179 Responses to “Permohonan Borang SPA8i Perkhidmatan Awam Lepasan SPM”

  1. semoga berjaya diucapkan…
    fasha sandha insaf recently posted..perkara yang perlu dilakukan jika terlanjur

  2. nurul says:

    Bilakh prmhonan bleh dibuat bg lepasan SPM 2011?

  3. jacqeline says:

    bila permhnan bagi lepsan spm 2011 dbuat??

  4. kin says:

    bla tarikh tutup?

  5. bila bila masa je ke boleh mohon ni ?
    nalisa syahira recently posted..Dilema perempuan .

  6. JOE says:

    comel la awek…

  7. Meisianisa Samat says:

    Harap permohonan ini di terima..AMINNN..

  8. jy says:

    bila panggilan dari spa8 bagi pemohon yang sudah pun mengisi borang akan di panggil????

  9. nadia says:

    asslmualaikm :)
    cmana buat semakan borang spa ni erk ??
    tdk jmpa2 la ;)

  10. GLORINA MELINA CHONG says:

    arap2 d trma . amen .

  11. harisha hashim says:

    mcamne ni?nk isi..nak semak;(

  12. Ismalina Ismail says:

    salam…
    macam mana nak isi borag SPA8 nie??
    puas saya cari…tp x jumpa….

  13. Gurlz cuteness says:

    MACAM MANA MAW ISI PERMOHONAN SPA8 LEPASAN SM 2011..

  14. faiz says:

    knpe dye tlis page not found kt pautan nk daftar 2??

  15. Rizal says:

    dh ciap
    tp tkn dftr j nek tulisn merah npe???

  16. faten says:

    bile dh dftar ahli,kne wait 48jam k.????

  17. ziana says:

    mcm mna nk isi borang spa 8 niey?????/

  18. ladyliver says:

    sy dah dpt kata laluan tp bila nak log in no ID saya dikatakan tidak wujud…
    macam mana sy nk atasi masalah ini?

  19. NURFARAHIN AMELIA BT NORIZAM says:

    SAYA TAK BERAPE PAHAM LA !

  20. arif says:

    saya tidak bijak lah nk isi borang ni,tolong beri kan panduan..berfikir dgn bijak..

  21. mimiey says:

    nk isi ganow nie……

  22. tak paham nak isi borang spa nie?? tlg ajarkan..

  23. von xyle says:

    ada pendaftaran fasa kedua untuk SPA8 ?

  24. nora says:

    cm ne nak mohon spa8 ea???xfhm lah…

  25. kerja kerajaan mohan tapi tak dapat sekali lagi saya mohan tolong saya nak penjawa awam tq.

  26. Lienaswaradana says:

    pelajar form 5 sekarang sudah boleh mohon ke atau nanti lepas spm baru mohon

  27. salam…..sye msih bru so tlonk ajr2 la sye k….salam perkenalan wat sume k..

  28. mel94 says:

    saye amat brhrp dpt twrn dri spa8 ney,.. moga2,

  29. aniez says:

    xpndai ar,,,,nk isi cm mne nie???

  30. dhennz says:

    sape yg isi,kita doa kn dpat n bjaya…

  31. akatsuki_fizs04@yahoo.com says:

    sesnguhnya rzki dtng dr than,,,so,banyakan la bersabr yer,,,,inysaallah dpt pnya tu,

  32. Hada Amira says:

    kalau sijil pmr hilang camaner eh??hehe

  33. najihah says:

    salam knpe ble isi borng spa8…semasa mengisi maklumat akademik pemohon,ble tkan ok ye kluar medan thun wajib diisi…pdahal dah isi dah….mcm mne ye…perlu bntuan…

  34. izzat syazwan says:

    SALAM,MCM MANE NK MOHON BORANG SPA8 .SEDANGKAN MYID DH WUJUD,TAPI MASIH BELUM TERIMA EMAIL DARI SPA8.

  35. izzat syazwan says:

    NK AKTIFKAN E-MAIL MCM MANE?

  36. yati oliver says:

    Bila lg sy akn dpt keja kat kerajaan? Memohon slalu tp tk pernah dpt,umur dh meningkat tua…. Bila lg agaknya dpt keja? Klu blh sy nk sgt keja dgn kerajaan….

