166 Responses to “Borang Permohonan Bantuan RM500 Rakyat 1Malaysia (BR1M)”

  1. Lau Hieng Kii says:

    kindly send me the BR1M application Form

  2. Joanne Kuan says:

    Kindly send me a copy of borang pendaftaran BR1M. TQ

  3. Gin says:

    i also want a copy of borang pemohoan BR1M. thanks

  4. ratusanRM says:

    Thanks…

  5. Jejan says:

    Layari laman web nie Direct link x pakai filesonic, megaupload…semua. Download Terus, xde iklan, siap ada preview lagi

  6. parames says:

    send to me the application form BRIM…TQ

  7. lee boon buan says:

    i would like to apply BR1M THAANKS

  8. shazrul azian mohd azmi says:

    tolong hantar pada saya 1 salinan borang permohonan BRIM. T.k.

  9. Tuan Muda says:

    lambatnye loading

  10. Shanthi says:

    Please send me a copy of application form BR1M.

  11. Please send me a copy of application form BR 1M

  12. shanker says:

    Minta tolong e-mail 1 copy borang BR1M.

    Terima Kasih.

  13. e-ka says:

    Please Email me BR1M

  14. masita says:

    minta tlg email 1 copy borang BR1M…

    TQVM

  15. Evelyn says:

    tolong email 1 copy borang lengkap BR1M thanks a lot

  16. syadirafatty ayu says:

    Please email me BRM1M

  17. fila says:

    thanks for the info &also pls emel the form to me.

  18. hidayah says:

    Please email me form BRM1M…tq

  19. Please Email me the form BRM!M..TQ.

  20. Chieng Pong See says:

    Don’t download from here go to Treasury web page

  21. amy alegra says:

    For those who are earning Gross Pay RM3,300 but the Net pay only RM1,800, are these ppl eligible to apply?

  22. anita a.d says:

    please send me the form BRM1M…tq

  23. Parameswary amutha says:

    Please email me borang permohonan bantuan 1 malaysia..tq

  24. insan prihatin says:

    nak tanye,mcam mne kalau borang brm1 tu borang fotostip??

  25. Wong Phang Tui says:

    Kindly send me a copy of Borang BR1M. TQ.

  26. Wong Yoon Lim says:

    I m asking on behalf of my parents. I have own family and my salary only able to cover my own family. My parents already retired. Are they able to get this RM500. Where is to location they can submit the form. They are staying in Salak South. Your prompt respond in highly appreciated.

  27. leeya says:

    Please email me form BRM1M…tq

  28. Alice says:

    Dear Sir,
    Kindly email me the Borang BR1M. TQ

  29. Joyce says:

    Please email me form BRM1M…tq

  30. Kaladevi says:

    My Husband had met an accident and he’s not able to work. Currently i’m the only person whom working in Singapore under contract (just start working in dec).Am i eligible to apply? Do i need to submit my payslip together or what are the documents that i must submit with. Please send me a copy of application form BR 1M Thank you

    Sumber: Borang Permohonan Bantuan RM500 Rakyat 1Malaysia (BR1M) | melvister.com

  31. aree says:

    wow rmai yg brminat….mmmm..mse ni la yg pembangkang pun ngaku sokong gomen huhuhuhu..lawak lawak…
    aree recently posted..Flip Charts – Successful Presentation Tools….

  32. Siti Hajar says:

    Dear sire.
    Kindly Email me a copy of the form please.
    Thank you.

  33. Edward says:

    Download the application form here >>> http://www.treasury.gov.my/pdf/br1m/Borang_BR1M.pdf

    You must have Adobe Reader in your pc else you can’t view this file if your pc don’t have, download it here and install >>>> http://get.adobe.com/reader/

    ++++++++++++++++++++++++
    Muat turun borang disini >>> http://www.treasury.gov.my/pdf/br1m/Borang_BR1M.pdf

    PC anda mesti mempunyai Adobe Reader atau fail tersebut tidak akan dapat dibaca, jika pc anda tidak ada, muat turun disini dan install >>>> http://get.adobe.com/reader/

  34. yong kwai lan says:

    Please send me a form. Thank you.

