65 Responses to “Borang Permohonan Pinjaman SARA 1Malaysia Di Bank Terpilih”

  1. semoga mereka yang berkelayakan mendapatnya…

    pernah tulis… inilah orang Islam yang hina agamanya sendiri
    fasha sandha insaf recently posted..apabila dia bukan jodoh anda

  2. shahri says:

    kalau ade blacklist .. tapi pijaman tu masih diterus kan (dibayar dgn teratur setiap bulan.) boleh tak mohon …

    shahri
    0105475439
    shahri recently posted..Hafiz Awan Nano Pemenang Anugerah Juara Lagu AJL 26 TV3

  3. Mohd Tajuddin Idris says:

    Mohon Borang Sara 1 Malaysia

  4. umi aidah ibrahim says:

    sya mohon online borang sara 1M

  5. juzie says:

    sy nk thu le nk mana nk pinjam klu suami kmi org kerjaan juga blh ke sy nk utk p.niagaan le

  6. fiona Tan says:

    Pemohonan ini ada tetap sudah kahwin ada keluarga baru boleh mohon atau single pun boleh?

  7. safwan says:

    klau student universiti bleh mohon?

    • melvister says:

      kalau student universiti tu dah kahwin..dikira satu isi yang lain..so , boleh mohon kalau gaji bawah rm3ribu…kalau still bujang..dikira masih satu isi rumah dibawah ibubapa

      • abdb hamid says:

        sekiranya pelajar dan ada tanggungan ble memohon juga kah? sebab saya ada tanggungan yang ramai tapi masih belajar namun ada kerja sambilan [KILANG] bole memohon jgk

  8. zzieana says:

    nk thu le klu gaji tu rm3ribu lebh blh pinjam tak… bkn pe s.krg nie gaji mc tu ada ank ramai mmg x cukup …sy nie hanya suri rumah je …klu dpt pinjaman nie blh juga wet p.niagaan kecil2…

  9. alice says:

    Misal kata suami kerja overtime, memang dapat wang lebih, tapi jikalau tak ada overtime, tak adalah gaji lebih…so macamana nak confirmkan gaji kasar…kenapa tidaknya gaji pokok, kan senang bagi masyarakat untuk dapatkan loan. Lagipun duitnya bukan senang dapat kita mesti pinjam dari bankers dan juga dapatkan approval dari atasan.

  10. fidz says:

    if still single but punya tanggungan ibu,,,cos ayah dah m’nggal,,cam na tu….?

  11. richard says:

    bagi yang membuat pinjaman..adakah insentif bulanan yang masuk RM134 juga dan kita yang harus mengeluarkan RM84 dari RM134 untuk bayar di bank?atau masuk hanya RM50 sahaja..manakala RM84 memang tidak masuk dan kita terpaksa menggunakan duit sendiri untuk bayar RM84 kepada bank?

  12. saya nak borang sara1 malaysia

  13. faezah says:

    apa dokumen yg diperlukan semasa menghantar borang

  14. leput says:

    kat mana nk dapat borang lg.. semua bank dh habis… n satu lg nak isi on9 kat mna?

  15. ais says:

    Selepas mohon pinjaman SARA 1Malaysia, boleh tak akaun ASB ditambah lebih dari RM10 ribu ?

  16. Mazita Binti Ahmad says:

    saya menggunakan borang sara yang saya download dari internet..boleh ke? tanya kerani bank BSN dia jawab tak tahu..pelik..sedangkan kerani cimb fotostat pun bleh..jd tak kan borang yang saya download dari internet x leh..

  17. janu says:

    saya masih bujang umur saya 25 tahun dan saya berkerja sebagai cashier di sebuah pusat mambeli belah….. saya nak tahu boleh kah saya mohon untuk sara 1malaysia …..ayah dan ibu saya tidak bekerja hanya saya yang menjaga mereka ??????

  18. zur'ain says:

    salam..sy nk tnye,adik sy ni dh blcklist pnjaman bank rkyat,masih bole lg ke kite mohon lon sara 1m’sia? perancangan adik sy ni klu die dpt lon ni die ingin buat pmbyran lon bank rakyat yg trtunggak itu yg masih mpuyai baki 7ribu lbh..so masih ade pluang lagi ke untuk die mmohon pnjamn sara 1m’sia?

    • melvister says:

      kalau ikutkan..blacklist tak boleh memohon…tapi kalau nak memohon, xder masalah

      • janu says:

        saya masih bujang umur saya 25 tahun dan saya berkerja sebagai cashier di sebuah pusat mambeli belah….. saya nak tahu boleh kah saya mohon untuk sara 1malaysia …..ayah dan ibu saya tidak bekerja hanya saya yang menjaga mereka ??????

        Sumber: Borang Permohonan Pinjaman SARA 1Malaysia Di Bank Terpilih | melvister.com
        janu recently posted..Remaja Lelaki Disimbah Asid Ketika Sedang Tidur

        • melvister says:

          Salam, dalam kes begini…pendapatan isi keluarga bergantung kepada anda…anda layak untuk memohon

          • rafidah abd rahim says:

            saya berumur 24thun..sya nak tnya..layak tak saya..just suri rumah..suami pendapatanya 1300 sebln..potong sewa uma n lain2..tgal 200;300 rgit..mak ayah saya dua2 tak keja..just bgantung ngan ank..saya saya berminat untk brniaga sndiri..dlm bidang andaman..so baru2 ni ada planggan yg nakkan servis sy..tpi sya tak da modal..layak tak sya mminjam..klu layak boleh tk bagi keterangan lanjut tntg cara meminjam..

