82 Responses to “Senarai Laman Web Disekat SKMM Malaysia”

  1. iszieylyanziy says:

    aish,,,susah la kalaua semua nak sekat,,

  2. Anonymous says:

    ptt ar bkk megauplaod xbole…argh! ape pun xbole,ape pun xbole…

  3. Z says:

    cibai sume nak sekat…free ke tak free ke ape kena mengena dgn diorang

  4. save malaysia says:

    diorang sekatye, ramai2 turun perhimpunan bersih, utk tumbangkan umngok dan BN

    • waksirbesut says:

      Ramai ramai berhimpun..bersihkan buntut..awas dia datang hehehe..7 lautan pun tak bersih wey kalau kena liwat..macam kaum Lut.

    • sayanganuar says:

      ramai2 turun perhimpunan bersih kita Bluetooth video anu-ar.. kasi ramai2 tgok.. baru best! pasti bersih~

  5. qaz says:

    ciss!! da xdpt nak donlod free….hmmm,,,,,

  6. hmmmm says:

    poyo la..apesal lak nk sekat2???
    jeles ke ape nk sekat2
    sebek la ade bnyk lg web donlod free…

  7. bodo says:

    baik sekat laman web porn 2 br btul adoihai….masalah btul….

    • apaHAL! says:

      tul ko ckp tu…aphal nk sekat web yg beri kmudahan…tu lmn web LUCAH tu belambak..tu yg sepatutnya sekat!!!!!!bengong tul la

  8. Bobby says:

    Bodoh lah. Suka hati orang la nak download ape pun. Apa masalah SKMM ni? Dah lah DVD mahal macam sial. DVD rare payah nak carik.

    Internet gua bayar bukan main mahal sampai 200/sebulan. Memang sial.

  9. nazri says:

    tu la pasal…..mcm tue bek xyah byr internet… dah bayar pun kena block.. mangkuk hayun btul la….

  10. altantuya says:

    kalu x sekat,nnti kantoii pelakon sebenar video original seks anwar dan gmbar n video altantuya bersama najib sewaktu pameran berlian d singapura,..ada byk lg pendedahan oleh piihak luar yg marah dgn krajaan malaysiaa..panjang critaaa…

    • waksirbesut says:

      betul jugak kalau tak ramai yang tak tahu perangai sebenar si nuar tu..Tapi stahu aku SKMM dah buat yg terbaik sebab perangai kema semua ni teruk sangat..pertuhankan fitnah sampai tak sadar diri..guna internet buat duit haram bagi makan anak bini buat apa? padan muka tu..

  11. taik says:

    bodo la sial..kalo cm nie baik xyh ada tenet..
    dh la tenet lembab..persaigan xde..
    org da byr mhl2 nk laju g sekat plak..cibai tol..

    • waksirbesut says:

      Yang sial tu kamu..hehehe SKMMsekat tu ada sebab bahlul..sombong sangat berlagak nak mampus..tak sedar diri dok asyek fitnah orang guna internet bayar lak tu..padan muka demo wey petuiii

      • anonymous says:

        @waksirbesut co mmg x pk gne otak…belagak glr ko kayer sgt ker???
        blh bl ceter @ dvd 5-6 keping 1 hari???takat bli pirate cd kat pasar malam x yah cte kat aq la bai..cbe co bli bluray o watsoever sbb nk support gov policy nk bli ori..mampu k co ha???

        • sayanganuar says:

          ko la bodo bro. orang gune tenet da sebab utama yg lain. bukan nak download movie je.. org skrng byar tenet mura je la. mne de mhal2.. ketinggalan punye orang

          • hantu says:

            Sayangnuar..awk ni nerd sngt la.. xkan tnet free 20gb donlod nk biar cam 2 je… baik blok site vid porn je..

  12. mediafire says:

    apasal la skmm ni. gelut betui .

  13. KucingBiruTua says:

    Menatang ape SKMM ni? pundek taik pelir nak sekat2 website. taik pelir tul la. aku nk donload pon susah. taik pelir!!!