  35. azli rahman says:

    sy tinggal di seksyen 27 shah alam,mana agensi paling dekat untuk hantar form yg sudah complete?tolong bagitau sy..

  36. jennyhii says:

    send me the 1 malaysia bantuan form pls, thanks

  37. liew chong tok says:

    kindly send me a application form BR1M to ctkliew@gmail.com . URGENT. TKS.

  38. ben says:

    bali bantuan 500 akan masuk

  39. jagan says:

    bagaimana tahu brm1 dapat atau tidak?
    Jagan Ramasamy
    761112025971

  40. mira says:

    macam mane kita nak tahu yang kita nie da lulus dapat bantuan tu…sebab sya da dapat keratan yg paling bawah sekali tapi sya tak tahu nak buat ape dengan kertas tu

  41. ramlah says:

    salam,bila semakan kelulusan permohonan boleh diketahui? harap maklum.

  42. BRENDAN LAWRENCE ATTO says:

    Q: Boleh tak aku semak keputusan pemohonan BR1M on line?

  43. abby says:

    selamat pagi, saya nak tanya kenapa brm1 yang saya cek pihak ofis cakap nama tak ada dalam rekod?…apa kes? sedangkan saya ada hantar borang tu dan di isi dengan lengkap. ada cop lagi pihak ofis bagi…pelik…

  44. sujata says:

    boleh saya dapatkan borang bantuan 1 malaysia

  45. saraswathi says:

    can i have that 1 malaysia form

  46. Ruben says:

    satu program yang sangat baik dimana kerajaan kita mengambil berat sangat tentang kepentingan rakyat….terima kasih kerajaan……….you are the best…always…….

  47. shanti says:

    NERMALA DEVI A/P RAGHAVAN 641105-02-5766

  48. EDA says:

    MACAM MANE NAK CHEK NAME PEMOHON BRM1M

  49. zakaria says:

    salam,bila semakan kelulusan permohonan boleh diketahui? harap maklum.dan emil ke hamejaz6653@yahoo.com

    Sumber: Borang Permohonan Bantuan RM500 Rakyat 1M

  50. hasanah binti hazin says:

    macam mane saya nak check name permohonan bantuan rm 500 rakyat 1m

    • rajee says:

      i have applied on 14 dec 2011 in pgrm pudu ulu until now no reply but i heard lot of them already received in ceras area

    • rajee says:

      i have applied on 14 dec 2011 in pgrm pudu ulu until now no reply but i heard lot of them already received in cheras area

  51. aida says:

    betul ke bantuan rm 500 ni di lanjutkan sehingga februari 2012..dan still boleh apply

  52. anasya says:

    cek online x pat,call pn x pat.asyik-asyik ‘
    all lines r bz,pliz try later.no ending

  53. ammu says:

    betul tu… asyik2 all line r bzz.. klu dpt tgu pn ok ckit…

  54. ammu kanna says:

    betul tu… da bnyk kali sy cal tp x dpt.. klu dpt check dlm online pn senang ckit.. ALL LINE R BZZZZ…..

  55. Yana says:

    Is there any closing date? Because I was informed there is. Thank you.

  56. Patricia says:

    How can i get the cheque? if i already approved…

  57. Eswary says:

    saya sudah apply pada 15 dec 2011 tapi sampai sekarang i belum dapat .saya dah call mereka bagi tahu ,nama saya lulus , tapi kemana i kena pergi ambil .

  58. ng aik pang says:

    I applied on 12 dec 2011 but till now (3/2/12) i have not get any reply! How to check for the approval & how to appeal? Please help!

  59. Madam Ho says:

    I’m a widow and I’ll be made redundant by early April 2012. I won’t have any income by then and I have a dependant.

    If I wait until then, I would have missed the deadline to apply for the BR1M aid of RM500. Can I apply before the deadline of February 10?

  60. norazela adnan says:

    kenape saya punya borng x d terima sedng kn saya x ada kelulusn tinggi

  61. AZMAIN SPRI says:

    bila tarikh akhir menghantar borang bantuan 1malaysia

  62. Yong Yoke Moi says:

    Pls send me a copy of form br 1m.Any date line to submit?
    My mum is a widow & her age is 95 yr old, can she apply any other ?