          • melvister says:

            anda layak untuk mohon..untuk meminjam…dapat kan borang SARA 1Malaysia…klik disini…print borang tersebut dan isi maklumat dengan betul…dan hantar borang yang diisi lengkap kepada bank seperti Maybank

          • esya says:

            kes sama seperti saya, saya dah cuba hantar tapi pihak bank tak terima sebab saya masih bujang tapi saya menanggung keluarga dan hanya saya sahaja bekerja.:(

  19. nurul says:

    salam..
    sy cuma nk kepastian..saya penjawat awam yang berstatus sementara..lebih kurang macam kontrak la..pndapatan kasar rm1600 dan suami pun rm1600..tetapi dalam masa yang sama saya menanggung adik beradik yang lain..boleh tak memohon..kalau ikut kasar lebih sikit je dari rm3k..tetapi kalau bersih memang sebenarnya diluar kemampuan..boleh tak saya memohon..

  20. adenin says:

    duit tu dpt terus ke tau tunggu abis byr bru dpt…?tq

  21. matdin says:

    saya berumur 21thn..saya dari warga O.K.U
    bekerja sebagai cashier cyber cafe.. gaji saya
    dalam RM 300/ bulan. saya hidup bujang tiada tangungan..
    saya berminat untuk buat satu perniagaan, jadi
    disini saya ingin bertanya,
    bolehkah saya memohon pinjaman sara ini?

  22. Dedna says:

    Hi, nak tnya…kalau mcm sy yg bujang dan masih mbayar pinjaman PTPTN…layak kh memohan?

  23. asri says:

    saya asri dari terengganu saya nak tanya boleh tak saya nak mohon pinjaman ni sebab saya nak buat modal perniagaan untuk bulan puasa raya ni saya skrg ni keja sendiri dan skali tangung keluarga boleh sya mohon pinjaman ni

  24. ekin says:

    sy nk tnyew klu keje kt kedai mkn je. .
    n gaji sebulan 1200 tp x de slip gaji bolh memohon kew. .??

  25. Rol says:

    boleh mohon lagi ke skarang?

  26. zack says:

    saya ade pi mntak borang kat cimb ari rabu lpas..tup tup dia ckp p’mohonan dah d’tutup..kena tggu krajaan buka blk la taun dpan.. :(

  27. izah says:

    cuma nak tanya macam mana nak bayar duit sara 1malaysia guna mesin ATM…nak tau step jer…

  28. lyn says:

    askum,nk tnya skt..sy ni seorg suri rumh,nk bt pnjanman nk top4 modal niaga,sy niaga kecil2 lan je kat rumh(brg2 kcntikkan,kshatan,cdar,bju,)..ble ada sambuntan yg bgus,jdi sy nk tmbh koleksi produk jualan sy,suami kerja sbgai pembt perbot je,ank ada 3 org..smua tngungan suami,ble sy niaga dpat jgak tmpung pembelanjaan hari..jdi layak x klu sy nk bt pnjanman ni?tlg..

  29. ariesya says:

    Terbuka lg tak pinjaman nie?

  30. siti nurulain bt redzuan says:

    Saya nak buat untuk modal bukak kedai handfon.

  31. shazwan says:

    mohon borang pinjaman mikro
    0134213360 area alor setar

  32. Syieda says:

    Saya syieda saya nal tanya borang pinjaman sara 1 malaysia nie. Saya pernah mendaftar borang ni dan sudah dihantar pada bank bsn .. Tapi sampai sekarang ni saya tidak dapat jawapan daripada bank tersebut sama ada saya layak @ tidak.. Tlg beritahu mcmana saya nak chek borang saya ini utk tahu sama ada saya layak @tidak..

  33. connie says:

    Nak tanya kenapa 1 sara malaysia….ada bagi saya surat suruh sign surat tawaran tapi saya ke bsn dia kata agreement bell sampai ….sudah tutup …kalau sudah tutup kenapa bgi surat??????

  34. Nak bayar bil dan buka perniagaan.

  35. veni says:

    I REALLY NEED HELP. PLZ I BEG U. MY FAMILY DAMN SUSAH. TOLONGLAR BUKA MATA DAN TOLONG FAMILY SAYA. PLZZZZZ

  36. hisham says:

    saya nak buat perniagaan

  37. shila says:

    pemohonan untuk tahun ne ada tak? ?

  38. ecah says:

    Sy ingt wt pnjaman tp sy blum kwim bley ke wt pnjaman ni…

  39. Narizah Wan Ling says:

    adakah skim pinjaman sara 1malaysia ini masih dibuka?
    klu ada macamana cara memohon?

  40. kathrine says:

    Saya telah membuka perniaga Taska, bank mana sana boleh memohon pinjaman

  41. noorul atiqah says:

    Sya nak memohon pinjaman sara 1malaysia untuk buat modal memulakan perniagaan boleh ke?

  42. noorul atiqah says:

    Sya berumur 26 tahun dan masih bujang..dan sy juga ada msalah kesihatan yg menyebabkan sy susah nk berkerja dengan org..jd sya ingin buat perniagaan sendiri..adakah sy layak memohon?..

  43. Roseidah Yahya says:

    nak buat modal perniagaan

  44. KHAIRUL FAUZI says:

    MACAM MANA NAK DOWNLOAD BORANG SARA 1MALAYSIA YA

  45. rajee says:

    saya nak perniaga nasi lemak,,,,boleh tak dapat bantuan,gaji saya 1063,

  46. nurul says:

    dulu ada beli kereta melalui ambank.. tpi dh kna tarik la.. masa tu umur dlm 20an.. skrg dh 32thn..di kira blacklist bank ke? skrg ni cm minat nk buat pinjaman ni.. sy kja sndri n pndpatan dlm 3000 sbulan…adakah sy lyak atau x??

  47. Saya mahu tanya macam mana buat pinjam ni

  48. syuhaili says:

    ada tak borang daftar online?

Leave a Reply

CommentLuv badge