86 Responses to “Gambar Fida Tak Pakai Tudung Silap Mamat Sepah”

  1. fiD says:

    kesian beliau

    :(
    fiD recently posted..Kisah perempuan HOT !

    • sara says:

      bodo la fida ni…. dpn bf leh plak bkk tudung… wow ppuan nk kai tudung pkai jela btl2…. xkn dpn bf sume leh open… tu bru bf pdan muka ko

      • sara says:

        da slh pas tu g pts dgn mamat pasal pe…. sendiri slh jgk kowt…. bkk jela tudung tu… ko blakon pn pluk sane sini jgk… same je la… setakat pkai nk tutup rmbt je bkn bertudung namenye… magkuk la ko ni fida…

  2. sepetzz says:

    ppuan tu pown gataiii.. bkn muhrim takyah nak tujuk sgala, bkn laki awak pown..hilang hormat kat lu. dulu minat- skarang tak..

    • samantot says:

      anda tu baguih sangat ka?? semayang cukup ka.. klu cukup tak pa klu tak.. hahah pk sendiri la hahaha tak baik cakap pasal orng tengok diri sendiri dulu haha

      • hamba allah says:

        nak tegur x perlu dri ni sesempurna nabi..kalau nk ikut mcm tu, smpai bla pon usaha dkwah x akan d laksana sbb smua org smpurna..

    • teruna idaman says:

      ckp angin ngn mmat ni..brni2 dia suh fida bkk tdung..pmpuan idman aq 2 wei!!aq fuck MAMAT(SEPAH)!!!!!!!aq ssh nk cye yg fida cpt cair ngn mamat 2..

      • muslimgirl says:

        mane ko tau yg mamat suruh fida bukak tudung? suka hati je tuduh… dh terang lg bersuluh… sbnrnye dua2 salah

        mamat> amik gmba fida yg bukan muhrimnye lalu mengupload gmbr trsebut sehingga mmbuka aib fida…

        fida> pegi freehair dpn laki yg x spatutnye… aurat sndiri pndai2 le jage…bila benda ni dh jd, bru menyesal dan malu… ini pengajarn utk fida sbnrnye…

        org awam> terus2 menghukum kedua2 nye… mne lha tau mereka dh bertaubat… kita yg terus mengutuk depa bila nk taubat

  3. Pacifista says:

    ter’upload’?pelik je bunyinya…
    Pacifista recently posted..Highlight Bonus Pacifista

  4. arena84 says:

    Macam chipsmore la pulak. tudung tu, “sekejap ada, sekejap takde”
    arena84 recently posted..Gaji Kakitangan Awam Kerajaan Naik Sebelum Pilihanraya Umum (PRU 13) Penggal 2011/2012

  5. sialan mencapip says:

    kah kah kah. kelakar gile sial gambar dia dalam kereta tu. kah kah kah

  6. donna says:

    gal0k si0t..bajet tunjuk imej s0pan konon..cis!!

  7. boboy says:

    kalau mamat terupload pun, mcm mana mamat boleh ambik gambaq hang xpakai tudung, sedang kan hang dgn mamat bukan muhrim pun.. bagi gambar yg xpakai tudung pun berdosa gak.. mamt bukan laki hang oii.. baru boyfren.. pigi da.. ckp xserupa bikin.. menjatuh kan maruah agama je

    • samantot says:

      lol awak tu bagiuh ka.. semayang pun tak cukup nak cakap orng haha.. jage tepi kain sendiri awak tu tak sempurne pun tu hak dia dose dia awak tanggung kE> haha

      • Arereen Reenniey says:

        zaman skrg memg kne jge tpi kaen org ntok bg nchat n jge mruah dri die..kalo kter xjge mct die naik kple..zman skrg bkn mcm zman dlu..sush nk tgor nk2 yg kras kple..bior sdar sket! tpi yg tgor tu mct lar dye yg bt dluw bru nk tgor org plop ntok wat kbaikan ..

      • ami says:

        woi kita sesama islam kena la tegur…jngan nak pandang rndah dkat orang!!!!!!!!!!kurang ajar ayat tu!
        mmg dia bagus sbb tu dia tegur!!!!!!!!!!!!!1

      • muslimgirl says:

        Rasulullah SAW bersbda: Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah dia mengubahnya dengan tangan(kuasa), sekiranya dia tidak mmpu hendaklah mengubahnya dengan lidah, sekiranya tidak mmpu mengubah dengan lidah hendaklah dia mengubahnya dgn hati, dan mengubah dengan hati adalah selemah-lemah iman.

