19 Responses to “Contoh Resume Bahasa Melayu Terbaik”

  1. Anonymous says:

    useful….

  2. liyana faridza says:

    salam…sy da da byk kali interview…selalu gagal…adakah cara penulisan resume sy kurang mnrik perhatian penemuduga…

  3. Contoh Resume yang menarik dalam bahasa malaysia
    inspirasicyber recently posted..Cara Mencari Kerja Yang Berani Dan Luarbiasa

  4. Razlan says:

    Memang tutorial penuh ne ,resume yang saya buat memang simple kalau nak dibandingkan dengan resume bro ne
    Razlan recently posted..Contoh Surat Rasmi

  5. LePaK SiNi says:

    xpena lagi wat resume dlm BM..lepas ni bole cuba utk apply keja guna resume ni lak..
    LePaK SiNi recently posted..Kamera Terbaru Nikon Pencabar DSLR

  6. izq says:

    dah bnyk kali aply keje balasan apa pun x dpt so nak bt dlm bahasa melayu plak. adakah terlalu susah nak dapat kerja kerajaan dan adakah pihak kerajaan menetapkan umur tertentu sahaja? bagaimana yg berusia 30-an tp ada kelulusan,ada pengalaman dlm pelbagai bidang walaupun hanya pekerja yg bertaraf kontrak dlm kerajaa? harap ada yg tolong beri penjelasan. saya adalah pencari kerja yg tetap dan aktif mencari kerja hingga kini demi masa depan.tq

  7. Jasmin says:

    tgk mcm best je sample resume BM ni..le ler tiru..
    btOl ckp “Izq 1st Oct” umO 30-an ni pegalaman keje mmg
    bnyk klO tgk tOl2 mcm da bleh bkak office sendiri tp biase la X mOdal nk wat office ape pn..Nk kje mcm ni la
    asyik antar resume X abis2 dpt nye X…..ntah la.

  8. jem says:

    sya tdk mempunyi pendidikan yg tingi.stkat spm je.tpi tu pun fild.tetapi sya mempunyi pengalaman kerja yg tinggi dlm bdang kontraktor.so bagai mana bentuk resumie yang terbaik untuk saya???

  9. Nur Liyana Binti Hilmi says:

    sy nak contoh resume dlm BI blh??

  10. tini Adila says:

    kalau nak buat resume untuk temuduga maktab perguruan macam begitu juga kah?terima kasih.

  11. tini Adila says:

    kalau nak buat resume untuk temuduga maktab perguruan ,macam begitu jugakah?terima kasih

  12. poji says:

    terima kasih kerna kongsi resume ini, ini membantu saya menyiapkan tugasan saya
    poji recently posted..wow!pasangan Gay Malaysia-Dublin dah dapat anak

  13. el says:

    salam.. mintak izin

  14. fariza says:

    sy guna resume nie yep ;)

  15. zaty says:

    yg ko tunjuk kt atas 2 bkn yg lgkap ponn…adoii..

  16. Sri Rahyu Kartini says:

    Saya hampir 30 tahun meninggalkn bangku sekolah.Bila alami keruntuhan rumahtangga,saya ingin belajar kembali.bermula dgn di GiatMara,saya ingin meningkatkn pelajaran saya ketahap lbh tinggi.SPM 1982 sekadar mndpt sijil SAP.bagaimana nk menulis resume memandangkn trlalu lama dh tinggalkn sekolah dn sijil2 ntah kemana

  17. fhazryn says:

    saya keliru lg.. mcm mana nak buat?????
    resume???

  18. shwi says:

    Bersekolah setakat darjah 6. Tp sy bersekolah SRJK(C). Klu nk tlg translate Mandarin tu blh jg. Juara Mahjong sekolah. Pengalaman jual taufu di pasar. Ada sapa2 yg teringin nk amek sy bekerja, kecil poket, guni belang sy tadahkan..

Leave a Reply

CommentLuv badge