  63. xinny says:

    kindly send me the BR1M application Form..TQ

  64. xinny says:

    kindly send me the BR1M application Form

  65. Lynn says:

    may i know the closing date for this program???
    if i apply now it’s still valid.
    Thanks

  66. Alin anak Bani says:

    Saya tidak sempat memohon pada bulan lepas,boleh kah saya mengisi borang bantuan itu BR1M.

  67. mag says:

    If can,will our prime minister will open again this program? I tak sempat nak menyertai program bantuan ini.
    pertolongan ini amat menghargai oleh kami.

  68. KRISTINE says:

    could u pls tell me where to submit the BR1M borang in Penang. And went is the extended closing for this form to to submitted.

    thanks regards.

  69. Jacklyn T says:

    May I know went is the closing date for 1Malaysia Warga Mas, for Balakong, Selangor

  70. kamaludin mohamad says:

    saya memohom brim dan dimajukan melalui pej lembaga hasil negeri namun belum dapat jawapan tetapi ada mengatakan saya tidak layak kerana saya pembayar cukai.saya telah pun bersara wajid pada 7 nov 2011 yang lalu. saya menerima pencen bulanan sebanyak rm800.00 dan saya juga orang oku.

  71. norisyah says:

    macam mana nak isi borang melalui internet??

  72. nurul raihana says:

    saya telah menyemak status dengan LHDM mereka memberitahu saya bahawa saya LULUS tetapi sampai sekarang saya masih belum menerima surat?

  73. norlaila md yassir says:

    saya sudah hantr borang BR1M untuk rayuan.,tapi smpai sekarang saya tidak tahu samada lulus atau tidak.

  74. TOLONG HANTAR BORANG BR1M

  75. zumin says:

    tolong hntar borang br1m

  76. nor azliha binti abu bakar says:

    mcm mner care nk dapatkan borang secara online?

  77. memey dinzerah dinz bugiz says:

    nak borang 1malaysia

  78. bilakah borang bantuan rakyat 2013 akan dikeluarkan ?

  79. mohd salman bin ahamd says:

    tolong email borang pemohonan BR1M

  80. RAJESWARI K says:

    I have applied and received the bantuan early this year. As I am single, I wish to know whether I should reapply for the RM250 extra aid. Please let me know so that I can submit my application again.

    Thank you.

  81. JANE A/P LOPEZ T.P.LOPEZ says:

    kindly mail me borang bantuan permohonan BRIM 2.0

  82. Ching Law says:

    Bolehkah saya terus membuat pemohonan secara on9??

  83. torlly says:

    tlng email kan sya borang BRM1 BUJANG rm250

  84. Bee@Bidan says:

    Saya nak memohon borang 1M..

  85. syuhaili akas says:

    borang permohnonan?

  86. saiful says:

    saya dah cek dlm internet borang tapi tak ada nama

  87. KANNI says:

    PLS SEND BRM1 FORM PLS TQ

  88. nurulaishah binti sulaiman says:

    saya nak bertanya tentang bantuan ini masa tahun lepas saya dapat bantuan brm 500 tapi masa itu saya janda?sekarang saya telah berkahwin pada 29/01/2012 thun ni jadi saya akan dapat tak thun akan datang?sebab suami saya tiada perkerjaan tetap gaji saya masih tingal 600 sahaja?saya kena isi borong semula ke?saya harap dapat la Tuan,Puan membantu saya?saya memerlu kan bantuan brm ni.

  89. vj says:

    i also want BRM1 form plz 10q..

  90. mimiey says:

    nk isi guanow borg BRM1 ny..wei kawe gx xreti,.

  91. s.k.tan says:

    i also want BRM1 form plz 10q..

  92. JACINTA NOVENA says:

    I have applied online BRIM and I would like to know if I have sucessfully sent it tks.