        (Hadis riwayat Muslim)

        samantot, mencegah kemungkaran tanggungjawab bersama… x perlu tunggu diri sempurna bru bleh tegur kslhn org lain…

        x perlu kena jd ustz/ustzh bru bleh tgur org len..

  8. fmz says:

    hiporkit la fida nie,
    tsk,tsk

    • eha says:

      meh saye tolong eja kn utk awk…HIPOKRIT!agk2 marah sgt ke?????

    • samantot says:

      lol awak tu tak hipokrit ke.. haha tak payah cakap orng klu diri tak sempurne.. dose dia awak tanggung ke tak kan haha so pk la betul ke ape yng awak cakap tu.. haha

      • ~Anis~ says:

        Hi Samantot,

        Mmg la dosa sendiri tgung..tp awk ni xblh ke open more ur mind.Ade otak guna la secara btl.Pendapat org pn awk kne la terima.MAnusia mmg sume xsempurna tp kenapa Fida nk berdrama?Klu btl die xnk bertudung,show pd org sape diri die yg sbnrny..die yg tarik org ramai memperkatakan tntg die.Die dh tau asal usul die msuk bertudung,then npe die xmention kan org ramai yg die cume pakai sekejap2..ini soal agama,bknny lucky draw dlm fun fair blh bt main2..umpama die perjudikan agama die,menipu kte yg islam tgk cara pemakaian die dikhalayak.Mmg sume xckup sempurna tp jgn la bnd yg mcm ni lagsung xblh perasan..tlg la,klu wktu mkn pn pert tgh lapa,penah x kte xperasan yg kte rupany mkn najis sndr??xpenah kn?klu baby,atau haiwan atau makhluk yg kurg siuman wallualam la..ni manusia yg ckup sifat.Subanallah..ampun kan sy klu slh kata dan bahasa.

  9. senah samurai says:

    ilang respect

  10. miA minNeY says:

    sy minat dgn fida cntek kai tdog,tp ble dh jd cni,,, cam dah xske r lak dgn pmpuan ni… HIPOKRIT je lbh… dahlah…

    • samantot says:

      awak tu bagus ke?? tak payah nak cakap orng hipokrit.. setiap orng penah hipokrit dan semua orng penah buat salah ada kah anda seorang mahluk allah yng tak pernah buat salah ??
      tak penah menipu?? tak penah mengutuk?? hahah pk la

      • nuzmiamimi says:

        eh,samantot ni…nk bela sgt si fida tu nape?kite same2 umat islam kenalah sling tegur-menegur!!jgn marah~

        • fuck semantot says:

          woi semantot,dok bela 2 pehal…bai la semantot,msti kote ketot,puihhh………..semantot bodo,anjing….ckp bnyk cm paria……

  11. kesedaran sivik says:

    berpura-pura memakai tudung

  12. gurlz says:

    nmpk ayu je ble pkai tdg…tp hampeh..
    kpd fida baik tak payah pkai tdung la..memalukan jep

    • samantot says:

      haha awak tu pakai tudung ke haha.. jagan cakap orng klu diri sendiri tak betul.. hahah.. klu awak tu hambe allah yng tak pernah melaku kan kesilapan atau tidak penah melaku kan dose walaupun sebesar zarah saye akan respect awak dan tabik.. tp awak tak macam tu kan.. bile kite cakap pasal orng kite kene tengok diri sendiri tuhan tidak suka pada orng yng suke bercakap pasal orng lain.. hahaha

  13. sudarmaji says:

    semua orang dapat dosa… termasuklah pemilik blog yg menyebarkannya…. 2×5…

  14. eha says:

    Assalamualaikum,,
    di sini saye ingin memohon maaf terlebih dahulu sbelum saye menyatakan pendapat sy..

    memang salah fida..tapi kite sebagai manusia memang x lari dari melakukan kesilapan..dunie skarang nih..klau da b’kapel mcam da b’kahwin..klau bole nk tnjuk semua..so..kesimpulannye wanita nih kena lah jage maruah sndri..zman skarang da x main mulut..teknologi di hujung jari jee..lelaki lak xpaya lak nk membanggekan si wanita 2 sampai nk upload gmbar diorang b’dua,,

    kalau ikut logik akal,bkan ke time nk upload gmbar 2,,kn kne plih gambar dlu..cmne lak bole TER 2???

    yang komen nih plak xpaya lak aim si wanita sorang..janganlah dengar sebela pihak jee.. pernah terfikir x perasaan si wanita 2,klau benda nih terjadi kt awek korang,rasenye ape pndangan orang??

    y baik dtangnye dari DIA dan y buruk dtangnye dari dri sy sendri..so fikir2kan dan renungkan laa..
    SALAM..

