171 Responses to “Tarikh Semakan Temuduga Permohonan Maktab Perguruan(KPLSPM) 2011”

  1. Anonymous says:

    owh..11 april ek…tq for the info

  2. Anonymous says:

    Tq, da cuak gila kot..tq 4 the inpo..11 ari bulan rupanya..

  3. Azham Vosovic says:

    YEay, saya budak maktab gak… saja nak promote. hehehe

  4. Anonymous says:

    haha..lawak la u azham..promotion pula

  5. NurJannah says:

    INSYAALLAH KALO LAYAK ,NNTI WAJIB AMBIK UJIAN INSAK KE ?

  6. Anonymous says:

    thank for the info! :)

  7. Anonymous says:

    ujian insak tu mmg wajib..tp xtawla kot2 tetibe ujian tu dah dmansuhkan plk..hehehe..alaaa..ujian insak senang je..just nk test ur teacher's attribute..

  8. Anonymous says:

    ujian insak 2 cm ne ek??? pe yg kene wat?>

  9. erman endrian_ says:

    YE KE ESOK..SAPA YG PILIHKAN YA..

  10. Anonymous says:

    sy dpt info ni dr website moe (http://www.moe.gov.my/?id=13&aid=1854)

    Pindaan Tarikh Semakan Panggilan Temu Duga Kursus Perguruan Lepas Sijil Pelajaran Malaysia (KPLSPM) Ambilan Jun 2011

    Semakan nama calon berjaya ditemuduga bagi Kursus Perguruan Lepas Sijil Pelajaran Malaysia (KPLSPM) Ambilan Jun 2011 telah dipinda ke 12 April 2011. Calon boleh membuat semakan dengan melayari laman sesawang KPM bermula 12 April 2011.

    Harap maklum.

    tp sy confuse sikit sbb dkt website kplspm x de plak buat perubahan tarikh semakan tu. td sy ada try check, tp link status permohonan not work.

  11. Anonymous says:

    bukan 24 april ni bru bleh check ka??

  12. Anonymous says:

    25 april ni bru bleh semak..

  13. Anonymous says:

    KPLSPM semakan temuduga 12hb ka pla??

  14. Anonymous says:

    napa still tak boleh check?

  15. ADMIN says:

    Info Terbaru: Semakan panggilan temuduga KPLSPM 2011 telah dipinda ke 12 April 2011. Perkara tersebut telah diumumkan dilaman web Kementerian Pelajaran Malaysia.

    Semakan nama calon berjaya ditemuduga bagi Kursus Perguruan Lepas Sijil Pelajaran Malaysia (KPLSPM) Ambilan Jun 2011 telah dipinda ke 12 April 2011. Calon boleh membuat semakan dengan melayari laman sesawang KPM bermula 12 April 2011.

    Harap maklum.

  16. Anonymous says:

    emakan panggilan temuduga KPLSPM 2011 telah dipinda ke 12 April 2011. Perkara tersebut telah diumumkan dilaman web Kementerian Pelajaran Malaysia.

    Semakan nama calon berjaya ditemuduga bagi Kursus Perguruan Lepas Sijil Pelajaran Malaysia (KPLSPM) Ambilan Jun 2011 telah dipinda ke 12 April 2011. Calon boleh membuat semakan dengan melayari laman sesawang KPM bermula 12 April 2011.

    Harap maklum.

    Read more: Tarikh Semakan Temuduga Permohonan Maktab Perguruan(KPLSPM) 2011 |melvister.com

  17. Anonymous says:

    bkn ke 11/4 ker??

  18. Anonymous says:

    aooyaiii. asyik tangguh tarikh jerrr. grrrr T.T

  19. Anonymous says:

    kita sabar je la….

  20. Anonymous says:

    nk tnye nk msuk mktb 2 mnimum bpe A ea???

  21. Anonymous says:

    knp saya xdpt check??tolong saya plz..

  22. Anonymous says:

    maknanya 12 aribulan la…owh okok…thankz 4 the info….ingtkan internet ku rosak sebab xbleh buka rupa2nya esok….wakaka

  23. Anonymous says:

    mask maktab 2-3 a pun bleh.tu pun kalau de rezeki.yang penting,time temuduga nanti..