  93. kaladevi kandiah durairaj says:

    tahun lepas saya isi dan hantar br1m .dan saya dapat bantuan ..mereka menghubungi saya dengan telephone tapi tahun ini saya dah tukar nombor..adakah saya perlu menghantar number account saya …alamat saya sekarang no.43F jalan sri serawak 17,taman sri andalas,klang 42100…tolong bantu saya.saya amat merlukan duit ini.tq…

  94. Thomas says:

    ibu saya seorang ibu tungal, tetapi tahu lepas dia tak dapat brm1 rm500, di tak berkerja, saya nak tahu kenapa ibu saya tak layak menerima brm1 rm500, sdankan dia seorang ibu tunggal.

  95. khuzaimah johari says:

    do submit application br1m form asap (RM 250). tq

  96. khuzaimah johari says:

    do submit application form br1m form (bujang 250) to khu 1973@yahoo.com asap .tq

  97. Charmaine says:

    Pls send me the brm 1 form thanks..

  98. Janet a/p anthonisamy says:

    im janet anthonisamy frm pandan perdana and im 21 years old.my ic num 911028-14-5066.rq to sd BRM 1 Rm250.00 t.q

  99. suffian bin jeon says:

    jika saya dah dapat dulu perlu ke saya isi borang baru.

  100. norasiah ahmad says:

    macam mana chek borang yang kita dah isi tu ah???

  101. yugen says:

    Pls send me BRIM form thanks.For the 1st time I not apply.

  102. edmond says:

    does the aplication need to be download and then filled up and send manualy as usual,not online?

  103. mizi says:

    hantar borang satu…..thank

  104. RIANAH JILI says:

    mau cek pengambilan BRIM 2013

  105. loo leong chai says:

    can you please send me a copy of Borang BRM1 2013.
    my address is as:
    k-37, jalan Lim Teck Wan, 23000 Dungun, Terengganu.

    thany ouy

  106. muhamad fariq says:

    i nak tanya masih ada lagi ke brm1…?

  107. Surgeet Kaur says:

    Bolehkah saya tahu ke mana hendak hantar borang tersebut ?

  108. Nurul@Iman says:

    Terima kasih .

  109. RUSLI ASLI says:

    MENGAPA NAMA SAYA TERCICIR KETIKA PEMBAHAGIAN BR1M D KAWASAN N 58 BRUMAS ,SEDANGKAN RAKAN SAYA YANG SAMA MENDAFTAR TELAH MENERIMA BR1M 2.0.

  110. indiraraj a/l ramasamy says:

    saya amat berterima khasih kepada perdana menteri kita.di sebabkan memberi bantuan 1malysia. Ini dapat mengurangkan beban setiap keluarga yang perpendapatan rendah dan yang tiada pendapatan.saya dan keluarga mengucapkan terima khasih kepada dato sri najib di bawa barisan nesional….

  111. Tong Ling Bin Iding says:

    Hantar borang satu untuk permohonan pertama saya.

  112. Shan says:

    Tuan ,

    Saya sudah memohon melalui online untuk BRM2tatapi masih menunggu untuk surat ataupun e/mail daripada pihak tuan. Saya berharap supaya pihak tuan dapat memaklumkan saya bahawa adakah saya masih layak untuk menerima pampasan tersebut , sekian terima kasih.

  113. sila sent borong brim untuk orng bujang kepada saya di alamat no90A tingkat 1 wisma koperasi polis satu jalan raja bot 50300 kuala lumpur. thank you…..

  114. Fieza says:

    Maaf,sya ada t’salah sent borang untk BRIM 2.0….t’tukar i.c no mak plak….untuk pembetulan mcm mn….sila beri pertunjuk…..sya dh sent borang nm mak tp i.c sya la plak…..sila beri tahu mcm mn nk wat pembetulan….trima kasih….

  115. shukri says:

    saya tak sampai surat yang dapat 250 tu…kawan2 saya semua dah dapat…..

  116. mohd hasrizam bin mohd khari says:

    sy belum dapat duit bantuan rm500.sbb surat blum sapai agi ke alamat rumah sy no16/2 felda kerteh 5 ketengah jaya dungun 23300 terengganu.arap pihak tuan dpt selesaikan masalah sy n.