  15. muazzzah says:

    weh pa nk hingar2…biaq la lgy pun smua manusia x perfect kan dan smua manusia buat salah amp pun pernah buat salah kan..

    biaq la kt dya nk buat cena pun yg amp dok kalut lebih psai pa??

  16. Se7 sgt2 kat Eha…korang suma ni maki2 dia apasal ek?? korang ingat korang tu x pnh wat slh ker? Tah2 ada gak dalam klrga korang pun sama gak mcm tu kannn…tah2 ada gak makwe2 korang mcm tu gak perangai..cuma beza nya korang suma bkn artis..tau la artis tu cnth pd suma tp ingat..fida tu manusia biasa gak. Len la klu korang tu luar biasa blh gak la hamun2 c fida tu..apa daa…paku dulang paku serpih…mengata orang tau2 diri sndri yg terlbih…aww…terlebih sudah…

  17. tempoyak n9 says:

    kelakar la…org lain nye hal korg nak kecoh buat pe…ramai lagi yg kat luar ni tak bertudung tak lak ko nak hentam…budak2 pempuan gi sekolah pakai tudung bila kuar dgn mak bapak tk pakai tudung tp tak pulak korak nk kata dia HIPOKRIT ntah2 anak,adik korg sendiri pun ade..baik kita sama2 jaga kuarga kita..

    • samantot says:

      good :>

      • nur says:

        assalam..
        bkn nak menghentam ke ape .. cuma tak wajar lah fida pakai topi aje walaupun nak berseronok . saya masih ingat lagi fida cakap time final pencarian bintang pantene rasanya tajuk dia. juri ajukan 1 soalan pada fida. fida jawab , saya sanggup tapi saya tak akan buka tudung . so , sekarang ape dah jadi . fida dah buka tudung. depan org bukan muhrim pula tu. bukan nak kata saya ni hebat sangat tapi tak wajar lah tindakan fida tu .

        memang..memang kita tak lepas dari melakukan kesilapan . sbg manusia jga kita dituntut utk saling tegur-menegur. tapi , kalau nak tegur tu biarlah kena pada tempatnyaa. janganlah ter’over’ sgt.

        kepada fida, sbg ank seni . fida harus berhati2. sbb , rmai yg suke lhat anda jtuh dr berjaya. dan … pasal isu tudung tu , saya harap takkan berulang lagi sebab semua ini akn menaruh prasangka buruk ramai peminat. tq

  18. teringat kembali.... says:

    penah gak jd kat sy mcm ni…gara2 fitnah org… ;(

  19. ddd says:

    fida, ko mmg bodo. berlakon pon mcm haprak ja aq tgk.

    • samantot says:

      lol sendiri bodoh tak nak pk lak hahah… tak baik la cakap macam tu budak2 yng g sekolah pakai tudung bile keluar ade yng tak pakai kenape tak g cakap dia bodoh?? hahha tengok sendiri yng bodoh tak nampak hahaha

  20. bodoh sombong says:

    hmmm pegi mampos la yang laki bukannye elok sgt pun yang pompuan pulak berlagak alim elok lah penyamun dgn penyangak, kan tuhan dah balas padan muka kahahaha

  21. boboy says:

    sy minat dgn fida cntek kai tdog,tp ble dh jd cni,,, cam dah xske r lak dgn pmpuan ni… HIPOKRIT je lbh… dahlah…

    Reply

    Read more: Gambar Fida Tak Pakai Tudung Silap Mamat Sepah | melvister.com

    saya amat terharu. inikahyang dikatakan manusiayg brtemadun mudah menghukum dengan kata cerca. jgn mudah mengatakan orng lain renungkan diri sendiri dan keluarga sebelum menjatuhi orang lain HIPOKRIT. nauzubillah banyakan2kn mengigati yg maha kuasa. hanya ia yg mengetahui segalanya.

