87 Responses to “Tarikh Semakan Keputusan Permohonan UPU IPTA, KPLSPM ,Matrikulasi, Politeknik, Tingkatan 6 2011”

  1. donny says:

    post mantap mel,keyword hebat ni…

  2. Anonymous says:

    thnks 4 d info :-p

  3. yuni says:

    tgh tunggu kplspm 2011 ni..

  4. sheikh khairul hifni says:

    assalammualaikum tuan blog..
    yg upu lepasan stpm/setaraf tu bukan pendidikan,,kat mane nak cek semakan temuduga tu?

  5. ADMIN says:

    Semakan temuduga tersebut bleh disemak di laman upu.mohe.gov.my

  6. Cik Eliza says:

    mohon share ya , huhu

    kenapa tak boleh masuk ye KPLSPM tu ?

  7. ADMIN says:

    cik eliza..ok..bleh jer share..:-p

    maybe talian kplspm 2011 tu belum lagi dibuka.kta kena tunggu,,,

  8. Anonymous says:

    kplspm…??

  9. Anonymous says:

    mcmna nak cek tmdga upsi n uitm?

  10. Nurul Alyaa says:

    mohon untuk share di blog saya. tq.. =)

  11. kaka1407 says:

    salam tuan admin…
    mohon share ye entry ni…
    sangat bagus utk seo…huhu..
    http://wowberita.com/blog/tarikh-semakan-keputusan-upu-matrikulasi-politeknik-2011/

  12. Myss Irah says:

    wahai admin blog ni..mohon share yer.. ^^

  13. mat says:

    Tuan…mohon share k

  14. Yellowrose says:

    Orang kementerian kata kalau xde ari ni tengok esuk la…

  15. Anonymous says:

    macam mana ye

  16. Anonymous says:

    admin kat sye jugak,,tolong menolong amalan mulie,,

  17. syima says:

    sedih name tak tersenarai tok temuduga kplspm…..:(
    tak ad rezeki nk mcok…

  18. Anonymous says:

    boleh buat rayuan ka maktab ?

  19. Anonymous says:

    maktab kalau tak dapat boleh ka saya buat rayuan ?

  20. Anonymous says:

    assalamualaikum,
    sy nk tnye.
    kalau dpt twrn matriks adakah masih berpeluang utk mendapat tawaran upu?

  21. Mel © says:

    setakat ini…rayuan maktab belum lagi dibuka..dan mungkin akan dibuka bila ada kekosongan..

    jika calon telah dpt tawaran matrikulasi,tawaran upu pun calon tersebut boleh dpt…

    semua tu terpulang kpd calon untuk memilih bidang masing2…tq

  22. ayue says:

    salam…mintak share boleh?

  23. ADMIN says:

    ok..silakan.hehe

  24. aisyah says:

    betul ke matriks 28 april ni baru tahu keputusan?
    sy tak faham yang temuduga tu.boleh terangkan?

  25. Anonymous says:

    CAMNER NIIII…

  26. Anonymous says:

    salam..tuannyer blog..ble sbenanyer blan msuk u??blan 5 ye??blan 4 nie tok yg tmuduge je ye??plizzzz jwab…n_n

  27. Anonymous says:

    mksud sye..blan tau dpt ke x..

  28. aisyah says:

    admin oh admin…

  29. Anonymous says:

    salam, yg temuduge KPLSPM 25.4 ambilan khas tu ape ye? panggilan temuduge yg ke 2 ke?

  30. Anonymous says:

    harap admin jawab..

  31. Anonymous says:

    aa kan..p erk yg temuduga ambilan khas tu..??
    asenye itu utk kplspm yag ade sijil sma n smu..
    sbbnye tgk kat front page utk yg kplspm sma n smu tarikhnye sme..
    ermm klu bg sklh smka ade ke sjil sma ni..
    sjil sma ni cmne?/

  32. Anonymous says:

    sedihnye…x dpt tmuduga mktb n tmuduga upu..bkan rezeki agaknye..