  117. kumar says:

    Kindly send me a copy of borang pendaftaran BR1M. TQ

  118. Saya sudah hantar permohan Rm 250 tapi dibalas tak layak
    dari dulu lg saya buat permohonan berbentuk kerajaan semua nya tak layan Adakah ini satu malaysia….WTF !

  119. Kumar Raja says:

    How can OKU apply for BRIM 2.0? There is no place to indicate one is a OKU. How to apply online then?

  120. DEVI A/P GOVINDASAMY says:

    saya sudah hantar permohonan RM500 tapi tidak dapat balas lagi.saya telah menungu untuk kebalasan layak or tidak layak.sebab ini permohonan pertama.sebelum ini saya tidak permohon dan tidak ambil wang yang pertama. sila hantar surat ke alamat rumah saya.. sekian terima kasih..

  121. Villa says:

    Tell me which website that can register online for BRIM

  122. ismail.hassan says:

    Bagimana saya nak dapat borang br1m…adakah saya boleh mengisi borang melalui online…

  123. timah 79 says:

    Bolehkah borang bujang br1m di hantar ke alamat blok a6-3-26,jalan mewah4,taman pandan mewah,68000 ampang SELANGOR

  124. Yan says:

    Can you please give me the website which can online apply for BR1M? Thanks.

  125. Manrupi says:

    Macammana nak check jika sudah lulus….saya nak tahu nama dun dan parlimen…reply as fast as possible tq….

  126. Abdul Basa says:

    bolehkah individu yg berpendapatan gaji pokok rm 3500 dan mempunyai 6 orang anak serta masih menanggung kos perubatan kedua orang tuanya yg sakit memerlukan kos rm 1000 sebulan..ini belum ditolak lagi bayaran rumah rm 570 dan kereta sebanyak rm 500 sebulan.

  127. SELAMA NIE SAYA TK PERNAH MINTA BNTUAN BR1M… TPI SAYA MENGAKU DULU KLAU TK SILAP SAYA…SAYA ADA ISI BORANNG NIE TPI TK TK DPT BANTUAN RM.500…SEKRNG NIE SAYA NK CUBA BOLEH BNTU SAYA MCMNA NK ISI BORANG NIE…:)

  128. alna says:

    salam,nak tanya macam mna nk isi borang BR1M secara online ye?nanti sent kt emil sy….

  129. SELAMA NIE SAYA TK PRNAH MINTA BNTUAN BR1M … TPI SAYA TK TAHU DLU ADA BR1M .. SKARANG BRU SAYA TAHU ADA BR1M , SAYA TK TAHU NK REGISTER BR1M ..

  130. MEE says:

    MCMNE NAK BERITHAU KALO DAH TUKAR ALAMAT

  131. Mewyin Phang says:

    How to online register ONLINE address?

  132. fakrol says:

    macam mane nak isi borang brim 3.0

  133. fakrol says:

    macam mane nak isi borang brim 3.0 secara 09

  134. Honey3707 says:

    Macamana nk kemaskini borang br1m?dulu dpt ms bujang..sekarang msh bujang tp ada tanggungan?

  135. fara says:

    Saya dh dpt tahun lepas tahun ini saya akn dpt lg kan.jd kt mn saya perlu ambik borang tu

  136. sarah says:

    i want apply brim.plz cen me1.10q.

  137. analyn says:

    saya kemaskini cuma bank acount n nama bank kerana maklumat saya masi sama ..ada ka di terima? saya kemaskini melalui on9

  138. alviana elvy kunsau says:

    macam mana mahu kemaskini nama di brim tu………tidak tahu macam nak check …………pls help…………

  139. abdul rahman bin azhari says:

    nak kemaskini macam mana cara ya ……………nak dapat borang di mana………..pls help relpy

  140. AANANTHI A/P GOVINDASAMY says:

    kindly send me a BR1M form.

  141. shellen narok says:

    sy nak borang brm1 malaysia k

  142. mohd termidzi hasli says:

    pacik an makcik macam mana nak daftar lesen motor nye??

Leave a Reply

CommentLuv badge