  22. ieqa says:

    kepada yg tak tahu cerita sebenar jgn main ckp jew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. ieqa says:

    kpd yg tak tahu cerita sebenar jgn nak main ckp sedap mulot je k!!!!!!!!!!!!!!!

  24. Opah Legend says:

    FIDA XPKAI TDUNG SALAH MMT SEPAH?
    Spatutnye salah due2,yg fida tu gedik sgt nk bukak tdung knp?mmg dpn bf kene bukak tdung ke?hai la fida bwk2 la tgk drama astro ‘ BRSELINDUNG DI SBALIK KAABAH ‘

  25. dulu suke skrg tak says:

    dulu ms aku tgk ko mula2,mmg aku minat gila kat pelakon bernama fida nie…tk skrg ni ..hampeh…sejak aku tgk ko sggup bkak tudung dpn bf ko tu…klu hensem ok la gak…hampeh je korang dua nie……makin benci plak aku tgk korg!!

  26. shafiq444 says:

    apasal BIOL sangat…. boleh ter upload plak cam ganjil jewk……

  27. awang says:

    Mmg menyampah n hipoktit mu fida…dulu belakon bukan main baik lagi…..sekarang belakon leh pgg2 tgn lagi….wei mu fida,mu reti agamo dok ni…..belaon 2 bukan muhrim….mu ni manusia bertopeng agama islam….

  28. wanita juga says:

    speechless..
    xtw nak salahkan sapew..
    Tp buat rkn2 yg dh komen kat atas nie,jgn r mrh dye kat sini..
    Bkn dye tahu pun..
    Kite pun tak lari dr wat salah..
    kan3X..

  29. hrmm…jgn la maki hmbe allah smpai gtoo..sume org mlkukaann kslpan…so utk kak fida blom trlmbat tok mohon maaf n p’btulkan kslpan…>,<
    kau daN aku recently posted..khasiaT minuM air sejuK !!

  30. samantot says:

    bukan nak cakap ape la.. tak yah nak nak jage tepi kain orng tepi kain sendiri tak terjage.. pk la itu hak dia.. dia nak pakai tudung ke tak ke.. dose dia yng tanggung bukan nye korng hahha.. buat penat je orng anta belaja tingi2 tp bodoh pun tinggi same je tak yah belaja.. sebelum buat kontrovesi pk dulu haha.. kelaka la korng ni cube tengok diri tu diri sendiri tak sempurne nak kene kan orng lak.. klu dah kene kat batang idung sendiri baru tau.. time tu ambik kau kene gelak bedekah2 haha…. korng pun semayang belum tentu buat.. lg nak cakap pasal orng.. lg satu korng cube korng pk korng tu sempurne ke?? tak pernah buat silap ke?? orng yng kate dia tak penah buat silap tu adelah orng yng banyak melakukan kesilapan nye..

    tak pe kak fida rilex je.. bia kan ape orng nak cakap.. sbb orng yng cakap tu adelah orng yng sangat teruk wakakak

  31. samantot says:

    hahha korng yng mane aku coment tu jagan ambik hati la eh.. korng pk ape yng krng cakap ada kah korng sempurna?? ada kah korng tak pernah tinggal kan solat?? adah krng tidak hipokrit.. ada kah dose dia korng yng tanggung.. ahaha… nampak sangat korng ni hidup zaman purba.. zaman purba pun tak macam ni.. haha aku tengok korng ni dah macam atuk2 nenek zaman dulu.. haha klu dia orng salah pun biala.. kite tegur sudah yng nak over loade apesal haha.. lg satu kenape buadak sekolah korng tak hentam kenape artis gak yng korng target haha.. nampak sangat yng korng ni selindung kan kesalahan sendiri haha.. aku mintak maaf klu ade terkasar bahasa atau meninggung perasaan tp korng patut pk.. ahah sebagai hamba allah kite hanye perlu mengingat kan bukan mengai kan.. haha

  32. pemerhati says:

    Semua orang buat silap…diri kita ni pun perfect ke????

  33. sagitaurus says:

    cian fida..saye phm walau terbukak tudung sekali pn…kite kne jge diri k…hindari je coment org..sume org xperfect..kk.

