak salah orang teruja dan berusaha utk jd genius spt Nur Amalina.. Belajar bersungguh2.. Bijak, pandai hingga melanjutkn pelajaran diluar negara.. Menjadi icon pelajar malaysia.. Soal pemakaian tu cuma pengaruh budaya kehidupan disana… Jgn terlalu melabelkn soal pakaian.. Kerana dimalaysia juga tidak kurang hebatnya… Semua sama jaa… Tiada manusia yg sempurna.. Setiap kesempurnaan terdapat kelemahan..

  48. aree says:

    Bagi aku..yang komen kat sini…jangan nak berlakon jadik baik..betul…tegur menegur tuntutan Islam..

    Tapi cara teguran tu perlu berhemah…cara berhemah tidak perlu di kuarkan di sini ..sbb ramai org baca…so kita cermin diri kita dulu..anak2 atau adik beradik kita..

    Kalau semuannya perfect ..pun x perlu nyatakan sesuatu disini…sebab umat islam akhir zaman ni iman ibarat kulit bawang terlampau rapuh..hari ni baik sok dah songsang..lau tidak masakan terlampau ramai dah jadi pengikut Syiah…

  49. moii says:

    Amalina cuba utk sesuaikan dirinya di tpt yg baru. Dia sudah graduate pun so chill la. It’s her life.

  50. Eron says:

    From what I heard, that was her real image actually just before she became the public figure. She never change. That is her real self people. She wore the tudung only because of the award in order to show some respect to the public. Someday if she want to change, she will. Maybe she just not ready yet. Don’t blame people just because of their image. You want her to change so pray for her and don’t says all the harsh words in here. That is her life.

  51. You says:

    Pelajar cemerlang SPM 2005 dapat 17 1A! Menjadi tumpuan semua rakyat Malaysia. Ibubapa nak anak diorg jadi macam Amalina, student pun sama. Masing2 nak score SPM dan jadi pelajar cemerlang dan dpt biasiswa kerajaan and dpt melanjutkan pelajaran di luar negara! But did she really deserve it? SPM bukannya apa2 kalau nak dibandingkan dengan taraf di luar negara. Mungkin sbb itu Amalina sendiri gagal 2 tahun dan bergelar graduan doctor baru sekarang dan bukanya 2 tahun lepas seperti yang sepatutnya! Bukankah itu pembaziran duit kerajaan untuk menanggung perbelanjaannya di UK! Antara sbb lain yang mungkin…saya tegaskan MUNGKIN adalah perubahan diri sendiri! kalau lupa diri lupa agama..mana nak maju? btul lah kalau Amalina sendiri nak ckp ikut lifestyle luarnegara. peribahasa melayu pun ada tp tak kan sampai hilang maruah diri sendiri?
    Kalau Amalina sendiri baca post ni…sedar2 la cikit. saya sendiri study kat luarnegara tp x lupa diri x lupa agama dan x lupa tujuan saya di sini. Agaknya Amalina x sedar dekat UK pun ada Msian student association, ada sisters in Islam.. Skarang ni Amalina ada hasrat buat HO dekat Cambridge University Hospital. kalau ada masa pergilah jumpa seorg prof Islam di Cambridge yg berasal dr msia…maaf lupa nama beliau…mogo2 kembali ke jln btul. tlg jng malukan nama MSia dan Islam. Jng rendahkan taraf pelajar cemerlang msia!!
    Kpd Me: Sangatlah ternyata ada kemungkinan kamu adlah Amalina sendiri yg cuba mempertahankan diri sendiri but tis is ny d tym…u should really realise now at least before its too late…if u really deserve the 17 1A and the schorlaship and all the publicity on and about you! There are more deserving ppl out there to get what you got and will be able to prove themselves better than you!

  52. rebecca says:

    In short….Amalina ni telah mengalami “culture shock” or kejutan budaya….this is what Dr Nouman Ali Khan said about the generation losers.May Allah guide her back to the real “world”.

  53. Nana says:

    Tegur menegur mmg tuntutan islam dan kita boleH menegur seseorg yg melakukn ksilpan..
    mmg rmai lg wanita di malaysia ini yg terpesong…
    tetapi amalina niey dye dh jd seseorang yg dibanggakn…
    sbb itulh kite kne tegur sikap dye niey krane tlh brubh 100 % ….
    semue manusie mmg tidk pernh terlpas drpd mlakukn ksilpn tetapi kite juge perlulh blaja dri ksilpn itu,..

  54. azhar says:

    Spm 17 A tu ? Gagal dua tahun , enjoy je tu , kerajaan tanggung mahh. Maun berpuluh ,seratus ribu dolar$ habis. Sebab ape orang orang tak boleh terima dengan perubahan amalina. Korang tengok lah masa kat malaysia. Bertudung baik je, buts smpai UK duk setahun hilang tudung , pakaian pon seksi. Tu yang buat orang malaysia tergamam menyampah. Ibu bapa jadi kan amalina ni sebagai satu contoh untuk anak2 dorang. Spm 17 A?? Biase la kan ikut style minah saleh la. Butuh la kalau ada dara??

Leave a Reply

CommentLuv badge