  14. waksirbesut says:

    Aku setuju sebab laman-laman tu buat business haram dan digunakan untuk menghina sesiapa yang tidak disukai. Laman ni terlampau sangat ada yang berselindung dengan nama orang melayu tetapi hina Islam, hina hindu..macam2 lagi..apa nak jadi dah..Negara maju otak kamu semua masih macam orang afrika..sokong disekat untukkerana semuanya tu mafia siber semuanya. Baik aku guna laman web buat business cup cakes dapat gak untung. Padan muka kamu semua. Tak sadar diri kena lahh

  15. mn says:

    kalau murah xla ada org nak download.ini sudala minyak naik, makanan naik, sekarang ini pun nak blok. nnt kalau kalah bising2 lg, ni la sebab kalah, bukan sebab pembangkang bagus ka x ka, pasal benda2 yg anggap kecil ni.
    mn recently posted..Nora Elena Episode 24 (Bahagian Akhir)

  16. apala... says:

    mc d mesir pla nak blok semua, tp buat ckit2..lama2 semua la xble..
    apala… recently posted..Nora Elena Episode 24 (Bahagian Akhir)

  17. ZamO001 says:

    Bangkai tol la, da susah donlod jdrama/anime nak suh org tengok apa? TV3/2/1 ke??? Dahla rancangan boring (bg akule) penoh plak ngan propaganda!!! Itu plan sebenarnya kan, sebab dah takde org tengok tv tempatan susah nak mind-control dah. . Haizzz

    • hantusyaitan says:

      watdejizzzzzz…. mari reramai undi PAS. kasi hudud tros baru puas… nak sangat block2 kan.. kite kasi hudud baru puassss hati.. biar sesama rase terblok!! block paling maximum punya!! gram wa x bley nk stim sikittt..demet!!

  18. ZamO001 says:

    @waksirbesut
    Ikut kata saudara, baik tak perlu internet dah, buat INTRAnet je dan panggil 1Malaysianet atau UMNOnet dan tayang muka PM 24-jam. Itu sekat ini sekat bukan demokrasi,tapi komunis namanya. Memang betul la kata anonymous hak2 kita dihalang, kita sedang ditindas saudara tak nampak ke?. Kadang2 kena fikir “outside the box jugak”, sebab bukan semua luar dari “dunia” kita buruk2 belaka.

    • waksirbesut says:

      Sape tindas sape? Kalu mung kena tindas..lama dah mu tak sekolah..tak makan..sebenatnya Lim Kit Siang tindas mun..cuma mu tak sedar..sebab mu totol//

  19. ewien says:

    aku sedih jg la napa lman web suma tu kena block..tapi apa2 pun msti ada sbb kan mgapa reka buat suma ni…kita trpksa trima la..apaa2 pun jngn slahkan krajaan smata2..

  20. anonymous says:

    knapa prono website x kna block???klaw nk block sgt,block la website yg x snonoh..mcm na lah malaysia nk maju =.=”

  21. Muahahhah says:

    hahah … web bodo macam ni pun nak block hahah memang kerajan dak terdesak dah tu kesian nya sebab tak dapat habuan ler tuu kah kah kah kesian nyerr ko ….

  22. Zack says:

    Good Job… Hack suma yang ada jangan tinggal pape pun. Musnahkan suma data yang penting hahahaha Aku sokong. Banyak lagi website lain yang skmm sepatutnya blok. Apa la kerajaan malaysia ni.Lagi satu, aku benci 1MALAYSIA, itu satu kempen membazir duit rakyat. Hidup HACKER MATI SKMM..

  23. firewallGT says:

    sapa2 yg xleh nak masuk website Warez/file hosting
    boleh lah guna Google DNS free jek.. bypass je
    http://dailytechie.com/google-dns

  24. serang says:

    ape punye gov sekarang ni hah?kalau nak sekat dari dulu lagi sekat,bukan sekarang.ini akan menjadi satu isu yg penteng dalam malaysia..blok web porno la,menjejeskan akidah manusia.bayar internet laju untuk ape kalau bukan untuk download?minyak naik pon xpelah,xkisah.supprt gov..ini internet plak blok,ape hal bro..jgn la buat mcm ni pade org2 mcm kami yg ske donlod ni.hidup xcomplt ah kalau blok tempat donlod.buka la balik gov malaysia yg baik ati,yg sentiase memikirkan rakyatnye wakakakaka

  25. hacker says:

    mai ramai2 kite sokong dragon force

  26. asd says:

    ah.. bodohnye kerja nk block2 website tu.. filem baru macam kongsi tu tgok kat youtube pun boleh. bodohnye akta hakcipta! stakat microsoft pun boleh hack ni apa tah lagi malaysia. sampah !

  27. asd says:

    bodoh punya akta! microsoft pun boleh kena hack ni kan pula Malaysia. sampah !

  28. hahaha…..x der function pown diorang wat cmnie..ekekekekek..mcm la org x ley tukaq ip address jdik ip address luaq negara nye…huhuhu guna tor ngan mozilla 3.16 jer settle…sumer yg skmmm blok bley bkak..
    saya tak jahat recently posted..Video Terengganu Dilanda Ribut Taufan

  29. akukau says:

    sepatutnya facebook pon kena block…biar padan muka 1malaysia..
    “i love pirate”

  30. haha…suma yg nk tau cra nk bka website yg kna block..contact ak kt fb….line x clear…gmbq aty..wa mmg nk tlong….msj gua nnty…bru ja dpt info td…

  31. zukri says:

    alarh..bnde senang je ni..tukar kan dns korang dgn google dns..
    8.8.8.8
    8.8.4.4

  32. aravinthan says:

    ada cara nak unblock carilah.