  37. aslinda roslan says:

    kenapa saya daftar akaun baru untuk dapat MYID dan KATALALUAN untuk mohon spa x dapat2?letih la kai on9 cam ni…bosan tul…

  38. 6T.COM says:

    im a 3rd year nursing student… im studying in a private college but i wanna apply work in goverment . roughly i wil finish my study on june or sept 2013… so i just wanna knw tat cn i do a akaun in spa nw or after i finish my study… cn sumbody clear my doubt plz.. thank you..

  39. afiera says:

    lau lupa no id cmne ek?

  40. HARMAN BIN ADAN says:

    salam….saya ingin memohon apa-apa jawatan dalam sektor penjawatan awam.saya berkelulusan stpm telah memohon jawatan dalam sektor awam tetapi tidak mendapat respon terutama dalam unit berinifom seperti kastam,imegrisen.jika berpeluang untuk memasuki jawatan tersebut.hubungi saya d alamat No14 Blok 1 Umas 3,Ranc Felda Umas-Umas km 60 Jalan Kalabakan.91000 Tawau Sabah

  41. Iera says:

    klo lepasan asasi boleh mohon spa ker?????

  42. ervina laura says:

    bila b0rang SPA 2013 nie kluar? t0l0ng inform sape2 yg thu.. :) thanks…

  43. ifa says:

    saya lepsn spm , nk mohon spa lh . klau borang spa dh kuar , inform k ? hrp sgt dpt spa .

  44. I would like to do job imigresen and kastam.how i want to online or register.

  45. now i do 6 month training in sungai petani place.

    • theeviya says:

      saya pelajar ilp kangar ingin nak memohon kastam atau imigresen dulu saya dapat tapi aunty saya sudah batal sebab itu saya tak dapat.spa saya tak blh buka sbb dah lupa password.theeviya blh hubung num saya 0164322394/0164759662/044220406

    • theeviya says:

      pleasa col me i want to do help me

  46. saya noriba says:

    salam saya xfham mcm mna nak ici borng spa nie
    tlong ajar

  47. Mohd khairul says:

    Salam,nak tanya ni..knapa borg online spa8 dah brubah??sya nak kemas kini cm takda perubahan.ada masalah ka spa8 ni?? bleh share sesapa yg tahu ttg ni.tq.

  48. noor shuhada says:

    saya ingin isi borang spa8 tak tau laaaaaa tlng laaaaaa?

  49. saya nak mohon jawatan dalam sektor awan tapi tak tau nak isi borang spa8 mcm mana..

  50. nad says:

    macam mne nk mohon utk lepasan SPM 2012?

  51. mcm mana nak isi borang SPA 8? macam susah jer…tolong..macam dah berubah..

  52. Gan Elynn says:

    macam mana saya nak isi borang SPA8 lepasan SPM 2013? borang tak jumpa

  53. muneerah says:

    macam mana saya nak isi borang SPA8 untuk lepasan SPM 2012?? saya cari borang tak jumpa..harap balas..

  54. marry dolyana says:

    ssh la nk apply spa nie…huhu korang blh tlong x??

  55. rara izra says:

    xfhm lah mcm mne nk isi.. borang boleh bkak.. tp ade kata laluan.. cam ner tuh?? ssh lah..

  56. Aida Mustaffa says:

    saya dah isi borang tu..tapi tak boleh nak login sebab lupe password..n then dah reset password tu..tapi dy send kat email lame saya..saya dah tak boleh nak bukak email lame tu..saya try daftar baru..tp tak boleh sebab myID saya dah wujud..macam mane nak buat permohonan yang baru ?

  57. lili yiyie says:

    saye tak reti nak isi borang spa gune online laaa.. macam mne nak isi yee?

  58. yusri says:

    bila ada panggilan spa ni……aduiii

  59. azimah says:

    sy baru nak buad permohonan .. sy dah daftar akaun baru .. tp kata laluan dy hanta kat email sy y lame .. mcm mane nak tuka email y lame kpd email sy skrang .. ??

  60. siti noranijah says:

    ada siapa2 taw mhu ec brang spa nie,. sya x fhm n x taw nk ec brang nie,.. blh tlng tnjuk kn kt aya x???