  24. Anonymous says:

    kerajaan lembab

  25. Anonymous says:

    esok ka ?

  26. Anonymous says:

    buat kerja sambil lewa… makan gaji buta… buat kerja lembab

  27. Anonymous says:

    kerajaan lembab la

  28. Anonymous says:

    hopefully dapat.. cukup tergugat kesabaran sya tggu bnda ne.. :)

  29. Anonymous says:

    btul..hopefully x tunda lagi…

  30. Anis Amalina says:

    dah nak kul 1 pg da..asal still takleh buka lmn web tuh? hari ni 12 april watt…haiyo0…x sabar nih >,<

  31. Anonymous says:

    insyaallah, klu ade rezeki, semua dapat masuk.. yg adw A mahupn x de A..

  32. ADMIN says:

    Jika semakan telah dibuka pada 12 april ni di laman web KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA….sy akan umumkan disini…kepada calon sekalian..jgn bimbang ok…

    Apa2 info akan diupdate disini

    tq

  33. Anonymous says:

    kalo paper bgtau yer…semakan tu pown diorang xreti2 nk update…mcm dowh jerk…

  34. ADMIN says:

    ok…kalau semakan dah dibuka..nanti akan diupdate disini..

  35. Anonymous says:

    korang rase bler erk bleh check???

  36. Anonymous says:

    knp lambat sgt nak bgtau kputusan??senak dah perut nie tgu kputusan..hmm..harap2 dpt..

  37. Anonymous says:

    maybe KPM ada masalah tu…huhu

  38. Anonymous says:

    hahahhahahahh….xperk2
    korang g tido….klo senak buh minyak angin…
    banyak angin lah tue paper hal pg nanti kite check ok…solat subuh nanti banyakkan berdoa..

  39. Anonymous says:

    ahh..ble stroke cam ni..

  40. Anonymous says:

    nape smpai skunk x leh semk nie????

  41. Anonymous says:

    waduh,,jam bpa keputusan nak kuar nie???

  42. Anonymous says:

    camne nak cek semakan???bantu aku!!tolong,,

  43. Anonymous says:

    nak semak cmne ???pnt tgn ak taip….

  44. Anonymous says:

    BEDEBAR2 LA…!! HUHUH

  45. Anonymous says:

    xdapat check pown..

  46. ADMIN says:

    ADA 2 TEMPAT SEMAKAN….SILA LAYARI LAMAN SESAWANG KPM

    Internet

    ATAU

    http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspm2011/index.cfm

    TAPI SEMAKAN KEDUA2 APPLICATION NI MASIH BELUM DIBUKA..

  47. ADMIN says:

    Laman web sesawang KPM Untuk semakan temuduga telah diupdate di artikel diatas…

    tapi sehingga kini talian masih belum dibuka..

  48. Anonymous says:

    bler bley check ni..?npe xdpt2..

  49. Anonymous says:

    alahai..dr pkul 12 mlm tggu smpai skunk x dpt2 nk bke..

  50. Anonymous says:

    tlg la..xdpt nk bke2..kcut prut ni

  51. ADMIN says:

    Sabar ye..kini sedang memantau bila aplikasi talian akan dibuka…

  52. Anonymous says:

    ssh la camni,,,mesti kpm bz kot

  53. Anonymous says:

    agak2 nye pkul brpe bley semak ni?

  54. ADMIN says:

    kte tunggu sampai kul 12 tgh hari…dgn harapan talian semakan akan dibuka..

  55. Anonymous says:

    owh..okie2..tenx

  56. Anonymous says:

    knp la pihak kpm xmklumkn pkul brpe bleh semak..

  57. Anonymous says:

    hrp2 dpt la..

  58. Anonymous says:

    saspens btol la..huhu..

  59. Anonymous says:

    bila bley semakan ny ??

  60. Anonymous says:

    aduh bla bley semak???penat da taip n mnunggu….arini kan da 12 april 2011..huhuhu pnt tggu T.T

  61. ADMIN says:

    artikel telah pun diupdate..lebih kurang jam 3 ptg ni bleh semak kplspm 2011

  62. Anonymous says:

    Da pukul 12,da boley cek k ni??