  33. ADMIN says:

    sory korang..late reply…

    untuk upu…semakan permohonan bulan 5 ni….

    untuk yg bulan 4 tu….just temuduga untuk kursus yg perlukan ditemuduga…

    yg penting…bulan 5 ni adalah tarikh penting korang kelayakan ke upu

  34. Anonymous says:

    salam admin..
    pe jdik kalo org tu xisi borang online matrix yg fasa ke 2?
    d'reject k xefect pe2?

  35. Anonymous says:

    mayb 6.5 semakan permohonan upu

  36. Anonymous says:

    tengok kat kalender uitm, pendaftaran uitm (pra dip, dip)…22.5 (pilihan 1) 23.5 (pilihan 2)
    untuk form6 myb 9.5 pendaftaran..

  37. Anonymous says:

    assalamualaikum…..nak tye cket nie…bile ekh boleh semak tarikh temuduga bg program diploma kejururawatan anjuran INSTITUT JANTUNG NEGARA(IJN)???tarikh nye akan diumumkan di sini ke???sesiapa yg tw,tolongla bg tw…sye x tw la nk check mcm mne & kt mne….please…….

  38. Anonymous says:

    tumpang tanya,
    adakah selepas mendapat tawaran ke matrikulasi peluang untuk mendapatkan tawaran UPU tiada?

  39. Ana Syahida Teridi says:

    tuan admin,
    nak tanya, kalau mohon upu memang perlu print ke borang online tu? dan 1 lagi, perlu hantar ke universiti x?

  40. Anonymous says:

    klu x dpt matrik..bley dpt upu x???tlg jwb ye..admin..

  41. admin says:

    semestinye boleh dpt upu…jgn risau

  42. Anonymous says:

    blh tau bila kputsn upu blh tau?? dkt2 dgn trkh lapor diri ke mtrik ke?? klau ye susah lh nk buat kptsn sme ad nk plih u or mtrik sbb upu lmbat tau..

  43. Anonymous says:

    ha'ah.. kalu dh plih mtrik, then tbe2 dpt upu gak..camne??

  44. admin says:

    Biasanya lepas keputusan matrik keluar baru la keputusan upu pula keluar..nanti akan di inform disini

  45. Anonymous says:

    tlg la jwb psl IJN tue…please……

  46. Anonymous says:

    huhu xdpt matrikulasi rrr

  47. admin says:

    Hai..yang pasal IJN tu xpasti pula nak semak kat mne…sb xde maklumat mngenai semakan ijn..

  48. Anonymous says:

    klu da terlepas temuduga,de lg x temuduga lepas nih tok sesi 2011/2012 coarse masscomm……
    then klo terlepas kena apply semula ke x yer???

  49. Anonymous says:

    bile ea bleh thu kptusan upu nie,,,lme sgt dh dk tgu niee

  50. Anonymous says:

    upu 6mei ni…

  51. hafizah girl..... says:

    ble blh semak kemasukan uitm ye????kte na taip per ye????????pleaz…………….

  52. Anonymous says:

    semakan melalui sms. Taip UPU RESULT hantar 15888.

  53. Anonymous says:

    Kpd Admin,

    Bila boleh check UPU result lepasan spm?
    ade sumber mengatakan 6 mei 2011 ni?betul ke?
    mintak kepastian dari admin..

    source:
    http://eputra.com/semakan-keputusan-permohonan-kemasukan-2011/

  54. Anonymous says:

    admin oh admin…mana kamu..?

  55. Anonymous says:

    mintak pencerahan ya admin..