  61. Nur says:

    Saya tersilap tulis email . Macam mana nak betulkan balik ? Saya dah cuba betulkan byk kali tp tidak berjaya :(

  62. lydia says:

    sy juga sama.. salah tulis email .. saya nak btulkan juga tp mcm mna erk ? tolong sayaaa ..

  63. nurliyana says:

    lsy tercilap tlis email ugx ase rase …sebabnyer kt emel cy tidax di hntr num.id nge paswodnyer ..cy da cube bnyx kali tpi xdpt ..hrap dpt prtolongan dai phax yg brkenaan …plezzz!!!

  64. Nor Asmirah says:

    spa8i ini memeng takde tarikh tutup ke…boleh mohon sampai bile2 ke??

  65. Becca says:

    Hi Admin, saya ada mendaftar borang SPA8I, dan sekarang ni email yang saya guna untuk mendaftar borang SPA sudah dipadam dan tidak dapat dibuka lagi. Macam mana cara untuk memperbaharui email SPA?

  66. ieyda says:

    camne nk thu myID nim ?? x de pom .. help me please !!!tlong la ..

  67. MUHAMAD FAIZUL BIN ABDULLAH says:

    487 LORONG LEBAI MUSA KAMPUNG GELUGOR KEDAI 20050 KUALA TERENGGANU

  68. MUHAMAD FAIZUL BIN ABDULLAH says:

    487 lorong lebai musa kampung gelugor kedai 20050 kuala terengganu,terengganu darul iman

  69. Saya nak mohon perkhidmatan awam..tapimacam mana itu….hubungi saya di talian0138592290…tq

  70. Ziana yana says:

    salam nk bt cmne ya..?sy lupa psword fB first sy..nk isi spa8 nk gna psword lma..cmne erk??:'(

  71. Ain Binti Mohd yassir Arofat says:

    sya berminat untuk berkhidmat dengan perkhidmatan awam
    harap[ permohonan saya diterimna

  72. ferdy says:

    mcm mna nak sahkan myid dan kata laluan ne..

  73. Sye trlupe kate laluan..
    Pstu,,nk crik mcm mne aek??

  74. SYA MNTA TLONG BERI LHA PLUANG…SYA INGIN JDI POLIS BHA..SYA INGIN MMPERTHANKN NEGARA…..

  75. komiee chel says:

    mcm mn mau dptkan ID kmbli..sbb email yg 1st diguna time mndaftar lupa kata laluan..klau guna email bru..mcm mn mau dptkn ID kmbli ?? please..sent ID itu ke komiee_chel@yahoo.com thank you ..

    • nur sahidah binti abim says:

      mcm mane nk taw ID da aktif ke blom..bla sy buat ID maaf ID tlah aktiv..sdangkn sy x taw ID n paswd pe..please send ID n pswod sy yg da aktif sblom ni…ke nursahida13@yahoo.com..please..I hope you can halp me..

  76. ju says:

    salam…mcm mna nak dapatkan password myid??
    salah letak email yahoo masa reginster myid
    minta tolong sangat2..terima kasih

  77. joseph samuel says:

    Mahu aktifkan…Dia minta No.ID…macam mana saya
    mahu aktifkan???minta tolong..

  78. Nur Hanis says:

    minta tolong sangat2 berikan katalaluan saya,saya dh lupa alamat e-mail saya,jadi minta tolong sangat2 berikan katalaluan spa saya 2…

  79. nurul ruhaida says:

    Saya diminta ambil kata laluan melalui alamat e mail diatas masalahnya saya nak masuk dalam e mail tu kata laluan email saya terlupa atau mungkin tak dapat.macam mana saya nak cari kata laluan untuk apply kerja pada borang spa8 tu.terima kasih

  80. mieydah says:

    sya nk tnye,,npa ya sya nk msuk no.ID N kta laluan xdapt..padahl sya dh dftar borang spa..

  81. ELEESYA FARHANA says:

    NK TNY..CMNE YEW KALAU MKLUMAT PEMOHON DH DI ISI TP RUANG UNTUK MAKLUMAT PERMOHONAN PERKERJAAN TU XDE ?

  82. abdul halim says:

    sye nk tanye,no.ID N kta laluan sye x wujud lh…bleh x bagi thu mcm mne nk dptkn blik no.ID N kta laluan tu blik..