  33. Piratebay.org says:

    Pe korang nak bising2x ni..relax je la, goverment nak block ,biar je diorang block .. kita masi boleh unblock ,senang je …banyak cara ,,,

  34. Kacang je nak unblock.
    check it out—> http://www.unblockpiratebay.blogspot..100% jadi..
    adios..

  35. mfakuzla says:

    pendapat aku la,apa yang dikatakan oleh brader kat atas pasal SKMM block website file sharing tu memang tak patut pun..hanya sebab na cover segelintir artis yang kata income kurang pasal file sharing tu mang tak logik langsung.lagipun memang filem msia ni takde kuality.balik2 ctew hantu lawak.kalau versi tu laku,macam2 versi lak kuar.mcm dh xde idea.pastu nk salahkan file sharing.kerajaan kalau btol nk jga kepentingan rakyat,block website porn tu.bru la rakyat tak marah.ni kerajaan demokrasi.suara rakyat kena diambil kira.bukan nak dgar suara kat atas je..ke ni negara komunis?kjaan msia smakin lma smkin korup.makin teruk.perut org atas makin buncit.perut rakyat makin kempis.SHARING IS CARING!!

  36. newbiejr18 says:

    ala… jgn bising.. bnda kcik la 2.. cara2 hacking DNS..

    1.g kat bar line internet korang..
    2.right kat ci2.. pilih open network n sharing center
    3.pilih line yang tengah aktif..
    4.pilih properties
    5.pilih internet protocol version 4(TCP/IPV4)
    6.pilih use the following DNS server address
    7.then masokkan namber ni 8.8.8.8
    8.8.4.4

    insyaallah.. 10 laman web 2.. bole dibuka… terbaikkkkkkkk…..

    • zakwan says:

      newbiejr,x jd pon mcm awk kata tu..
      bila sy right klik,xde pon option untuk open network and sharing centre..

      • newbiejr18 says:

        aikkk… xkan x jumpa.. kalo cam2.. pergi kat control panel.. pilih network n sharing center..pas2 ikut langkah ke3.. kat ats..pilih line yang ngah aktif..

  37. ros says:

    aku setuju kalau semua laman wab lucah d sekat

  38. Tak heran la setakat macam ni.
    Dengan senang2 jerk boleh lepas.
    Kebanyakan orang dah power2 dalam internet.
    Lagi2 bab2 pasal hack.
    Tu la pasal malaysia punyer website kene godam,
    kedekut sangat sampai website untuk free share pon kene block.Asal tak nak block jerk sume website,Tu facebook tu,block je la.Youtube ke,senang cite,tak de orang gune tenet lagi.

  39. Wan says:

    depa nk sekat mcm ner p0wn aq ley bkak jgk ,sng sgt nk lps , 2 psl laa anonymous ley hack malaysia government sng2 jewh ! skmm pnye security lemah sgt !

  40. Charmaine Lamb says:

    Memang sial. Itu plan sebenarnya kan, sebab dah takde org tengok tv tempatan susah nak mind-control dah.
    Charmaine Lamb recently posted..Cancer Tattoos Tumblr

  41. Johanna Stevenson says:

    Bangkai tol la, da susah donlod jdrama/anime nak suh org tengok apa? alarh..bnde senang je ni..tukar kan dns korang dgn google dns..
    Johanna Stevenson recently posted..Swiffer Mops

  42. محمد صالح says:

    Bagus la kalau kerajaan buat macam ni, orang luar negara semua boleh dapat maklumat “free”.
    Orang Malaysia pulak apa pon tak boleh.
    Semua kena bayar, CUKAI CUKAI CUKAI…
    Lepas tu mintak sokong pulak tu…
    Takkanlah orang Malaysia nak dapatkan maklumat free pon tidak boleh, tidak semestinya yang laman web tu ada kepentingan kerajaan sahaja…
    Saya dan ramai lagi pengguna laman web tersebut menggunakannya untuk berkongsi maklumat yang berfaedah…
    “THINK POSITIVE”

    “jangan kerana menjaga kepentingan sesuatu pihak, pihak lain pula yang menanggung akibatnya”

  43. Anti says:

    Ntah apa2…filesharing nak disekat, tapi laman web lucah satu pun TAK disekat…apa ni????

  44. mehmenuntutilmu says:

    odah2..xyah gado2 meh aku ajo untok kome excess semua site

Leave a Reply

CommentLuv badge