  63. Anonymous says:

    ohh..ok2..thanks

  64. Anonymous says:

    hehe..waiting~ waiting~ lalalala…

  65. Anonymous says:

    ya Allah..harap2 aku layak..hmm..

  66. Anonymous says:

    kul 3 ptg nie eh??? ok2.. rse dbar la pulak..

  67. Anonymous says:

    cuakknye tunggu result !!

  68. Anonymous says:

    jam tge!!!!mkin gelish la ku nie,,mcm tungu rial spm la pulak,,,suspen

  69. Anonymous says:

    cepatla jam 3

  70. Green's HoNey says:

    YaAllah mdh2hn Doa aq dimakbulkan olehNya Aminnnn… insyaAllah klu kte layak msti kte dpt.. 'penantian 1 penyiksaan'

  71. Green's HoNey says:

    sbr3.. :)

  72. Anonymous says:

    dah pkul 3,,xd pn~

  73. Anonymous says:

    hri nie smpt lg wt permohonan x…

  74. Anonymous says:

    xsempat dh…..nie nk check pon susah….aduhhhhh

  75. Anonymous says:

    3.14pm da nie x pun ..kacau la

  76. ADMIN says:

    kte x tau..apa dah jadi ngan kpm..maybe mereka dalam kesulitan skrg…

    kesabaran adalah paling penting pada masa ni

  77. Anonymous says:

    jam 3 sudah ni!!!

  78. Anonymous says:

    guane nin xdok pun

  79. Anonymous says:

    3.16..

  80. Anonymous says:

    knape nk wt semakan die kte no pin salah…padahal bpe kli dh try…spe2 tau knape…ke line pnoh sngt

  81. mank says:

    bilo ni nk blh check ni…..

  82. Anonymous says:

    3:23

  83. Anonymous says:

    lahh..xde ag eh??

  84. Anonymous says:

    klau kpm ad kesulitn,,knpe ckp kuar 12????

  85. Anonymous says:

    hahahha,,,,,tungu lama22,,

  86. Anonymous says:

    masih xdpt semak walaupun da kol 3

  87. mank says:

    lmbtnyo wei la…ad mslh gpo bnr..y bknaan tlg r bntu kiteorg

  88. Anonymous says:

    tige pagy kot!!!!

  89. Anonymous says:

    bak kate usop kak limah "Sabo je lah"

  90. Anonymous says:

    Ya Allah.. Tolonglah kami, cerahkan masa depan kami Ya allah.. semoga semua yang memohon maktab perguruan, dan ingin membantu perjuangan Nabi, membantu anak2 masa depan, harap kau cerakan masa depan kami.. Aminn Ya Allah. Kawan2 amin skali.. smoga semakan temuduga cepat keluar..

  91. Anonymous says:

    Aaaaaaamiiiiinnnnn……..

  92. Anonymous says:

    arrgghhh~!!!

  93. Anonymous says:

    mmg xbley nak akses ke ap? link utk permohonan not work pon. huh

  94. Anonymous says:

    asal nk wt semakan un x leh…kte no id slh ar,mcm ne nie…ke permohonan x msk…spe2 tau

  95. Anonymous says:

    Hukhuk.Dari semalam tunggu.Haihh. *tahan sabar

  96. Anonymous says:

    ……

  97. Cikgu Nursuhaila Lani says:

    huhu..bila la ni agknya..2 hari dah sya menanti ..sampai x tidur malam smlam..tunggu detik jam 12@12 april

  98. Anonymous says:

    emh kpm memg slu bgini. semakan tmuduga kpli dpli pun sllu pospon. npk sgt lembab!

  99. Anonymous says:

    benda ni pun da lama. patutnya 4 april. ada seminggu lg kita dberi tempoh. 11 april pastu 12 april…. menyusahkan lah bgi mereka yg xda inet kat uma…. tpksa trun ke cyber, spend duit berkali2.. lgipun kpm tu ada bhgin masing2.. suka sgt tukar2 tarikh. menyampah menunggu!

