24 Responses to “Laman Web Malaysia Kena Hack”

  1. waksirbesut says:

    Kenapa nak godam laman web kerajaan..bukahkah itu menunjukkan bahawa semua bloggers dan pengendali laman web ni jahat. kalau nak godam..godamlah laman web yang tiada kaitan dengan kepentingan rakyat awam..ini laman web kerajaan..kita jugak yang rugi..bodoh betul. nak hukum Malaysia..kenapa? hukum yang menentang anda lah..tolol tul. Ni sah musuh negara ni.

    • no recess says:

      hmm..relaxla wak..jangan marah2..kalau x godam laman web kerajaan manader kerajaan nak rungsing pasal keselamatan web dorang..so pasni kalau nak cari IT offficer carila org yang betul2 boleh buat kerja..jangan cari yang tau nak cari makan saja….usaha tangga kejayaan…usahalah buat patches yang ultra sikit..hehe..all d best…

      • ewien says:

        kau ni skong mana??skong tu hackers??dasar talibaurt

        • waksirbesut says:

          jangan emosional bro..sekarang tali mana dibarut-barut. Yang jelas tindakan tu ada kenetingan diri. jangan jadi bodoh la.

          • Smuggle says:

            aku sokong Waksirbesut…

            kerajaan malaysia nie banyak yang tidur dari celik bekerja… semua benda nak kontrol… kononnya nak menghalang dari budaya yang tak elok alasan paling kuat yang diorang guna… tapi sebenarnya mereka menyekat hak asasi dan mengongkong pemikiran rakyat agar tidak melihat lebih jauh supaya pemikiran rakyat malaysia boleh dijajah oleh mereka.. mereka bukan saja takut rakyat lebih berfikiran terbuka malah takut rakyat melawan mereka apabila rakyat malaysia melawan mereka kelak sebab rakyat bukannya semua buta dan bukan semua tidak berilmu…

            sekarang contoh dah ada yang rakyat malaysia telah pun menuntut hak mereka… ini untuk kepentingan bersama. sanggupkah anda menjadi buta dalam celik, dijajah setelah merdeka (oleh kaum sendiri)?
            Pikir2kan…

  2. Frost says:

    terer gak hacker Malaysia ni, asyik2 dgr team indon je yang hack web2 kat Malaysia. Panas gile dgr camtu.. apa kata gi hack web indon plak..
    Frost recently posted..Why we must choose Paypal?

  3. C.N.A.C.K says:

    Hari ni tgk paper psl isu ni, nak t’gelak pun ada. Start dr mlm kelmarin rasanya, ramai yg dah kecoh especially yg byk guna MU/FS Hosting utk download drama/movie korea (hahaha t’masuk saya la tu) tak boleh nak download guna MU dan FS. Mula2 geram juga la, apehal nak blocked2 ni ha, tp lps bypass the ban tu dgn change DNS, dah xmrh2.
    C.N.A.C.K recently posted..Lelaki Kacak Itu. Cinta Saya.

  4. wati says:

    tak boleh jugak nk salahkn hackers tu…sape suh gov sekat laman web yg free download?mane kebebasan rakyat & mane slogan dunia tanpa sempadan dgn internet…?ape guna rakyat yg ade unifi la..pasang internet sume, bayar mahal2, tapi kne sekat pulak…sape pn bengang…DAN kenape tak sekat laman web lucah pulak..?sekat la yg porn website…ni org nk download pn kne sekat….

  5. lol says:

    apsal la diorag ni x bypass je website yg kerajaan block? senang pya keje la.. watpe la g hack website government. tak baik.

  6. aku cuma senyum…. yg attacker malaysia tu bersepah maklumat diorang kalau digugel… come on… tak caya korang gugle…mungkin salah seorang tu kawan2 korang kut…. hihihihi
    nitestalkerz recently posted..cerita lawak zaman siber, aku hanya tersenyum….

  7. mirlme says:

    asyik nak block je keje…. haish…kamon – bak kata kumpulan jambu
    mirlme recently posted..Komisyen dari Perniagaan Blog

  8. ewien says:

    hahahahahahahahaha…pihak berwajib telah dapat mengesan hacker2 yg hack lman web kerajaan tu org tempatan..nda lama lagi ada la kita dngr kes hacker2 kena masuk jail..hahaha…tu la..nak cabar sangat kerajaan..ni la akibatnya..hahahahaha…matai la kamu ni kali…mau lawan polis MALAYSIA????jangna mimpi la..hahahahaha….

    • Smuggle says:

      bro… sepandai mana pun IT Officer Malaysia… ko ingat budak2 hackers nie nak hack web pakai ip diorang ker??? kalau diorang leh kesan pun diorang cuma leh kesan port/ip yang telah dibypass… ko jangan cakap sal IT kalau ko tu buta IT… sorry bro kasar skit sebab nak kasi ko tau pasal dunia IT ngan dunia hackers…

      I luv IT n Luv Hacking…

      Security Pentest by Smuggle

  9. syazwan says:

    cuber hack aq nyer fb alanlow37@yahoo.com klo brani>……………………. buat la perngkap klo nk tngkp penjenayah tu track anonymous tuuuuuu ………. macm terer je nk hack website org

    • Smuggle says:

      Cakap macam budak2 sekolah menengah jer ko nie… Buta IT ker??? ker baru kenal apa itu komputer n internet???

  10. jime says:

    Org marah bila amek link dalam internet post dekat blog sendiri, tak beri kredit.. tapi kalo download secara percuma movie, software xbagi kredit dekat pemilik asal ok pulak. kan kan kan..

  11. MALAYSIA PEACE 4EVER says:

    Salam,saya berasa x puas dengan sikap org yg godam web kite,skrng laman web sekolah sye kena godam,saya harap masalah ini dpt diselesaikan dengan segera.

  12. jgn hina pihak ‘we are anonymous’ jgn smpi website krjaan kne hack lg..hormat sket..hahah..

  13. [b]meh blaja ngn atok bab hacking,n cmane nk kasi an0nym0us,cm aq buad skang,law k0wg dpt scan,aq tgah gune ip ukraine,so phak trtntu xdpt scan kddukan sbnar aq kt mane,manakala line intenet yg aq gune scre otomatik jd anonym0us dn free surf,,law nk kasi user agent unkn0wn pun boleh,,utk tmbh secure lg agar xde phak yg pkai scurity tggi scan ip sbnar kowg..nk tau lbh lanjut meh surf wap http://www.blues-selamanya.org ..juta2 otai ade,hacker web/wap + hacker line internet + sql/mysql/ssl ..jum hack site krajaan yg brlagak hebad..siap buat iklan kt tb lg mengatakan net polis..hahaha..bila kne hack trus diam..[/b]

Leave a Reply

CommentLuv badge