143 Responses to “Permohonan Matrikulasi KPM Sesi 2012/ 2013”

  1. farah zahidah says:

    just want to know when due date of buying no. pin for applying matrikulasi 2012. can inform me trough the email given?

  2. nash says:

    boley ke tak lepasan spm 2010 masuk matrik untuk tahun 2012?

  3. alang says:

    naper yer..bler nk tkar blik aper yg kiter dah mntak x ley..bkan limit 3 kali ker..

  4. hafiz says:

    spm 2008 boleh lagi? saya masih 20 tahun pada 1 januari 2012

  5. Annie says:

    can i apply? i am 2009 spm student.

  6. Ng Zu Zhen says:

    how to apply for it?

  7. yong mei teng says:

    i had buy the pin
    but where to register it?
    please giv me the link..tq

  8. tan says:

    Kena guna keputusaan peperiksaan apa semasa permohonan?Trial exam spm atau keputusaan spm??

  9. macammane klu dah isi borang matrikulasi tp bila hantar trus tak boleh…banyak kali isi dah…ble klar code error dia tulis nma bapa,no kp bapa tp x de ruang nk isi pn bnda tu…..???????????????

    • bel says:

      maybe awak gune selain internet explorer kot . . sye rse dye kene gune internet explorer sbb sye pon mcm awk gak . tpi bler dh gune internet explorer,then bru keluar maklumat bape tuh . =)

  10. tee says:

    if i lost the 1st page of the borang permohonan, then the pin number is lost how?????

  11. mohammad azzuar bin rodzi says:

    untuk lpasan spm 2010 ble bwat permohonan n x??????????

  12. azrr says:

    yup..aq pown nak pi matrik gak wei,,

  13. mekya says:

    wei….kalo isi jnis darah x betul bleh x???

  14. kolonel amsyar says:

    macam mana nk pilih course? x dinyatakn pn dlm permohonan

  15. niniey says:

    kalau saya tersalah isi jumlah pendapatan macamane yea???
    ada bagi kesan apa-apa ker kat permohonan matrikulsi saya?????..
    plezzz jwp…dah buntu sgt nih..

  16. ifbmn says:

    kenapa hanya boleh guna internet explorerv jerr….chrome x leh ke….x brape nk maju la mcm nie…haha

  17. ipang says:

    xhot la….gune internet explorer lembap….jjt
    knape xleh guna mozilla or chrome????
    judas jer

  18. Red says:

    why is it service eror when clicked at the link? is it too late to register? any idea? thanks :)

  19. thanks utk info ini…
    iman haikal recently posted..Gambar bertudung Diana Amir

  20. Amirul says:

    bagaimana hendak menukar maklumat ibubapa?? sebab saye tukar sudah 2 kali tapi x bole2 jgk .. keluar benda yang sama mcam dulu .. tinggal lagi skali je!!!

  21. Amirul says:

    macam mane nk btolkan maklumat ibu bapa ni ? da tersilap !! .. da kemaskini 2 kali pun .. dye kluar bende yg same!!

  22. ain says:

    kenape yer, saye tak bole nk submit my application?bile saye submit je, trus keluar internal server error….can u help me to solve this?

  23. Leong Weng Kai says:

    zzz

  24. farah says:

    aduh… udah guna internet exploirer tp x bley buka la plak borang permohonan.. pa kes ne!!

  25. JacQ says:

    tumpang tanye.. kalau kite xde basic tentang akaun boleh amik jurusan akaun x ye? n kat situ nanti ada x diorg ajar tentang basic2 sume tu? lots of thanks! :)

  26. cik iza says:

    betul ke nanti kalau dah dapat matrik , kene bukak balik permohonan kite tu . ?? kalau dah lebih 3 kali , mcm mane nak bukak ? plezzz tlg answer .. sgtt2 buntu .

  27. Nur fazlina says:

    saya nk tanya , kalau saya tak print borang permohonan sebab komputer tibe2 ‘jam’ . cam ne ye ? bley ke ?

    • LennyDavid says:

      kmu orang save dlu borang tu dlm pndrive ker. . msti print coz nombor siri kiter ada kt citu. . kwan sya dh pnah isi. .

  28. nana says:

    na tnye,klaw sy ta print borng 2 lpas isi cmne er??cmne nak print smule??kne buat kmaskni pmohonan,then print ke??

  29. lpas spm ni nak belajar msuk matrikulasi..jka target tak dpt sprti yg diinginkn..terpaksalh cari apa yg patut..