  100. Anonymous says:

    td..tgok lmn web tarikh d kemas kini pd 12 april. kputusan x da g kuar! kpm ni x produktif btul la!!!! geram sgt!…

  101. Anonymous says:

    ade spe2 yg nk wt semakan un xleh msk x…

  102. Anonymous says:

    pg td tgk , xde . . kte kul 3 . . tp , ble tgk skg , . still lum bley gi . . ble sbnr'y ni . . kan sng confirm trkh yg btul . .

  103. Anonymous says:

    hurmmm..penat menunggu. ade ke tak ni sebnarnya??

  104. Anonymous says:

    xdeeeee…. esok la tue. HAHAHAHA

  105. Iti Nuyul Sapiqah says:

    esk je la kome check blik…tp mmg sian sape yg xde internet kat umh…korek tbung ayam smta2 nk check kat cc…humm…kerajaan prlu lbih peka…

  106. Anonymous says:

    2hari weh mnunggu.da la pkai leptop pinjam ni..kang da nk pulang.. dr aritu kate semakkan. tp xkuar kuar juga..haih. nyirapp je ni.

  107. Anonymous says:

    Lambat mybe effect gempa got… huhu

  108. Anonymous says:

    xde pon ni..dh kul 5.41

  109. Anonymous says:

    bkn sal gempa…dok sibuk bg itu ini kat rkyt srwk…lupa nk update kplspm…

  110. Anonymous says:

    ahahha.. mate aku da rabak drp smlm xtdow tdow sebab excited sgt nak semakkan.. last2 xleyh gak.. aik..dugaan..dugaan !

  111. Anonymous says:

    KPM silap taip ni..mungkin 12 April 2012 kot..

  112. Anonymous says:

    kte tggu jer lah,,,,lmbt ke cpt ke,,,,byk2xkn doa,,,,SABAR2X,,,,myby lmbt sket kot,,xp kte tgggu mlm krg yerkk,,,,:)

  113. zaaniss says:

    biler sbenar bleh semak ni…ish..ish…

  114. Some1 says:

    brp lama mau tunggu ma~ hari2 saya buka. Saya sudah penat mau buka, cek sana, cek sini….–__–. Lepas tu.. asyik kata, tangguh… tunda…esok.. lusa.. petang… malam…tengah hari la…haeee~~
    (kurang waras waktu nii)

  115. fiqry fozi says:

    bace blog td ckp akn umum hari ni gak,, tp mengalami kelewatan,,,

  116. Anonymous says:

    sabar…beginilah teknologi

  117. Anonymous says:

    ape bende ni??klau taa conform jgnla gtaw…just menyusahkan ramai org je….da esok esok,,,tut2 pai 2020…huh….bende gnie memang ta sepatotnye belaku…

  118. bengang betul.. says:

    take yr own time.. until the end of the world..

  119. Anonymous says:

    teknology2222…..kenapelah kau!!!buat suspen je….

  120. Anonymous says:

    pnat la gni…emmmm

  121. Anonymous says:

    mtk2 la mlm ny blh wt semakn….

  122. Anonymous says:

    dorg kliru ni nk guna wktu malaysia atau wktu thailand…:p

  123. Anonymous says:

    krajaan ape ni..ckap rakyat didahulukan

  124. Anonymous says:

    tolong….knp xleh open???

  125. Anonymous says:

    kalo da blh cpt2 inform kt sini yek…ltih da mengadap lptop nih…uwwwaaaaa..:'(

  126. Anonymous says:

    ape ni….ade je msalah yg blaku.
    eyyy.gram tau!!
    pnat r tggu2 cmni :(

  127. Anonymous says:

    seronok nyer menunggu.. :) wink2..

  128. Anonymous says:

    ala…susah2 mmg rkyt dlu didhulukan…wink2…

  129. Anonymous says:

    (ad org tiru wink2 ak)

  130. Anonymous says:

    ape yg kesulitan nye? huh.. tangguh je

  131. Anonymous says:

    dah ada dh kplspm

  132. Anonymous says:

    dh dpt cekla…msuk dekt kpm n kt bwh tu ada gtaw yg kptusan temuduga mktb

  133. Anonymous says:

    hehe,,,dpt x mktb 2?