  34. labu says:

    tapi nampak pic nie di ambik kat tempat yg sejuk je :P

    ape di buat sampai sane huh ….

  35. ilu says:

    ala…nampak sikit ja pun..
    setakat tak pakai tudung je pun..
    bukannya tak pakai baju…huh

  36. izyan says:

    bleh x gmbr 2 d delete??? mkn byk org bce,, mkn byk plak org tgk aurat dia.. pliharalah aib org laen.. harap dprtmbgkn..

    • hana says:

      betol sy sokong..kita bkn sje mkin mgutuk malah sy tgok dsini ade mgeluarkan pkataan2 y xbaik..boleh nak tegur tp dgn berhemah mcm mne Rasulullah ajar kite kan..n lg satu jgn la kite jadi mcm perbalahan lak antara muslimin n muslimat di sini kite ckp baik2 ye bwu sume org puas ati..boleh kan..

  37. x FaHaM says:

    SUDAH LAH TU…..pening pale aku….hal orang yang nak sibuk tu wat pe???

  38. x FaHaM says:

    silap 2 2…….kite tak yah lah nak sibuk ..dah putus pun…

  39. alahaiiiii says:

    pompuan nie mmg gatal kt set. klau ngn laki,bukan maen agy le.ble dh jd cmni nk slhkan mamat. sme2 slh,renung blk.

  40. apa pon tahniah ye kak fida …… kdng 2 rasa hamper jgk apa yng blaku nie… knpa lah kak fida pcyakan laki mcm mamat sepah tu…dah tau di laki yng xguna…

  41. mek bunga says:

    sabar je la fida..jadikan pengajaran…sbb ramai yg sygkan fida la ni sbb tu ramai yg kecoh bila timbul isu mcm ni..lain kali jgn buat lagi erk..simpan apa yg haram dilihat oleh bkn mahram kepada suami fida kelak..yg haram akan mjadi halal…tunjuk rambut kat org lain haram..tapi bila dah jadi suami kita jadi halal…

  42. mencari ketenangan says:

    sama sama la kita mendoakn fida 2 pkai tdung dgn cra btul dgn cra seorang wnita islam bgitu juga dgn kita skali

  43. ustaz phg says:

    sudoh2 la deme kelahi n maki pompuan tu..setiap org ade saloh silapnye…

  44. Tukang Komentar says:

    bkn nk kate apela…artis ni ialah public figure, ikon . contoh…suppose tunjok contoh yg baek.. xnk tunjuk baik pun xpe tp lbih baik xyah klu sekadar nk tunjuk baik…”tunjuk” je tp xtahu mcm mane cara yg betoi…samela dgn cara penutupan aurat…

    cara fida tu marah si mamat konon2 si mamat ni da dedahkan AURAT die TANPA IZIN & KONON2 MENGAIBKAN..PADAHAL die sendiri bkn tutup aurat betol2…so, cara fida melemparkan salah ke bahu mamat tu seolah2 nk menutup kesalahan diri sendiri supaya yg melihat n mendengar ni pk ohhh…fida ni bkn jenis dedah aurat tp boyfriend die wat salah dgn tunjok aurat si fida ni kt public… wth??

    aku ni bknla baik or bknla perfect sgt..tp aku bleh kata si fida ni bkn ikon/artis muslimah yg bagus utk dijadikan contoh & WTH? xyah besar2kan kes boyfriend ko tunjok gamba ko xpkai tdung sdgkn hakikatnye die sndiri xmenjaga aurat dgn sebetul2nye… sbb aku sndiri penah nmpak die mase jom heboh kt kota bahru, kt restoran dgn pkai JUMPER & HOOD SAHAJE ok…bkn tudung..nmpak leher.. WTH??

    so…hipokrit pun sesuaila kt die ni sbb kejap pakai kejap bukak…hukum agama utk dijunjung & dipraktik sgn konsisten, bkn utk kejap on kejap off…

  45. johann says:

    Hukum agama mana ko pakai ni…bingai….pakai tudung kat Mesia je ke….seberang tak payah??? kalu gi GoldCoast kat Australia pakai bikini??? Guna otak la hoiii….mengaji tak habis ke….

  46. Sari Balqis says:

    X baek bk tudung dosa tu!!) Ka ni jaga maruah tu skit!!! Jgn nk buat steady sgt smpai bk tudung skali!!

Leave a Reply

CommentLuv badge