  30. LennyDavid says:

    Aduh . .sya pon mcm korang smua. . blaku saja error tme isi. . ckap nma bapa xsah la. . nak ni la. . tp xda disediakn kat ruang pula. . mybe wajib gna intrnt explorer kot. .

  31. LennyDavid says:

    bleh tanya. . macam mana nak pegi ke page yang myatakan nombor siri saya dan butiran lengkap sya yang sudah didaftarkan tp sya xcopy and blom saya print. . tolonglah bgtau cara. . smalam tiba2 server down. . cuma sempat daftar tp xsmpat print?. .

  32. amirul says:

    boley apply lg x? kt ats tlis smpai 20 nov, tp yg kt bwh uh tlis smpai 10oct??? yg ne 1 nie???

  33. halim says:

    Salam..aku spm 2010.. aku nk apply tp bla send dia asyik suruh isi nama saja…ruang nk isi nama tu dah la x wujud..tlg reply secepatnya…plizz

  34. lonely says:

    boleh ka kalau spm 2009 ambil matriks?/

  35. ALIA says:

    macammne law borang permohonan yg disi tu exchange ngn mklumt org laen time kemaskini yg ke3 tp mklumt 2 gne no ic n angka gilirn sy,,h0w 2 solve it??buntu2

  36. wai says:

    saya sudah terlepas memohon matrikulasi KPM sesi 2012. Boleh tak saya memohon sekarang dan bagaimana ? Tolong feedback.

  37. shahila says:

    mcm mana nak buat klau dah lewat date request matrik ??? bila pula date pemohonan untuk sesi 2012/2013 ??? klau lepasan spm 2011 ??? tp dah bli no pin . tlong sya !!
    shahila recently posted..Khairul Fahmi Apex Akan Jadi Model Produk Iklan Terkemuka

  38. nooraiman says:

    help me please!!! klau kite xtwu kite punye ID n pasword camne nk wat ek??

  39. shalini says:

    Tolong saya………resit BSN saya yang ada no pin sudah hilang.macam mana saya boleh tahu adakah saya dipilih untuk mengikuti program martikulasi?

  40. syed adam says:

    assalamualaikum dan selamat sejahtera , saya ni bukan lepasan spm , tapi tahun ni tahun terakhir saya . Saya hanya na ambil langkah awal bgi mengetahuui langkah2 dan kaedah yg betul dan ptut diambil…skrang ini saya mengambil course mechanical engineering form 5 teknikal school….saya na tahu apakah langkah seterusnya selepas spm..adakah saya perlu mengamnil diploma ataupun matrikulasi??..

    • melvister says:

      wassalam dan salam sejahtera, pada pendapat saya semua itu terpulang kepada rezeki anda. jika anda dapat program matrikulasi apa salahnya untuk mencuba kerana matrikulasi hanya setahun dan masa anda lebih singkat dan terus menuju ijazah…tapi matrikulasi agak sukar…kalau diploma, lebih senang jika anda melakukan dengan terbaik..ikut pengalaman..diploma 3 tahun lebih mudah untuk anda mendapatkan CGPA 3.5 above..dan kalau pas diploma boleh cari kerja..kalau guna sijil matrikulasi x bleh cari kerja…tu jer perbezaan nya..

  41. Adie says:

    Slm sjhtera. .
    Jika no. pin bsn yg digunakan smasa permohonan telah hilang. . Perlukah saya membeli semula no. pin tersebut di bsn?

    • melvister says:

      tak perlu lagi. sb nanti guna no ic untuk buat semakan

      • hi..saya nak tnya semasa buat semakan kita boleh mengunakan no ic..tetapi bagaimanapula untuk mengesahkan samaada kita terima atau tidak tawaran itu jika no pin hilang..semasa permohonan kita tidak mengunakan no pin tetapi adakah semasa mengesahkan kita perlu mngunakan no pin?..betulkah no pin lama boleh dibeli semula di BSN dgn harga 6 ringit..harap membantu kecelaruan saya terima kasih..

  42. aishah says:

    saya nak tanya klu saya dah hantar permohonan ogos lalu guna alamat rumah lama mcm mane ek?

    • melvister says:

      jgn risau…kalau dah dapat tawaran nanti..boleh call pihak matrikulasi untuk pertukaran alamat..jika yang berjaya dapat masuk matrik…surat tawaran akan dihantar ke alamat rumah anda

  43. aslm saya nak tahu kalau no pin matrix hilang kita masih boleh mengunakan no ic untuk membuat semakan tetapi adakah no pin itu digunakan untuk membuat pengesahan penerimaan nnti..tolong jwp??
    helpmeplease recently posted..Penemuan Kepala Babi Di Depan Masjid Al Hidayah Sentul

  44. ten says:

    tarikh semakan permohonan mtrik utk sesi 2012 bila eh?..