  83. ema says:

    Sye na tnye .. sye dha isi borang spa8i 2 . Tpi ltak emel ayah sye .. sye tsalah tyoe emel dye .. smue borang dha anta . Ble na buat bru ta dpt ,, dye ckap id sye dha wjud .. sye try na masuk .. dye mtak my id ngn kta laluan .. ta tau na dpt kat ne id ngn kata laluan2 .. tlg sye ..

  84. rifina says:

    saya rifina nak tanya, boleh x htr saya punya password untuk daftar borang spa8i ke email bonyriffy97@yahoo.com sebab saya sudah tukar email

  85. zatty says:

    nak Tanya macm mane nak isi balik bahagian akademik d borang spa….???saya da antar borang spa tapi terlupa isi di bahagian ujian lisan utk spm ..bila saya cuba isi semula dibhgian 2 x boleh ….???

  86. ika says:

    sy dh dftar tapi bila sy nk log masuk dia tulis ID dan kata laluan sy tidak sah .. bila sy mintak dihantar kata laluan semula pada emel zue_eka95@ymail.com langsung tiada apa2 mklumat .. nak buat semakan kputusan pun tak boleh sbb tiada kata laluan .. mcm mna ni????

  87. ilham hatiey says:

    macamana nk betulkan result spm

  88. shahira says:

    kenapa tak boleh nak daftar masuk id baru hah? anyone please!

  89. norman bin kasiron says:

    Akum saya nak tahu adakah status permohonan spa 8 kp 17 saya masuk dlm laman web spa no ic 721218125683 terima kasih

  90. zana says:

    mcm mana nak isi klu bru lpsan spm pastu mau tgu 18 kn bru2 18 nanti bln 11 tkn mau tgu bln 11 bru blh isi

  91. Luna says:

    Dia memang akan hantar surat kat rumah kan ?

  92. gayathiry says:

    saya banyak suka spa geverment jobs.pls tolong bagi saya.

  93. norsellah says:

    mcm nak isi borang kekosongan ini?

  94. ainje says:

    Mcm mane nk cr akuan pemohon ? Borang dah isi , tggal cr akuan pemohon je
    X jumpe pon ! Katenye lau x sahkn , prmohonann x akn diproses ! Ape niy spa

  95. ema says:

    nak tanya klau pelajar calon persendirian nak isi SPA bole. ?n then cam nak isi kalau xda slip bab calon persendirian kn 1 tahun brue kena bg tu slip. .so. ?

  96. Mas says:

    bila tarikh tutup permohonan ni?

  97. Nuru Afiyusliza says:

    assalamualaikum…sya nak tya masa isi spa tu,jawatan dipohon tu kna isi x??sya nk isi jwatan dipohon tp x da jawatan yg nak sya isi…mcm na ha?? boleh tlong sya x??

  98. yunn says:

    nak tanya, adakah bila dah isi borang semua, kita hanya perlu tunggu je?
    dia tak bagi apa2 kat emel kta ke?
    help me to answer the question. tq :’)

  99. afi says:

    cu emel sya kalu tak tau nak apply spa :)
    afidatul96@gmail.com

  100. afi says:

    tak tahu macam mana nak isi SPA? boleh rujuk blog ini.
    hope its can help u all
    http://amirazoe155.blogspot.com/2011/03/panduan-mengisi-borang-spa-lepasan-spm.html#axzz2wYuZeqXO

    :) tq

  101. farid says:

    kalau kta ptah kaki dan tgan mcn mne..tpi blh buat kerja berat

  102. hafiz says:

    saya nak cari borang spa8,untuk saya isi, tapi saya tak jumpa dekat mana borang tersebut;
    BOLEH BAGI TAHU SAYA DIMANA BORANG TERSEBUT BERADA!!!

  103. hafiz says:

    entah,cn ane nk log masuk,sye dh daftar tpi ,xleh nk log masuk,sdngkan id sye didaftarkan dan diluluskan!!!!
    PLEASE HELP ME!!!!

  104. ARNI Binti Jukon says:

    Good luck..

  105. meysah says:

    salam…bole ajar sa isi borang selain melalui spa kar???plez sa amat mmrlukan

Leave a Reply

CommentLuv badge