  56. Anonymous says:

    Program Pengajian Lepasan STPM/Setaraf : Minggu ke 2 Julai 2011
    Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf : 6 Mei 2011

    SMS Taip UPURESULTNO KP dan hantar ke 15888

    source;
    http://upu.mohe.gov.my/portal/epanduan/faq.php

  57. admin says:

    6 MEI NI SEMAKAN UPU….

  58. admin says:

    semakan ke ipta bagi lepasan spm boleh dibuat pada 6 mei 2011…

    semak boleh dibuat di http://upu.mohe.gov.my/

  59. admin says:

    SEMAKAN UPU LEPASAN SPM BLEH DIBUAT SELEPAS TGH HARI 6 MEI 2011

  60. Anonymous says:

    semakan politeknik ble ek ble tau

  61. Anonymous says:

    ade sesiapa tahu bile tarikh keputusan untuk IKM,IKBN dan Politeknik???

  62. Anonymous says:

    Keputusan diploma kejururawatan usm (not official yet)

    http://web.usm.my/kemasukan/jururawat/semakan/semakan.asp

  63. Anonymous says:

    nk tau jgak bila ek kputusan untuk kemahiran ni???? ilp or ikbn????

  64. Anonymous says:

    bila keputusan untuk kktm/ikbn/politeknik akan keluar.

  65. Anonymous says:

    boleh tak explain temuduga ni untuk ape..penting ke..untuk kursus tertentu shj ke or semue .semue u ke buat temuduge sebelom msok u..klau x buat temu duge tu konfem ke x dpt masok u tu…
    sorry byk soaln =)tolong jawabkn..

  66. Anonymous says:

    bile semakan ujian insak kuar??????????????

  67. gadis bingung says:

    macam mana nak buat rayuan masuk tingkatan6 dan maktab?

  68. zai lalala~ says:

    ble bule cek kplspm ? na link dye please

  69. Anonymous says:

    x der muet leh dpt UPU x lepasan diploma

  70. Anonymous says:

    hi maaf nk tanya bbrpa soalan…tadi baru check kplspm tapi xdpt so lh mohon rayuan???camne mohon?tanks…segala harapan dh hancur dh…i btl xingin study f6

  71. Anonymous says:

    saya br lepasaan matrik…untuk fasa 1 saya t'lps untk mhn bdg pendidikan(pendidikan khas) …tapi untk fasa 2 ni saya nak mhn sgt dlm bdg tu….mcm mne?tlglah jawab

  72. admin says:

    setakat ini..tiada aplikasi rayuan kplspm dibuka

  73. Anonymous says:

    siapa yg tak dapat sambung blaja di mane2 pusat pengajian bolehlah hantar e-mail kepada saya di shah.rizal90@yahoo.com.my

    syarat minimum : dip- 5krdt termasuk BM,BI, MT.
    pra dip- krdit BM, lulus MT,BI & krdt 2 sbjek lain.

    TQ

  74. Anonymous says:

    nanti kalau dah keluar keputussan RAYUAN matrikulasi dan ipta sila beritahu ye. terima kasih.

  75. winna shinta says:

    minta share admin. terima kasih info yg sgt berguna ni :)

  76. Anonymous says:

    ble kptusan upu kuar tok stpm

  77. princez of god says:

    huhu…hope la rsults upu tuk stpm ne cpt kuar…smkin hari smkin blurr nee…hurm…btw..gbu all!!!!!2 my bez fwen margeret nuit n rebika sulau…gud luck….

  78. PRIYA says:

    Wen the STPM UPU result cm out………feel very tension wen days going on…y tiz oni Kementerian change intake of setpember…..i hate tat

  79. salam…sy perlukn bntuan.ble permohonan pnggilan ke2 ke ipta bg universiti masing2 di buka????

  80. Chaq says:

    kalau terlepas nak kemaskini fasa 2 UPU matrikulasi adakah fasa 1 diambilkira jika result nya sama

  81. fatin says:

    salam,ble erk trikh semakn upu bg lepasn stpm setarf?

  82. hafiz says:

    bila tarikh mula kemasukan ke tingkatan 6 untuk sesi 2013??urgent..

Leave a Reply

CommentLuv badge