  45. yun says:

    do i still have time to apply for this?

  46. dayana says:

    camne kalau number pin yg dbeli kat BSN tu hilang. alamak! please tlg..

  47. Lynn says:

    kalau kita nk buat rayuan matrikulasi 2012/2013 selepas permohonan ditutup leh lg x?

  48. missz says:

    kalo salinan permohonan matrikulasi hilang, x bole masuk matrik ke tuk sesi 2012/2013?

  49. fozez says:

    urgent!!!!….help!!….mcm mane kalau saya dh pun slesai buat permohonan matrik,pastu dh buat kemaskini sbnyak 1 kali…..tp,no siri yang dibrikan tlh saya hilangkn scara x sengaja….pls leave a reply plezzz…..mcm mana nk dptkn semula no siri….

  50. nuraini binti sulong says:

    macam mana kalau hari tu da buat kemaskini beberapa kali, tapi tetap dapat jawapan “maklumat anda tiada” kenapa jadi macam tu? sedangkan hari tu waktu buat permohonan saya da hantar. Please help me adakah saya sudah tidak punya peluang untuk memasuki matrikulasi untuk sesi 2012/2013?

  51. Nicole says:

    Jika saya telah memohon untuk matrikulasi sesi 2012/2013 dalam bulan Oktober tahun 2011~ saya tak tahu ada aplikasi kemas kini dalam bulan Februari tahun 2012 ni kerana saya telah pergi melancong ~ saya langsung tak dapt sebarang pesanan dari kawan saya tentang aplikasi kemas kini ini ~ dan saya terlepas aplikasi kemas kini ni ~ jadi adakah terlepas aplikasi kemas kini bermaksud permohonan saya dibatalkan dan nama saya tak ada dalam permohonan matrikulasi sesi 2012/2013 ? tolong reply me cepat sikit ~ saya sangat risau saya tidak ada peluang memasuki matrikulasi sesi ni ~

    • Arif says:

      saya juga lupa untuk kemaskini borang sebab sibuk dengan kerja… MACAM MANA NI? MEAN SAYA DH LEPAS PELUANG NK MASUK MATRIK KE?

      Harap2 sape2 yg baik hati boleh tolong jawabkan. thanks ^^

  52. alwani says:

    syarat ke program matrikulasi KPM ap ekk??

  53. Nages says:

    can i know when the keputusan matrikulasi 2012/2013 wii be out?

  54. nsya says:

    mcm mana kalau sya lupa print borang permohonan tu?sya dah mohon tpi lupa print brang permohonan..permohonan sya msih diterima ke?

  55. Arif says:

    kalau saya lupe nk kemaskini pada februari lepas macam mana? saya dh buat permohonan pada tahun lepas, cuma lupa nk kemaskini pada februari

    macam mana? adakah saya masih diterima atau tiada peluang lagi nk masuk matrik?

  56. Eugenie says:

    i would like to ask if i need to send my result to matriculation website?but i alreadi applied during last year’s event?so after i’ve got my result this year..do i need to send my result or anything?if so please tell me the website..

  57. cyrus says:

    saya belum lagi apply untuk matrikulasi.kod bsn pun blom beli lagi. == memandangkan permohonan pun telah ditutup,bolehkah saya menulis rayuan dan adakah bahagian matrikulasi akan menerimanya? adakah suda terlambat?

  58. lim song kang says:

    keputusan kemasukan matrikulasi 2012-2013 bila keluar? bila boleh semak online/ tq

    • yap sin lin says:

      Hi….nak tanya keputusaan permohonan matrix 2012/2013 bila akan keluar dan macam mana nak check secara online???thank you^^

  59. nagulan pillai a/l jeyaraman says:

    saya nak tanya tentang permohonana semula program matrikulasi bagi sesi ke-2!!bila boleh mula memohon…???

  60. Dhivagaren says:

    kalau no.siri saya dah hilang,,,nk check balik,,macam mana??

  61. syasya says:

    nak tanya nie ,
    klu kmia dpt c+ bleh msuk matrik ke ?
    addmath n bio sy dpt B ..lyak ke ?

  62. lili says:

    salam….jika tdak mengisi borang permohonan tetapi membuat rayuan semula…adakah diterima????