  134. ADMIN says:

    KPLSPM 2011 dah boleh semak….tq

  135. Anonymous says:

    away senyap jew??result cane??aq bsedih laaaaaaaaaaa

  136. Anonymous says:

    aq x dpt la

  137. Anonymous says:

    excuse me, may i know sekarang masih boleh apply kplspm tak?

  138. Anonymous says:

    x bleh apply la..permohonan dah tutup

  139. Anonymous says:

    ada permohonan kali kedua lagi tak?

  140. Anonymous says:

    sedih gla

  141. Anonymous says:

    waaaaaaaa…..waaaaaaaaaa…waaaaaaaaaa…..dah la tunggu lame buka2 je dia tulis HARAP MAAF NAMA ANDA TIDAK TERSENARAI…..WAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  142. Anonymous says:

    asl dlm byk2x ni sorg pn xdpt….sdeh nyer,,ad x e-rayuan utk kplspm ni admin????

  143. Anonymous says:

    dlm byk 2 kwn sy…sy sorang jer dpt…alhamdulillah…tapi sedih lar kene g sorang jer nty…..kwn 2 seme xdpt…kesian kat korang…xpe lar bukan ade rezeki lg kot….insyaallah…..boleh wat rayuan kan?

  144. Anonymous says:

    2nd intake ade ke x….anyone knows…ble??

  145. Anonymous says:

    maner ader…intake utk ke pusat serenti ader..hahahaha

  146. Anonymous says:

    http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmkhas_2011/
    What is this?
    Permohonan ditutup 13 April 2011?
    Can anyone tell me?

  147. Nurna Azrin says:

    aq tak dapat wehhhh…sedehnye…maktab bole wat rayuan ke?

  148. Cikgu Nursuhaila Lani says:

    kalau xdapat maktab bley buat rayuan kat tu ya??please reply..i wnt to knw..

  149. ADMIN says:

    xde rayuan dibuka bagi kplspm 2011

  150. Anonymous says:

    http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmkhas_2011/
    boleh apply lagi tak?
    kenapa ditulis permohonan ditutup 13 april 2011?

  151. Anonymous says:

    nk tnye spe yg tau psal permohonan ipta bkn pendidikan nye intrview tu mcm mne….

  152. auni says:

    interview die salu soal apa je ?

  153. Anonymous says:

    saya dapt twaran temuduga,,tp mcmna saya nk cari borg butiran diri..??pyataan hasrat..??kna amek dri intrnet//

  154. Anonymous says:

    adsffff

  155. Anonymous says:

    bla plak ada tawaran??

  156. semakan tawaran kplspm 2011 says:

    SEMAKAN BOLEH DIBUAT DI http://apps1.moe.gov.my/bpg/kplspm/

  157. Anonymous says:

    xley mktb ugop nie!!!!waaaaaaaaaaa!!!xdop 2nd n 3rd intke ka??????pliz…

  158. Anonymous says:

    2nd n 3rd intke ad nggak????

  159. priya says:

    boleh tak saya tahu bila tarikh permohonan maktab perguruan dibuka

  160. LINA says:

    PERMOHONAN MAKTAB PERGURUAN UNTUK 2012? BILA?

  161. astu says:

    Bila permohonan untuk klpspm 2012 hendak dibuka?

  162. priya says:

    Bila permohonan utk kplspm 2012 dibuka? blh x reply klu dpt tau apa2 maklumat….

  163. ril says:

    bila kptsn rayuan kplspm 2 akan kluar?

  164. ril says:

    klw cm ni, bek aq trima ja la matrikulasi 2.. pnt2 tggu maktab, x trsenarai pla..

  165. lorita says:

    x sabar menunggu 5 jun tarikh semakan kemasukan ke ipg 2012….bole tak kpm awalkan sikit semakan tu..

  166. Flora Wong says:

    Dear all,
    May i ask?
    Finished diploma in computer science,now feel want to apply to be a teacher.
    How should I proceed?
    Thanks a lot.Hope here from you all soon.

    Warm Regards
    Flora Wong

Leave a Reply

CommentLuv badge