  63. aimi says:

    cam mane kalau no pin matriks hilang…? pls help me… sepatutnye no pin tu nak hafal kan…cam na kalau kte x hafal…?

  64. yazid says:

    saye nak tanye,bpk saye dah bli pin tersebut,ttapi dia menggunakan nombor kp dia sendiri,adakah pin itu saya bleh gunakan?tlg reply..urgent

  65. yazid says:

    help!urgent!!bpk saye dah bli pin tersebut,ttapi dia menggunakan nombor kp dia sendiri,adakah pin itu saya bleh gunakan???aduhhhh..mcm mane ni?? @.@

  66. Tan Loong Wai says:

    Can I purchase the pin code if i dont have IC?? currently im in form 5 but i am still using the permohonan IC slip..

  67. alexpro says:

    hello..saya sudah memohon utk sesi 2013/2014..saya ingin mengemaskini tapi ada tertulis error apabila saya sudah send..can tell me how to overcome this problem?
    alexpro recently posted..Iklan Filem Pendek Raya 2012 Dari Petronas Terbaik

  68. nakmasukmatriks says:

    Assalamualaikum…..saya nak tanya……saya sudah beli pin no. and semuanya dah ada…tapi nak isi dkt mana???(link)… saya keliru tahun berapa….saya T.5 2012(terbaru)result keluar 2013….adakah borang 2012/2013 atau 2013/2014/….minta bantuan…dan tarikh tutup isi bila???….terima kasih… miscrit95@yahoo.com

  69. fiza says:

    klaw da isi borang tpi na reject permohonan blek boley tak..macam mna..??

  70. sy ramona lepasan spm ………01119048300

  71. wani says:

    macam mana nak dptkan no siri balik?

  72. azmina says:

    mcem mnew saya nak apply for matrix and kena masok website pa????????????

  73. hana says:

    macam mane student yg amek aliran sains tulen yg choose jurusan perakaunan nak tukar kepada jurusan sains ? adakah sebelum dapat keputusan atau selepas sapat keputusan baru boleh buat rayuan ? dan yang penting , bolehkah tukar jurusan perakaunan kepada jurusan sains jika dia mendapat straight a`s?

  74. lina says:

    macam mana nak dapatkan balik nom.siri matrikulasi kalau nom. siri matrikulasi hilang ye?

  75. ieka says:

    saya bakal akan menduduki spm dan amik aliran sastera,perdagangan n ekonomi rumah tangga…

  76. izzul says:

    macam mane kalau no.siri matrikulasi kite terlupa..ada tak cara yang boleh buat kita dapat semula no siri tu…tq

  77. nawi says:

    Sekarang boleh lg tak nak buat perubahan kat borang matrik?

  78. Irul says:

    sy nk tnye .. mcmmane nk dpt tw no siri yg pnah kene kasi mase isi borang prmohonan matrix . masalahnye sy dh tlupe ltak salinan no siri tu kat mane .. ad care lain tak supaye bleh dpt balik ?

  79. Fatin says:

    cmane nk tukr aliran sains ke perakaunan ? trus je isi kt borang permohonan tu nk jurusan perakaunan ? atau , lpas dpat masuk baru nak tukar aliran ?

  80. Ahmad Asyraf says:

    saya adalah lepasan spm 2012. saya terlepas memohon matrikulasi utk tahun 2012/2013.. bolehkah saya memohon matrikulasi utk tahun 2014 setelah saya mengambil program asasi?

  81. NOR SYAHIRAH says:

    ASSALAMUALAIKUM .. sy nak tanya .. sy sekarang sudah dapat surat tawaran kemasukan ke matrikulasi and daftar 27 mei ini .. pada borang saya tuh , sy tersalah letak pekerjaan ayah sy “bekerja sendiri(penoreh getah , nelayan ,dll)” sedangkan ayah saya seorang guru .. adakah saya still diterima selepas daftar?

  82. UTHEYASHANKERI D/O RAMAKRISHANAN says:

    SAYA MAHU MASUK KE MATRIKULASI 2014,SAYA MAHU MENJADI DOKTOR…BILA SAYA DAPAT KEPUTUSAN SEGERA

  83. mynhana says:

    macam mana kalau saya terlupa cetak no siri sebagai bukti ? adakah permohonan saya masih diterima ?

  84. shfatin says:

    salam…. kalau saya lupa nak cetak nombor siri macam mana? terlupa hari tu. harap di balas.

  85. KG MACHANG GOCHOH 17000 PASIR MAS KELANTAN

Leave a Reply

CommentLuv badge